![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Miglājs ![]() Grupa: Aurori Pievienojās: 12.07.06 Kur: M31 Vadzvaigzne tumsā ![]() |
Valdīja absolūts klusums. Vienīgais gaismas avots, kas izgaismoja paliela izmēra, taisnstūrveida telpu, nāca no konsoles tās priekšplānā. Uz konsoles metāliski sudrabotās pamatnes, kas luminiscēja gandrīz balta, bija vērojami dīvaini simboli, kas pilnībā saplūda ar pamatnes gludo virsmu.
Bez konsoles, šeit atradās rindas ar kristāliskām, caurspīdīgām kapsulām, kas vertikāli, telpas centrā slējās cita aiz citas, sniedzoties līdz telpas dziļākajam nostūrim. Konsoles gaismā tajās varēja nomanīt tumšas ēnas, kuras ieskāva balta, pienaina migla. Te, konsole šķiet atdzīvojās. Tika uzprojicēta strīpa ar simboliem, kas šķiet varēja būt paziņojums, par kādu tehnisku problēmu vai kļūmi. Bez simboliem parādījās arī shēma, kas norādīja par miglas līmeņa kritisku samazināšanos. Tam sekoja, neliels trauksmes signāls un visa telpa pēkšņi tika izgaismota spoži balta. Kapsulas kristāliskās, caurspīdīgās sienas iebīdījās pamatnēs, kas tās stiprināja pie grīdas un griestiem. Baltā migla diezgan ātri izplatījās pa visu telpu. Ēnas sabruka uz grīdas un, kā izrādījās, nebija vis tikai ēnas, bet gan dzīvas, elpojošas radības. Tās, miglai izklīstot, sāka atgūt samaņu, atceroties vien savas pēdējās gaitas, bet ne to, kā šeit nonākušas. Viena kapsula nebija atslēgusies vaļā. Tajā, miglas ieskauts vēl aizvien gulēja kāds stāvs. (Kapsulā vēl joprojām atrodas Radoslavs Konters) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.07.06 Kur: Thoughts have taken me hostage, I have no clue where they're taking me Susļiks ![]() |
- Vai? - Ragne šķita nesaprotam šādu uzstādījumu - Kurš no jums ir kapteinis, kurš pirmais palīgs? -
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep picas ![]() Grupa: Aurori Pievienojās: 25.03.04 Kur: Rīga Foruma maršals 2012 ![]() |
Pie vārdiem kuģa dvēsele viņš gan aizdomājās. Mēs esam KUĢĪ? Tas būs jāvada? Man taču ne jausmas nav, kā to darīt.
Es esmu kaujinieks. Man var uzticēt galvaskausu iedragāšanu, skvāns piebilda. Bet, ja vajadzēs vadīt kuģi, tad lai kapteini izraugas kopīgi. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Dans komandēt prata, bet... kā komandēsi, ja mehāniķis savu laiku pavada draudzējoties ar dzinējiem mašīntelpā? Tā nekas nesanāks.
- Viņš ir kapteinis! - puisis nepārprotami norādīja uz skvānu, - Es esmu mehāniķis un pirmais palīgs. Nu taču! Lai komandētu, nevajag pārzināt kuģus, pietiek pareizajiem nokomandēt, lai pareizie darbojas. Kautrīga pieticība te nebija vietā, bet Dana komandēšanas spēja un citu viņam paklausīšana nebalstījās uz īpašām līdera prasmēm, bet gan uz iedzimtajām neparastākajām dotībām. Galvenais, lai tā hologramma noziņo, un tad, varbūt, viņi sapratīs, tieši cik lielā ķezā nokļuvuši. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.07.06 Kur: Thoughts have taken me hostage, I have no clue where they're taking me Susļiks ![]() |
Ragne nešķita īsti saprotam šo kapteiņa titula mētāšanu, kā aizsvilušos dzinējvielu, bet tas nebija vienīgais ko viņa šobrīd nesaprata, piemēram, kāpēc visās malās pa kuģi mētājās līķi, izņemot gaiteņus, kāpēc, viņai bija 'nojausma', ka, viņas lieluma un ietekmes kara kuģim pienācās vairāk kā tikai saujiņa visdīvainākās apkalpes. Kāpēc, lai ko viņa darītu, sastopas ar kļūmēm sistēmā un spēj darboties tikai nosacīti, ierobežoti, haotiski. Viss bremzēja, ķērās, kārās. Tā nebija strādāšana.
