![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Forumā veidot aptaujas aizliegtas (tam paredzēts HP aptauju forums).
Ja kādam pavedienam nepieciešams pievienot aptauju, sazinies ar šī foruma regulatoriem!
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Game Master ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.07.03 Kur: Sansāra ![]() |
Nezinu vai iepriekš kādā tēmā tas ir apspriests, bet izskatot visus pavedienus neko neatradu un nolēmu uztaisīt.
Jau kopš pirmās grāmatas izlasīšanas mani nomoka viens jautājums. Kad Voldemorts gribēja nogalināt Hariju viņš teica Lilijai, lai pavācas nost, kāpēc viņš nevarēja viņu vienkārši novākt un tad mēģināt novākt arī Hariju? Turklāt tam nav nekāda sakara ar to aizsardzības burvestību, ar kādu Lilija apveltīja Hariju, pēc tam kad Voldemorts viņ nogalināja, jo viņš pats ceturtajā grāmatā atdzinās, ka tajā brīdī par to burvestību nemaz nebija domājis. Viņš taču bija slepkava, nedomāju, ka Voldemortam rastos kādi sirds apziņas pārmetumi, ja viņš nogalinātu vienu sievieti. Bet pirmās grāmatas beigās ir viens pavisam dīvains apgalvojums ko pats Voldemots izsaka, proti, ka Lilijai nemaz nevajadzēja mirt, un toreiz viņš nekādi nevarēja zināt par to burvestību ko viņa atstāja pēc savas nāves. PS. Reku tas gabals ir. "Harijs Poters un Filozofu akmens" 285 lpp "Cik aizkustinoši..." tā šņāca. "Es vienmēr esmu cienījis drosmi... Jā zēn tavi vecāki bija drosmīgi... Pirmo es nogalināju tavu tēvu, un viņš cīnījās līdz pēdējam... Taču tavai mātei nevajadzēja mirt... viņa mēģināja aizsargāt tevi... Tagad atdod man akmeni, ja vien tu nevēlies lai viņas nāve būtu bijusi veltīga." |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.05.06 ![]() |
kā es atceros, tad Dumidors sacīja, ka Harijs ir pārāks par Volondemortu tājā ziņā, kā viņam ir sirds, viņš prot mīlēt.. tātad, Dumidors skaidri zināja, ka Volodijs nevienu nemīl..
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Par to, ka Voldemorts nespēj un negrib neveienu mīlēt ir runāts pietiekami daudz. Viņām nebija nekādu siltu jūtu pret Liliju. Man liekas, ka tajā brīdī, kad Voldemorts atradās Harija istabā un grasijās zīdaini nogalināt, viņš bija ar to tik ļoti pārņemts, ka nedomāja, ka vispirms derētu novākt Liliju. Galu galā tajā šūpulī gulēja bērns, ienaidnieks, kam ir spēks Voldemortu uzveikt, viens zižļa vēziens un viss cauri... Voldemorts raidīja lāstu pret Hariju, taču Lilija to bloķēja. Ja tā nebūtu noticis, tad Harijam nebūtu aizsardzības, Voldemorts būtu viņu nogalinājis un pēc tam arī Liliju. Varbūt viņš sievieti atstātu dzīvu, lai viņa pamokās agonijā.
Kad lāsts ķēra pašu Voldemortu, viņš drīz vien aptvēra, kāpēc tā notika. galu galā no dienasgrāmatas izkāpušais Melsudors arī ātri vien aptvēra, kāpēc Harijs izdzīvoja. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.11.06 Kur: Nangijāla ![]() |
manuprāt ir tā (ja pareizi uztvēru tavu domu), ka Voldijs, kaut arī aukstasinīgs burvju pasaules iekarotājs un slepkava, tomēr nevēlas slepkavot pa labi, pa kreisi. tas jau būtu zem viņa goda. turklāt, Lilija taču ir draņķasine, un, kaut Voldijs bija jauktasinis, viņš ir izbijis slīdenis, un sava deva augstprātības un that tīrasiņu thing...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
