Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Izlasi, pirms iesūti!

Lūgums neaizrauties ar jaunu pavedienu veidošanu pa labi un pa kreisi - par visiem sīkumiem, par ko tik vien varētu iedomāties. Ja vēlies aizsākt jaunu tematu, tad runā par jautājumu, kas tevi interesē, par ko tev ir, ko teikt, un kuru tu patiešām vēlies apspriest.

Katra jauna pavediena pirmajam rakstam ir jābūt vismaz 150 vārdu garam (šajā lūgumā kopā ir 76 vārdi). Pretējā gadījumā pavediens tiks dzēsts, neskatoties uz to, kādas atbildes būs iesūtītas.

> Severus... lūdzu...
eyedam
iesūtīt 22.07.2005 10:37
Raksts #1

Neuzbilstamais
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 23.07.03
Kur: Latvija, Rīga
Klusais okeāns 2010

Dieva dēļ, Dumidor, tu taču esi grifidors!

Vairākas dienas pēc grāmatas izlasīšanas es par to īpaši nedomāju, neko necentos saprast vai analizēt. Vienkārši ļāvu norimt uzbudinājumam un informācijai nosēsties. Tāpēc nesen skowij-snowij pateiktā norāde man bija kā mazs pārsteigums (un, es gribu ticēt, tikai tāpēc, ka es par to nebiju padomājis).

Proti, ko Dumidors pirms savas nāves īsti lūdza Strupam? Pirmais, kas man iešāvās prātā un pie kā es sākumā arī paliku, bija lūgums nenogalināt. Acīmredzot tas tikai pierāda, ka es nebūtu grifidors. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Nu, katrā ziņā man tik ļoti likās, ka Dumidors tajā vietā lūdza sevi nenogalināt, ka es pat biju gatavs norādīt uz to kā uz uzrakstītu faktu. Un tāpēc mani ļoti izbrīnīja skowij izteikums, ka viņš lūdza sevi nogalināt!

Kad es attapu, kas grāmatā bija rakstīts īstenībā, un sāku domāt, jāatzīst, ka Dumidors patiešām diez vai būtu lūdzies sevi nenogalināt. Kaut vai tāpēc vien, ka viņš ir grifidors un pietiekami drošs un lepns, lai to nedarītu. Ja nu gadījumā tā tomēr bija, tad varbūt tāpēc, ka viņa palikšana dzīvam bija tieši saistīta ar kaut ko (kādu) citu, un faktiski viņš lūdza nenogalināt sevi kaut kā (kāda) cita dēļ.

Tomēr es arī tikai ļoti negribīgi varētu piekrist, ka viņš lūdza sevi nogalināt. Es tādā lūgumā neredzu nekādu jēgu. Tā varētu būt kaut kāda pārgalvīga spīts, kas Dumidoram nu nekādi nevar būt raksturīga. Vai, ja Dumidors zināja par Strupa veikto zvērestu, tad Severusam tāpat nebija izvēles.

Tāpēc galu galā jāsāk domāt, ka tas varētu būt bijis tieši ar profesora nāvi nesaistīts lūgums. Bet kādā gadījumā gan upuris kaut ko varētu lūgt savam slepkavam? Vai nu ir palikušas kādas neizpildītas saistības, kuras Strups nevar neņemt vērā pat pēc Dumidora nāves, vai arī Strups joprojām ir palicis uzticīgs Fēniksa ordeņa spēkiem (vai labāk – nav tos līdz galam nodevis) un apņēmies (varbūt negribīgi vai ne līdz galam – citādi neko nevajadzētu lūgt) kaut ko, sarunādams ar Dumidoru.

Varbūt viņš lūdza pasargāt Hariju? Katrā ziņā, ir norādes, ka līdz šim Strups to bija darījis. Varbūt lūdza palīdzēt Harijam Voldemorta iznīcināšanā?
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
8 Lapas V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (60 - 79)
Sheep
iesūtīt 09.09.2005 12:53
Raksts #61

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Grupa: Biedri
Pievienojās: 15.03.05

