![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Nazgûl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.03 Kur: Tieši aiz tās izkapts, kas ir atbalstīta uz tava pleca. ![]() |
Var jau būt ka šāds pavediens kaukur ir (vajadzētu takš būt), bet vismaz šajā sadaļā (kur tam jābūt) es tādu neatradu.
Konkrēti mani interesē bruņu un popētu zobenu radīšana. Par bruņām. Domāju radīt sev ķēžu bruņas. Esmu dzirdējis par mītisku/maģisku metodi, kā padarīt dzelzs (vai tērauda, vai kaukā kam formulā ir Fe) stiepli tik mīkstu, ka ar rokām var locīt, bet pēc tam pataisīt tik cietu, ka zobins cauri neiet. Vai kāds zina par šito kauko tuvāk? Galvenā problēma ir tā ka cietas bruņas radīt grūti, bet mīkstas izjuks pašas no sava svara (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Par zobeniem. Kāds *šķībs skats Andžas virzienā* reiz solīja vienā pavedienā ievietot manuāli kā radīt popētus zobenus, bet kad pēdējoreiz tur ieskatījos, nekā tāda nebija, tad nu kāds *taisns skats visa bara virzienā* varētu mani (un pārējos censoņus) apgaismot šajā pavedienā. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.11.03 Kur: Jauko poniju zemē. ![]() |
A no kaada materiaala buus Tev tie rinkjiishi? Tie Livonieshi piesauca kaut kaadu atsperteeraudu, tas ir tas pats neruuseejoshais teerauds chtolji?
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Acīgais ex-mods ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.06.04 Kur: Dark Dark Forest Mods 2007 ![]() |
CITĀTS A kāds ir "pareizais" diametrs? Tāds ka nevar cauri gredzenam ar zobenu iebakstīt.
Šo rakstu rediģēja Shadowstalker: 29.07.2004 21:27 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.06.04 Kur: Rīga ![]() |
Vispaar mani kautkad ziemaa interesees pasuutiit no kaada brunjukreklu... Skaidri zinu, ka man tok nebuus laika vinju uzpiit. Tagad laikam visi veel buus busy, bet nu 'nesezonaa' jau buus briivaaki gan, ne ?
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nazgûl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.03 Kur: Tieši aiz tās izkapts, kas ir atbalstīta uz tava pleca. ![]() |
CITĀTS(Shadowstalker @ 29.07.2004 22:27) CITĀTS A kāds ir "pareizais" diametrs? Tāds ka nevar cauri gredzenam ar zobenu iebakstīt. Aha, aha, tā lai ar boofed zobenu nevar cauri izbakstīt. Materiālu vēl nezinu, jo rīt tādās kā viesībās satikšu cilvēku kurš itkā zin manis pieminēto maģisko metodi. Šo rakstu rediģēja Good ol' Grim: 30.07.2004 09:44 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Uzlauž lāstus Gringotu bankā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.03 Kur: Rīga, Olaine Labākā krievu valodas tulkojuma autore ![]() |
Sakarā ar samērā pieņemamu daudzumu brīvā laika skaļi paziņoju, ka pieņemu pasūtījumus gan fantasy, gan vēsturisko tērpu šūšanai. Izcenojums - atkarībā no tērpa sarežģītības un roku darba pakāpes.
Kā arī, ja ir vēlēšanās, varu uzadīt tādu vamzi, kāds bija redzams SLIII, ko vilkt zem bruņukrekla. Tam gan aizies vairāk laika, bet līdz ceturtajiem SL varētu vismaz vienu tādu uzraut. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.01.04 Kur: ZzZ ![]() |
CITĀTS(Farliner @ 29.07.2004 16:52) Pats šobrīd taisu savu turnīriem domāto krekliņu (no 1.5 mm atsperstieples). Padalies pieredze ar ko tu sadali gredzenus (griezshana, zageshana)? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.12.03 ![]() |
Kniebju ar īpašām cietmetāla knaiblēm. Gredzene iekšējais diametrs ir apmēram 6 mm. Sākuma griezu ar fleksi, bet tur nesanāk glīti, un čakars stipri vairāk nekāieguvums laikā - tad katrs gredzens ir jāatloka vaļā, jāsaspiež, lai nav sprauga starp stieples galiem, un tikai tad var likt pinumā, bet ar kniebšanu - uzreiz sanāk atplests, atliek tikai likt iekšā un locīt ciet.
