Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Izlasi, pirms iesūti!

Lūgums neaizrauties ar jaunu pavedienu veidošanu pa labi un pa kreisi - par visiem sīkumiem, par ko tik vien varētu iedomāties. Ja vēlies aizsākt jaunu tematu, tad runā par jautājumu, kas tevi interesē, par ko tev ir, ko teikt, un kuru tu patiešām vēlies apspriest.

Katra jauna pavediena pirmajam rakstam ir jābūt vismaz 150 vārdu garam (šajā lūgumā kopā ir 76 vārdi). Pretējā gadījumā pavediens tiks dzēsts, neskatoties uz to, kādas atbildes būs iesūtītas.

> Viltus horkrusts - vai Dumidora blefs?
Sol Invictus
iesūtīt 03.09.2005 18:57
Raksts #1

Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu

Grupa: Biedri
Pievienojās: 21.07.04
Kur: Tallina
Niks 2006

Tātad - mana teorija par to, kas iespējams notika ar horkraksu:
Horkraksu iznīcināšana ir acīmredzami bīstama, taču Dumidors vēlās iepazīstināt Hariju ar procesu kā tas notiek, tāpēc iznīcinājis horkraksu aizstāj to ar dublikātu un pēc tam atved Hariju uz alu. Kaut kāda iemesla dēļ Dumidors vēlas izdzert to šķidrumu.

Argumenti:
-Alai vajadzēja kūpēt no aizsargburvestībām, taču tā vietā tur bija tikai dažas aizsarburvestības - pārējās varbūt .
-Dumidors alā darbojās visai pārliecinoši, gluži kā zinādams ko dara.
-Ja Voldemorts tiešām ir noglabājis horkraksu tā, lai vēlāk pie tā varētu piekļūt tad kāpēc viņš to aizsargā to ar tādu šķidrumu, kura iedzeršanai vajadzīga otra cilvēka palīdzība ? Un ja pēc šķidruma izdzeršanas jāuzdzer ūdens kāpēc piejams ir vienīgi tā līķu dīķa ūdens ? (Protams varbūt Voldemorts plānoja kādam uzlikt pavēlus lāstu un pēcāk iztīrīt atmiņu, kā arī ūdeni pirms tam paņemt līdzi)

Par šķidrumu:
CITĀTS( JP 26. nodaļa)
The basin was full of an emerald liquid emmiting that phosphorecent glow. (..) Staring Harry put his hand into the basin and attempted to touch the potion. He met an invisible barrier that prevented him from coming within an inch of it. (..) Dumbledore rised his wand and made complicated movements over the surface of the potion, murmuring sounlessly. Nothing happened, except perhaps that the potion glowed a little brighter. (..) ''This potion cannot be penetrated by hand, vanished, parted, scooped up, or siphoned away,nor can it be transfigured, charmed, or otherwise made to change its nature.'' Almost absentmindely, Dumbledore rised his wand again, twirled it once in midair, and then caught crystal goblet that he had conjured out of nowhere ''I can only conclude that this potion is supposed to be drunk''

Lai gan šķidrumu, kā apgalvo Dumidors, nevar sasmelt viņš taču pirms dzeršanas to iesmeļ kausā - tātad iespējams mikstūru iespējams sasmelt tikai ar kristāla kausu, iespējams kāda nozīme ir Dumidora burvestībai, tomēr sasmelt to varēja, bet izliet to neviens nemēģināja.
Kas tā bija par buršanos ap mikstūru ? Pēc tās mikstūra sāka mirdzēt spožāk - vai Dumidors tikai mēģināja noņemt aizsargbarjeru vai arī izmainīja pašu mikstūru ?
Katrā ziņā šī bija pēdējā reize pirms viņa nāves, kad Dumidors kaut ko dzēra tātad, ja viņš iedzēra mikstūru, kas viņu varētu pasargāt no avada kedavra tad tā visticamākais bija šī mikstūra (taču tas noteikti nevarēja būt dzīvo miroņu izvilkums, jo tas ir ceriņkrāsas)

Par viltus horkraksu:
Ja viltus horkrakss bija Dumidora ideja, tad iespējams, ka viltus horkrakss tur bija nolikts 1. lai būtu horkrakss ko savākt, jo citādi vajadzētu pārmeklēt visu alu 2. zīmīte tajā bija a.) vai nu pēdu jaukšanai b.) vai arī lai Harijs pēc Dumidora nāves (kas iespējams ietilpa plānā) velti nemeklētu arī šis horkrakss, kas jau ir iznīcināts 3. iespējams, ka tā tiešām daļēji bija paredzēta Voldemortam. R.A.B. varētu būt paša Dumidora iniciāļi, kuros R ir no kādas iesaukas vai arī tie ir Dumidora un divu viņa sabiedroto vārdi (man ienāca prātā, ka viens no viņiem varētu būt Hagrids)