Pirmkaart gribu teikt, ka es arii piekriitu, ka visticamaak Dumidors patieshaam IR miris, tikai veeleejos sniegt iespeejamos argumentus, kas sho naavi vareetu arii noliegt (tikai teorijaa, jo man liekas, ka sizheta zinjaa tas patieshaam buutu diezgan neveiksmiigs gaajiens), jo domaaju, ka ir veerts apskatiit situaaciju no visaam iespeejamajaam puseem (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Otrkaart, paarlasot FO beigas, pieveersu uzmaniibu Dumidora nepaartraukti atkaartotajiem vaardiem "mans plaans", "mans lieliskais plaans" utt. Vinjsh to pasaka vismaz kaadas 7 reizes (runaajot ar Hariju, kad vinjsh censhaas visu izskaidrot). Varu tikai pienjemt, ka Severuss ir dalja no shii lieliskaa plaana, un luugums patieshaam bija nogalinaat kaada svariigaaka meerkja deelj. Iespeejams, lai ieguutu pilniigu Voldemorta uzticiibu un iespeeju beigaas vinjam "iedurt dunci muguraa"...
Starp citu, interesants fakts man liekas tas, ka Strupam taa patieshaam uzticaas tikai abu pushu liideri - ordenii vinjam patiesi uzticeejaas tikai Dumidors un, cik vareejaam redzeet "Spinner's End" nodaljaa, arii naaveezhi vainjam neuzticas, tikai Voldemorts pats. Vai taa vareetu buut dalja no plaana- nesapiities ne ar vienu, kas nav pietiekami svariigs? Sazinaaties tikai ar pashu vadoni (vistieshaako informaacijas avotu)?
Veel viens interesants jautaajums- kas saista Strupu un Luuciju Malfoju? No kurienes shii neizskaidrojami stipraa saite (ka Strups ir pat gatavs dot Nelauzhamo zveerestu Drako deelj?)? Un kaada buus Malfoju loma beigaas? manupraat, taadam cilveekam kaa Luucijs, nav nepiecieshams vadonis (Voldemorts), un vinjsh beigu beigaas buutu tikai laimiigs atbriivoties no sava Paveelnieka (ja ne pats ienjemt vinja vietu). Taapec pieljauju domu, ka Malfoji beigaas nospeelees savu lomu Voldemorta sakaavee.
Ja nemaldos, Strups savaa zveerestaa teica, ka dariis visu lai pasargaatu Drako. Ja nu shii zveeresta dalja veel nav izpildiita? Ja nu Voldemorts meegjinaas nogalinaat Drako? Vai taadaa gadiijumaa Strupam nenaaksies staaties pretim Voldemortam, lai glaabtu savu dziiviibu?

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 09.09.2005 16:02
Raksts #62

Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu

Pievienojās: 21.07.04
Kur: Tallina
Niks 2006

Manuprāt situācija ar zvērestu ir skaidra - Strups gribēja izrādīt to, ka ir nāvēžu pusē. Nevajadzētu ignorēt iespēju, ka Strups tiešām ir nodevis Dumidora uzticēšanos un varbūt lūgms bija ''Severus... lūdzu, nepieļauj kļūdu un nenostājies nāvvēžu pusē''

+Citēt rakstu
Fantomass
iesūtīt 09.09.2005 20:03
Raksts #63

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 27.10.04
Portretu fotogrāfs

CITĀTS(saule @ 09.09.2005 16:02)
Manuprāt situācija ar zvērestu ir skaidra - Strups gribēja izrādīt to, ka ir nāvēžu pusē. Nevajadzētu ignorēt iespēju, ka Strups tiešām ir nodevis Dumidora uzticēšanos un varbūt lūgms bija ''Severus... lūdzu, nepieļauj kļūdu un nenostājies nāvvēžu pusē''
*

Nē. Kā jau iepriekš teica - Strups ir pietiekami gudrs, lai nemētātos ar tādiem zvērestiem. Viņš zināja, kas viņu sagaida.

Un diez vai Dumidors teiktu ko tādu, bet par to neņemos spriest.

+Citēt rakstu
voldy
iesūtīt 10.09.2005 18:14
Raksts #64

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Pievienojās: 06.03.05
Kur: Riga

dumidors pilniigi noteikti ir miris un viņa nāve bija ieplaanota.
jo ja taa nebuutu ieplaanota Dumidors nebuutu nomiris no Strupa Avada Kedavra,joo........ Fokss vinju izglaabtu kaa tas bija jau FO kad vinjs norija Voldemorta Avada Kedavra. Tādēļ Dumidors ir miris

+Citēt rakstu
Victor Krum
iesūtīt 11.09.2005 15:59
Raksts #65

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 02.03.04
Kur: Uz slotas

ō, tas par foksu tiešām ir labs, par to es neaizdomājos. Vēl viens + kāpēc Strups ir labais un Dumidors zināja, ka mirs.

