Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ko tu pašlaik lasi?
Kādu grāmatu tu pashlaik lasi?
Tu nevari redzēt aptaujas rezultātu, kamēr neesi nobalsojis. Lūdzu, piesakies un nobalso, lai redzētu šīs aptaujas rezultātu.
Kopā balsis: 696
Viesi nevar balsot. 
Winged
iesūtīt 10.07.2004 12:37
Raksts #1

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Grupa: Biedri
Pievienojās: 18.06.04
Kur: Jūrmala

Kādas grāmatas jums patīk? Kādu jūs lasāt pashlaik? atrakstie un varbūt warat ko labu ieteikt... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
94 Lapas V  « < 92 93 94  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1860 - 1871)
lvSnor
iesūtīt 22.10.2024 23:57
Raksts #1861

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 24.09.24
Kur: Rīga

Es nejaušām saku lasīt agrīno Oskaru Vailda stāstu izdevumu "Lorda Artūra Sevila noziegums un citi stāsti". Katrā gadījuma, tulkotāja - Ziedone Sērmūkša ir sajūsmā tulkotā autora personību.

CITĀTS
Oskara Vailda rakstnieka vārdam allaž piemitusi īpaša burvība, viņš vienmēr šķitis nevis savam, bet kādam tālam nākotnes laikam piederošs. Tas tāpēc, ka Vailds bija meklētājs, patstāvīgs domātājs, mūž­dien neapmierināts ar esošo, mūždien karojošs pret sociālo netaisnību, gara tumsonību, apvāršņu šaurību. Ikvienā savā darbā, gandrīz vai ik rindā, viņš apzināti izsauca uguni uz sevi, lai tikai izkustinātu viktoriā­nisma laikmeta standartu žņaugos smokošo angļu sabiedrības oficiālo domu, lai cīnītos ar liekulīgo puritānismu, alkatību, cietsirdību, muļķību. Apveltīts ar izcili gaišu prātu, zēnisku, gandrīz bērnišķīgu humora izjūtu, viņš cīnījās ar saviem līdzekļiem — ar satīru, ar epigrammu, ar paradoksu, ar ironiju, sarkasmu un smaidu. Un, kā visi, kas iziet cīņā ar sirds un dvēseles ieročiem, iemantoja gan naidu un nežēlastību, gan slavu un nemirstību.

Tas nav diez ko objektīvi, bet pirmajiem stāstiem būs gana. Kad sāk ieskatīties Oskara daiļradē dziļāk, teiksim, to pašu "Doriāna Greja ģīmetni", tur jau vajag "paskatīties dziļāk" Oskara dzīves "līkločus". Katrā gadījumā Oskara rakstīšanas stils ir elegants, zobgalīgs un jautrs ... un es baudu viņa stāstus. Iesaku visiem lasītājiem, kas jau spēj uztvert vēsturiskās vides ierobežojumus un vidi, ka neierobežojošu traucēkli, jo Oskars tomēr neraksta reālisma garā, un viņš to ir darījis jau pasen 1891. gadā, bet uzdotie jautājumi vēljoprojām ir spēkā.

+Citēt rakstu
Hermaine
iesūtīt 24.10.2024 07:03
Raksts #1862

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 06.04.07
Kur: Vakardienas trakumā

O, par "Lorda Artūra Sevila noziegumu un citiem stāstiem" es arī esmu sajūsmā. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Tagad varētu teikt, ka esmu drusku saslimusi ar Terija Pračeta daiļradi, izlasīju pirmās divas grāmatas Diska pasaules stāstu sērijā, nevaru sagaidīt, kad tikšu pie nākamās. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif) Ā, un Pūķi pilsdrupās un tie pārējie viņa stāsti - tik vienkārši, bet dzīvīgi

+Citēt rakstu
lvSnor
iesūtīt 25.10.2024 18:23
Raksts #1863

Cep speķi Dūdijam
*

CITĀTS
Stāsts «Kentervilas spoks» iesākas kā sociāla satīra, risinās kā burleska un beidzas kā romantiski senti­mentāls vēstījums. Jau šajā pašā pirmajā Oskara Vailda prozas darbā izpaužas visas viņam tik raksturīgās iezīmes — humors, asprātība, fantāzija.

es viņu izdotu atsevišķā grāmatiņā un noliktu blakus Alana Aleksandra Milna "Vinijam pūkam". Neparasts skatījums uz "spoku".
p.s. Vikipdijā Viniju pūku ir nosaukuši par "antropomorfisks lācis" (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif)

Šo rakstu rediģēja lvSnor: 25.10.2024 18:25

+Citēt rakstu
Crash
iesūtīt 27.10.2024 07:58
Raksts #1864

Pievienojās: 16.07.04
Kur: Empire City

CITĀTS
Tagad varētu teikt, ka esmu drusku saslimusi ar Terija Pračeta daiļradi, izlasīju pirmās divas grāmatas Diska pasaules stāstu sērijā, nevaru sagaidīt, kad tikšu pie nākamās. cool.gif Ā, un Pūķi pilsdrupās un tie pārējie viņa stāsti - tik vienkārši, bet dzīvīgi

TP es joprojām neesmu pieķēries, kaut apsveru.