Šo rakstu rediģēja saule: 03.09.2005 18:58
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
2 Lapas V   1 2 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1 - 19)
Sheep
iesūtīt 03.09.2005 19:25
Raksts #2

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 15.03.05

Interesanta teorija, kautko liidziigu esmu lasiijusi arii MuggleNet forumaa, tachu man tas neliekas iipashi ticami. Domaaju, ka katrs Horkrakss ir pasleepts citaadaa veidaa un nebuutu nekaadas jeegas Hariju iepaziistinaat ar shii konkreetaa horkraksa aizsardziibu, ja Dumidors pats jau buutu to izniicinaajis (tas neliekas logjiski!). Atziistu, ka Dumidors visus aizsardziibaa izmantotos elementus aptveera neparasti aatri, bet jaatceras, ka vinjsh ir maaciijis Ridlu, un , kaa vinjsh pats graamataa teica, paziist vinja stilu! Pieljauju, ka Dumidors vareetu buut bijis shajaa alaa jau ieprieksh un iepazinies ar aizsardziibu. Saprazdams, ka viens pats netiks galaa ar mikstuuras dzershanu, noleema dot Harijam ieskatu par to, cik biistamas ir Lorda Voldemorta burvestiibas un njemt vinju sev liidzi.
Kas attiecas uz Voldemorta Horkraksa aizsardziibu, vinjsh pats, domaajams, buutu speejiigs tikt pie savas dveeseles daljinjas arii bez mikstuuras dzershanas, jo vinjsh pats, sho burvestiibu uzlicis, buutu speejiigs to arii nonjemt... Vai arii, kaa jau tu teici, buutu uzreiz njeemis kaadu liidzi (piem. kaadu vientiesi vai maajas elfu), kas to mikstuuru izdzertu vinja vietaa...

+Citēt rakstu
eyedam
iesūtīt 03.09.2005 21:57
Raksts #3

Neuzbilstamais
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 23.07.03
Kur: Latvija, Rīga
Klusais okeāns 2010

Interesanta teorija! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sorcerer.gif)

Un es iesaku pie tās turēties un to aizstāvēt, meklējot arvien jaunus argumentus un pretargumentu pretargumentus (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wacko_a.gif) - jo tas galu galā ir tas, kas šeit ir interesanti. Tomēr es pats droši vien iešu vieglāko ceļu (manuprāt) un teorijai nepiekritīšu. Tas ir, es meklēšu pretargumentus. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)

CITĀTS(saule @ 03.09.2005 19:57)
-Alai vajadzēja kūpēt no aizsargburvestībām, taču tā vietā tur bija tikai dažas aizsarburvestības - pārējās varbūt.

Pārējās varbūt kas? Vai tu gribēji šeit ar kaut ko turpināt? Vispār jau - kāpēc vajadzētu kūpēt? Dienasgrāmata taču, piemēram, vienkārši atradās Lūcija īpašumā un viss. Turklāt vairākas burvestības tur bija, un diezgan spēcīgas.

CITĀTS
-Dumidors alā darbojās visai pārliecinoši, gluži kā zinādams ko dara.

Es pieņemu, ka Dumidors jau šo to bija pirms tam izpētījis un izprātojis dažādas iespējas. Turklāt viņš ir sava laika spēcīgākais burvis, un viņam noteikti ir zināma lielākā tiesa veidu, kā varētu veikt šāda vērtīga priekšmeta maģisku aizsardzību.

Un, kā jau Sheep minēja, Dumidors, iespējams, ir (bija) cilvēks, kas Voldemortu pazīst vislabāk.

Tātad, Dumidors daudz ko nojauta, tomēr nezināja, kas tieši būs. "Gluži kā zinādams" šeit būtu pavisam subjektīvs novērojums.

CITĀTS
Lai gan šķidrumu, kā apgalvo Dumidors, nevar sasmelt viņš taču pirms dzeršanas to iesmeļ kausā - tātad iespējams mikstūru iespējams sasmelt tikai ar kristāla kausu, iespējams kāda nozīme ir Dumidora burvestībai, tomēr sasmelt to varēja, bet izliet to neviens nemēģināja.

