Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Post-apocalyptic LARP S.U.X, ...this winter
Kamazs
iesūtīt 18.11.2004 16:08
Raksts #1

Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem

Grupa: Biedri
Pievienojās: 26.01.04

(IMG:http://foto.inbox.lv/albums/mahrcis/Post-apoc/postapocsux2.jpg)
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
12 Lapas V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (60 - 79)
Kamazs
iesūtīt 22.11.2004 23:44
Raksts #61

Tā nav postnukleārā ziema. Ir gan vasaras, gan rudeņi, gan pavasari, temperatūra ziemās reizēm nokrītas līdz tiem 45°..iedomājieties Sibīras tundru/taigu un +/- būs priekšstats. Kāpēc tas tā, nav īsti skaidrs, bet saulainu dienu ir ļoti maz, lai neteiktu, ka praktiski nav. Iedomājies Černobiļu, samazini temperatūru un būs ~S.U.X.
Protams, izdzīvot ir ļoti grūti, tas ir viens no galvenajiem spēles balstakmeņiem - pēc nakts iestāšanās ziemā tu esi tikpat kā norakstīts, ja paliec kur ārā. Narkaši un reideri ir atraduši katrs savu veidu, kā pārciest šādu aukstumu kā arī sagādāt barību, kas patiesi nav viegls uzdevums. Pamatā kā vieni tā otri, tā arī trešie vairāk vai mazāk dzīvo uz kaut kādām rezervēm - pirmskara graudiem, konserviem, žāvējumiem..mēs tak labi zinām, ka sintētiskā Salami desa var izturēt 20 gadus bez bojāšanās:D. Tā ir viena no lielākajām problēmām - iztika, jo pašapgāde nenotiek - patērē vairāk, kā saražo. Vasaras ir īsas, ziemas garas, aukstas un tumšas...iespējams, ka visi ies bojā, tiklīdz beigsies pārtika.

Paredzēdams ko tādu, Stepānovs patiesi ķērās pie tā saucamā barības kompleksa izstrādes, kurā vajadzēja atrasties nelielam ganāmpulkam, mākslīgās dienasgaismas lauciņiem utt., bet, tas bija par komplicētu un viņš nepaguva izstrādāt. Kas viņam tomēr izdevās, tas bija - ieaudzēt tā saucamās austersēnes, kas spēj iztikt ar to pašu gaismas minimumu un nelabvēlīgajiem augšanas apstākļiem, kādi ir pieejami. Un tomēr ar to ir krietni par maz, lai līdzvarotu patēriņu. Ciems lēnām, bet neapturami virzās uz badu...

Ar narkašiem un reideriem ir vēl bēdīgāk, jo tiem nav nekā tamlīdzīga. "Reideri" pārtiek no salaupītā, līdz ar to viņi klejo apkārt, īpaši vienā vietā neuzturoties. 2 gadi tomēr ir jau pagājuši un sāk pietrūkt laupījuma... Narkaši, savukārt, tāpat kā sektanti iepazinuši arī sēnes, taču viņus vairāk interesē to halucinogēnais, kā barojošais efekts. Iztikai narkaši cenšas pārtikt no tā, ko sniedz samocītā daba un arī mēģina kaut ko salaupīt, lai gan aktīvās sirošanu dienas tiem jau galā.

+Citēt rakstu
Kurbads
iesūtīt 22.11.2004 23:47
Raksts #62

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 15.08.04
Kur: Rīga

Raine - "Pavairojaas" un tad ...apeed. :bye2:

Par raseem - tobish "vaultaa" tuuliit beigsies eediens un varoniigie - Max Stouns uc. dodas atrast eediena chipu.... Tas nu taa.

Šo rakstu rediģēja Kurbads: 22.11.2004 23:57

+Citēt rakstu
Kamazs
iesūtīt 23.11.2004 00:08
Raksts #63

CITĀTS
Par raseem - tobish "vaultaa" tuuliit beigsies eediens un varoniigie - Max Stouns uc. dodas atrast eediena chipu.... Tas nu taa.

