![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.07.04 Kur: Riga ![]() |
Tātad izlasīju šo noveli.
Tiešām ļoti emocionāls stāsts. Zinu, ka ir arī filma, bet neizdevās to noskatīties. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.10.06 Kur: Ar fotoaparātu mežā. ![]() |
Nez,man ļoti nepatika.Pat normālu domrakstu uzcept neizdevās..
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.01.06 Kur: te!! redzi?! nee?! pats vainiigs.. ![]() |
Jā... šī bija mūsu šīs vasaras obligātā literatūra. Man patika. Bet domāju, ka Kārlēna tēls bija pārspīlēts. Bieži juka Birkenbaums ar Kārlēnu, jo abi tika apzīmēti ar "puisis".Bet tā labs.
|
|
|
Viesis_Viesis_Karina_*_* |
![]() ![]()
Raksts
|
Viesi ![]() |
ja es ari lasiju, man loti patika ipasi stipri bija zel Karlenu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) ... man ari filmu neizdevas paskatities, vai tu zini kadu majaslapu kur ir materijali par so noveli? ja zini tad ludzu atraksti man uz karina_us5@one.lv ... es par so stastu mekleju jebkadus materialus! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.01.07 ![]() |
Lasīju mazākajās klasītēs, ļoti emocionāla un skumja novele. Zinu, ka tā nav pabeigta (kā jau parasti noveles), jo pašam autoram tas bijis smags pārdzīvojums.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.10.06 Kur: nektāra eiforijā ![]() |
Interesanti lasīt ko tik cilvēki nav gatvi darīt,lai izdzīvotu-dzert asinis,pārvarēt spriedzi un nodot savus biedrus. Izlasot noveles pēdējās rindiņas iedomājos-ko gan es darītu,ja būtu nokļuvusi līdzīgā situācijā,kad kopā ar citiem jācīnas par savu dzīvību? Vai spētu saglabāt mieru un ēst pat sapuvušu pārtiku,lai izdzīvotu? Labi,nenovirzīšos no tēmas un teikšu,ka man patika šis darbs(kā jūs droši vien to nojautāt).Noveli lasīt bija patīkamāk nekā skatīties filmu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.02.07 Kur: kaut kur rīgas ielās ![]() |
esmu tikai lasījusi.trīsreiz.visas reizes raudāju. es laikam tāda emocionāla grāmatas lasot palieku. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.02.07 Kur: manis nav, tur ir citi. ![]() |
šī ir tipiska latviešu depresīvisma grāmata. tieši tādēļ nepatika.
jebkurā gadījumā man ir prieks ka ir cilvēki, kam šī grāmata patīk... vērtējums 3 no 10 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.11.07 Kur: Ogres raj. ![]() |
Man šī grāmata ir mājās... Ja godīgi, tad mani šī grāmata aizrāva, jo tur ir skarbā dzīves realitāte... Es piemēram jēlas zivis apēst nevarētu! Un filmu mēs visa klase skatījāmies, jo tā bija likusi mūsu latv. v. skolotāja! Filma - tādi pati kā grāmata! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.10.07 Kur: Kaut kur starp debesīm un elli ![]() |
Novele bija ciešama, tomēr saistās ar labām atmiņām - pēc tās izlasīšanas katram no klases bija jāizdomā savas beigas. Varēja reāli pārsmieties . . .
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cogito ergo sum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.02.07 Kur: Divas mājas tālāk Jaukais snīpis ![]() |
mums lika klasē brutāli lasīt... literatūrā. un filmu arī lika lasīt... man personīgi nepatīk, tāds murdzīgs, bet iespējams patiktu vairāk, skolotāja tā nebūtu spiedusi... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
Šo rakstu rediģēja washulis: 01.02.2008 13:12 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Izraidītie Pievienojās: 26.12.07 Kur: virtuvē, ēdu pankūkas. ![]() |
es to izlasiiju literatuuras stundaa kad bija jaaraksta par darbu 30lpp iepriekš! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/xD.gif) Man patiik lasiit, bet sanaak tikai tad un to ko nevajag.