Tā visa ir maģiska padarīšana. Es domāju, tas šķidrums bija jāizdzer, lai atklātos trauka dibens. Ja pasmeltu kausu un izlietu, tad šķidrums traukā vienkārši neizsīktu. Harijs to varbūt būtu mēģinājis, bet Dumidors saprata, ka tam nebūs jēgas.

CITĀTS
Kas tā bija par buršanos ap mikstūru ? Pēc tās mikstūra sāka mirdzēt spožāk - vai Dumidors tikai mēģināja noņemt aizsargbarjeru vai arī izmainīja pašu mikstūru?

Lai gan tam varētu būt nozīme, manuprāt, mirdzēšana šeit nav nekas īpašs. Mikstūra vienkārši reaģēja uz kaut kādu Dumidora burvestību. Bet acīmredzot ne tā, kā būtu reaģējusi kāda cita mikstūra (piemēram, pazudusi, aizdegusies v.tml.) Tā vienkārši iemirdzējās un palika traukā, kā bijusi.

CITĀTS
ja viņš iedzēra mikstūru, kas viņu varētu pasargāt no avada kedavra tad tā visticamākais bija šī mikstūra

Pirmkārt, nē, nē un vēlreiz nē. Es nekad neticēšu, ka Dumidors nav miris (ja vien, protams, tas neatklāsies septītajā grāmatā). Visas teorijas, kas mēģina viņu tagad atdzīvināt, man liekas bezjēdzīgas un izlieta ūdens smelšanas. Nu, tas vienkārši nesaskan ar grāmatas noskaņu un ar to, ko Roulinga ir līdz šim rakstījusi un teikusi.

Otrkārt, cik reizes jums var atkārtot, ka pret Avada Kedavra pretlāstu nav! Izņemot, protams, gadījumu ar Hariju un horkraksu sistēmu. Bet, ja arī būtu, tad domāju, ka ne jau Dumidors būtu tas, kas ar to censtos eksperimentēt. Sevišķi, ja blakusefekti ir līdzīgi tiem, kad palīdz horkraksi.

eyedam

+Citēt rakstu
Victor Krum
iesūtīt 04.09.2005 22:22
Raksts #4

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 02.03.04
Kur: Uz slotas

1) Dumidoram visa tā klaunāde nav vajadzīga ar viltus horkraksu. Vienkārši nav
2) Sheep jau teica, ka Dumidors pazīstot Riddla stilu, tāpēc arī ātri atkoda visu
3) Dumidors IR miris. Tas ir vairāk kā skaidrs. Palasi kaut vai interviju ar Roulingu
4) Vienīgais manuprāt apskates vērtais jautājums ir kāpēc Voldemorts tur ielika to šķidrumu. No otras puses, vai nav vienalga (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Horkrakss tur tāpat nebija.

+Citēt rakstu
.: ARTANIS :.
iesūtīt 05.09.2005 09:21
Raksts #5

Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 18.06.04

CITĀTS( Eyedam )
Un es iesaku pie tās turēties un to aizstāvēt (..)
Ne, paldies - man labak patik vienmer but opozicija, tatad - censties topic`a minejumu atspekot... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

Man doma par vilus-horkraksu, ko Dumidors butu izveidojis ka tadu "treninu arenu" Harija apmacisanai, liekas diezgan bezjedziga.

Lai gan - Dumidora atra un parliecinosa darbiba ala ari man skita drusku divaina (teiksim tas, ka vins uzmineja par neredamo kedi, kas veda pie laivas, par miksturas _dzersanu_ (nevis izliesanu, vai ko tml.), par atro uguns vairoga uzbursanu pret Inferi, u.c.). Bet tomer - tas nekada veida nenorada uz to, ka ala butu bijusas Harija "ugunskristibas"..

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 05.09.2005 11:59
Raksts #6

Niks 2006

CITĀTS(eyedam @ 03.09.2005 22:57)
Pārējās varbūt kas? Vai tu gribēji šeit ar kaut ko turpināt?

Pirmkārt, nē, nē un vēlreiz nē. Es nekad neticēšu, ka Dumidors nav miris (ja vien, protams, tas neatklāsies septītajā grāmatā). Visas teorijas, kas mēģina viņu tagad atdzīvināt, man liekas bezjēdzīgas un izlieta ūdens smelšanas. Nu, tas vienkārši nesaskan ar grāmatas noskaņu un ar to, ko Roulinga ir līdz šim rakstījusi un teikusi.