Vienkāršums nav tik traki, es visai daudz t.s. YA literatūru arī esmu lasījis, nekad netraucē, ja iraid, tā teikt, action packed, galvenais jau, lai tas aizrauj daudzmaz. Tagad gan, lasīju medijos, z paaudze to YA jēdzienu vispār pārdefinē, tā kā laikam viss kedās, mūžam jauns and all that (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Tik īsti neatminos, vai nebiju kādas negatīvas TP recenzijas lasījis. Ņemot vērā to, cik grūši mūsdienās labas grāmatas atrast, recenzijas tiek lasītas kalniem un beigās vairs nekā daudz neatceros iz tām (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif)

Šo rakstu rediģēja Crash: 27.10.2024 08:00

+Citēt rakstu
Crash
iesūtīt 02.11.2024 09:08
Raksts #1865

Fehervari neslikts, tiktāl. Sakāvnieciskā, pesimistiskā noskaņa atgādina Lavkraftu, tikai te nedaudz vairāk skaidrs, kas un kā.

Arī tāpat daudz ir ne noveļu, bet stāstu formā. Tikai atšķirībā no Lavkrafta, nez'kāpēc teju katrs stāsts ir izdots atsevišķi. Un, bitīt matos, 50 lpp uz telefona (15-20 lpp ārpus varētu būt) ir drīzāk buklets, ne grāmata, tad man bibliotēkas lejuplāžu skaita limits sāk jau traucēt (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Šo rakstu rediģēja Crash: 02.11.2024 09:09

+Citēt rakstu
lvSnor
iesūtīt 15.11.2024 19:29
Raksts #1866

Cep speķi Dūdijam
*

Es lasīju Stendala "Parmas klosteri", izlasīju X nodaļas, apnika ... tas manuprāt, ir sliktākais, ko par literāru darbu var pateikt! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Pārgāju pie Oskara Vailda "Dorinana Greja ģīmetne" ... viņa ar ap X nodaļu paliek garlaicīga! Varbūt man vienkārši slikts garastāvoklis (kaut gan gudrības, ko tur klāsta ir gana muļķīgas)? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

+Citēt rakstu
Crash
iesūtīt 10.02.2025 07:52
Raksts #1867

Pēdējo piebeidzu "Mountčaras Bibiotēku". Lasīju dēļ rekomendācijām, puse ok, puse Holivuda. Marģināļu tēma kā tāda gan patīk.

Iepriekš lasīju Lokes Lamoras dēkas ("Gentleman Bastards"), bet pārtraucu, nesimpatizēja tā main romance, kuras norises atgādina mūsdienās dikti aprunāto simpošanu (simping).

Šo rakstu rediģēja Crash: 10.02.2025 07:53

+Citēt rakstu
Crash
iesūtīt 03.03.2025 16:53
Raksts #1868

Paprovēju Murderbot. Internetā daži šuj klāt voukerismu grāmatu sērijai, bet nu tāds pusvoukerisms drīzāk:
* Tie tēli, kas cilvēki un augmented-cilvēki, ir visi pārsvarā ar šķietami darmiskas izcelsmes vārdiem, kas ir man pasveša kultūrtelpa. Rezultātā es nekad neatceros tēliem dzimumus (smieklīgi, bet fakts) un visus vizuāli iztēlojos kā indiešu izcelsmes pabrūnos cilvēciņus, kas, savukārt, rezultējas ar to, ka, ja arī tur kaut kur sodomija bija noslēpta, tad tā man aizgāja secen, jeb kā sak' mūslaiku pokemoni: rrr-svušs.
* Kaut kāds nezināma dzimuma tēls arī pavīdēja. Taču tā kā tas ir sci-fi un nekas tālāk nav atrunāts, tad, kas to zin', varbūt patiešām kāds papildu dzimums, nevis kā tie voukeristu viltus dzimumi.
* Ir itkā (progresīvais?) The Sims tipa ģimenes(?) modelis attainots, kur bars sieviešu saprecēti ar baru vīriešu, i.e., sava veida masveida laulība (i.e., poligāmija un poliandrija vienlaikus, kas ir spēlējis The Sims, tas šito joku zin'). Kas atcerās, BSG prikvelā, Kaprikā, arī bija tamlīdzīgas ģimenes(?), tur tas papildināja "civilizācija, kas aizgāja pa pieskari" stāstu teju Sodomas-Gomoras stilā. Taču grāmatās, kur vēl galv. tēls ar šamiem baigi nečupojas, tikmēr vienalga. Kad tālākā grāmatā jau diezgan permanenti tā sadarbība galv. tēlam sāka iet ar šamo frakciju, tad atmetu atkal ar roku šīm grāmatām. Diezgan jau arī pasviestaini ir izsekot sižetam līdzi, kad izmantotie ģimenes modeļi ir tik sakomplicēti kā "The Dark" seriāla radu raksti.
Bet tā baigi nekāda glorificēšana nav visam tam voukerismam. Galvenais tēls visai kritiski jebkam pieiet.

