Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Kas muus vada?, nezinja
Melleņu kamenēns
iesūtīt 25.03.2006 18:34
Raksts #1

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Grupa: Biedri
Pievienojās: 24.03.06
Kur: Uz palodzes zem loga.

man ienaaca praataa viena taada doma.vai viss kas notiek ir jau ieprieksh paredzeets un zinaams?vai ir kaads par mums augstaaks speeks kas muus visus kontrolee un vada?vai muusu vaiksmes un neveiksmes ir atkariigas no planeetu nu zvaigzhnju staavoklja???
kaa juus domaajat?
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
7 Lapas V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (60 - 79)
Roviela
iesūtīt 23.11.2007 13:18
Raksts #61

Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija

Neziņa ir lieta, ar ko prāts atsakās samierināties un tāpēc gudro, gudro, gudro... gudras lietas un galīgas muļķības (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Pie Absolūtās patiesības netikt! Tam gan piekrītu.

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 23.11.2007 13:35
Raksts #62

Alveus anima

Pievienojās: 18.05.07
Kur: Aiz maskas
HP eksperts 2008

Absolūtā patiesība ir vienīgā īstā patiesība, kā piemēram 2+2=4 (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)
Bet bieži vien cilvēkiem pietrūkst gudrības pie tās nonākt.
Gan jau uzradīsies vēl visādi ģēniji šodien, rīt, vai citu dienu, kas šo pavedienu papildinās.

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 23.11.2007 13:37
Raksts #63

Loveless

Pievienojās: 06.03.04
Kur: playing the hydrogen sonata
Oriģinālākā pareģojuma autore

Nu, tas ir no kuras puses skatās. Ir pierādīts, ka tas ir pieci. manā skatījuma tas var būt 6+
So, ne tikai laiks ir relatīvs. Gandŗīz jebkas ir gana stiepjams jēdziens, lai melnu varētu padarīt baltu.

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 23.11.2007 13:48
Raksts #64

Alveus anima

HP eksperts 2008

Tas ir off topiks.
Bet nu tomēr... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/devil.gif)

Absolūtā patiesība: 2+2=4
Citas patiesības (viedokļi minējumi, uzskati. Nav īstā patiesība, lai gan dažiem tā var šķist): 2+2= 3, 5, 4%, 1/2 un tā tālāk...

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 23.11.2007 13:51
Raksts #65

Loveless

Vienkārši, lai izbēgtu no pārpratumiem, konkretizē savu absolūto patiesību, ka matemātikā, saskaitot skaitļus 2+2, rezultāta iegūst 4. A, to, zinies, tādi ar samaitātu domāšanu, kā es, ņems un domās par cilvēkiem...

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 23.11.2007 13:55
Raksts #66

Alveus anima

HP eksperts 2008

Tur neko nevar padarīt. Esmu tik šķīsts un nevainīgs, ka domāt spēju vienīgi apstrakti un matemātiski. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Labi, neatkarīgi no tā vai cilvēkam ir brīva griba, vai nav. Īstā (Absolūtā) patiesība ir tikai viena, vienkārši līdz tai nonākt (pārliecinoši pierādīt otram sava viedokļa pareizību) mēs nemākam.

(Lūk kā no off tēmas jāiet atpakaļ tēmā... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) )

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 23.11.2007 14:02
Raksts #67

Loveless

OOC: Brīvā griba nebija topika tēma (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)

Es gan tā neuzskatu. Cilvēks ir spējīgs nonākt pie Absolūtās Patiesības, bet tā tāda ir tikai priekš viņa. Tādējādi rodas tik daudz absolūto patiesību, jo katram viņa ir sava.

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 23.11.2007 14:07
Raksts #68

Alveus anima

HP eksperts 2008

Topika tēma ir par to kas mūs vada.
Te iet klāt arī brīvā griba.

Cilvēks ir spejīgs nonākt pie Absolūtās patiesības.
Bet nevar teikt, ka rodas daudz absolūto patiesību.
Tā ir katra sava patiesība, bet ne Absolūtā patiesība. Viekārši patiesība. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Nevajag jaukt iekšā gudrības no Orvela "1987". Ja Absolūtā patiesība būs katram sava, būs riktīgs haoss.

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 23.11.2007 14:09
Raksts #69

Loveless

Es pat neiedomājos par "1987" (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif)

Absolūtā Patiesība kā definīcija nav spējīga pastāvēt. Tā var eksistēt tikai tad, ja par to vienojas un pieņem. Bet tad tā nav Absolūtā Patiesība, pie kuras cilvēki ir nonākuši, tad tā ir Vispārpieņemtā Patiesība. Un kā tāda, tā ir sabiedrības vienošanās, milzu farss, sauc kā gribi, viss, tikai ne patiesība.

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 23.11.2007 14:14
Raksts #70

Alveus anima

HP eksperts 2008

Nu, es jau zinu, ka ir Vispārpieņemtā patiesība. Piemēram bija Vispārpieņemtā patiesība, ka zeme ir plakana. Tikai vēlāk par vispārpieņemto patiesību kļuva ka zeme ir lodveida formas. Taču laikā, kad uzskatīja, ka zeme ir plakana, Absolūtā patiesība vienalga bija tāda, ak zeme ir lode. Tātad Absolūtā patiesība pastāv vienmēr un ir nemainīga, neskatoties uz cilvēku bezjēdzīgajiem prātojumiem.