Otrkārt, cik reizes jums var atkārtot, ka pret Avada Kedavra pretlāstu nav! Izņemot, protams, gadījumu ar Hariju un horkraksu sistēmu. Bet, ja arī būtu, tad domāju, ka ne jau Dumidors būtu tas, kas ar to censtos eksperimentēt. Sevišķi, ja blakusefekti ir līdzīgi tiem, kad palīdz horkraksi.

eyedam
*

Ui... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) kļūdu labojums:
1. Vispār es negribēju turpināt, es gribēju nodzēst (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) bet nu labi - pārējās varbūt Dumidors jau bija atbūris
2. Dumidors IR miris, (aizmirsu atzīmēt savus uzskatus tajā jautājumā) vienkārši es pirms tam lasīju šo gribēju sākumā šo rakstu citēt un piebilde par pasargāšanu no avada kedavra vienkārši bija fakta konstatēšana
-----------

Tagad par jūsu pretargumentiem:
-Kāpēc alai vajadzēja kūpēt, ja dienasgrāmata nekūpēja ?
Dienasgrāmata nebija paslēpta, toties iegūstot gredzenu Dumidors bija nosvilinājis roku.

-Ja Dumidors jau visu bija izdarījis ko viņš varēja parādīt Harijam ?
Pārvaramos šķēršļus - kā tikt alā, piemēram un cik tas ir bīstami un biedējoši - inferi, piemēram un ka tas nav tik vienkārši - Harijs mēģināja atsaukt horkraksu ar šurpum palīdzību

-Dumidors saprata, ka nav vērts mēģināt izliet mikstūru
Viņš pat nemēģināja, gudrs cilvēks (par kādu mēs Dumidoru uzskatām) būtu pamēģinājis vienkāršāko nevis meties dzert nepazīstamu mikstūru

------------------------

Un vēl par to mikstūru:

Tad ja Dumidors to nebija izdomājis pats, tad vienīgais, kas varēja zināt, ka vajadzīgs kāds, kas izdzer mikstūru varēja būt Voldemorts, tad kāpēc lai R.A.B. būtu bijis mājas elfs ? Viņš varēja atsaukt elfu, bet alā nevar ieteleportēties (ja varētu tas būtu vienkāršāk par vienkāršu - uzreiz aizteleportēties pie horkraksa, vai vēl labāk uzdot mājas elfu bariņam sadabūt horkraksu), ja alā var ieteleportēties kāpēc viņi neatsauca kādu mājas elfu, piemēram Harija nepatīkamo mantojumu ? Harijam drošvien tīri labi patiktu tikt no viņa vaļā (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/devil.gif)
Turklāt, ja mikstūru var iebarot citam (vēl jo vairāk, ja tas ir mājas elfs) kāpēc, lai tā nenogalinātu ? Tas būtu īsti tumšo zinšu stilā

Dumidors nav gaišreģis - kā viņš varēja zināt kāda būs situācija tornī ? Toties viņš zināja ka Malfojs grib viņu novākt un iespējams zināja par nāvēžu reidu skolā, varbūt viņš gribēja ar mikstūras palīdzību izlikties beigts, lai izglābtos no nāves (tas gan galīgi nebūtu tas ko no viņa varētu gaidīt) vai vēl ko citu. Varbūt viņš atgriežoties skolā nemaz nelika atsaukt Strupu, lai tas viņu glābtu...

Vai mikstūra tad kad Harijs mēģināja tai pieskarties vispār bija tur ? Varbūt tā bija tikai ilūzija un īsto mikstūru vajadzēja uz turieni atsaukt.

+Citēt rakstu
Victor Krum
iesūtīt 06.09.2005 00:58
Raksts #7

Gāž podus mikstūrās

pag, pag. Tas jau sāk kļūt nedaudz slimi. Tu nezkāpēc piever acis uz spēcīgiem argumentiem kāpēc šī teorija ir galīgi garām un sāc kaut ko mistiski prātot.
CITĀTS
Tad ja Dumidors to nebija izdomājis pats, tad vienīgais, kas varēja zināt, ka vajadzīgs kāds, kas izdzer mikstūru varēja būt Voldemorts, tad kāpēc lai R.A.B. būtu bijis mājas elfs ?

kāds sakars vispār šī teikuma noslēdzošajam jautājumam ar teikuma ievadu? Nu ok, apmēram var saprast, bet tik un tā - kā Tu tā izdomāji ka R.A.B. bija mājas elfs? Teikts tas nekur netika.