Tagad novilku Dorsai grāmatu sēriju paprovēt. Kad redzu, ka recenzijās kāds/-i liberasts/-e/-i kviec/ķērc par miss-a-genie, tad tā ir skaidra kvalitātes zīme priekš konservatīva lasītāja kā es (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif)

Šo rakstu rediģēja Crash: 03.03.2025 16:57

+Citēt rakstu
Crash
iesūtīt 31.03.2025 17:53
Raksts #1869

Dorsai pirmo grāmateli piebeidzu, bet baigi gan neaizrāva. Būtībā vienīgā inčīgā sižeta līnija bija MC psaihik prasmju parādīšanās, starpplanētu politiskais traļivaļi ne pārāk saistīja. Pārējās grāmatas tad atlieku "kaut kad citreiz" ko izlasīt.

Tā vietā attapos, ka vajag izlasīt Maldīgās Priedes (3 grāmatas, ja nemaldos, kopā). Seriālu gan noskatījos visu (garš nebija), bet neko vairs baigi neatceros, tā kā nule īstais laiks izlasīt arī grāmatas (nobeigums seriālam un grāmatām atšķiroties, tā internetļaudis teic). Šamējo grāmatu autoram iraid arī citas grāmatas, tā kā varbūt pēc Priedēm pieķeršos pie citiem "kokiem" arī pie viena.

Šo rakstu rediģēja Crash: 31.03.2025 17:54

+Citēt rakstu
Crash
iesūtīt 26.04.2025 07:40
Raksts #1870

Borni izlasīju, grāmata bija laba, tikai laikam gan pārējās grāmatas nelasīšu, jo tajās notikumi notiek tai pašā apvidū, tai pašā laikā, tik no cita personāža skatpunkta, neizklausās pārāk interesanti.

Slinkums bija meklēt tālāk citas grāmatas, tāpēc pieķēros lasīt Pirmā Likuma grāmatu sēriju. Recenzijas labas, anotācija ne tik ļoti, tad jau manīs, kā būs. Esot grimdārks fantazy. Cerams, ka nebūs nekāds woke-woke iekšā.

+Citēt rakstu
Hermaine
iesūtīt 27.04.2025 09:48
Raksts #1871

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 06.04.07
Kur: Vakardienas trakumā

Es tagad esmu iesākusi lasīt Terija Pračeta daiļradi, viņa stāstu sēriju par Diska pasauli. Tas ir grāvējs. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif) Izlasīju pirmās 4 grāmatas (angliski), nespēju sagaidīt, kad atnāks nākamā! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sorcerer.gif)

+Citēt rakstu
Crash
iesūtīt 29.04.2025 18:24
Raksts #1872

Pirmā Likuma pirmie iespaidi labi. Man jau, kā tipiskam letiņam, ļoti iet pie sirds tie sūrie MC tipāži, kas te ir 2/3 pirmajā grāmatā. No sērijas, "bāc, dzīve šitāds vatafaks, ē, paskat, grāmatas MC iet vēl s*dīgāk" (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
Pie tam otrā reize, kad lasu grāmatu, kur viens no MC ir spīdzinātājs (valstes apmaksāts ofišel torturer, nevis tur kāds kaimiņkaķa spīdzinātājs). Vulfa sauļu grāmatu sērijā vēl bija MC spīdzinātājs (Severīns vārdā, ja pareizi atminos), varbūt viens autors iz otra ietekmējies (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Spēles jau arī tagad ir pāris, kur var paspēlēt kā spīdzinātājs, kaut gan nav sanācis. Kara Āmura: Inkvizītors varbūt ir laba, WH diezgan grimdārks settings, tur grāmatās arī neviens vien MC dabūn tā iekšās, ka maz neliekās. WH vienīgi varēja vēl vairāk labu grāmatu vēlēties, bet nu varbūt kādu dien'...

+Citēt rakstu

94 Lapas V  « < 92 93 94
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
7 lietotāji/s lasa šo pavedienu (7 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 02.05.2025 03:39