Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Vai enti ir nemirstīgi?, Kā jums šķiet?
Burunduks
iesūtīt 22.04.2005 18:31
Raksts #1

Sēž zem Šķirmices
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 18.02.05

Entiem manuprāt sava veida nāve ir aizmigšana, kad tie pārvēršas par vienkāršiem kokiem, bet tā nomirt viņi nespēj(bez citu palīdzības). Vai arī viņi ir superilgdzīvotāji tāpat kā elfi? Kāds ir jūsu viedoklis?

Burunduks.
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
4 Lapas V  « < 2 3 4  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (60 - 62)
Puķu elfs
iesūtīt 19.10.2005 10:45
Raksts #61

Pārvērš vaboles par pogām

Pievienojās: 10.10.05
Kur: Starp sākumu un beigām.

Enti ir koku gani, tie ir gluži kā koki - ar laiku noveco un iet bojā, tikai dzīves ilgums tiem garāks nekā parastiem kokiem. Arī enti taču dalās sugās - ozols, skabārdis, kļava, osis... Un katrai sugai Zemes virsū lemts citādāks laika sprīdis. Nu kaut kā tā man šķiet.

+Citēt rakstu
Tots
iesūtīt 30.11.2005 15:54
Raksts #62

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 23.08.04
Kur: Esmu prom no skatuves, kurai es atdevu visu. Paliku tikai atmiņas. Aplausi! Es esmu atmiņās par to, kas bija "Bērnu un jaunatnes 8. dziesmu un deju svētkos"!!!

CITĀTS
man shkjiet ka enti veel senaak par elfiem ieradaas viduszemeee..

Džekiņ nu tam gan es tev nepiekritīšu. Kas tad iemācija tiem Entiem runāt ko...ņem lasi citātu no grāmatas The Lord of the Rings 50th anniversary edition app-468.
Kokbārzda saka.
CITĀTS
Elves began it, of course, walking trees up and teaching them to speak and learning their tree-talk...

ceru ka saprati...tas ka viņi ir mirstīgi un noveco pierāda tas ka tie aizmirst runāt un tā sakot pārkoksnējas par koku.
CITĀTS
Some of my kin look just like trees now, and need something great to rouse them; and they speak only in whispers.

+Citēt rakstu
altonis
iesūtīt 01.12.2005 16:31
Raksts #63

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 15.03.05
Kur: Belerianda

CITĀTS
But in the forests shall walk the Shepherds of the Trees.

Tas ir izvilkums no Silmariliiona, no nodaļas "Par Auli un Javannu", kur varam lasīt, kā enti radās. Imo viņi bija Viduszemē agrāk par elfiem, jo nāca drīz pēc rūķu paslēpšanas (rūķus paslēpa tādēļ, ka elfi vēl nebija atmodušies). Iespējams, gan, ka šie tad vēl nemācēja runāt - viņiem nebija savas valodas - tas arī nav tā īsti pateikts nekur. Ja pieņemam, ka Kokubārzda zināja, ko runā (galu galā vecākais dzīvais ents), tad valodu šiem iemācīja elfi, kā jau Tots minēja, tādējādi citas iespējas, kā tā, ka kādu laiku enti dzīvoja bez valodas, nav iespējama.

+Citēt rakstu

4 Lapas V  « < 2 3 4
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
3 lietotāji/s lasa šo pavedienu (3 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 05.05.2025 22:45