+Citēt rakstu
Sheep
iesūtīt 12.09.2005 12:13
Raksts #66

*

Jaa, nu iisteniibaa jau vareetu buut taa, ka Dumidoram bija lemts mirt jau kopsh taa briizha, kad vinjsh savainoja roku izniicinot Horkraksu. Mums ir zinaams, ka tas bija Strups, kas vinjam paliidzeeja aptureet taa ievainojuma izplatiishanos. Atsauc atminjaa "Filozofu Akmenii" Strupa teikto, ka var "put a stopper in death"... Skaidrs, ka Dumidors negribeetu muuzhiigi dziivot tikai pateicoties kautkaadai mikstuurai, vinjsh izveeleetos aiziet (bet ne pirms buutu izstaastiijis Harijam, kas vinjam ir zinaams). Nu tad varbuut vinjsh izdomaaja pie reizes arii paarliecinaat Voldemortu par to, Ka Strups patieshaam ir vinja pusee ar taa Avada Kedavra paliidziibu...

+Citēt rakstu
Ika
iesūtīt 13.09.2005 21:29
Raksts #67

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 08.02.04

Ar interesi izlasiiju visus argumentus un tas tikai nostiprināja manu jau izveidojušos pārliecību, ka Strups ir un paliek Ordeņa cilvēks.
Nu nespēju es noticēt, ka Dumidors varētu tik būtiski kļūdīties!!!Ja viņam visu laiku ir bijusi tik nesatricināma pārliecība, ka Strupam var uzticēties, lai kas arī
nenotiktu un ko nedomātu citi, tam ir jābūt ļoti īpašam iemeslam. Bez tam man arī aizķērās tā ideja par līdzību ar Lillijas nāvi. Skaidri es to noformulēt nevaru, bet man liekas, ka Dumidors vēlējās mirt tieši no Strupa rokas. Kas zin, kas tur tobrīd notiek, kādas sakarības tur veidojas? Harijs daudzas spējas ieguva no Voldemorta, jo slepkavība neizdevās, varbūt te notika kaut kas pretējs?
Vārdu sakot, putra manā galvā(IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) )
Roulinga saka, ka Harijs zaudē visus tuvos cilvēkus- palīgus. Tā ir ieplānots. Bet bez palīgiem Harijs, lai cik talantīgs, tomēr pusaudzis, vai viņš var piebeigt vareno Voldemortu viens?!? Palīgi viņam būs, tikai viņš viņus neuzskatīs par draugiem. Tā man šķiet.

Šo rakstu rediģēja Ika: 13.09.2005 21:30

+Citēt rakstu
Severina
iesūtīt 15.09.2005 23:37
Raksts #68

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 30.11.04
Kur: Drūmkakte 13

Jautājums, kas jau parādījās iepriekš - kā Strups varēs būt Ordeņa cilvēks, ja viņam Ordenis vairs neuzticas? Skat fragmentu slimnīcā pie Bila gultas - visi stāsta, cik slikts ir bijis Strups. Viņu meklē aurori, Harijs viņu ienīst un cer iznīcināt jo ātrāk, jo labāk, pati Roulinga minētajā intervijā uz pašu pēdējo jautājumu atbild - Voldemortu neviens netika mīlējis, bet Strupu gan, tāpēc viņa ļaunums ir neattaisnojams. Sižeta dēl'viņa gan varētu Strupam 7.grāmatā palīdzēt Harijam un tā izpirkt savu vainu, beigās vēl skaisti ejot bojā, bet kopumā man šķiet, ka autore ir baigi kritiski noskaņota pret Strupu...
Dumidors, protams, ir pagalam, tur šaubu nav. Dumidora pēdējais lūgums - drīzāk gan - nogalini mani tu, lai Drako nekļūtu par slepkavu, vai arī jūs abi neietu bojā. Un strups zināja jau iepriekš, to viņi ar Dumidoru bija sarunājuši, ka viņam nepieciešamības gadījumā nāksies Dumidoru nogalināt. Jā, jā ar naidā pārvērstu ģīmi - jūs spētu mīļi raudzīties uz cilvēku, kura slepkava jūs būtu piespiests būt?