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 23.11.2007 14:22
Raksts #71

Loveless

Aha, tātad, pēc Taviem vārdiem izriet, ka pat pie nosacījuma, ka Absolūtā Patiesība pastāv, cilvēks to nezina. Kas bija tas, uz ko pastāvēju es. Nenoliedzami, ka, ja viņa pastāv, tad ar laiku to atklās, bet es pat kaut kā ceru, ka ne.

+Citēt rakstu
kaiva
iesūtīt 23.11.2007 14:25
Raksts #72

Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem

Pievienojās: 16.06.06
Kur: tepat
Vārdmetējs 2012

pilnīgs off

jā viņa nav spējīga pastāvēt. bet ja nu gadījumā ir tad neviens to nezin, jo absolūtajai patiesībai vajazdētu pastāvēt ārpus cilvēku un dajebkādu tur velnu domām, pārliecības un vienošanās. jo taču nekad nevienosies visi.
pieņemsim ka kaut kur visumā pastāv patiesība x. lielākajai daļai par to nav ne jausmas jo viņi strīdās par a, b un c. bet ja kādi pieci moš domā par x tad viņi vienalga nezin ka tā ir absolūtā patiesība jo nav kas viņiem to pasaka (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif)

kas mūs vada? bils, džordžs un vladimirs
ar to gribēju pateikt ka lielā mērā vnk sasodītā Sistēma. LU Rs (rīgassatiksme) Narvessen un Apollo un LMT
pat negribu zināt cik % no dzīvītes tas viss sastāda (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 23.11.2007 14:30
Raksts #73

Loveless

(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/mellow.gif)
Un man likās, ka es neesmu normāla.

Ārpus apziņas, nevis domām. Domāt var visu, kas ienāk prātā, tikai ne to, kas nav apziņā.

Runājot par Sistēmu, vajag konkretizēt, par kādu vadīšanu iet runa - cilvēka, kā idejas, vai cilvēka, kā indivīda.

+Citēt rakstu
kaiva
iesūtīt 23.11.2007 14:39
Raksts #74

Vārdmetējs 2012

ak jā- aizmirsu piebilst ka ar to jau nebūt nedomājukas nebūtu intresanti vai ka būtu baigi neapmierināta- gluži otrādi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

nu labi apziņas- labāks vārds

nu biju domājusi: gan sabiedrības gan cilvēka kā indivīda

cilvēka kā idejas? tas ir par abstraktu priekš manis (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 23.11.2007 15:48
Raksts #75

Loveless

Kāpēc? Cilvēku kā ideju ir vieglāk aprakstīt, tas nozīme, ka viņam vieglāk ir piešķirt mērķi un arī vadības pults ir mazāka.

+Citēt rakstu
kaiva
iesūtīt 23.11.2007 15:53
Raksts #76

Vārdmetējs 2012

varbūt- bet tas nozīmē ka jāvienojas par kaut kādu vidējo kopīgo cilvēku kuram būs tas mērķis- par kuru arī jāvienojas- un tas nav iespējams
tā kā katram ir savs priekšstats par cilvēku kā ideju tad pārāk daudz runu un variantu un strīdu
tā man šķiet

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 23.11.2007 16:02
Raksts #77

Loveless

Vai tu esi redzējusi, ka kādreiz kaut kādas svarīgas lietas tiktu nodotas sabiedrības izlemšanai? Never!
Šeit sāk darboties Tevis pieminētā Sistēma. Tas pats Geits, Širaks, Putins, Bušs un Huseins. Vai mazums ir bijis runu par ideālo sabiedrību? Kuram gan negribētos, lai sabiedrības iekārta būtu tik vienkārša, ka cilvēki būtu viens otra kopija - Ctrl+C - Ctrl+V. Visi vienādi, visiem vienadas problēmas, līdz ar to, arī vieni un tie paši risinājumi der visiem. Nekādas piepūles, nekādas smadzeņu mežģīšanas. Un tur, lūk, būtu viennozīmīga atbilde par to, kas vada cilvēku - Sistēma.

+Citēt rakstu
kaiva
iesūtīt 23.11.2007 16:08
Raksts #78

Vārdmetējs 2012

nu bet par ko tad ir runa! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)

tipa es jau visu laiku saku ka cilvēku kā indivīdu un cilvēku sabiedrību lielā mērā (ļoti)- vada sistēma

Šo rakstu rediģēja kaiva: 23.11.2007 16:11

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 23.11.2007 16:24
Raksts #79

Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija

Varētu padomāt, ka Sistēmu kāds nometa no augšas! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)
Paši dzīvojam tādā sistēmā, kādu esam uztaisījuši. ("Kādu bardaku pats sataisīsi, tāda sajūta arī nepametīs".)
Nekāda Sistēma. Muļķības. Sistēma ir tās sabiedrības daļa, kurā dzīvojam. Un nav ko ņaudēt par to, ka edz ko tad es, es jau maziņš, es jau neko, bet tie tur... un tā tālāk. Tie tur arī reiz piedzima, un ir krietni piestrādājuši paši, lai sēdētu Sistēmai augšpusē.
Otrādi - sabiedrībai ir tāda sistēma, kādu tā pati ir uztaisījusi. Kopumā.

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 23.11.2007 16:28
Raksts #80

Loveless

Principā, jā. Un tomēr. Es neviena brīdī nesaku, ka ir kaut kādi tie tur, kas mūs bīda pa šaha galdiņu. Bet sistēmas iezīmes ir. Nu, kaut vai tie paši masoni. Magnāti. Noziedzīgās organizācijas. Viss tas crap's, par kuru ir nojausma, bet neviens neko nezina.

+Citēt rakstu

7 Lapas V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
3 lietotāji/s lasa šo pavedienu (3 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 12.05.2025 15:15