ai, tie spriedelējumi ir pārāk nesakarīgi un murgaini. Sākotnējā teorēma jau tika atspēkota, nav jēgas kaut kādu sviestu rakstīt. Kaut vai šis teikums
CITĀTS
Turklāt, ja mikstūru var iebarot citam (vēl jo vairāk, ja tas ir mājas elfs) kāpēc, lai tā nenogalinātu ? Tas būtu īsti tumšo zinšu stilā

Megaloģiski, ne? Nez kā tad pats Voldemorts viņu dabūtu.

labi, pēdējā lieta. Dumidors nezināja kāda būs situācija tornī. Viņš aizgāja, redzēja un saprata. Neko uz priekšu viņš neparedzēja. Tas ka Malfojs viņu gribēja novākt - tās ir pupu mizas, jo Malfojs ir lāme, daudz svarīgāk ir tas ka Strups bija ņēmis savu dalību šajā visā ar nesalaužamo lāstu. Un par to jau mēs citos pavedienos spriedelējam.

over and out.

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 06.09.2005 02:54
Raksts #8

Niks 2006

Tu savus argumentus uzskati par spēcīgiem ? Vienīgais ''arguments'' ko tu līdz šim esi pateicis ir, ka tu domā, ka šī teorija ir murgs un tas ir subjektīvs viedoklis, nevis arguments

Es neteicu, ka R.A.B. ir mājas elfs es teicu, ka viņam bija mājas elfs - tas ir ļoti populārs pieņēmums

Un kā Voldemorts tiktu pats klāt, ja būtu to suslu izdzēris ?

Un, piedod, ja ņem vērā Malfoja darbības visas grāmatas garumā, tas ka viņš pēdējā mirklī noraustījās vēl nenozīmē, ka viņš nemaz netaisījās novākt Dumidoru

+Citēt rakstu
Victor Krum
iesūtīt 08.09.2005 02:06
Raksts #9

Gāž podus mikstūrās

(IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
ok. Tātad Dumidors gribēja iepazīstināt Hariju ar to kā iegūt horkraksu tavuprāt. Šis teikums kliedz pats par sevi "ES NEESMU LOĢISKS". Ir miljons argumentu kāpēc tā noteikti nebija. Uzskaitīšu dažus līdz apniks.
1) kāda jēga Dumidoram spēlēties un likt mistisku vēstuli ar mistisku personāžu R.A.B un jaukt Harijam galvu.
2) kāda jēga Hariju lieki pakļaut nāves briesmām
3) kāda jēga Dumidoram gribēt izdzert to šķidrumu
4) kāda jēga vispār no šī visa, ja Harijam reāli tas neko neiemāca, jo visu izdarīja pats Dumidors...

nu atver takš acis. Grāmatā nekas par to neliecina. Tas ka Dumidors alā darbojās pārliecinoši ir vairāk kā skaidrs, jo viņš Voldemortu mācīja, ne? Nezcik gadus ir sanācis apgūt viņa pagātni, vēl biš uzkauties utt utj. Es brīnos kā no zila gaisa kaut ko tādu vispār var izdomāt, ja viss liecina par to, ka nekas tāds nav bijis.

pie tam
CITĀTS
Es neteicu, ka R.A.B. ir mājas elfs es teicu, ka viņam bija mājas elfs - tas ir ļoti populārs pieņēmums

bet
CITĀTS
Nu ok, apmēram var saprast, bet tik un tā - kā Tu tā izdomāji ka R.A.B. bija mājas elfs? Teikts tas nekur netika.

Es neteicu, ka tu teici, ka R.A.B ir mājas elfs. āāij! Un kāds tieši ir šis pieņēmums? Tāds ka rabam līdzi alā bija elfs? Ok, značit tu prasi kāpēc lai viņam viņš būtu bijis. Nu a kāpēc ne? Pasauca līdzi un aizgāja kopā... kur problēma?

Jautājums kā Voldemorts pats tiktu klāt ir labs, bet tas ne par ko neliecina saistībā ar šo tēmu. Ja tu gribi teikt ka Dumidors to suslu tur ielēja, tad es varētu atkārtot savu 2) un 3) punktu.