CITĀTS(karralá @ 13.06.2007 22:31) [snapback]1153456[/snapback] manuprāt ir tā (ja pareizi uztvēru tavu domu), ka Voldijs, kaut arī aukstasinīgs burvju pasaules iekarotājs un slepkava, tomēr nevēlas slepkavot pa labi, pa kreisi. tas jau būtu zem viņa goda. turklāt, Lilija taču ir draņķasine, un, kaut Voldijs bija jauktasinis, viņš ir izbijis slīdenis, un sava deva augstprātības un that tīrasiņu thing... Es biju domājis, ka brīdī, kad Voldemortam vajadzēja izvēlēties, ko nogalēt - Hariju vai viņa māti, viņš izvēlējās nogalināt Hariju. Manuprāt viņš tik ļoti alka nogalināt zēnu, ka nespēja gaidīt, vispirms nogalinot viņa māti. Lai gan tevis teiktajā varētu arī būt liela daļa patiesības. Džeims bija tīrasinis, tādu nogalināt Voldemortam ir cienīgi. Lilija, kaut arī ļoti talantīga, tomēr bija tikai vientiešu meita, draņķasine, zemāka par jaukteņiem. Voldemorts tiešām varētu uzskatīt, ka viņu nogalinot ir zem viņa 'goda'. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cogito ergo sum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.02.07 Kur: Divas mājas tālāk Jaukais snīpis ![]() |
es domāju ka voldemortam būtu varējušas būt jūtas pret liliju, bet velme tikt galā ar hariju bija lielāka un lilija nevēlētos redzēt bērna nāvi un darīja visu, lai pasargātu potiju! voldemortam nebija izvēles...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 12.08.06 Kur: tur kur putni dzied. ![]() |
Pēc visa spriežot Voldemortam nevajadzētu būt nekādu problēmu ar Lilijas nogalināšanu - viņa bija jauktasine, aurore, divreiz bija metusi viņam izaicinājumu un tagad stāvēja viņam ceļā. Manuprāt viņam nebūtu nekāds negods tik spējīgu raganu nogalināt. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)
Tad nu jautājums, kapēc viņš to nedarīja? Neticu, ka viņam varēja būt kādas jūtas pret Liliju, jo ja tā patiešām būtu, tas kļūtu par svarīgu pavērsienu un šis fakts noteikti būtu bijis pieminēts citās grāmatās. Iespējams, ka autore pirmajā grāmatā to uzrakstīja tikai dramatismam un tur nebija nekāda "āķa" (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Šo rakstu rediģēja Helēna: 17.06.2007 19:00 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Helēna @ 17.06.2007 19:58) [snapback]1154867[/snapback] Pēc visa spriežot Voldemortam nevajadzētu būt nekādu problēmu ar Lilijas nogalināšanu - viņa bija jauktasine, aurore, divreiz bija metusi viņam izaicinājumu un tagad stāvēja viņam ceļā. Manuprāt viņam nebūtu nekāds negods tik spējīgu raganu nogalināt. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) Tad nu jautājums, kapēc viņš to nedarīja? Neticu, ka viņam varēja būt kādas jūtas pret Liliju, jo ja tā patiešām būtu, tas kļūtu par svarīgu pavērsienu un šis fakts noteikti būtu bijis pieminēts citās grāmatās. Iespējams, ka autore pirmajā grāmatā to uzrakstīja tikai dramatismam un tur nebija nekāda "āķa" (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Lilija nebija jauktasine. Jauktasinis ir burvis, kurm viens no vecākiem, vai kāds sencis ir bijis vientiesis. Lilijai abi vecāki bija vientieši, viņas rados nebija burvju, tas nekur nav pieminēts. Tātad viņa bija draņķasine. Bet vai viņa bija aurore - tas nekur nav minēts, tātad nav pierādāms. Šo rakstu rediģēja elesarels: 19.06.2007 10:44 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.05.07 Kur: Tepat. Nu te. Neredzi? Es arī nē. ![]() |
Par šo jautājumu es pirms kāda laiciņa lauzīju galvu.
