![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.04.04 Kur: Grāmatu veikals ![]() |
Nu iespējams,ka kaut kas tāds jau te ir bijis,bet man ir baigais slinkums rakņāties(piedodiet).
Nu tad tā,es vēlējos uzzināt jūsu domas par to vai Frodo būtu spējis bez Golluma un Sema palīdzības nokļūt līdz savam mērķim un iznīcināt gredzenu? Es domāju,ka Frodo tas nebūtu bijis pa spēkam,jo vienam esot viņš iespējams būtu kritis gredzena varā vai arī būtu beigts un pagalam,kaut vai orku nobeigts. |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.06.04 ![]() |
man liekas ka frodo nebuutu speejis jo loti loti daudz situacijaas vinsh nebuutu zticis bez sema!
un ja nebuutu golums tad vini neatrastu celu un nomirtu badaa! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Izraidītie Pievienojās: 29.05.04 Kur: Rīga ![]() |
Nu padomāsim...
1) Bez Sema Frodo ļoti iespējams būtu nogalināts jau pirms purvu sasniegšanas - Gollums būtu viņu nomušījis un paņēmis gredzenu... 2) Bez Golluma Frodo nekad neizkļūtu cauri purvājam - būtu kaut kur iekritis, nomiris un gredzens netiktu iznīcināts... 3) Bez Golluma Frodo būtu centies ieiet Mordorā caur galvenajiem vārtiem un droši vien būtu pamanīts 4) Bez Sema Sheloba būtu nogalinājusi Frodo 5) Bez Sema gredzens būtu nonācis pie Shagrata, vai kāda cita orka un tas netiktu iznīcināts 6) Frodo nebūtu izturējis ceļu līdz Mount Doom bez Sema palīdzības 7) Frodo nebūtu iemetis iekšā gredzenu, ja vien neiejauktos Gollums... ...es droši vien daudz ko aizmirsu pieminēt, bet fakts nu ir tā, ka gan Sems, gan Gollums deva milzīgu ieguldījumu Gredzena iznīcināšanā... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.04.04 Kur: Grāmatu veikals ![]() |
Jā,ja tā ilgi padomā var atrast vismaz 20 epizodes,kurās Gollums un Sems palīdzēja Frodo aizķepuroties līdz galam.Tā jau laikam ir-bez Golluma un Sema nu nekādi.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.12.03 Kur: Iespējams Latvijā ![]() |
Frodo pilniigi nekaa nebuutu ticis galaa ar saviem speekiem, vinju tach liidz alai aiznesa neshus!! duh *noskurinaas* vinsh nekad to nebuutu izdariijis saviem speekiem punkts
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.06.04 Kur: ŪBERĪGO ciemā. :D ![]() |
vinjsh nekad nebuutu ticis tik taalu!!! Sems bija vajadziigs ljoti daudz arii atbalstam! un Gollums raadiija celju!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.03.04 Kur: Starp dūnu spilveniem slēpjoties no ziemas... ![]() |
Lai gan man Gollums TAA riebjas un domaaju, ka buutu labaak, ja taada vispaar nebuutu, sheit man ir jaapiekriit, ka arii bez vinja paliidziibas, Frodo netiktu liidz pasham galam.
Nu protams, es arii nezinu, kaa buutu izgaajis, ja toreiz Sems nebuutu laidies upee liidzi Frodo, pat nemaaceedams peldeet, un tiecies neatstaat saimnieku vienu pashu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.03.04 Kur: šūpuļtīklā zem bumbieres... ![]() |
Ha, Frodo pat tālāk par orto grāmatu netiktu....viņš pat līdz Rivendellai netiktu...pašā sākumā zem koka, viņā tak gribēja uzvilkt gredzenu...JAU!!! Un par trešo daļu vispār nav ko runāt...tur jau tikai Sems (Gollums arī drusku) gāja uz priekšu....
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.05.04 Kur: CĒSIS ![]() |
bez golluma varbuut buutu ticis galaa bet bez sema-NEE (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.11.03 ![]() |
Taisnība - Frodo viens pats varbūt nebūtu ticis galā, bet tāpēc jau nevajag viņu noniecināt. Gredzena vara bija tik liela, ka pat Gendalfs, varenais burvis, viens no trīs elfu gredzenu nēsātājiem, neuzdrošinājās pats nest Gredzenu. Salīdziniet Frodo, kas gandrīz visu iepriekšējo mūžu pavadījis miermīlīgajā, pat mietpilsoniskajā Hobitonā un visu Viduszemi izstaigājošo Gendalfu, kas atšķirībā no Sarumana un Radagasta neapmetās noteiktā vietā. Protams, liela nozīme ir tam, ka Frodo nemaz neapzinājās patiesās Gredzena briesmas.
Un ja Frodo vietā būtu Sems - domājat, ka viņš bez uzticama, upurēties gatava drauga tiktu galā? Es šaubos. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.06.04 Kur: Rīga ![]() |
Driizaak doma taada, ka ja Frodo dabuutu gredzenu, tad nekas taads mega mega nebuutu - kljuutu kaa Gollums apmeeram.
