![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: Belerianda ![]() |
Gribēju es šoreiz par elfu nemirstību padiskutēt.
CITĀTS For the Elves die not till tile world dies, unless they are slain or waste in grief (and to both these seeming deaths they are subject); neither does age subdue their strength, unless one grow weary of ten thousand centuries; and dying they are gathered to the halls of Mandos in Valinor, whence they may in time return. (Silmarillion, Chapter 1) Kā jau redzat, elfi nemirst no vecuma. Elfi mirst tikai no ievainojumiem vai bēdām. Vai tas ir labi vai slikti? Man liekas, ka nemirstība - tas jau ir par daudz. Mūžīga dzīvošana - vai tas, jūsuprāt, ir lāsts vai dāvana? BTW - nesapratu unless one grow weary of ten thousand centuries. Kas tad notiek pēc tiem 1 000 000 gadiem? |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.10.05 Kur: Saules sistēma, Planēta zeme, Eirāzija, Eiropa, Baltija, Latvija, Rīga, Zemgales priekšpilsēta, ziepniekkalns ![]() |
Man liekas ka nemirstība ir vislielākā dāvana ko vien liktenis var piešķirt, kaut nu es būtu nemirstīga...var'būt daži stipri iebildīs un teiks, ka nav labi būt nemirstīgai un u.c, bet manas domas tas nemainīs, jo tad es mūžam varētu būt vienam blakus, labāk neteikšu kas viņš ir, tāpat neticēsiet
Ak, kaut es mūžam Varētu tā stāvēt Un nekad neaizmigt Lūkoties tavās acīs Kaut sniegs vēl nesāktu snigt Negribu tevi atstāt Kaut būtu pavasaris Nepārstāšu domāt Līdz tas būs atnācis |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.10.05 Kur: cēsis ![]() |
Kaa lai to saka .. daavana vai laasts? .... elfi, vinjiem , taa vairaak ir kaa daavana.. ja Iluvators to ir izveeleejies par vinju nastu, tad taadai tai ir jaabuut, Elfi ne-vienmeer izdara pareizo izveeli, kaut gan vinji ir gudri un sapraatiigi.. Jaa elfiem ir gruuti ,jo vinji izdziivo dazhaadus paardziivojumus, saapes, dusmas, prieku, sajuusmu, utt... Ir gadijumi kad elfi ir vainiigi cieshanau radiishanaa... Bet par nemirstiibu runaajot- daavana vai neee- elfiem tas atmaksaajas- vinji piedziivo dazhaadus laikmetus , dazhaadus staavoklus- vinji redzeeja ka pieaug cilveeki - vinji maacciija cilveekus- vinjeim bija draudziiba ar ruukkiem- vini iedziivojaas ljoti lielas gudriibaas.... un kluva apr gudraakajiem un viedaakajiem viduszemes iemiitniekiem- gudraakiem pat par Istariem.....!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.05.05 ![]() |
Ir tāds teiciens:
CITĀTS Viss apnīk, pat laime. Tātad, arī nemirstība agrāk vai vēlāk apniks. Turklāt, es īpaši nevēlos piedzīvot to brīdi, kad ledāji pavisam būs izkusuši un milzīgos plūdus, to kā saule izdzisīs u. t. t. Savu planētu esam sacūkojuši tik daudz, ka nākotnē labāk nepaliks. Tā kā... nemirstība varētu drīzāk būt lāsts. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) 100% pārliecbas par to man gan nav. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.10.05 Kur: cēsis ![]() |
te nu tu kluudies.. nav nekaadu piezimju par to ka Viduszeme kaadreiz satiksies acipret aci ar taa saukto Armagedonu un lielajiem pluudiem.. Es gan shaubos vai neirstiiba var apnikt.. Ja elfi visu laiku dziivo atklaaj jaunas gudriibas.. attiistaas arvien vairaak..!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 06.05.2025 07:40 |