Es nenonācu ne pie vienas skaidras atbildes, tikai vairākiem minējumiem. Lilija un Voldemorts neizskaidrojamā veidā ir radinieki [galu galā- viņas vecāki vispār netika aprakstīti], tādēļ Voldemortā modās apziņa ka Slīdeņu dzimtai jāturpinās. Vēl kamēr Voldemorts bija cilvēks [tas ir- skolas laikā], pastāvēja iespēja par meitenēm un dzimtas turpināšanos. Varbūt Lords Voldemorts aiz pienākuma apziņas turpināja Slīdeņu dzimtu un tajā visā, kaut kādā veidā ir iejaukta Lilija. Es nezinu kapēc, bet man sāk likties ka viņā varētu būt šis tas no Salazara Slīdeņa un ka Harijs dažas Slīdeņu iezīmes [šņācmēli] ieguva no vecvecākiem, vai varbūt jau no paša Voldemorta. Šādā gadījumā arī nav jāstrīdas par to vai Voldemorts spēj mīlēt- tas tiktu darīts aiz pienākuma apziņas ka ir jāturpina dzimta un viņam būtu visai loģisks iemesls nevēlēties lai Lilija mirst. Viņš cerēja izmantot Liliju, līdzīgi kā daudzus citus burvjus- spiegošanā. Lilija tam būtu ļoti izdevīga. Fēniksa Ordenis, cieša piekļuve Dumidoram, droši vien arī labas attiecības ar auroriem. Šāds spiegs tiešām nāktu par labu. Bez tam- satricinājumā par dēla un vīra nāvi droši vien būtu daudz vienkāršāk uzlikt Pāvelus lāstu. Varbūt Strups pa ceļam pareģojumu ir nedaudz sagrozījis, vai arī Voldemorts tajā ir kaut ko iztulkojis arī par puisēna māti kas var izrādīties noderīga, tādēļ nav vēlējies Liliju nogalināt. Paliek arī iespēja ka nekāda ''āķa'' tiešām nav, un Roulinga to ir izdomājusi tāpat, lai dramatiskāk skanētu. Tādas ir manas teorijas. Šodien par to vēl padomāšu, varbūt man ienāks prātā vēl kas. ar cieņu
[vienmēr un nekad] Jūsu Ofēlija |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Ofēlija... @ 19.06.2007 12:59) [snapback]1155383[/snapback] Par šo jautājumu es pirms kāda laiciņa lauzīju galvu. Es nenonācu ne pie vienas skaidras atbildes, tikai vairākiem minējumiem. Lilija un Voldemorts neizskaidrojamā veidā ir radinieki [galu galā- viņas vecāki vispār netika aprakstīti], tādēļ Voldemortā modās apziņa ka Slīdeņu dzimtai jāturpinās. Vēl kamēr Voldemorts bija cilvēks [tas ir- skolas laikā], pastāvēja iespēja par meitenēm un dzimtas turpināšanos. Varbūt Lords Voldemorts aiz pienākuma apziņas turpināja Slīdeņu dzimtu un tajā visā, kaut kādā veidā ir iejaukta Lilija. Es nezinu kapēc, bet man sāk likties ka viņā varētu būt šis tas no Salazara Slīdeņa un ka Harijs dažas Slīdeņu iezīmes [šņācmēli] ieguva no vecvecākiem, vai varbūt jau no paša Voldemorta. Šādā gadījumā arī nav jāstrīdas par to vai Voldemorts spēj mīlēt- tas tiktu darīts aiz pienākuma apziņas ka ir jāturpina dzimta un viņam būtu visai loģisks iemesls nevēlēties lai Lilija mirst. Viņš cerēja izmantot Liliju, līdzīgi kā daudzus citus burvjus- spiegošanā. Lilija tam būtu ļoti izdevīga. Fēniksa Ordenis, cieša piekļuve Dumidoram, droši vien arī labas attiecības ar auroriem. Šāds spiegs tiešām nāktu par labu. Bez tam- satricinājumā par dēla un vīra nāvi droši vien būtu daudz vienkāršāk uzlikt Pāvelus lāstu. Varbūt Strups pa ceļam pareģojumu ir nedaudz sagrozījis, vai arī Voldemorts tajā ir kaut ko iztulkojis arī par puisēna māti kas var izrādīties noderīga, tādēļ nav vēlējies Liliju nogalināt. Paliek arī iespēja ka nekāda ''āķa'' tiešām nav, un Roulinga to ir izdomājusi tāpat, lai dramatiskāk skanētu. Tādas ir manas teorijas. Šodien par to vēl padomāšu, varbūt man ienāks prātā vēl kas. ar cieņu [vienmēr un nekad] Jūsu Ofēlija Tas pirmas par peecteciibu - lloti apssaubaams. Lilija - vientiessu meita, drannkkasine. Pat ja Voldemortam kaadreiz ienaaktu praataa doma par peecteciibu, tad ne jau no drannkkasines! Peedeejie Sliidenna peectecci bija fanaatiski tiirasinni. Bez tam - jau skolas laikaa Voldemorts mekleeja cellu uz nemirstiibu, taatad peecteciiba vinnam ir nevajadziiga - vinnss pats gatavojaas buut Vieniigais un Muuzziigais Sliidenna mantinieks. Citu, konkurentu vinnss neciestu. Par spiegoossanu - varbuut, taccu manupraat Voldijam izdeviigaak buutu uzreiz novaakt Liliju. Paveelus var nokratiit speeciigs burvis un Lilija taada bija. Ja Strups zinnatu, ka pareggojums attiecas uz Poteriem... nezinu, ko vinnss dariitu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Taccu tobriid neviens nezinaaja, par ko ir runa pareggojumaa. Pat ja vinnss nojaustu un veeleetos pasargaat Liliju, tad nebuutu pareggojumu mineejis vispaar. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 06.05.2025 12:08 |