- Kapteini.. - Ragne gribēja uzrunāt kapteini uzvārdā, kā pienākas, taču tad attapās, ka šādas informācijas arī viņai vairs nav, varbūt, ja viņa turpinās tik pat cītīgi 'pie sevis strādāt' un 'laboties', varbūt izdosies visu 'atcerēties' vai drīzāk visu atjaunot un atgūt. - Aptuvenie koordināšu aprēķini ir sekojoši: 4.2.5.Kilo.Lima.Eho.9.Tango.2. Precizitāte robežās no 70-87%. Nav iespējams apstiprināt ar koordināšu reģistru. 87% Kuģa angāru, šahtu un lūku ir atvērti uz izplatījumu. Man šobrīd pieejamos datos nav iespējams atrast apstiprinājumu, ka šis ir bijis Jūsu, Kaptein, rīkojums, tādēļ atļaujos vaicāt vai tās atstāt vaļā vai vērt ciet? - |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep picas ![]() Grupa: Aurori Pievienojās: 25.03.04 Kur: Rīga Foruma maršals 2012 ![]() |
Tik daudz, ka atveres uz izplatījumu ir nāvīgi sliktas lietas, Kragāls zināja, un drošības tehnikas pamatus arī bija izgājis (un kaut ko pat atcerējās).
Ja tur nekas nav gatavs degt, veriet tos ciet, viņš nokomandēja hologrammai, par negaidīto kapteiņa būšanu nolēmis domāt vēlāk. Gan jau. Kuģa dvēsele laikam bija domāts kaut kāds AI. Sārtādu cilvēkiem arī tādi bija. 425KLE9T2 skvāns domīgi atkārtoja. Četri, divi, pieci, kilo, lima, eho, deviņi, tango, divi. Kāds te nojauš, kur tas ir? viņš vērsās pie pārējiem, taču tad viņam prātā iešāvās vēl kāda doma. Vai ir iespējams parādīt zvaigžņu karti ar mūsu atrašanās vietu tajā? viņš hologrammai pajautāja, ja nu kāds atpazīst vietu pēc tās. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gadalaiku aizstāve ![]() Grupa: Spēļu pārziņi Pievienojās: 14.11.05 Kur: Visa sākumā, vidū un beigās Spēļu pavēlniece ![]() |
Viviāna klusītēm pārdzīvoja kapteiņa titulēšanu, priecādamās, ka neviens nav pametis skatu uz viņu un ķirzaka ar kaķi joprojām ir mierīgi. Vislabprātāk viņa uz kuģa paliktu sliņķa amatā, no kura neko neprasa un kuram neko nevajag darīt. Kur gan viņa vispār varētu palīdzēt? Un kādēļ vispār bija domas, ka viņiem vajadzēs uz kuģa kaut ko darīt?
Vaļējās lūkas un citi caurumi paskaidroja dzīvībai nelabvēlīgos apstākļus. Labojums: normālai dzīvībai, pie kuras jauno kapteini viņa tomēr pieskaitīja (par pārējiem milzīgajiem radījumiem nebija pārliecības). Njā, kapteinis šķita sakarīgāks jo sakarīgāks, kaut Viviānai zvaigžņu kartes neko neizteica: vot iedodiet viņai ēkas plānu... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.11.06 Kur: Parasti gultā pie datora Klusais vērotājs ![]() |
Dimensio ar interesi noraudzījās jaunajā radībā, kas parādījās telpā. Klasificēt to neizdevās, jo tā nebija H5 būtne. Tā bija fotonu kopums, ko izstaroja telpas stūros izvietotās ierīces. Arī gaisa svārstības ar kuru palīdzību H5 būtnes dublēja daļu no savām domām tika sintezētas no šīm pašām ierīcēm. Saprast ko šīs svārstības nozīmē palīdzēja H5 būtņu domu analīze. Dimensio sāka papildināt savu datubāzi, lai varētu pats saprast šīs svārstības arī bez citu palīdzības.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Piedalās Bezgalvju medībās ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.08.04 Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora Klusais censonis ![]() |
Brina skatījās un klausījās, un brīnījās, kā gan laboratorija izturējusi (vai nu kāds iemesls tur bija) tādu totālu kuģa avāriju. Lūkas vaļā uz kosmosu? Kā tas var būt? Kāpēc? Kolektīva komandas pašnāvība? Jo vienkārši tehniski tas tā ar kosmosa kuģiem nenotiek, nostrādā drošības sistēmas. Diversija? Vai? Un vēlreiz - kā kaut ko tādu var dabūt gatavu?
