Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Globālā sasilšana
mad
iesūtīt 11.08.2004 10:05
Raksts #1

Gāž podus mikstūrās

Grupa: Biedri
Pievienojās: 26.03.04

es vakar biju uz filmu "diena peec riitdienas'' un tur vis bija par to globaaalo sasilsanu!!! un tejaaa bija taaas viesuljveetras pluudi negais un krusas vai juus ticat ka taaa kaadrez notiks???
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
11 Lapas V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (100 - 119)
ReadMyMind
iesūtīt 04.04.2007 14:34
Raksts #101

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 04.04.07

oj, pardon - viņi ir noteikuši klimatu pirms 650 tūkst. gadiem.

+Citēt rakstu
Shadowstalker
iesūtīt 04.04.2007 22:28
Raksts #102

Acīgais ex-mods

Pievienojās: 15.06.04
Kur: Dark Dark Forest
Mods 2007

CITĀTS(ReadMyMind @ 04.04.2007 14:17) [snapback]1127506[/snapback]
Ir tikai viens sīkumiņš - globālās saislšanas rezultātā, visicamāk, Latvija būtu zem ūdens.
Tik daudz lieka ūdens tur nemaz nav.

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 14.04.2008 10:26
Raksts #103

Alveus anima

Pievienojās: 18.05.07
Kur: Aiz maskas
HP eksperts 2008

Jā ūdens līmenis pacelsies par metriem 2-3, tad būs sūdīgi lielai daļai pasaules.
Arī Latvijas piekrastei un Zemgalei.
Bet man pie kājas, jo es dzīvoju Latgales augstienē. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
Debija
iesūtīt 15.04.2008 16:27
Raksts #104

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 31.10.07
Kur: Saules dieva tuvumā.

Pie Globālās sasilšanas neietilpst tikai ūdens līmeņa pacelšanās, bet arī tas, ka vairākas sugas izmirs, jo klimats krasi mainīsies. šīs izmaiņas jau ir ''procesā''.

+Citēt rakstu
kauliņš
iesūtīt 15.04.2008 17:30
Raksts #105

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 01.12.07

CITĀTS
Pie Globālās sasilšanas neietilpst tikai ūdens līmeņa pacelšanās, bet arī tas, ka vairākas sugas izmirs, jo klimats krasi mainīsies.

kaut kur lasīju, ja nekas netiks darīts, lai apturētu globālās sasilšanas progresu līdz 2100. gadam būs izmirusi vairāk nekā puse uz pasaules esošo augu un dzīvnieku sugu. negalvoju par tā visa 100% patiesumu. cilvēce tagad strādā pašiznīcināšanās režīmā jo lielākā daļa tā ko cilvēce sauc par mūsdienas milzīgajiem atklājumiem dzen mūs postā.

globālā sasilšana vispār ir totāla ````. tā mums sāk pamazām atņemt ziemu, lai kā arī dažbrīt riebtos sniegs to tomēr vajag. nav nepieciešams vēl viens pelēks, depresīvs gadalaiks. labāk balts un bargs.

godīji runājot, man очень. очень patīk MTV un vides ministrijas kopēji veidotais projekts un reklāmas. varbūt tās nenes nez kādu rezultātu, bet man, piemērm, tās šķiet domāt rosinošas.

bet rodas jautājums --> ko mēs paši daram lietas labā???

+Citēt rakstu
Debija
iesūtīt 16.04.2008 14:42
Raksts #106

Sēž zem Šķirmices
**

CITĀTS(kauliņš @ 15.04.2008 18:30) *
bet rodas jautājums --> ko mēs paši daram lietas labā???

Tiek darīts daudz. Bet salīdzinoši maz cilvēku pievienojās, lai globālo sasilšanu uz kādu brīdi aizkavētu.Un salīdzinoši daudz cilvēku uzskata, ka visas runas par globālo sasilšanu ir tikai tāda muldēšana.
Un šā vai tā, es šaubos vai visi lielie bosi un ''parastie cilvēki'' spētu izdzīvot bez mašīnām un rūpnīcām. Globālā sasilšana vienkārši ir nenovēršama.

+Citēt rakstu
retaips
iesūtīt 16.04.2008 16:44
Raksts #107

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 17.03.08

(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ataa_a.gif) aha. nenoveershama ir. un kkur lasiiju ka peec 50gadiem beigsies arii nafta. un tad var gadiities ka cilveece izniicina pati sevi. ar kariem. taaka globaalaa salishana nav vieniigaa probleema.

+Citēt rakstu
Crash
iesūtīt 16.04.2008 20:27
Raksts #108

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 16.07.04
Kur: Empire City

CITĀTS(Elony @ 14.04.2008 11:26) *
Jā ūdens līmenis pacelsies par metriem 2-3, tad būs sūdīgi lielai daļai pasaules.
Arī Latvijas piekrastei un Zemgalei.
Bet man pie kājas, jo es dzīvoju Latgales augstienē. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+ 1

Man ir radi ar īpašumiem Madonā, so man jau būs kur likties.