Grim - par to, ka "lai ar boofotu zobenu nevar cauri izbakstīt" - nu no 5 cm diametra gredzeniem neviens saprātigs radījums bruņukreklu gan netaisīs... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Pet - par kreklu aprunāsiemes nakamnedēļ, ok? Es vismaz pāris pa ziemu plānoju dabūt gatavus tirgošanai... Šo rakstu rediģēja Farliner: 30.07.2004 16:12 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.01.04 Kur: ZzZ ![]() |
hmm.. nu kur tadas cietmetala knaibles ver iegadaties un apmeram cik tadas maksa?
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cenšas pārkliegt komentētāju Pasaules kausa izcīņā kalambolā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.03 ![]() |
Vispār jau šai forumā man labi sen jau bija speciāls pavediens, kur visas šitās lietas tika apspriestas, tikai tagad tas kaut kur nozaudējies un sakaraa ar TN aktivitaateem jautaajums atkal aktualizeejies.
TE http://www.lffb.org/index.php?menu=04&submenu=33700217 man taads galiigi vispaariigs rakstelis, bet baigi labaas metodes konkreetu lietu izgatavoshanai ir ieksh www.rolemancer.ru Šo rakstu rediģēja Kedriks: 01.08.2004 09:52 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Noskaidroju sevis pieminēto maģisko metodi.
Tur nav absolūti nekā sarežģīta, lai melno metālu padarītu mīkstāku viš ir jāuzkarsē līdz ~500 grādiem pēc celsija un tad jāļauj lēni atdzist, lai pēc tam pataisītu šamo atkal cietāku (tb - norūdītu) atkal jāuzkarsē un tad strauji jāatdzesē (piem. iemetot aukstā ūdenī). Man gan nav pārliecības, ka gatavs bruņukrekls varētu bez bojājumiem pārciest rūdīšanu (it sevišķi, ja vienīgais man pieejams veids kā šamo norūdīt būtu ugunskurā. Vai kāds ir kautko tamlīdzīgu mēģinājis? Laikam labāk pieturēties pie tradidionālām metodēm (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/unsure.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.03.04 ![]() |
Varbuut es kljuudos, bet man likas brunjukreklu gredzenus neruudija. Ciets metaals vieglaak pliist.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cenšas pārkliegt komentētāju Pasaules kausa izcīņā kalambolā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.03 ![]() |
Nekad neesmu dzirdeejis, ka brunjukreklus ruudiitu... :blink: Tieshi taapataas kaa brunjucepures.....
Starp citu, Ja negrib, ka atkveelinaataas stieples kreklis paliek sarkans kaa zemeniite no ruusas, vajag to vaariit viitola lapu novaariijumaa. Metode dzirdeeta no "livonieshiem".. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Var jau būt, bet, ja materiāls būs pārāk mīksts, gredzeni atlieksies un bruņukrekls izjuks pats no sava svara.
