![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Bibliotēkas plauktā par citām lietām, lūdzu, nesarunāties!
Vai nu atrodi piemērotāku forumu, vai izmanto kaucekļus.
Sarunas no bibliotēkas plaukta var tik dzēstas bez brīdinājuma!
![]() |
![]()
Raksts
|
|
child of the sky ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 31.10.03 ![]() |
ja jums patīk Brauns ar šīm savām grāmatām, iesaku izlasīt arī Umberto Eko grāmateliti "Fuko svārsts", kas ir apmēram par to pašu tēmu un arī aizrauj nemaņā (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) tikai Eko darbi ir daudz daudz smagāki un nelasās tik viegli kā Brauns. Bet tomēr Eko tā ir zināma bauda... Un "Fuko svārsts" iet tālāk nekā Brauna darbi un ietver sevī arī tīru misticismu un to pašu Nikolā Flemelu. Tikai tur viss paskaidrots ar (pseido)loģiskiem neizdomātiem vēstures faktiem... un daudz demagoģijas. Bet visā visumā tā ir nākamā grāmata jūsu sarakstā...
Pats Brauns par kodu sacīja, ka fakti ir fakti un grāmatā ir tikai to interpretācijas. Un, ka katram ir savs viedoklis par kaut kādu tēmu... viņa grāmatās ir tikai VIŅA viedoklis. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.07.04 Kur: Tallina Niks 2006 ![]() |
Man liekas, ka viņu sauca vienkārši Ads, bez tam tas nebija abats, kas saindēja grāmatu, bet gan bijušais biblotekārs, turklāt viņš nevienu nenogalināja - visi paši bija salaizījušies indi lasot grāmatu
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.04.04 Kur: Antarktīda Pasakzine 2007 ![]() |
Ai... Es gan esmu no Eko lasījusi tikai "Rozes vārdu" un to pašu vienkārši kā aizraujošu lasāmvielu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/unsure.gif)
Bet palasot jūsu komentārus tā vien gribas izlasīt vēlreiz, lai pameklētu simbolus un sāktu meklēt skaidrojumus. Paldies! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.06.04 Labākais GP atdzejotājs 2007 ![]() |
Izdomāju pārlasīt Fuko Svārstu.
Tiešām neapskaužama misticisma pilna grāmata. No EKO grāmatām man vismīļākā. Rozes Vārds arī labs. Bondolino neslikts. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() Grupa: Daiļdarbu vadītāja Pievienojās: 22.12.04 Kur: uz dārgumu kaudzes Tīstokļu pūķis ![]() |
Pieķēros Fuko svārstam, bet tālāk par divdesmito lapu neesmu tikusi, lai gan lasu jau divas nedēļas. Nekādi nevedas ar lasīšanu, sevišķi vakaros, labi ja izmoku kādu vienu, lai gan atsauksmes ir intriģējošas.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.06.04 Labākais GP atdzejotājs 2007 ![]() |
Man arī tā bija...
Bet 20 lpp nav pirmajā nodaļā? Nu katrā ziņāzini - vajag tik tik tālu, lai tu kaut nedaudz saprastu grāmatas sižetu un aizies kā smērēts. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.02.05 Kur: Lietuviešu tipa dzīvoklis, kur vienā nelielā istabā ir iebāztas 9 lielas un 6 mazas mēbeles un vēl atliek pietiekami daudz vietas ![]() |
Es izlasīju. Un tas gandrīz vai nebeidzās labi (B.D. kad es tevi...)
Nu, pienāca vasara, bezgaldaudz brīva laika. Kāds bija man atkal iestāstījis, ka man noteikti jāizlasa, man patiks, tra ļa ļā. Nu, OK es vienā jaukā vasaras rītā ņemu grāmatu ķepā, apsēžos ērtāk un sāku, sēžu un lasu līdz pusdienām, uzēdu zupiņu, sēžu un lasu līdz vakariņām, uzēdu salātiņus, lasu līdz aizmiegu. Otrajā dienā tā pat. Trešajā dienā es tiku tikai līdz vakariņām. bija atlikušas vairs kādas 5 lpp. bet es vairs nespēju, galva no infas milzu kvantuma plīst pušu, neko vairs nesaprotu, riebīgi, pretīgi vēmiens nāk, puņķi un asaras bezmaz. Ģimene atņēma grāmatu un aizsūtīja gulēt. Miegā smadzenes vēlreiz izlaida cauri visu grāmatu, un pamodos es slima. Gluži fiziski arā izlēca neizslimota pneimonija. Vismaz trīs dienas pagāja, kamēr spēju pieķerties un pabeigt. Bet varbūt pie vainas bija lasīšana 10 stundas diennaktī? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.06.05 Kur: Riga or Mainhardt ![]() |
jā, Eko jau nopietnāk iedziļinās senajās mītiskajās biedrībās...
kaut kad pirms gada sāku lasīt Svārstu, bet tad pusē noliku, un tagad nekādīgi nevaru atsākt (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) ir viņas grūtāk lasīt, sižets nevirzas uz priekšu tik strauji, bet informācijas tur iekšā ļoti daudz...vienu brīdi domāju meklēt internetā skaidrojumu visiem nezināmajiem terminiem/personām utt. ... bet pēc pāris lapām sapratu, ka tas ir bezjēdzīgi... tomēr gribētos kaut kad saņemties un pabeigt to grāmatu... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Tulkotāji Pievienojās: 13.02.06 Kur: Dēļu laivā uz grīdas ![]() |
Nu man Fuko svārsts beidzās - ar meningītu! Ar pirmo reizi ielika slimnīcā, tikai pēc kāda laika sadūšojos vēlreiz pieķerties, bet kad pieķēros - nu fantastiska grāmata! Manuprāt labākā no Eko latviski tulkotajām, angliski neņemos lasīt, bail...
Nu fuko svārstu arī sauc - par izglītotu cilvēku da vinči kodu! Šī grāmata nepretendē uz patiesības vēstījumu, un izskatās, ka brauns ir zadzis idejas, bet varbūt ne no Eko, drīzāk, kas šajā grāmatā ar ironiju un satīru pasniegts, to brauns nopietni mēģina pasniegt. Eko aprakstīt - tas būtu neprāts! Pārmēru jau "rakstains ir šis darbs", bet es nevaru teikt, ka būtu grūti to atšēktināt, laba enciklopēdija, i-nets, un lieta darīta (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) protams lasot n-tās recenzijas un pārskatus tu sāc saprast, ka pat beigta vista nav vista! Es dievinu to kādā veidā viņš izsmej ezotēriku, okultismu un hermētismu - visis sātanistus un vudū ieskaitot! Brīnos, ka pa viņa galvu nav izsludināta prēmija (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) Rozes vārds - teoloģisks brīnums, par smieklu varu. Kāpēc rozes vārds - laiakm jau tāpēc, ka lai kā sauktu rozi, tā tik un tā smaržo kā roze - smieklus, vari saukt kā gribi, bet tie cilvēku saista vairāk kā drūma pasēdēšana (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Iesaku izlasīt visiem, kas nebaidās no 900lpp biezām grāmatām latīņu valodā ar senēbreju citātiem! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 10.05.2025 18:23 |