Toties visiem Rīgas urlām gan nāksies tīties atpakaļ uz savu 'roģinu', jo tiem ta' vairumam nekādi radi Latvijā nav ārpus Rīgas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
washulis
iesūtīt 16.04.2008 20:50
Raksts #109

Cogito ergo sum

Pievienojās: 28.02.07
Kur: Divas mājas tālāk
Jaukais snīpis

Visvairāk mani biedē nevis tas, ka pacelsies ūdens līmenis, lai gan tas mani skar pietiekami, bet tas, ka ir tā teorija, ka Golfa straume novirzīsies un Eiropā vispār iestāsies otrs ledus laikmets.

naftas beigšanās skars arī pamatīgi. Vismaz ekonomikas un sadzīves ziņā. Piesārņotais gaiss un sugu izmiršana. Vispār tās prognozes ir tik nestabila,s ka nemaz nevar spriest, kas varētu būt ļaunāk...

+Citēt rakstu
La Keira
iesūtīt 16.04.2008 21:02
Raksts #110

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 28.03.08
Kur: ''Spraunajā Ponijā'' dejoju pa galdu

nu tas ka beigsies nafta un akmeņogles buus baigi labi - buus nokārtota globālās sasilšanas problēma. bet 50 gadi ir par veelu. globaalaas sasilšanas postījumi gaidāmi jau pēc 20 gadiem. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif)

nu vismaz man patiik ziemeļu zemes... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
washulis
iesūtīt 16.04.2008 21:10
Raksts #111

Cogito ergo sum

Jaukais snīpis

Nebūs īpaši labi. No naftas ražo ne tikai benzīnu un eļļas, bez kā jau tagad sākas problēmas, bet arī audumus, plasmasu un citus materiālus. Arī enerģijas iegūšanai un vēl sazin kam. Jāsāk vairāk lietot biodegvielu, ko iegūt diemžēl ir grūti un lietot neizsīkstošos enerģijas avotus [vēju&sauli], lai taupītu naftu un ogles + mazāks kaitējums dabai... divi vienā, bet tas ir dārgi un bieži ar neizdevīgi.

+Citēt rakstu
Debija
iesūtīt 17.04.2008 12:52
Raksts #112

Sēž zem Šķirmices
**

CITĀTS(washulis @ 16.04.2008 21:50) *
Visvairāk mani biedē nevis tas, ka pacelsies ūdens līmenis, lai gan tas mani skar pietiekami, bet tas, ka ir tā teorija, ka Golfa straume novirzīsies un Eiropā vispār iestāsies otrs ledus laikmets.

Vai tad nebija tā, ka poli apmainīsies ar vietām? Un nebija tā, ka ziemeļvalstīs paliks siltāks un siltajās zemēs - aukstāks? Nu ja šī prognoze izrādīsies patiesa, tad Latvija pārvērtīsies par īstu atpūtnieku un tūristu apmeklētu valsti, protams, ja cilvēki kā tādi nebūs jau izmiruši (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 17.04.2008 12:58
Raksts #113

Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija

Poli mainās vietām laiku pa laikam, bet tam nav sakara ar globālo sasilšanu. Un ko tas ietekmētu? Dienvidpolā ir tikpat auksti kā Ziemeļpolā. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)

+Citēt rakstu
La Keira
iesūtīt 17.04.2008 13:34
Raksts #114

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 28.03.08
Kur: ''Spraunajā Ponijā'' dejoju pa galdu

nē - dienvidpolā aukstāks! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/xD.gif)

Bet ūdens līmenis celsies par 18m...no vienas puses nav traki - pat gaiziņš ir savus 300 cik tur metrus augsts. no otras puses - upes taču tek pa ielejām!
šodien ķīmijā mēs ņēmām tēmu par H2O un man vēl aizvien kladē stāv konspekts: 98% pasaules ūdens ir jūrās un okeānos. tas ir sāļūdens. atlikušie 2% ir sauszemes saldūdeņi. no šiem 2%, 1,8% ir ledājos un cilvēkiem nepieejami. (bez tam sakarā ar globālo sasilšanu var gadītes ka izkusīs un iejauksies okeānu sālsūdenī). Gaidāms ka 2025 gadā lielai daļai zemes iedzīvotāju aptrūksies dzeramais ūdens.

baigi maz, ne? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) - gribu būt okapi. dzīvoties pa tuksnešiem un nekad mūžā nedzert (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) - kāpēc cilvēki tā nevar?

bez tam uzzinot kā tiek attīrīts kanalizācijas ūdens dzeršanai, gribas būt mazliet saudzīgākam pret tiem dārgajiem 0,2% dzeramā ūdens. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sick.gif)

Šo rakstu rediģēja La Keira: 17.04.2008 13:36

+Citēt rakstu
Debija
iesūtīt 17.04.2008 16:04
Raksts #115

Sēž zem Šķirmices
**

Roviela, un tomēr katra mazākā izmaiņa var mainīt daudz. Šā vai tā, pie mums paliek siltāks. Pēdējo trīs gadu laikā neesmu piedzīvojusi kārtīgu ziemu un tas taču par kaut ko liecina!