Neva tomēr saņēma sevi rokās un pacentās visus minējumus izmest no galvas. AI prasa kapteini, tātad arī informācija par kuģa komandu zudusi. Nupat laikam būs jāieņem "vakantie" amati, citādi kuģis nekustēs ne no vietas. Kādus pāris tūkstošus gadu. Kamēr tika noskaidrotas koordinātas, un kurš ir kapteinis, Brina apdomāja, kāds varētu būt bioloģiskais stāvoklis uz kuģa. Vakuums, saprotams, ir nāvējošs visiem augstākajiem organismiem. Bet, tā kā nav zināms, vai gadījumā ekipāža kuģi nav dehermetizējusi kaut kādas infekcijas dēļ, tad, pat ja lūkas tagad būs ciet un atmosfēra atjaunota, staigāt pa kuģi bez maskām būtu neprāts. Brina paspēra soli tuvāk AI hologrammai un norunāja, vispirms stādoties priekšā un tad izsakot rīkojumu, - Doktore Ehoom. Atjaunot normālus bioķīmiskos apstākļus visās telpās, kur tas tehniski iespējams. Ziņot par rezultātiem. - Tādā kuģī taču bija jābūt robotizētai apkopei? Un gan jau AI iebūvētajās instrukcijās ir rakstīts, kas ietilpst rīkojumā "atjaunot normālus bioķīmiskos apstākļus". Lai arī Brinai ļoti interesēja, kas bijuši kuģa dzīvie saimnieki (viņai bija gan aizdomas, kas tie bijuši, bet, tā kā arahornu valodu neva nesaprata, tad precīzi zināt nevarēja), rūpes par mirušo aizvākšanu (ja tādi te bija) un telpu dezinfekciju viņa tomēr labprātāk uzticēja robotiem. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Aizvērt lūkas, ielādēt zvaigžņu karti, atjaunot normālus bioķīmiskos apstākļus. Kļūme. Kļūme. Kļūme.
- 99% Kuģa angāru, šahtu un lūku aizvērti. Vaļā palicis desmitais angārs F sektorā, vakuuma ietekme tikai pašā angārā. Lūka D sektora, kreisā spārna K6 gaitenī, vakuuma ietekme D sektora visā kreisajā spārnā. G sektora trešā angāra vārti iestrēguši pusceļā. Vakuuma ietekme tikai pašā angārā. Koordinātēm atbilstoša zvaigžņu karte nav pieejama vai neeksistē vispār. Dzīvības uzturēšanas sistēma atjaunota daļēji. Precīzāk, 43% no kuģa telpām. - hologramma ziņoja par rezultātiem, kas nebija visai iespaidīgi. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.11.08 Kur: Arkanara Gotiņtēvs 2012 ![]() |
Radoslavs noklausījās gan nākošajos jautājumos, gan hologrammas atbildēs uz tiem. Nu ko, situācija nemaz nebija tik bēdīga, cik varēja būt, kaut gan tā nebija arī pārlieku iepriecinoša.
- Paklau, - Viņš pievērsās Brinai, kā nekā pirmajai iepazītajai saprātīgajai būtnei šajā ķezā. - Varbūt būtu vērts pajautāt tam... puisim - Radoslavs, cik vien iespējams neuzkrītoši pamāja Dimensio virzienā, - lai viņš izpēta, vai viņpus durvīm mums neuzglūn kāda baismīga kosmiska slimība... un ja ne, tad droši vien kapteiņa kungs var palūgt kuģa saprātu vērt šīs te durvis vaļā? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Tikmēr skvāns ar pirkstu spilventiņiem masēja deniņus, cenzdamies atcerēties, ko bija redzējis cilvēciņus tādos apstākļos darām. Nu taču! Viņš taču pats bija redzējis telpu plānus ar brīdinājumiem. Doma bija rokā.