Bet ja kaads no varenajiem - Gandalfs, Galadriela, Boromirs, Elronds, Sarumans - lietotu gredzenu, tad vinji speetu tieshaam briesmiigas lietas sadariit - pieveiktu Sauronu un pashi kljuutu kaa vinjsh, pasaules tiraani toposhie. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nu iespējams,ka nekas drausmīgs nebūtu noticis,ja Frodo būtu pavisam piesavinājies gredzenu,bet viņš to tā arī neizdarīja,kas liecina,ka viņā pašā tomēr arī bija spēks un griba ,un Sems viņam palīdzēja nepadoties gredzena varai,kad viņam bija pavisam zuduši spēki,tā kā bez Sema Frodo būtu bijis ļoti grūti.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.11.03 ![]() |
Ja Frodo pakļautos Gredzena varai, globālu ļaunumu viņš neizraisītu, tiesa, bet runa bija par to, ka Frodo, kuru te iepriekš, manuprāt, nepamatoti noniecināja, ir gana drosmīgs, jo uzdrošinājās ņemt Gredzenu, kuru aizskart baidījās pat Gendalfs. Frodo dzīves pieredze līdz tam nebija nekāda lielā, Gendalfs - burvis, tātad kaut kas pierasto kārtību izjaucošs miermīlīgajā hobitu sabiedrībā - bija gandrīz vienīgā apbrīnas vērtā saikne ar Lielo Nezināmo. Un, ja pat šis burvis atsakās no nieka dzelzs gabala...
Un šis ir tikai viens, visnenozīmīgākais Frodo drošsirdības pierādījums. Šo rakstu rediģēja Elentari: 16.06.2004 20:01 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.06.04 Kur: Rīga ![]() |
CITĀTS(Elentari @ 16.06.2004 20:00) Ja Frodo pakļautos Gredzena varai, globālu ļaunumu viņš neizraisītu, tiesa, bet runa bija par to, ka Frodo, kuru te iepriekš, manuprāt, nepamatoti noniecināja, ir gana drosmīgs, jo uzdrošinājās ņemt Gredzenu, kuru aizskart baidījās pat Gendalfs. Frodo dzīves pieredze līdz tam nebija nekāda lielā, Gendalfs - burvis, tātad kaut kas pierasto kārtību izjaucošs miermīlīgajā hobitu sabiedrībā - bija gandrīz vienīgā apbrīnas vērtā saikne ar Lielo Nezināmo. Un, ja pat šis burvis atsakās no nieka dzelzs gabala... Un šis ir tikai viens, visnenozīmīgākais Frodo drošsirdības pierādījums. Varbūt tomēr nevis drošsirdības, bet gan neapdomības, neziņas, vieglprātības, utml... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) Un gredzena varai viņš tomēr pakļāvās, un ņēma viņu sev - pašās beigās; Ko mainīja tikai pirksta nokošana... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.05.04 Kur: CĒSIS ![]() |
...tiesa,viņs buutu paklaavies.......un kaa veel,tajaa briidi vinju pat Sems nebuutu pirunaajis nomest to bezdibenii..taatad sanaak ka goolums nevien paliidzeeja atrast celu uz mordoru,bet arii paliidzeeja no gredzena atbriivoties uz visiem laikiem (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Izraidītie Pievienojās: 29.05.04 Kur: Rīga ![]() |
Elentari - Tolkīns par šo lietu visai daudz aprakstījis savās vēstulēs, un te es gribu teikt, ka Pet ir taisnība - ne jau nu drošsirdība lika Frodo paņemt Gredzenu...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dažus rakstus augstāk:
CITĀTS Protams, liela nozīme ir tam, ka Frodo nemaz neapzinājās patiesās Gredzena briesmas. Es to jau minēju, bet man labāk patīk versija, ka Frodo tā darīja drošsirdības dēļ. Manai versijai pret Tolkīna vārdu, protams, nav nekāda spēka, bet es grāmatas sižeta pavērsienus neuztveru kā aksiomu, neapstrīdamu patiesību, bet gan kā niansēm pilnu stāstu, kas rosina domāt, meklēt likumsakarības starp šīm niansēm utt. Tāpat kā katram ir sava versija par to, kāda nozīme stāstā ir Tomam Bombadilam, man ir sava versija par Frodo varonības izpausmēm (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) . |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.01.04 Kur: Rīga//Plakanciems//LR ![]() |
Neko jaunu laikam nepateikshu - piekriitu, ka Frodo viens nebuutu speejis aiznest gredzenu liidz Mt.Doom. Iisteniibaa, neviens varonis nespeetu to izdariit VIENS PATS. Arii piekritiishu Pet - manupraat, Frodo uznjeemaas sho pienaakumu, iisti neapjauzdams, kas tad vinju iisti sagaida. Taa teikt, ielaidaas nelielaa avantuuraa. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
giraffe - un tāpēc jau Gendalfs Baginsus (Tuntakus) izvēlējās (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) - viņš Hobita laikā izvēlējās Bilbo kā kramplauzi tieši avantūrisko īpašību dēļ un tas pats vēlāk sagaidīja Frodo... arī viņā mājoja no tēvoča aizgūtais avantūrisms...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.01.04 Kur: Rīga//Plakanciems//LR ![]() |
Nu luuk! Noteicoshais faktors ir un paliek avantuurisms un celjotaaja gars! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 03.06.2025 18:05 |