+Citēt rakstu
earnella
iesūtīt 19.09.2005 17:26
Raksts #69

Lecina seskus

Pievienojās: 05.02.04
Kur: here there be dragons.

Ļoti interesanti argumenti jums visiem.
Man, piemēram, ne mirkli nebija iespaida par lūgumu nenogalināt. Bet par paša plānotu nāvi vēl varētu domāt.

Gribētu vērst jūsu uzmanību uz pāris ne visai plaši pārrunātām lietām.
Harija sastindzināšanu:
Ja Dumidors nebūtu attiecīgajā mirklī Hariju sastindzinājis, viņš viegli varētu atbruņot un padarīt nekaitīgu Drako, dabūt atpakaļ Dumidora zizli, abi tiktu uz slotām un laistos prom. Ministrijas papildspēki ierastos minūtes laikā, un viņi uzvarētu - atkal.

Kāds citāts. No ceturtās grāmatas beigām. Runāts par to, ka Voldemorts tagad spēj pieskarties Harijam.
CITĀTS
Vienubrīd Harijam šķita, ka pēc šiem vārdiem Dumidora acīs iemirdzas tāds kā uzvaras prieks, tomēr tūliņ viņš nosprieda, ka pārskatījies.

Mēs zinām, ka Roulinga ir gudra. Viņa nepieminētu šo mirdzumu kā garāmejot, ja tam nebūtu kādas nozīmes. Viņa grib, lai mēs DOMĀTU uz priekšu. Viņai patīk ļaut paredzēt.
Kas lika Dumidora acīm iemirdzēties, padzirdot, ka Voldemorts pārvarējis šo šķērsli?

Un vēl, man domāt, gluži muļķīgs pēdējais Dumidora nāves iemesls... Viņš Hariju ik pa laikam glābj. Būtībā - viņš var visu. Septītā grāmata būs Harija paša cīņa. Dumidors nevarēs būt viņam blakus. To pašu teica Narcisa Malkina madāmas veikalā - `Dumidors vienmēr tevi nevarēs pasargāt.` Tāpēc Roulingai vienkārši nācās atstāt Hariju bez viņa.

Šo rakstu rediģēja Earnella (Still Alive): 19.09.2005 17:27

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 19.09.2005 17:47
Raksts #70

Niks 2006

Pareizi, biju aizmirsusi to frāzi par mirdzimumu Dumidora acīs - man arī lasot tas likās dīvaini. Tu nevari ierakstīt šeit visu fragmentu, lūdzu ? Man vairs nav FO, bet tas fragments bija intresants, sanāca bezmaz vai ka Dumidors būtu nodevējs (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) man liekas, ka FO par to pašu Dumidora skatienu bija vēl vienā vietā, bet es īsti neatceros...

+Citēt rakstu
Victor Krum
iesūtīt 20.09.2005 01:24
Raksts #71

Gāž podus mikstūrās

tas par to uzvaras prieku visticamāk bija Harija gļuks, jo viņam tajos brīžos tādi daudzi rādījās

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 20.09.2005 01:29
Raksts #72

Niks 2006

Tad priekš kam to vispār pieminēt ?

+Citēt rakstu
Victor Krum
iesūtīt 21.09.2005 07:07
Raksts #73

Gāž podus mikstūrās

nu kā, lai parādītu, ka Harijam gļuki rādījās (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 21.09.2005 07:14
Raksts #74

Niks 2006

Ko tu īsti mēģini pateikt ? To, ka Harijam nez no kā nez no šā rādās, ka Dumidors ir priecīgs par kaut ko par ko viņam vajadzētu būt nopietni un negatīvi satrauktam ? Tas vienkārši neatbilst loģikai - HP ir izdomāts stāsts tādos nekas tāpat vien parasti nenotiek - varbūt beigās tam nebūs nekādas nozīmes, bet kad Roulinga to rakstīja tad noteikti bija kāds iemesls kāpēc viņa to rakstīja

+Citēt rakstu
Sheep
iesūtīt 22.09.2005 10:54
Raksts #75

*

Nee, skaidrs, ka tai triumfa izteiksmei noteikti buus kaada noziime, to Roulinga ir teikusi arii intervijaas. Tas saistiits ar Harija asiniim. Jaaatceras, ka arii 6. gr. Dumidors beigaas visu laiku uzsver, cik Harija asinis ir veertiigas.
Viktor Krum, Harijam raadaas gljuki attieciibaa uz Voldemortu nevis Dumidoru...