Kā būsi pamanījis, vislabāk ēdiena ziņā klājas "bunkuriešiem" un vēl ir diezgan liels laiks, pirms beigsies krājumi. Ēdiens nav problēma viņiem šobrīd.

+Citēt rakstu
Berlog
iesūtīt 23.11.2004 00:12
Raksts #64

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 25.08.04
Kur: Bibliotēka(21.00-8.00) Mājas(16.00-21.00)

Es domāju ka sievietes Stjopa, tāpat kā citas pirmās nepieciešamības preces, būs savācis bunkurā pienācīgā vairumā. Līdz ar to reideriem vēl viens pievilcīgs laupījums. Eh, grūtas dienas Stjopas sekotājiem stāv priekšā.
Sēnes rulez forever starp citu.

+Citēt rakstu
subito
iesūtīt 23.11.2004 00:31
Raksts #65

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 18.09.04

CITĀTS(Berlog @ 23.11.2004 00:12)
Es domāju ka sievietes Stjopa, tāpat kā citas pirmās nepieciešamības preces, būs savācis bunkurā pienācīgā vairumā. Līdz ar to reideriem vēl viens pievilcīgs laupījums. Eh, grūtas dienas Stjopas sekotājiem stāv priekšā.
Sēnes rulez forever starp citu.
*

Vai arī savācis pietiekamā daudzumā tikai to olšūnas un sasaldējis...

+Citēt rakstu
Farliner
iesūtīt 23.11.2004 11:07
Raksts #66

Gatavo atskaiti Zemvaldim

Pievienojās: 01.12.03

Kamaz, atvaino, es varbūt esmu palaidis garām kur tu to skaidro, bet kāds ir speles nosaukuma atšifrējums? Godīgi sakot, pašreizejā versijā tas neizskatās pārāk labi...

+Citēt rakstu
Northwatch
iesūtīt 23.11.2004 12:00
Raksts #67

Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu

Pievienojās: 08.10.03
Kur: arī pie kapa soli priekšā Tev.

Vispaariibaa es teiktu ka lai arii ko tas noziimeetu, tiessi ar sso nosaukumu cilveeki tiek pievilinaati (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)

+Citēt rakstu
Farliner
iesūtīt 23.11.2004 12:26
Raksts #68

Gatavo atskaiti Zemvaldim

Pievienojās: 01.12.03

CITĀTS(Northwatch @ 23.11.2004 12:00)
Vispaariibaa es teiktu ka lai arii ko tas noziimeetu, tiessi ar sso nosaukumu cilveeki tiek pievilinaati (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)
*

Par to es gan es nepiekrītu, bet nu, tas jau paliek autoru ziņā. Cik tas uz mani attiecas, tad šāds nosaukums būtu viens liels iemesls lai nebrauktu uz spēli...

+Citēt rakstu
Sindra
iesūtīt 23.11.2004 12:38
Raksts #69

Angel of Music

Pievienojās: 15.01.04
Kur: Azeroth
Spēļu meistars 2012

Man liekas, ka nosaukums bija ņemts no vienas kaut kādas mucas uz kuras rotājās šāds uzraksts un šī tverne vai muca bija redzama bildēs kaut kur pavediena pašā sākumā.

Hmm.. apstiijos vbeelreiz to bildi un laikam man nav taisniiba, jo taa bilde laikam ir speciaali veidota tieshi kaa speeles reklaama....
Njaa....