Un, piedod, ja ņem vērā Malfoja drosmi (no kuras neliela kripata bija tikai tāpēc, ka viņš cīnījās par savu ģimeni), tad tas ka viņš vislaik vilcinājās un runāja ar Dumidoru, tā vietā lai novāktu viņu, tad es teiktu, ka tas nozīmē gan, ka viņš to nespētu (es neteicu - netaisījās). Manuprāt, pat ja viņš izteiktu lāstu, notiktu tas, ko Tramdāns (a.k.a. Zemvaldis Jr.) teica 4.ajā grāmatā - uzdauzītu kādu punu un neko vairāk. Jā, jā, ir pagājuši divi gadi un, iespējams, ja Malfojas to patiešām gribētu, viņš varbūt arī izdarītu, bet viņš bija par vāju...

zzzzzz

Šo rakstu rediģēja Victor Krum: 08.09.2005 02:08

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 08.09.2005 13:49
Raksts #10

Niks 2006

Labi (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) nav iespējams atšķirt piederības un esības formu vārdam bija - tu biji tik pārsteigts par diezgan bieži satopamu pieņēmumu R.A.B. sakarā, ka es nolēmu, ka tu esi nepareizi sapratis.

CITĀTS
1) kāda jēga Dumidoram spēlēties un likt mistisku vēstuli ar mistisku personāžu R.A.B un jaukt Harijam galvu.
Es uz šo pretargumentu atbildēju jau pavedienu iesākot
CITĀTS
2) kāda jēga Hariju lieki pakļaut nāves briesmām
Vislielākā bīstamība tur bija inferi un Harijs iespējams aizsardzībā pret tumšajām zintīm bija mācījies kā tikt ar viņiem galā, bez tam mērķis varbūt bija iepazīstināt ar bīstamību horkrasu slēptuvēs
CITĀTS
3) kāda jēga Dumidoram gribēt izdzert to šķidrumu

Par to es jau rakstīju, bet jebkurā gadījumā - mēs nezinam, kas tas bija
CITĀTS
4) kāda jēga vispār no šī visa, ja Harijam reāli tas neko neiemāca, jo visu izdarīja pats Dumidors
Uz to ko viņš varēja Harijam alā parādīt, ja visu jau bija izdarījis es jau atbildēju, turklāt Dumidors jautāja Harijam, kas viņaprāt būtu jādara - gluži kā skolā

+Citēt rakstu
Victor Krum
iesūtīt 09.09.2005 02:13
Raksts #11

Gāž podus mikstūrās

lol. Es tikko spēcīgi atturējos no teikuma "tu domā vispār?" uzrakstīšanas. kaut kāds ārprāc. Mani šis akūtais loģikas trūkums ..... ē.. bojā kaut ko.

labi..... *nomierinās*... tātad, sākšu ar to ka tu ne uz ko iesākot šo topiku neatbildēji. Ja tu domā, ka Dumidors baigi Harijam varēja iemācīt kā dabūt horkraksus, tu kļūdies. Es teiksim absolūti nesaprotu, kas tev liek domāt ka pārējie horkraksi ir analoģiski apslēpti? Viņi var būt visdažādākajās vietās un visdažādākajos veidos apslēpti un tas ka Harijs izdomāja vienā vietā pateikt "šurpum" nesniedz pārāk lielu pieredzi horkraksu medībās.

Un paklausies tak pati sevi... iepazīstināt ar bīstamību. nu KAMON!!! Tev neliekas ka ar bīstamību Harijs pietiekoši daudz iepazinās cīnoties uz dzīvību un nāvi nezcikturtās reizes? Megajēga vēl viņu čakarēt...

Loģiski, ka Dumidors jautāja, es viņa vietā arī tā būtu darījis. Nevis tāpēc, ka tas ir kā skolā, bet tāpēc, ka Dumidors ir ļoti pieredzējis un māk supersarežģītas burvestības un viņam noderēja vienkāršs skats uz situāciju. Tas bija tikai prātīgi no viņa puses uzklausīt Harija viedokli.

Ok, ja tu neredzi, to, ka kaut ko mācīt Harijam (kas reāli netika darīts), nebūtu jēgas, tad es palīdzēt nevaru...

+Citēt rakstu
Sheep
iesūtīt 09.09.2005 12:38
Raksts #12

*

Njaa... spalvas iet pa gaisu...
Man tomeer patiktos palikt pie sava jau ieprieksh izteiktaa viedoklja, ka shaads "teaatris" no Dumidora puses buutu paaraak nepaardomaats un biistams... Turklaat, ja nu gadiijumaa vinjsh pats jau buutu bijis shajaa alaa un dabuujis iisto Horkraksu, tad pastaav viens veids, kaadaa buutu iespeejams Hariju iepaziistinaat ar iespeejamajaam briesmaam arii neriskeejot ar vinja dziiviibu- Domniica (kura jau taa sameeraa biezhi izmantota).
Turklaat, atkaartoshu veelreiz, ka Harijam shaada veida informaacija diezko nenodereetu naakamo Horkraksu mekleeshanaa, jo visi triis horkraksi, ko mees esam redzeejusi ir bijushi pasleepti dazhaadi.
Manupraat, mums jaaskataas uz RAB kaa uz pavedienu, kas paliidzees Harijam atrast palikushos horkraksus, nevis kaa uz veelvienu atgaadinaajumu par Dumidoru. Turklaat, kaapeec lai Dumidors buutu rakstiijis Voldemortam veestuli, ja vinjsh pats peec tam to panjem un atdod Harijam, pirms Voldemorts tai ticis klaat???