Es esmu pieķērusies pie teorijas, ka globālā sasilšana pilnībā iznīcinās pasauli. Bet daudzi uzskata, ka laikmeti atkārtosies un ka Zeme dzīvos mūžīgi. Kādas ir jūsu domas?

+Citēt rakstu
washulis
iesūtīt 17.04.2008 16:27
Raksts #116

Cogito ergo sum

Jaukais snīpis

Es domāju, ka viss noies tik tāl, ka cilvēki izmirs. Tiesa domāju, ka tas notiks ne tuvākajos tūkstoš vai vairāk gados. Tad varbūt uzradīsies jaunas dzīvības formas vai nekas. Pati zeme jau turpinās pastāvēt kā pliks zemes pleķis. Vai kaut kā tā...

Un tad saule izdzisīs un zeme tiks ierauta super novā, kas tā sprāgs. Lūk tās manuptrāt būs beidzas visai planētai, bet cilvēkiem agrāk...

+Citēt rakstu
Debija
iesūtīt 17.04.2008 16:41
Raksts #117

Sēž zem Šķirmices
**

Es neuzskatu, ka cilvēki izvilks vēl kādus dažus tūkstošus gadu. Mēs paši iznīcinam savu sugu un arī radioaktīvitāte pieaug un tās apstarojums nogalina katru dienu.

Saule ''aug'' un es pat nebrīnītos, ja tā Zemi ierautu savā atmosfērā.

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 17.04.2008 16:45
Raksts #118

Alveus anima

Pievienojās: 18.05.07
Kur: Aiz maskas
HP eksperts 2008

Manas prognozes, ka cilvēki tuvāko 50 gadu laikā novedīs sevi līdz lielam postam.
Proti, globālās sasilšanas un resursu izsīkšanas sekas.
Abi procesi, vērojot to, kas notiek pasaulē, ir nenovēršami. Vienīgā izeja ir strauja tehnoloģiskā attīstība, kas ļautu nezkaust dabas resursus un nepiesārņot dabu. Pagaidām man liekas, ka uz to cerēt var maz.

+Citēt rakstu
Nīcele
iesūtīt 17.04.2008 16:47
Raksts #119

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 05.04.08
Kur: Vietā, kur viss ir tieši tā kā tu vēlies

CITĀTS
cilvēce tagad strādā pašiznīcināšanās režīmā jo lielākā daļa tā ko cilvēce sauc par mūsdienas milzīgajiem atklājumiem dzen mūs postā.

Tā arī ir.
Katrs televizors, dators, mikroviļņu krāsns, ledusskapis - viss bez kā mēs nevaram dzīvot - dzen mūs postā.
Neizbēgama paranoja.
Un tas ir nožēlojami. Viss, ko mēs varam darīt - šķirot atkritumus, piebremzēt elektrības lietošanu un ko tur vēl, bet tas neatturēs pasauli no bojāejas. Par to, kad tas notiks var diskutēt - tā pat kā par to, kad un kā radās visums.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 17.04.2008 18:41
Raksts #120

Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija

CITĀTS(Debija @ 17.04.2008 17:04) *
Roviela, un tomēr katra mazākā izmaiņa var mainīt daudz. Šā vai tā, pie mums paliek siltāks. Pēdējo trīs gadu laikā neesmu piedzīvojusi kārtīgu ziemu un tas taču par kaut ko liecina!

Es esmu pieķērusies pie teorijas, ka globālā sasilšana pilnībā iznīcinās pasauli. Bet daudzi uzskata, ka laikmeti atkārtosies un ka Zeme dzīvos mūžīgi. Kādas ir jūsu domas?
Es runāju tikai par zemeslodes polu virziena maiņu, nevis par globālo sasilšanu. Tie ir divi dažādi procesi, kam nav nekāda tieša sakara (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Starp citu - Saule mūs sevī neieraus vis. Vismaz tas process notiks, ja notiks, tiiik tālā nākotnē, ka salīdzinot ar globālo sasilšanu, par to nemaz nav vērts ne runat, ne aizdomāties.
Mums šajos platuma grādos jau ir bijis tāds siltumiņš ar Anglijas tipa siltajām ziemām. Vēl arī piedevām nav zināms, vai pašlaik ur leguslaikmeta atbpūdi jeb tuvojas jauns leduslaikmets. Vispār jau ir doma, ka maksimālo siltumu vidū starp diviem leduslaikmetiem, mēs vēl neesam sasnieguši, un tas arī vēl papildina esošo tendenci.
Par naftas izbeigšanos pēc 30 gadiem vaimanāja jau manā bērnībā. Tagad vaimanā joprojām, pie tam ar tādu pat robežskaitli - 30 gadi. Nafta, protams, nav bezgalīgs resurss, bet tāda neprecizitāte robežu noteikšanā man liek būt mazliet skeptiskai par šo termiņu faktisko realitāti.

Globālā sasilšana visu pasauli neiznīcinās. Kur nu! Dinozauri arī reiz izmira, bet ne gluži visi.

+Citēt rakstu

11 Lapas V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 12.05.2025 00:38