Šo rakstu rediģēja Amidala: 23.11.2004 12:39

+Citēt rakstu
tupenis
iesūtīt 23.11.2004 14:51
Raksts #70

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 24.09.04
Kur: zupas šķīvī

ja ziemā noslīd līdz -45 gradi nosalst parastās egles un priedes kas aug latvijas teritorijā (sibirija au citas stipri vien izturīgakas sugas) takā egles un priedes ir salizturīgakie augi latvijas teritorija sanak ka vis jau ir nosalis un atkusis un velreiz sasalis. tatad jau sanak ka narkaši ir atraduši saskaņu ar SNIEGU nevis dabu .
pietam k;adi tur diez taj;a latgal;e ir tie slami krajumi? pietam ja 5km ir cita valsts tad itin ātri visi narkaši un reideri izrij VISU rijamo šajos 10 km lielajos laucinos
laikam vienīgais veids ka izdzīvot ir pievērsties KANIBALISMAM

bet ka ir ar trapijumu skaitīšānu kauju laika jo ka lai fiksē ka es tev TIK TIEIŠĀM TRĀPIJU jo te jau nav kā ar būfekļiem kur loti labi var redzē ka es tev trāpu bet ja šeit lode ir 1mm liela un atsitoties pret mani nearstaj nekadas redzamas zimes?
piemeram mam ir bieza dunu jaka un man kads iesauj mugura tad es to nemaz nejututīšū1

+Citēt rakstu
Niamh
iesūtīt 23.11.2004 15:32
Raksts #71

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 13.07.04

Ak, kāda jautrība - aizbraukt, lai kādam noaugušam bandītam kļūtu par pusdienām (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)

Labi, Kamaz, pieskaiti mani ar...drošības labad.

...Jāiet sadzejot pienacīga leģenda....(šņurkt)

+Citēt rakstu
Svivens
iesūtīt 23.11.2004 17:06
Raksts #72

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 25.03.04

Nosaukums ir gjeniaals. Kamazs tur nosleepumaa atshifreejumu. Bet jau saiisinaajusms ir gana staastoshs un viegli iegaumeejams. Vienaa vaardaa tiek noraksturota situaacija dotajaa setingaa.

+Citēt rakstu
Raine
iesūtīt 23.11.2004 17:07
Raksts #73

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 27.03.04

CITĀTS(subito @ 23.11.2004 00:31)
Vai arī savācis pietiekamā daudzumā tikai to olšūnas un sasaldējis...
*

TIK loti attistitas tehnologijas pazeme diez vai vareetu buut (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)

+Citēt rakstu
Kraukleenss
iesūtīt 23.11.2004 17:13
Raksts #74

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 21.08.04

Nu, kad naaks tuvaak, tad izlasiishu visu pavedienu, tagad slinkums. Man jau vispaar labaak swordi iet pie sirds, bet nu pameegjinaat jau var. Domaajams ka mani arii var pieskaitiit.

+Citēt rakstu
subito
iesūtīt 23.11.2004 22:47
Raksts #75

Gāž podus mikstūrās

Es ar piesakos (domājams kā NPC)

+Citēt rakstu
Kamazs
iesūtīt 23.11.2004 23:23
Raksts #76

subito, piemirsu tev atbildēt par nažiem. Nažu cīņas principā ir diezgan labi izstrādātas, izrādās, ka tās ir pat vecākas par būfoto zonbenu kaujām. Savainojumiem nevajadzētu būt, jo tā kā tā ir ziema, tad visi būs ģērbušies diezgan biezi, tā kā tā ir prasība, visiem būs aizsargbrilles un tā kā naži būs gumijas [or smth], savainot kādu šķiet diezgan sarežģīts pasākums. Pats ja tu no visa spēka trieksi kādam savu super-duper gumijasd dūci tieši saulītē izdarījis baisu lēcienu pāri piecām troļļu vagām, domāju, ka upuris saņems sliktākajā gadījumā spēcīgu sitienu. Lieki piebilst, ka cīņas ar nažiem ir krietni drošākas un traumatiskais risks ir krietni mazāks.

