![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Jaunu pavedienu veidošana šajā forumā ir atspējota.
Ja vēlies iesūtīt jaunumus, dari to Dienas Pareģa pamatforumā.
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Neuzbilstamais ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 23.07.03 Kur: Latvija, Rīga Klusais okeāns 2010 ![]() |
Aint It Cool News publicēts vēl viens trešās HP filmas apskats. Šoreiz tā autore jau ir HP fane.
------------------------------ Hei, Harij, es esmu tik laimīga, ka redzēju jauno Potera filmu, un domāju, ka jums patiktu apskats par to, jo filma ir viena no šī gada vasaras lielākajām filmām. Man bija laime redzēt pagājušonedēļ jauno Potera filmu Harijs Poters un Azkabanas gūsteknis. Un es varu jums teikt, ka filma ir lieliska. Atbrīvoties no Kolambusa bija pēdējo gadu vislabākā ideja. "Pavadīt vairāk laika kopā ar manu ģimeni." Fui, ticamāk, ka kāds no WB, varbūt Heimans, ir sapratis, kādi štrunti bija pirmās divas filmas, un uzdevis viņam pa dibenu. Nu, un tagad apskats, kurā var būt SPOILERI. Īss stāsta kopsavilkums tiem, kas nav lasījuši grāmatu. Harijs atgriežas savā 3. mācību gadā Cūkkārpā. Iepriekš no Rona tēva viņš uzzina, ka nākamais burvis pēc Voldemorta, apsūdzētais Siriuss Bleks, ir izbēdzis no Azkabanas burvju cietuma kaut kur Ziemeļu jūrā. Un nu viņš atgriežas, lai atriebtos par sava elka un līdera gāšanu. Vēlāk mēs uzzinām, ka Siriuss Bleks ir bijis Harija tēva labākais skolas draugs un ka viņš bija viens no tiem, kas mēģināja vērsties pret Voldemortu. Tagad tas ir Harijs, kas vēlas atriebties. Sliktais puisis ir notverts (nevis tas par kuru mēs domājām; kurš tas varētu būt?), bet, kad viņi iziet ārpusē, pilnmēness visu apgriež otrādi, jo izrādās, ka DADA skolotājs ir vilkatis [DADA aizsardzība pret tumšajām zintīm angļu val.]. Un Hariju un Ko gandrīz nogalina tie šausmīgie radījumi atprātotāji. ------------------------------------ Filmas apskates turpinājumu lasiet šī raksta komentāros. Paldies ilam par tulkojumu! |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Neuzbilstamais ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 23.07.03 Kur: Latvija, Rīga Klusais okeāns 2010 ![]() |
Nu, es jau tāpat kā puse no planētas iedzīvotājiem esmu lasījusi šīs grāmatas un mīlu tās līdz nāvei. Es tās visas (izņemot piekto) esmu izlasījusi 5 reizes. Filmai ir īstā Harija Potera izjūtas. Tas dod to maģisko pieskaņu, kas trūkst pārējām. Turklāt tai vienai nav ainu, kas liktu jums vēlēties vemt (es domāju Hagrida dzīru beigu ainu NK). Un spedefekti izskatās lieliski, nevis stulbi un nevietā (domāju troļļa ainu FA).
Atprātotāji ir vislieliskākie, viņi ir absolūti šausminoši. Tā kalambola aina lietū, vētra un pērkons, kad atprātotāji sāk lidot virsū Harijam, kamēr viņš dzird savu vecāku balsis, pirms Voldemorts nav tos nogalinājis, tas ir fantastiski. Ainas laikā netiek izrunāts neviens vārds [zālē], neviena persona neizkustas. Visi izjūt absolūtu bijību pre to, kas tiek parādīts uz ekrāna, ir ar to pilnīgi aizgrābti. Šī aina paceļas manā kino filmu momentu top 10. Tikpat pārsteidzoša ir arī atprātotāju pirmā parādīšanās. Kad viņi parādās vilciena vidū it kā ne no kurienes un visi ir gluži kā sasaluši, tad jūs pārņem neticams sasprindzinājums. Laimīgā kārtā jūsu jaunais favorīts ir klāt, lai izglābtu dienu. Tas tieši ir jaunais aizsardzības pret ļaunajām zintīm skolotājs, ne tas sliktākais (vai arī ne tas cukurgailītis, kāds tas bija gadījumā ar Sirdsāķi). Jūs visi iemīlēsiet filmas Vilksonu tikpat ļoti, kā jūs mīlat grāmatas Vilksonu. Burvju ciemats Cūkmiestiņš grāmatās nav tik labi aprakstīts, bet sniegotajā ainavā tas izskatās brīnumjauks. Saldumu veikals ir katra gardēža sapnis. Kuarons ir tik labs šai privilēģijai, ka es ceru, viņš atgriezīsies atpakaļ, lai uzņemtu Fēniksa ordeni. Viņš iegūst visus maģiskos un emocionālos momentus