Kādā stāvoklī ir komandtiltiņš? Vai līdz tam var no šejienes droši aizkļūt? Ūūn ja ir iespējams, izvadiet, lūdzu, telpu plānu ar apzīmējumiem, kur ir droši, kur nav, un ja nav, tad kāpēc. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
- Mani interesē, vai līdz bojātajām vietām var tikt bez īpašiem palīglīdzekļiem un ja nē, tad kur tos var dabūt, un vai tie ir piemēroti rasei, ko sauc par cilvēkiem, - Dans paziņoja.
Viņš grasījās doties labot, tas ir nē, ne pats labot, bet komandēt remonrobotus. Tiem taču te jābūt? - Vai ir pieejami remonroboti, kur tie atrodas, - viņš tincināja tālāk, - un, jā, kā tevi sauc? Telpu plāns interesēja arī mehāniķi. Nu kā! - Kādā stāvoklī ir kuģa dzinēji? Darbojas? Bojāti? Degviela ir? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Varēja manīt, ka skvāns visu šo padarīšanu ar nozīmēšanām amatos uztver ar uzjautrinājumu, mazliet, kā rotaļu zaldātiņos. Apstākļi gan bija nāvīgi nopietni.
Tu, pirmais palīg, mums būsi inženieris-brigadieris, vai, pareizāk, čīfs, viņš pasmīnējis paklusām norūca (tā, ka gan Dans, gan hologramma to varēja sadzirdēt), kamēr vēl gaidīja telpu plānu. OOC: ČĪFS kuģa kapteiņa pirmais palīgs; senāk kuģa vecākais mehāniķis (pēc Jūras Ābeces; definīcija Danam perfekti atbilst abējādi). |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.07.12 Kur: Vaidava, Valmiera Jaunākais censonis ![]() |
Krentesija drausmīgi sabijās un palēcās sāņus - Es zināju, ka tā bija visdumjākā doma tagad domāt par ēšanu. - Krentesija pie sevis nodomāja un atvainojās ķirzakai. -Es ļoti atvainojos par savu satraukumu es centīšos nedomāt par ēšanu -
viņa, cik vien diplomātiski spēja, noteica. Pēc tam parādījās vēl viena radība, no kuras Krentesija neko nesaprata. -Ārprāts vel viens teleportējošais radījums vai mums jau nepietiek ar dīvaino Dimensio no kā es knapi ko saprotu, tagad vēl galva būs jālauza dēļ šīs te.- Krentesija klusībā nodomāja un pajautāja jaunajam radījumam -Eu! Kas tu tāda esi un ko es daru šajā netīrajā kuģī ar visiem šiem!?- Krentesija nepieklājīgi teica.-Un vispār kur var dabūt ēdamo es te jau izsalkusi palieku!- Krentesija uzmeta tādu nejauku skatienu uz Ragni it kā grasītos viņu apēst. Taču drīz viņa saprata, ka jaunā radība nav dzīva. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() Grupa: Daiļdarbu vadītāja Pievienojās: 22.12.04 Kur: uz dārgumu kaudzes Tīstokļu pūķis ![]() |
Kaurs pamāja, ka ir viņu apmierina tas, ka Kretensija nolēmusi rīkoties saprātīgi. Runājot par saprātīgumu... Skaraksam joprojām bija melna bilde, kur viņš atrodas un kas notiek. Darbība līdz ar tajā iesaistītajām personām likās pārcēlusies no viena telpas gala uz otru. Varbūt tas kaķveidīgais radījums varēja palīdzēt?
Kļūda, Kretensija joprojām domāja par ēšanu. Varbūt Skarakss spēs novērst viņas domas no tā? Kas šeit notiek un kur mēs esam? kaurs pašķiebis galvu, pievērsa kreisās acs skatienu Kretensijai, pie reizes mēģinādams nosūtīt jau pavisam konkrētu domu kaķveidīgajam. Un kas esi tu? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Komandtilta bioķīmisko datu un iespējamu strukturālo bojājumu analīze. Kuģa telpu plānojuma ielāde. Dzīvības uzturēšanas sistēmas aktīvo zonu noteikšana un kartografēšana. Droša maršruta izstrāde no laboratorijas līdz komandtiltam. Skafandru uzskaites un specifikāciju reģistra datu ielāde. Remontrobotu pašreizējās dislokācijas noteikšana.