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 09.09.2005 13:38
Raksts #13

Niks 2006

Domnīca varbūt negarantē pietiekamu emocionalitāti, bez tam ja Dumidors grinēja izdzert to suslu un gribēja to izdarīt Harija klātbūtnē tad kāpēc lai viņš pirms tam domnīcā parādītu kā tas izdarīts ? Turklāt viņš neparādīja arī kā ieguvis gredzenu (IMO jebkurā gadījumā Harijam tas būtu noderējis) varbūt kaut kāda iemesla dēļ to nevar izdarīt (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/unsure.gif)

Un ja Voldemorts pa visu ierodas alā ?

+Citēt rakstu
Sheep
iesūtīt 09.09.2005 15:04
Raksts #14

*

Saule, es, godiigi sakot, nespeeju rast pamatojumu tam, kaapeec Dumidors buutu gribeejis izdzert to mikstuuru Harija klaatbuutnee. Vismaz ne shajaa gadiijumaa, kad tu izvirzi teoriju, ka Dumidors pats jau bija panjeemis iisto Horkraksu (taatad, vienu reizi to mikstuuru jau izdzeeris, lai to ieguutu). Manupraat, ir iespeeja, ka Dumidors pirms tam jau bija izpeetiijis sho sleeptuvi tik taalu, ka saprata, ka viens ar mikstuuru (vai kas nu tas tur taads arii bija) galaa netiks, taapeec noleema tur atgriezties kopaa ar Hariju... man tomeer ir taada sajuuta, ka tiiri sizheta zinjaa Roulinga visu TIK ljoti nesarezhgjiitu. Jaanjem veeraa, ka palikusi tikai viena graamata, kur visu izskaidrot... Tas ir mans subjektiivais viedoklis (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

Atbildot uz jautaajumu par suslu... manupraat, tas bija kautkas saistiits ar sirdsapzinju (njemot veeraa, kaa Dumidors reagjeeja). Varbuut vainas apzinju vai ko tamliidziigu. Nu, iespeejams, ka cilveeks, kas to dzer izjuut sirdsapzinjas paarmetumus...Taapeec, iespeejams, ka Voldemortam nemaz nebuutu tik lielas probleemas to suslu izdzert, jo vinjsh shaadas juutas vienkaarshi nepaziist? nezinu, man vismaz pirmajaa lasiishanas piegaajienaa taa izlikaas...

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 10.09.2005 14:41
Raksts #15

Niks 2006

Un kas man ienāca prātā par jūsu idejām, ka Dumidors ieraudzījis suslu saprata, ka pats netiks galā - arī tad viņš jau ir bijis alā un spēlē Harijam teātri

+Citēt rakstu
Victor Krum
iesūtīt 11.09.2005 15:55
Raksts #16

Gāž podus mikstūrās

CITĀTS(Sheep @ 09.09.2005 15:50)
Atbildot uz jautaajumu par suslu... manupraat, tas bija kautkas saistiits ar sirdsapzinju (njemot veeraa, kaa Dumidors reagjeeja). Varbuut vainas apzinju vai ko tamliidziigu. Nu, iespeejams, ka cilveeks, kas to dzer izjuut sirdsapzinjas paarmetumus...Taapeec, iespeejams, ka Voldemortam nemaz nebuutu tik lielas probleemas to suslu izdzert, jo vinjsh shaadas juutas vienkaarshi nepaziist? nezinu, man vismaz pirmajaa lasiishanas piegaajienaa taa izlikaas...
*

Izklausās jau labi, tikai man drīzāk liekas, ka tas šķidrums radīja cilvēkam riebumu pret to, tā lai tas kurš dzer (ja ietu viens), padzertu nedaudz un vairāk negribētu. Drošvien vēl kaut kādi blakus efekti, jo Dumidors pēc tam tā čābiski jutās.