tupenis, nu, nosalst vai nenosalst, -45° vairāk vai mazāk, tā tomēr nav postnukleārā ziema un daba prot pielāgoties [it sevišķi, ja to intensīvi apstaro:)]..tā kā..domāju, ka varbūt arī visi Latvijas egļu meži un priežu sili tomēr neizsaltu. Īslaicīgas zemas temperatūras, man tā domāt, koki varētu pārdzīvot gana labi. Bet, diemžēl, tiesa, bioloģija nav mana stiprā puse.[pieņemot, ka man ir stiprā puse]

Par barību - nepiekrītu. Dabā ir pietiekami daudz olbaltumvielām, ogļhidrātiem un taukiem bagātu augu/dzīvnieku, kas spētu izturēt šādus apstākļus [daba ir ļoti izturīga], līdz ar to man šķiet, ka ja labi gribētu [un viņi patiešām labi grib], atrast iztiku var. "Reideri" ir vairāk tādi sirotāji, kas pārtiek no pagājušās pasaules krājumiem un patiesi klejo pa Latviju vienā vietā ilgi [bez iemesla] neuzturoties.
Tiesa, kanibālisms, patiesi, nav retums dotajos apstākļos. Jo sevišķi ziemā. Atcerēsimies kaut vai Blaumaņa "Nāves ēnā", kas starp citu ir itin labs materiāls S.U.X atmosfēras jaušanai.

Par bumbiņām - es balstu visu uz praktiskiem izmēģinājumiem Ziepniekkalna treniņu poligonā. Tie, kas izmēģinājuši S.U.X apšaudes uz savas ādas piekritīs, ka lai gan ir diezgan grūti, jo īpaši sākumā, detektēt trāpījumi, tomēr ar laiku to var itin viegli iemanīties labi samanīt. Pēdējā treniņā, kā reiz, bija pabiezs sniegs un bijām pabiezi saģērbušies tā kā var teikt šis jautājums +/- ir atstrādāts praksē. Bez tam, sīka aizrāde - bumbiņas ir nevis 1mm bet >5 mm diametrā.

Gudrā_Kaza, a kas tev ar to nu neveseliibu? Atceries, kā pēc TN3 juties nelāgi un tā tālāk... Negribu, protams, tevi dzīt prom, bet mana sirds jau tagad sāk sisties arvien straujāk un straujāk..

BTW, diez vai viņi medī sievietes, lai viņas ēstu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) . Ir krietni vieglāk jaunā vietā samedīt sievišķi nekā staipīt visu laiku kādu līdzi.

Farliner, vai patiesi? Mani patiesībā ir jau nokaitinājuši tradicionālie nosaukumi, un es izvēlējos kaut ko specifisku. Šī nav īsti abreviatūra [ievērojiet, ka tikai aiz S un U ir punkti, aiz X nav], no otras puses katram burtam/simbolam nosaukumā ir nozīme. Tā pat arī izruna ir dažāda. Ērtāk ir lietot "saks", taču patiesībā tas nav angliski, līdz ar ko šāda izruna neattaisnojas. Var teikt "suiks" vai "es-uu-iks", lai gan nav īsti korekti, jo tas nav X. Vēl ir kaudzīte iemeslu, kamdēļ tieši S.U.X, bet tie publikai netiks atklāti tāpat kā sižets un daudzas citas detaļas. Nosaukumam nav nozīmes, visu izšķir spēle:).

+Citēt rakstu
SkadY
iesūtīt 24.11.2004 01:18
Raksts #77

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 19.07.04
Kur: Jēkabpils

CITĀTS
Farliner, vai patiesi? Mani patiesībā ir jau nokaitinājuši tradicionālie nosaukumi, un es izvēlējos kaut ko specifisku. Šī nav īsti abreviatūra [ievērojiet, ka tikai aiz S un U ir punkti, aiz X nav], no otras puses katram burtam/simbolam nosaukumā ir nozīme. Tā pat arī izruna ir dažāda. Ērtāk ir lietot "saks", taču patiesībā tas nav angliski, līdz ar ko šāda izruna neattaisnojas. Var teikt "suiks" vai "es-uu-iks", lai gan nav īsti korekti, jo tas nav X. Vēl ir kaudzīte iemeslu, kamdēļ tieši S.U.X, bet tie publikai netiks atklāti tāpat kā sižets un daudzas citas detaļas. Nosaukumam nav  nozīmes, visu izšķir spēle:).