vislabākajā veidā, tas nav biezpiens kā pirmajās divās. Bet es jau nedomāju, ka atrastos kāds, kas pēc Mazās princeses domātu, ka viņš to paveiks slikti. Viņam pat ir izdevies izdabūt laukā pieklājīgu tēlojumu no Dena Redklifa, viņš vairs nav tas kokainais puika, kas tikai stāvēja, izsakot savas replikas pirmajā lentē. Viņš ir Harijs Poters. Rūperts Grints dabū izspēlēties daudz vairāk, nevis tikai taisīt muļķīgas grimases. Un Emma Vatsone (atsaucot atmiņā vecu AICN modes vārdu) ir seksīgākā draiskule uz planētas. Te ir ko cerēt, es gribētu būt viņas tuvumā, kad viņai paliks 18. Var izrādīties, ka viņai vienīgajai no 3 ir lielākais aktierpotenciāls. Atkal pieaugušo tēlojums ir lielisks. Maikls Gembons tēlo Dumidoru pareizi, nevis līdzīgu vecam dzērājam, kuram sagādā grūtības grāmatu lasīšana. Alans Rikmans parāda ikvienam, ka ir Strups. Viņa tēls ir tik sarežģīts un naida pilns, tas ir brīnišķīgi. Vienīgais zemākais sniegums starp pieaugušajiem aktieriem ir Emmai Tompsonei, kas nedaudz pārspēlē, kā man liekas. Bet viņa varbūt pārliecinošs tops 10-12 gadīgiem. Arī Dērsliji ir kļuvuši nedaudz nogurdinoši, tā ir laba doma, izņemt viņus no nākošās filmas. Un arī vienīgie datorefekti, kas izskatās nedaudz sliktāk, ir Mārdžas tantes uzpūšana. Tagad, pēc jūsmīgiem iespaidiem par šo filmu, es pienāku pie daudz sāpīgākās daļas filmas scenārijs nav perfekts. Es domāju, kas gan varētu būt ar Stīva Klouva rakstīto tekstu? Tur ir daudz neveiklu joku, kas apelē pie iepriekšminētajiem 10-12 gadīgiem. Viņš gandrīz, par laimi tikai gandrīz, noslaktē bubuļu būdas ainu, vienu no manām vismīļākajām ainām šajā seriālā. Viņš nedod dažu labu būtisku informāciju un aina nerisinās tik raiti kā grāmatā. Paldies Dievam, Deivida Tjūlisa, Alana Rikmena un Gerija Oldmena spēle izglābj ainu. Un es esmu laimīga, ka esmu lasījusi grāmatu, pretējā gadījumā, es domāju, ka laika ceļojuma ainai filmas beigās būtu ļoti grūti izsekot. Domāju, ka viena no spēcīgākajām ainām filmā ir, kad Harijs aptver to, kas viņam jāveic, ka ne jau viņa tēvs ir tas, kas glābj viņus no atprātotājiem. Skatoties viņa sejā, kad viņš palecas un izkliedz "Sauces aizstāvum!", iegūstot savu antiatprātotāju sargu, situācija ir spēka pilna. Un tā ir pabeigta ar skatu Harija sejā, kad viņš uzzina, kādā veidā tas ir iegūts. Filma ir lieliska, bet ne fantastiska. Es tai dotu 5 zvaigznes no 6. Kuarons patiesi ir izmantojis savas tiesības to lielā vārda vērtē. HP sabiedrībā bija liela kņada par to, ka tīņi valkās vientiešu drānas ārpus skolas, bet, kad jūs skatāties šo filmu, jūs tikko to ievērojat un tā liekas normāla lieta. Kuarona kinomatogrāfija ir pārsteidzoša, vienmēr kustīgā kamera liek justies akcijā un spriedzē, pretstatā Kolambusa statiskajai saspiestībai. Beigās ir iznākusi filma, kas ir tikpat dzīva kā grāmata. ----------------------------------- Paldies ilam par tulkojumu! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.01.04 Kur: Rīga//Plakanciems//LR ![]() |
Uh!... Visai siiks apraksts!... Toties rodas diezgan liels priekshstats par sagaidaamo. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nazgûl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.03 Kur: Tieši aiz tās izkapts, kas ir atbalstīta uz tava pleca. ![]() |
kas tas par kolambusu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)
Šo rakstu rediģēja Lord Vampire: 07.05.2004 18:44 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.01.04 Kur: Rīga//Plakanciems//LR ![]() |
Kriss Kolambuss bija pirmo 2 Potera filmu rezhisors. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
Izklausaas, ka Kuarons ir straadaajis pilniigi citaa tehnikaa nekaa Kolambuss... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri- Pievienojās: 08.06.04 ![]() |
Ja tagad tisam var saredzet kada bus filma.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 26.06.2025 10:09 |