Un nevajag vienkāršu apstākļu sakritību skaidrot kaut kā īpaši. Tikpat labi, tad jau Harijs, Hermione un Rons pirmajā grāmatā jau bija tikuši garām Pūkainītim, jo kā tad tā nākas, ka katram no viņiem tika atrasts tieši viņu spējām atbilstošs uzdevums? Sakritība? Phe! Manuprāt, tas ir IESTUDĒJUMS!!!!! Trolli gan jau kaut kā arī varētu izskaidrot (analoģiski saule grib atrast iemeslu kāpēc Dumidors gribēja to šķidrumu dzert).

Un... pat ja tā ir, pat ja Dumidors būtu spēlējis teātri (kas viņam ir nežēlīgi raksturīgi), kāda tam nozīme? Tas tāpat, tagad, kad viņš ir beigts, nav atklājams.

+Citēt rakstu
saulove
iesūtīt 13.02.2006 11:42
Raksts #17

Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem

Pievienojās: 21.06.04
Kur: pašlaik šeit :)

Neticu,ka Dumidors tā mānītu Hariju. Viņš bija nolēmis Harijam parādīt visu iespējamo, lai zēns varētu vēlāk izdzīvot un cīnīties. Dumidors nemelotu šajā gadījumā. Ja viņš būtu zinājis, ka tas ir viltus horkrusts, tad būtu ļoti vīlies, bet diemžēl to jau viņš vairs neuzzināja. Bez tam burvestības nemaz nebija vieglas. Sākumā Dumidors taču noņēma visas ārējās burvestības, tad asins nodeva, paslēptā laiva, pazemji un drausmīgā mikstūra. Manuprāt tas bija pietiekami daudz un sarežģīti.
Bez tam kāds gan varētu būt iemesls šādai mānīšanai?

+Citēt rakstu
egoistinss
iesūtīt 13.02.2006 12:25
Raksts #18

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 15.12.05

Kā jau Dumidord teica jebrura maģija atstāj pēdas manuprāt tāpec viņs visu tik ātri atkoda!

Šo rakstu rediģēja egoistinss: 13.02.2006 12:26

+Citēt rakstu
Patriote.
iesūtīt 13.02.2006 14:32
Raksts #19

Studē augstākās pārvērtības

Pievienojās: 10.02.04
Kur: Savējā Valmiera

Nu man arī liekas, ka visa tā nāve bija viens kārtīgs trādirīdis un cirks, nekas vairāk, bet vai tad kentauri to nezinātu??? vai varbūt viņi zināja, bet tikai atbalstīja šo domu???

ES pat nezinu kāpēc harijam tas viss bija jāredz! varbūt tāpēc, lai viņš ticētu un nemeklētu Dumidoru?

Bet vispār vai tiešām Dumidors bija tik sazāļots un akls, ka nepamanīja viltojumu, kas bija vairāk kā acīm redzams???

Varbūt kāds savāca medaljonu kamēr Dmidors gulēja zemē un vietā nolika viltojumu?

Varbūt Strups? Bet tad tie iiniciāļi...?

+Citēt rakstu
Fijusska
iesūtīt 13.02.2006 21:13
Raksts #20

Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas

Pievienojās: 16.08.04
Kur: Limbaži
Tulkotājs 2006

Tiešām laba ideja (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/biggrin.gif)

bet, es tomēr neaqtbalstu teoriju, ka tas viss ir bijis izplānots, vismaz no Dumidora puses, jo -
viņš ir varens burvis, laikam jau pats varenākais, un viņš ne velti ir tāds, tādēļ nojauta, kas un kā, turklāt viņš taču mocījās, kad Harijs deva mikstūru, un pazīstot viņu, viņš neliktu Harijam nekādus šādus bīstamus pārbaudījumus, un paļautos uz viņa spēkiem bīstamās situācijās bez trennēšanās. Turklāt nedrīkst aizmirst par pazemjiem, kas skaitās tumšās zintis. Domājat, Dumidors pakļāva viņus tādām briesmām? Galu galā, Hairjs jau tā knapi izmuka. Šeit gan ir viens punkts, kas arī atbilst dotajai teorijai - kāpēc DUmidors tik pēkšņi pamodās, tieši tad, kad Hairjam bija vajadzīga palīdzība? Nu labi, iespējams tāpēc, ka ūdens tikai tad sāka iedarbotis. Joprojām uzskatu, ka nevajag lieki 'cerēt' uz Dumidora atdzīvošanos.

+Citēt rakstu

2 Lapas V   1 2 >
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 09.05.2025 21:20