Un uzrakstiiju domrakstu pa 14 burtniicas lpp, bet aizmirsu laikus nodot (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) taa arii neatceros kaa nobeidzu, jo man uznaaca rakstaamais un tad ir ĻOTI gruuti aptureet roku un kaut vai apstaaties lai padomaatu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) ...Nja, baigi emocionaala un raudamgabals piedevaam! Dziiviiga ariidzan..bet beigas nee! Kaa var uz kuģa nebuut vietas veel trim (vai četriem, iisti neatceros) cilveekiem!? Tas gan taa bišku---nu - sagudroti, man jaasaka! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.01.08 ![]() |
Ļoti patīk.
Sižets ir interesants, tiesa tēli tādi.. Pārspīlēti. Novele lika aizdomāties par situāciju reālajā dzīvē un nonākt pie secinājuma, ka šādas domas ir bezjēdzīgas, jo mani nekas tāds nepiemeklētu. Es pavisam vienkārši nemīlu uzturēties uz ledus. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) Hobbit, tur nebija kuģis, bet neliela laiva, kā es sapratu. Tad jau saprotams, ka tur ir maz vietas un šo vietu skaits ir noteikts. *smaida* |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.12.06 Kur: kaut kur virs galvas... ![]() |
man arii patika...ljoti emocionaala novele...mums vinja arii bija jaalasa literatuuras stundaa...zjeel, ka beigas bija tik skumiigas...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.01.08 ![]() |
nezinu kā ir citiem, bet man nepatik šādas noveles... lasu tās tikai piespiedu kārtā...
nez... mani pārāk šausmina doma ka varētu nonāk uz kautkāda ledus gabala kas iepel jūra, un kad visi ir drošībā nokļuvuši, tad daži nolemtie paliek uz tā ledus gabala (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) brr.... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.02.08 Kur: Starp debesīm un savām rētām, kur pāri plosās likteņa vējš... ![]() |
Tik tiko vajadzeeja lasiit obligatajaa....
Nez, jauka, bet nu man reizee patika un nepatiika... Gribeejaaas citadakas beigas... Karleena pieviltaas ceriibas... Bet kaa darbs - labs! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.08.07 ![]() |
Ļoti, ļoti, ļoti patika, bet Blaumanis vispār ir viens no maniem vismīļākajiem latviešu rakstniekiem. Tipiska novele, lielisks nobeigums un izvēle, kura bija jāizdara beigās man (tad, kad šo darbu lasīju) patiešām lika pārdomāt šādas tādas vērtības manā dzīvē. Izcils darbs, manuprāt.
Mājās ir vieni viņa kopotie raksti, 1947. gada izdevums,ja ir iespēja dabūt, tad noteikti iesaku izlasīt, lieliska darbu izlase. Šo rakstu rediģēja Nadīna: 03.02.2008 15:44 |
|
|
Viesis_Vampiressa_* |
![]()
Raksts
|
Viesi ![]() |
Sveiki.
Es nezinu ka jums, bet es 15 gaduz nodzuvoju maskava... un tagad ir ļoti gruti macītie Latvījā. Jums ir skaista vāloda, bet ļoti gruti. Stast ir lirisks, grīb raudt. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Izraidītie Pievienojās: 26.12.07 Kur: virtuvē, ēdu pankūkas. ![]() |
var just ka grūti...Bet vislabaakais veids kaa iemaacīties valodu, ir tajaa runaat un dziivot starp tajaa runaajošiem! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
un...nu - dažas siikas kļuudiņas tavaa rakstaa( neņem ļaunaa, bet nevareeju notureeties neizlabojot! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/xD.gif) ) CITĀTS Sveiki. Es nezinu kā jums, bet es 15 gadus nodzīvoju Maskavā... un tagad ir ļoti grūti macīties Latvijā. Jums ir skaista valoda, bet ļoti grūta. Stāsts ir lirisks, gribas raudāt. nu ja. tagad esmu apmierināta (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) Šo rakstu rediģēja Hobbits: 17.02.2008 16:33 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Acīgais ex-mods ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.06.04 Kur: Dark Dark Forest Mods 2007 ![]() |
CITĀTS Es nezinu, kā jums... Tagad arī es esmu apmierināts. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.01.08 ![]() |
Filma patiessaam bija laba ar action un izdzivossanu! (:
|
|
|
![]() ![]() |