Nu Kamaz Tu protams vari grozīt nosaukumu kā gribi bet jebkurā gadijumā beigās sanāks sux = sucks, kas ir diezgan internacionāls daļēji lamuvārds (sucks neskaitās īsti lamuvārds, bet nav arī nekāds literārais vārds. Varētu teikt ka tas būtu līdzīgs latviešu vārdam [atvainojos] "````a"). Pirmajā brīdī protams šāds nosaukums piesaista interesi, bet reizē arī parāda pasākumu nenopietnu. Atzīsti - ienākot Caurajā katlā => Brīvdabas lomu spēles Tu nelasītu S.U.X, bet gan sucks, ja pats nebūtu taisījis šo topicu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) .

Un vispār - kad notiks šis pasākums? Vismaz kā pagaidām izskatās?

Nākošsestdien (27.) tajā ziepjniekkalnā (vai kur tur) tiks runāts par S.U.X?

+Citēt rakstu
subito
iesūtīt 24.11.2004 08:51
Raksts #78

Gāž podus mikstūrās

CITĀTS(Kamazs @ 23.11.2004 23:23)
subito, piemirsu tev atbildēt par nažiem. Nažu cīņas principā ir diezgan labi izstrādātas, izrādās, ka tās ir pat vecākas par būfoto zonbenu kaujām. Savainojumiem nevajadzētu būt, jo tā kā tā ir ziema, tad visi būs ģērbušies diezgan biezi, tā kā tā ir prasība, visiem būs aizsargbrilles un tā kā naži būs gumijas [or smth], savainot kādu šķiet diezgan sarežģīts pasākums. Pats ja tu no visa spēka trieksi kādam savu super-duper gumijasd dūci tieši saulītē izdarījis baisu lēcienu pāri piecām troļļu vagām, domāju, ka upuris saņems sliktākajā gadījumā spēcīgu sitienu. Lieki piebilst, ka cīņas ar nažiem ir krietni drošākas un traumatiskais risks ir krietni mazāks.

*

Kādi tad tie naži īsti ir? Kur tos var nopirkt? Vai varbūt pašam jānodarbojas ar kausēšanas un formiņā liešanas darbiem?

Tu saki, ka nažu cīņas ir diezgan labi izstrādātas. Varbūt varētu īsi uzrakstīt to koncepciju (Mani īpaši interesē, vai ir atļauts cīnoties likt padenes, sist, spert, kost, pielietot kādu džudo vai džiudzitsu, vai tml. metienu, kā ir ar sāpju paņēmieniem, vai drīkst durt kaklā kādā sevišķi jutīgā akupresūras grāmatās aprakstītā punktā...? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Ups, laikam iebraucu galīgās auzās!!!).

