Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Harijs Poters un Jauktasiņu Princis - komentāri un vērtējumi
Elony
iesūtīt 25.07.2009 08:39
Raksts #1


Alveus anima
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 18.05.07
Kur: Aiz maskas
HP eksperts 2008



(IMG:http://www.tvnet.lv/izklaide/images/upload/poters_l_3.jpg)

"Harijs Poters un Jauktasiņu Princis"

Režisors: Deivids Jaits
Galvenajās lomās: Daniels Radklifs, Rūperts Grints, Emma Vatsone, Maikls Gambons, Džims Brodbents.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0417741/
Žanrs: Piedzīvojumu un fantāzijas filma

Kinoafiša.

Uzmanību! Iespējami spoileri!
Ja pats/i neesi filmu vēl skatījies/usies, lasi atsauksmes pats/i uz savu atbildību!

Lūdzu, šajā pavedienā visi, kas vēlas un kas jau ir noskatījušies Hariju Poteru un Jauktasiņu Princi, iesūtiet savus filmas apskatus, iespaidus un vērtējumu.

Katram biedram atļauts iesūtīt tikai vienu apskatu (rakstu) šajā pavedienā, turklāt tam jābūt pietiekami saturīgam un vismaz 150 vārdu garam (salīdzinājumam – šis raksts līdz atzīmei ir ~80 vārdu garš). Visi pārējie tiks izdzēsti, piemēram, raksti ar pieciem vārdiem vai raksti kur maz normālu izteikumu, bet daudz smaidiņu un sajūsmas spiedzienu.

Pacenšamies izvērtēt aktieru spēli, specefektus un dekorācijas, mūziku, sižetu, pastāstīt kas patika un kas nepatika.

____________________

To atsauksmes, kas filmu noskatījās ātrāk, pirms 24. jūlija, var lasīt šeit.

Es jau tur arī savu viedokli esmu izteicis, tāpēc šeit publicēšu anotāciju un viedokli no TVNET, no sevis piebildīšu tikai to, ka filmai došu kopumā 7 balles. Kameras darbs, dekorācijas un neuzbāzīgie specefekti pelnījuši 8 balles, bet sižets un stāsta izklāsts gan tikai 6. Aktieru spēle ir pretrunīga, daži tēloja lieliski, citi ne visai, kopumā es arī dodu vidējo 7.

Anotācija:

Voldemorta vara turpina plesties plašumā un aizvien vairāk ietekmēt burvju pasauli. Arī Cūkkārpas Raganu un burvju arodskolā vairs nav agrākā miera sajūtas un pārliecības. Harijam ir aizdomas, ka briesmas viņam uzglūn ne tikai aiz skolas sienām, bet arī pašā skolā, taču Dumidors ir vairāk norūpējies par Harija sagatavošanos pēdējai cīņai, kura tuvojas ar katru dienu. Pa to laiku Cūkkārpai ir uzbrucis vēl kāds neredzams ienaidnieks - audzēkņi kļūst aizvien pieaugušāki un viņu draudzībai pievienojas klāt arī mīlestība un jūtas vienam pret otru. Uz visu šo notikumu fona visi ir aizmirsuši par kādu studentu, kurš ir nolēmis atstāt uz visiem neizdzēšamu iespaidu un atklāt sevī spēka tumšo pusi. Mīlestību var just gaisā uz katra soļa, taču Cūkkārpai tuvojas traģēdija, pēc kuras Raganu un burvju arodskola vairs nekad nebūs kā agrāk.

Viedoklis:

Sestā kinosāga par burvju (nu jau) pusaudža Harija Potera piedzīvojumiem ir satraucoši drūma un interesanta. Šajā filmā vairs nav ne miņas no bērnišķīgās pasakas par burvju pasauli, kādu redzējām pirmajās filmās, - tā vietā stājusies "drūmā realitāte", kam pa vidu vijas pusaudžu mīlestības uzplaiksnījumi.

Filma ir divarpus stundas "īsa" - īsa tāpēc, ka apjomīgo grāmatas saturu filmā ietilpināt nav viegli. Un šķiet, ka šim darbam scenārija autors šoreiz atmetis ar roku - filmā neredzēt tādus iemīļotus tēlus kā Bils un Flēra vai profesore Trilonija. Tāpat filmā "darāmais" krietni apcirpts Nevilam, Burvestību ministrijai un mājas elfiem.

Tā kā daudzi tēli no ekrāniem pazuduši un laika "ir tik maz", filmas veidotāji šoreiz maz pievērsušies tam, lai skatītājam, kurš Potera burvju pasauli iepazīst, iespējams, pirmo reizi, pastāstītu, kas un kāpēc īsti notiek tā, kā notiek. Tātad pirms filmas skatīšanās priekšzināšanas būtu vēlamas. Potera grāmatu cienītājiem, iespējams, varētu nepatikt tas, ka viņu iemīļotākās grāmatas daļas filmā nemaz nav iekļautas vai pat krietni atšķiras no grāmatā aprakstītajām.

Lai nu kā - patīk Potera grāmatu ekranizējumi vai ne, filmu redzēt vērts ir noteikti, jo jūs sagaida krāšņs kinodarbs ar bezgala daudziem specefektiem un aizraujošām niansēm.

Šo rakstu rediģēja Elony: 25.07.2009 08:46
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā


Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 28.05.2024 21:02