+Citēt rakstu
Mattiass
iesūtīt 10.10.2005 16:10
Raksts #76

Cep picas
Grupas ikona

Grupa: Aurori
Pievienojās: 25.03.04
Kur: Rīga
Foruma maršals 2012

Varbūt Voldemorts pieļāvis kritisku kļūdu... varbūt asinis patiesībā viņu novājina, ja jau tajās ir kaut kas tāds, kas ir pilnīgi svešs Harija būtībai.

+Citēt rakstu
Daniels_Redclifs
iesūtīt 04.12.2005 13:55
Raksts #77

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 28.10.05
Kur: Viduszeme

domaaju pilniigi taapat kaa eyedam un noteikti veel daudzi, Dumidors nekad sevi nebuutu zheelojis un prasiijis lai vinju nenogalina, vinsh labaak mirtu kaa iist Grifindors(es nelietoju vaardu Grifidors, jo man liekas ka shis vaards nav pareizi tulkots, un vajadzeeja to atstaat kaa tas skan angliski) domaaju, jaa Dumidors bija nosleedzis vienoshanos ar Severusu, lai vinsh paliidz izniicinaat Voldemortu, un vistuvaak Voldemortam tika Severus, jo shis redz nogalinaaja Dumidoru utt... nu viss ir iespeejams, arii tas , ka varbuut iedzerot to indi, nu kas atradaas tajaa alaa, ezera viduu uz salas tajaa bljodaa, varbuut tas vinjam lika teikt lai Severuss vinju nenogalina, varbuut dzerot indi, vinsh redzeeja ko taadu, ko veel vajadzeeja pastaastiit Strupam vai Harijam.... patieshaam viss ir iespeejams, un atkal nonaakam pie secinaajuma, ka atbildi sanjemsim no JKR , kaada konferencee vai 7tajaa graamataa, bet nu tas buus kkas graujosh... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
ils
iesūtīt 15.12.2005 16:09
Raksts #78

Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas
Grupas ikona

Grupa: Dienas Pareģis
Pievienojās: 29.07.03
Kur: Rīga
Dienas Pareģis 2009

Man pēc ilgām pārdomām ir tomēr mazliet savādāks viedoklis.
Manuprāt, Dumidora izsauciens nozīmē - ko tu dari, es taču tev ticēju! Es uzskatīju, ka tu sirdī esi labs cilvēks, bet tagad - ko tu dari!
Dumidors dzīves pēdējos mirkļos atskārš, cik ļoti ir kļūdījies Strupā un tas ir viņa izmisuma kliedziens, negribot noticēt, ka lietas ir pavisam savādākas, nekā tās ir. Šo pārliecību stiprina arī Dumidora pēdējā saruna ar Drako. Ir skaidrs, ka Dumidors līdz pēdējam tic un meklē Drako kādu labā kripatiņu. Dumidors tic labajam cilvēkos un negrib vilties.
Arī es sākumā ticēju kaut kādai apslēptai jēgai šajā saucienā. Tagad man liekas, ka Strups ir galīgi sevi atmaskojis, kā Voldemorta kalps. Var jau būt, ka pēdējā grāmatā Roulinga atkal visu pagriež otrādi. Man gan drīzāk liekas, ka beigās redzot, ka Voldemorts zaudē (es tam ticu!), Strups centīsies visus pārliecināt, ka ir labais un pats mēģinās Voldi pieveikt. Tāpat kā viņš gribēja izcelties, nogalinot Dumidoru.

+Citēt rakstu
Fantomass
iesūtīt 28.12.2005 17:57
Raksts #79

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 27.10.04
Portretu fotogrāfs

Nekas nav tā kā tas izskatās. Dumidors jau mūs ir pārsteidzis un noteikti, ka gan jau arī pārsteigs pēc savas nāves. Drīzāk jau šamais paprasīja sevi novāķīt, nevis lūdza žēlastību vai vēlējās lasīt Strupiķim morāli (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif)

+Citēt rakstu
joua
iesūtīt 03.01.2006 14:49
Raksts #80

Dzer sviestalu Trijos slotaskātos

Pievienojās: 25.11.05
Kur: 20 metrus virs zombiju pūļa, cīnoties par izdzīvošanu

Strupam nācās nogalināt Dumidoru,jo viņam bija nu tas,laikam zvērests,uzlikts.

+Citēt rakstu

8 Lapas V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 09.05.2025 17:11