Ragne. - Kuģa dzinēju pašreizējā stāvokļa analīze. Kuģa dzinēju iedarbināšana testa režīmā. Degvielas daudzuma noteikšana. Ragnes hologrāfiskais attēls vairāk kārt noraustījās, kaut kas nopīkstējās trīs reizes, attēls pazuda pavisam un mehāniska balss noskaldīja - Sistēmas pārslodze, sistēmas pārslodze. - |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dans ieplāja sev pa pieri ar plaukstu.
- Čīfs, nu labi, lai būtu! Un ko tagad, komandier? Meklēt, kur te ir enerģijas avots, vai kāpēc rodas sistēmas pārslodze? Ne vienu, ne otru, acīmredzot, bez skafandriem labāk nedarīt. - Ragne! Atcelt komandu vienlaicīgu izpildi! Izpildīt pēc kārtas pa vienam pieprasījumam, sākot ar tām, kas skar dzīvības uzturēšanas sistēmas. Nez, viņa viņa vēl kaut ko dzird? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mirklīti, skvāns saviebās. Kas tad, tavuprāt, ir bojāts? Tu zini, ko labot? Un kā? Un mēs pat nezinam, kādā stāvoklī ir gaitenis, tur, ārā. Un cik tālu ir tikusi doktores uzdotā tīrīšana no līķiem, vai kas nu tur bija. Šī te, viņš ar galvu pamāja izzudušās hologrammas virzienā, nudien pēdējos brīžos neizskatījās, it kā būtu kārtībā. Un vispār, ir laiks jo, kamēr tas radījums tur neparādīsies atpakaļ, nekur mēs neiesim uzzināt, kas mums te vispār ir savācies. Es varu sākt, viņš pārlaida skatienu pār telpu.
Esmu Kragāls nas Skjavi. Īpaši cilvēkiem uzreiz skaidroju Skjavi ir mana cilts, nevis uzvārds. Labi kaujos. Apstākļu sakritības dēļ šobrīd skaitos jūsu kapteinis, viņš pašūpoja galvu. Sākumam pietiks. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.07.12 Kur: Vaidava, Valmiera Jaunākais censonis ![]() |
-Es esmu Krentesija un es esmu Neotore no planētas Cydora, esi patiešām ļoti atvainojos par manu muļķību. Es tikai esmu ļoti satraukta un nevaru koncentrēties. Man jānomierinās.- Krentesija lēnām nomierinājās. Viņa sāka likt visu informāciju kopā un klausījās. Krentesija sāka prātot -Ragne parādījās tikai tad, kad visas lampas uz kristāla ierīces iedegās, bet nosākuma bija tikai viena.-Krentesija turpināja domāt.
-Bet patiešām kas varētu būt tās lapiņas un kāpēc Ragne ir tik nestabila? Un ko viņa domāja ar pārpūle, vai viņa ir bojāta vai kāds ir viņu pārpūlējis un sistēma ir sabojāta? Visticamāk viņa ir bijusi sabojāta, bet no kā?- Krentesija turpināja domāt un domāt. Ragne, kas tā ir tāda par pārpūli? Un kas ir tās lampiņas, kas nesen iedegās un ko viņas dara?- Krentesija pajautāja Ragnei un bija ļoti nepacietīga gaidot atbildi, tomēr bija daudz mierīgāka. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() Grupa: Daiļdarbu vadītāja Pievienojās: 22.12.04 Kur: uz dārgumu kaudzes Tīstokļu pūķis ![]() |
— Khretensssja, — jau atkal atskanēja kaura šņācošā balss, kad Skarakss mēģināja izrunāt neotores vārdu skaļi. Izsalkusī būtne tikām bija pievērsusies kaut kam citam, tāpēc kaurs nolēma iepazīties tuvāk ar vietu, kur šobrīd atradās.
Protams, ja par iepazīšanos var saukt telpas izstaigāšanu pa perimetru, cenšoties nekam lieki nepieskarties, ne ar asti ne ar rokām. Vienlaicīgi Skarakss centās paturēt acīs pārējos bēdu biedrus, lai nepalaistu garām, ja kāds pēkšņi uzbrūk, vai notiek kas cits ievērības cienīgs. Ik pa laikam, ieradumu vadīts, kaurs atvēra muti un ievilka gaisu, izgaršodams to. Šo rakstu rediģēja Ungaarijas ragaste: 08.10.2012 17:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 17.05.2025 01:24 |