+Citēt rakstu
Kamazs
iesūtīt 24.11.2004 09:33
Raksts #79

Jē, rait, SkadY, tas, ka tu esi samaitāts nenozīmē, ka visiem tādiem jābūt. Kopš kura laika nepareizā angļu valodā rakstīts vārds "sūkā" nozīmē automātiski lamuvārdu? Sūkāt tak var gan ledu, gan pārsistu lūpu, gan ledeni un tikai no tavas paša samaitātības ir atkarīgs, kā tu to uztver. Tu pajautā angļu filologiem un tie pateiks, ka nav tāda 'vārda "SUX" angļu valodā [er..neesmu filologs, moška iebraucu auzās, bet man kaut kā šķiet, ka viņi teiktu kā parasti saka tādās situācijās - "This is not a word even."] Teiksim, kas ir "pad.irsenis"? Vai pat "d.irsa"? Kāpēc pirms 100 gadiem tas bija ļoti normāls ikdienas vārds, bet tagad piepeši kļuvis par tabu? Bez tam, es saprastu, ja tas būtu latvju lamuvārds, bet paklau, tas latviski neko nenozīmē. Šķiet, ka igauņiem jautrību sagādā Rīgas Pērses iela, jo "pērse" igauniski ir ar pavisam citu nozīmi..bet vai tas ko maina latvju valodā? Varbūt pēdējais laiks būtu piedomāt pie leksikas un nepiedrazot latviešu valodu ar barbarismiem? Man, piemēram, pilnīgi vienalga, ka 90% lasītāju šo vārdu saista ar kaut ko citu. Nu un? Kādreiz tak vajag sašķobīti taisnvirziena domāšanu.

Un noslēgumā, S.U.X itin labi var būt arī saīsinājums, ne tā? Iesaku uzmest aci šiem saīsinājumiem/cilvēku vārdiem -
http://www.travel.lt/turizmas/catalog/guid...3&inlanguage=en
http://www.````a.com.mx/ <- ```` vietā jābūt "d.irsa" bez punkta.

Līdz ar to man pilnīgi vienalga, ar ko tev asociējas vārds S.U.X un tā kā latviešu valodā šāda vārda nav [kā arī angļu], nav iemesla to uztvert kā kaut ko "FUI".

subito,
nē, visas šīs darbības -
CITĀTS
likt padenes, sist, spert, kost, pielietot kādu džudo vai džiudzitsu, vai tml. metienu, kā ir ar sāpju paņēmieniem, vai drīkst durt kaklā kādā sevišķi jutīgā akupresūras grāmatās aprakstītā punktā.

ir aizliegtas saprotamu iemeslu dēļ. Uzskati cīņas ar nažiem kā cīņas ar būfotajiem zobeniem - tur kaut ko tādu drīkstēja? Tiesa, ir atļauts oponenta bruņoto roku ar savu roku pārtrvert, lai neitralizētu sitienu, vai tieši otrādi izdarītu efektīvāku uzbrukumu. Citādi tā ir vienkārši cīņa ar nažiem..aizej kādreiz uz būfu treniņiem, domāju, ka tev labprāt nodemonstrēs.
CITĀTS
Kādi tad tie naži īsti ir? Kur tos var nopirkt? Vai varbūt pašam jānodarbojas ar kausēšanas un formiņā liešanas darbiem?

hvz.

Šo rakstu rediģēja Kamazs: 24.11.2004 09:36

+Citēt rakstu
SkadY
iesūtīt 24.11.2004 12:27
Raksts #80

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 19.07.04
Kur: Jēkabpils

Labi jau labi Kamaz, take it easy! Vispār jau es teicu ka tas ir daļēji lamuvārds un laikam jau tomēr teicu ka tas ir internacionāls tapēc daudzi to tomēr lasīs kā "sucks". Bez tam es sucks neuztveru kā sūkāt, piemēram frāzi "Thats sux/sucks!" tulkoju kā "Tas ir besīgi/tizli/utt." Domāju ka pat ļoti inteliģenti cilvēki sauks lietas īstajos vārdos...

CITĀTS
Šķiet, ka igauņiem jautrību sagādā Rīgas Pērses iela, jo "pērse" igauniski ir ar pavisam citu nozīmi..bet vai tas ko maina latvju valodā?

Jā es zinu ka kautkādai valstij (liekas tie nebija igauņi) vārds pērse nozīmē "dir.sa", bet šī ir Ļoti liela sakritība, tādēļ, ka Pērse ir īpašvārds un latviešu valodā tas arī paliek īpašvārds bez nozīmes, savkārt to kas ir sux gan zin gandrīz visi.

+Citēt rakstu

12 Lapas V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 06.06.2025 20:12