Kāds tad ir zelta vidusceļš? P.S. Stieples meklējumos biju aizklīdis līdz tuvējam Nelss, bet tur ar vārdu "stieple" saprot kautkādus dārzam paredzētus zaļus ražojumus. brrrrr. Vai kāds nezin, kur Ziepniekkalnā vai centrā dabūt sakarīgu stiepli? Negribētos dzīties pāri pus Rīgai tikai dēļ stieples. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Good ol' Grim @ 01.08.2004 12:44) Var jau būt, bet, ja materiāls būs pārāk mīksts, gredzeni atlieksies un bruņukrekls izjuks pats no sava svara. Kāds tad ir zelta vidusceļš? P.S. Stieples meklējumos biju aizklīdis līdz tuvējam Nelss, bet tur ar vārdu "stieple" saprot kautkādus dārzam paredzētus zaļus ražojumus. brrrrr. Vai kāds nezin, kur Ziepniekkalnā vai centrā dabūt sakarīgu stiepli? Negribētos dzīties pāri pus Rīgai tikai dēļ stieples. Nu par to atliekšanos nemāku teikt. Vienīgais ko esmu redz;ejis kam gredzeni atliecas un birst pa zemi aiz nēsātāja bija izgatavots no ALUMĪNIJA !!! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wacko_a.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.06.04 Kur: Rīga ![]() |
Ja stieple nav mega tieva, tad vinja nekur no krekla svara nelieksies, lieksies vinja tik ar lielu speeku.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Pet @ 01.08.2004 14:17) Ja stieple nav mega tieva, tad vinja nekur no krekla svara nelieksies, lieksies vinja tik ar lielu speeku. Nu es ar tam piekrītu! Cik esmu bruņukreklus rokā turējis un mugurā nēsājis, visi protams, nekniedētie, stieplinieki (dažādi) ir turējušies godam. Nedomāju ka uztaisot no atdedzinātās stieples sev jauku krekliņu, būs vajadzīgs kalps, kas skrien nopakaļus un uzlasa izbirušos gredzenus (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.12.03 ![]() |
Patiesībā ir iespējams, k n o ļoti mīkstas stiples taisīti gredzeni vieglāk lieksies vaļā, un www.arador.com forumos nesen tika apspriests jautājums par bruņukreklu rūdīšanu - it kā ir atrasti vairāki krekli, kuros vismaz daļa gredzenu ir bijusi rūdīta, bet jāatceras, ka rūdīšanas metodes arī ir dažādas. Un, BTW`, daļa no 14-15 gs ķiverēm un bruņām vispār ir daļēji rūdītas - ir viena metode, kur spēcīgi sakarsē plāksni no ārpuses, un tad rūdot izveido izturīgāku ārējo slāni, kurš lielai daļai bruņu gadsimtu laikā pulējot un tīrot ir vienkārši nopulēts nost (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Roie Bladd @ 29.07.2004 14:59) Pats noziedoju 8ls nopirku tani pasha "Latvijas metala" bishi hmm.. "uzlabotas" knaibles (pastastit gruti jaredz (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ), ar kuram griezu pa 3-4 gredzenti ar reizi un pec 10k gredzenu nodilums ari loti minimals. Latvijas Metālā nekādas īpašas knaibles nemanīju, bet nokniebt 1.6mm cinkoto stiepli ar pašu parastu knaibļu galu ir tīrā mocība. Kādas tad īsti i tās uzlabotās knaibles? Lai arī pastāstīt grūti, vismaz kā tās atšķirt no parastām taču var izskaidrot. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.03.04 ![]() |
Man buutu divi jautaajumi.
Pirmkaart, kaa pasargaat brunjucepuri no ruuseeshanas (peec Trolju naktiim uz kuraam viens trolis aiznjeemaas manu spaini (man nezinot) ir paraadiijusies tendence) Otrkaart, vai kaads nezin, kur vareetu dabuut cieta koka liistes (ozols, osis). Lokaalajaa kokzaagjeetavaa nekaa praatiiga nav. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Good ol' Grim @ 06.08.2004 13:58) Latvijas Metālā nekādas īpašas knaibles nemanīju, bet nokniebt 1.6mm cinkoto stiepli ar pašu parastu knaibļu galu ir tīrā mocība. Kādas tad īsti i tās uzlabotās knaibles? Lai arī pastāstīt grūti, vismaz kā tās atšķirt no parastām taču var izskaidrot. Taa gruti pateikt, tas ir jaredz (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) (Vismaz tas ar kuram es kniebu), cinkoto stiepli 1,6 ar tam var pa 2-3 gredzeni ar vienu reizi. Var jau ari pa kadiem 4 gredzeniem, bet tad rokas atri paliek nelietojamas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Vel te bija runa par metala shkerem, bet kadas tas ir un kur dabut pats gribu noskaidrot. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 06.06.2025 14:23 |