Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Tolkīns un valodas
Nimue
iesūtīt 07.08.2004 10:32
Raksts #1

Istari māceklis

Grupa: Biedri
Pievienojās: 29.12.03
GP eksperts 2006

(citāti no dažādiem pavedieniem)

CITĀTS(saule pazare @ 06.08.2004 23:35)
Turklāt, ja tic nostāstam ka Tolkīns sarakstījis šīs grāmatas tikai tāpēc, lai būtu, kas runā viņa izdomātajās valodās.

CITĀTS(saule pazare @ 06.08.2004 23:22)
Tolkīns bija lingvists un pārsvarā (spriežot pēc tā ko esmu lasījusi) pētīja senās Britānijas valoda

CITĀTS(Nulukkizdin @ 06.08.2004 23:29)
Par tām valodām runājot, cik es zinu, tad Tolkīna mīļākās divas bija Senangļu valoda un Velsiešu valoda...

(http://www.warofthering.net, May 18th,2003, 01:30 AM)

CITĀTS
His (Tolkien's) favorite languages were those that belong to those classical languages like Greek and Latin

Tāpat zināms, ka veidojot Quenya Tolkīns iespaidojās no Somu vārdiem un gramatikas formām. Somu un Quenya salīdzinājumam veltīti daudzi Megabaiti informācijas. Mazliet salīdzinājumu var palasīt šeit
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1 - 6)
Erasmus
iesūtīt 07.08.2004 20:15
Raksts #2

Angel of Mayhem

Pievienojās: 23.05.04
Kur: stoned
GP eksperts 2007

Vēl šis tas piebilstams...

No Senangļu unVelsiešu valodām Tolkīns radīja otru Elfu valodu, Sindarin jeb Grey Elven. Un par to Greek and Latin, arī šīs tika izmantotas viņa darbos, tiesa nevis par Middle-earth, bet stāstā "Farmer Giles of Ham".

Šo rakstu rediģēja Nimue: 08.08.2004 18:06

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 07.08.2004 21:44
Raksts #3

Studē augstākās pārvērtības

Grupa: Izraidītie
Pievienojās: 29.05.04
Kur: Rīga

Nimue, Erasmus - labs kopsavilkums! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Es gan vēlētos papildināt...

Man izdevās sameklēt 1971.gada BBC interviju ar Tolkīnu.. Un šajā intervijā tēma tiek ievirzīta arī par valodām... Tad nu tā -
CITĀTS
[BBC:] Of the languages you know which were the greatest help to you in writing The Lord of the Rings?

[T:] Oh lor ... of modern languages I should have said Welsh has always attracted me by it's style and sound more than any other, ever though I first only saw it on coal trucks, I always wanted to know what it was about.

[BBC:] It seems to me that the music of Welsh comes through in the names you've chosen for mountains and for places in general.

[T:] Very much. But a much rarer, very potent influence on myself has been Finnish.

Šeit arī pats Tolkīns apstiprina, ka daudz smēlies no Velsiešu, bet pat vēl vairāk no Somu valodas...

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 09.09.2004 15:39
Raksts #4

Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu

Pievienojās: 21.07.04
Kur: Tallina
Niks 2006

Es vakar rakstot atbildi visi sviestainā pavedienā Noslēpumu kambarī paņēmu lapā concil of elrond vārdnīcu un uzrakstīju to sindarian - izlasot, kas man sanāca secināju, ka izklausās labi (es gan nesmu pārliecināta par to kā jāizrunā) Kādas ir jūsu domas par Tolkīna radītajām valodām ?

+Citēt rakstu
***Dancing_Queen...
iesūtīt 09.09.2004 17:12
Raksts #5

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 07.06.04
Kur: ŪBERĪGO ciemā. :D

walodas ir patiesi labas.. es pat Quenya izmantoju shodien wizuaalajaa.. rakstot weestuuli beigaas uztaisiiju lielu uzrakstu VIZUAALAA MAAKSLA. tikai elfu walodaa.. izskatiijaas labi un skaneeja arii... latwiski... bet tieeshaam man taas walodas patiikas..

+Citēt rakstu
+Chibi+
iesūtīt 10.09.2004 17:48
Raksts #6

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 09.09.04

Carpenter'a Tolkiena biogrāfijā ļoti daudz ir pievērst uzmanības tieši valodām, kuras viņš izdomāja. Tokiens jau bērnībā ļoti aizrāvās ar dažādu valodu izdomāšanu, un Sindarin īstenībā daļēji nāk no vienas valodas, ko viņš izdomāja, cik es atceros, 15 gadu vecumā.

+Citēt rakstu
The Lord of The ...
iesūtīt 18.11.2005 20:03
Raksts #7

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Pievienojās: 11.08.05

CIk es zinu no Senanglu valodas un senas islandes valodas vinjs radiija - Quenia valodu...

+Citēt rakstu

Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 06.05.2025 16:31