![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:
1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.04.04 Kur: njuz Siguldina... ![]() |
Cilveki vai jus ticat DIEVAM? Viņš ir kā tads kā spoks vai mistiska būtne- neviens nav redzējis un saticis vai runājis, bet daudzi viņam tic ,un daudzi ari nē. Daudzi saka, ka viņš nepastāv un arī, ka pastāv, bet tā ir briva izvele- tici vai netici vinam. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)
Vins pastāv vai ne? To jau neviens nezina, bet es gribetu dzirdet jūsu domas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Visi, kas postojat, lūdzu ņemiet vērā Noslēpuma kambara noteikumus (skatīt augšā), sevišķi to 3. un 4. punktu. Šo rakstu rediģēja Reiki: 28.06.2004 15:50 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.06.04 Kur: Pie krāna Savādnieks ![]() |
Fizikas likumi beidzas tur, kur sākas bezgalība.
Fizikas likumi nenosaka cilvēka sajūtas kā, piemēram kāds spēj cerēt, kamēr cits cerības ir atmetis. Tomēr pastāv dažādas nenosakāmas parādības, kas tiešām redzētas, bet nav izskaidrojamas. Arī tā saucamie jukušie cilvēki redz un jūt to, ko īsti nevar izskaidrot, varbūt viņi ir apgaismotie nevis jukušie (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) . |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nazgûl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.03 Kur: Tieši aiz tās izkapts, kas ir atbalstīta uz tava pleca. ![]() |
Bezgalība nav pretrunā ar fizikas likumiem. Attiecīgi tie pie tās nebeidzas.
Cilvēka sajūtas nosaka dažādi pavisam fiziski sensori, kas dod signālus pavisam fiziskiem neironiem, kas tos aizvada līdz pavisam fiziskām smadzenēm, kurās arī rodas sajūtas. Cerība un bezcerība ir vien dažādi signāli cilvēku smadzenēs. Nav neizskaidrojamu parādību. Ir tikai pagaidām neizskaidrotas parādības. Tad kur tajā visā vēl lai ietilpst dievs? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.06.06 Kur: tepat Vārdmetējs 2012 ![]() |
Tiecamies pēc likuma? Nekur nav jātiecas - tas jau ir spēkā
piedod neprecīzi izteicos- tiecamies pēc augstākā garīgā līmeņa jau tuvoties izpratnei par to KAS IR šis augstākais līmenis- nozīmē būt ļoti ... es to sauktu- "sirdsgudram" ar katru mirkli laikā mēs tuvojamies šim mērķim es nezinu kas notiek pēc tam droši vien nezināšu vēl vairākas dzīves bet tas tagad nav būtiskākais būtiskākais ir augt- to no mums vēlas tā dievišķā daļa kas ir katrā no mums un vēl- dievs ir mīlestība- beznosacījumu mīlestība pret visu esošo, tumšu vai gaišu- pēc tā mēs tiecamies fizika? ir mācība par dabu dievs? izpaužas katrā dabas sirdspukstā... kvarkā vai fotonā kaķa ņaudienā vai laika ritējumā vai telpas kustībā pa bezgalību kas ir tik pat neizmērojami sīka kā neaptverama bet viss šis- ņaudiens kvarks un telpa- ir tikai izpausme- redzamā aisberga daļa tā visa ideja, tā visa radītājs, tā uzturētājs un sagrāvējs- atjaunotājs- tas ir tas ko daudzi cilvēki sauc par dievu nav šķirami fizikas likumi no kaut kādiem citiem likumiem. nav tādu likumu vai procesu kuros nebūtu dieva tā nu tas ir un katram ir savs ceļš pie tā (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cogito ergo sum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.02.07 Kur: Divas mājas tālāk Jaukais snīpis ![]() |
lai an manaattieksme pret paranormālām lietām ir pozitīva, es tomēr uzskatiu ka dievs un kristietība ir tikai reliģija...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nazgûl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.03 Kur: Tieši aiz tās izkapts, kas ir atbalstīta uz tava pleca. ![]() |
Kaiva, Tev lieliski padodas filozofēt, bet tas pēdējais posts vienkārši nav nopietns.
Daudzi pērtiķu pēcteči nespēj pieņemt, ka viņi nav nekas vairāk kā vien pērtiķu pēcteči ar vienu nožēlojamu nesvarīgu dzīvīti, ko pavadīt uz nelielas planētas kaut kur neiezīmīgas galaktikas nomalē. Liekas, ka ne visi ir spējuši kaut izdomāt, kas viņi vēlas būt, un izlēmuši kļūt par kaut ko tik nenormāli krutu, ka paši pēc definīcijas vēl nemaz nespēj līdz tam aizdomāties. Pfft! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.06.07 ![]() |
kaa ir teikushi gudri cilveeki ja dieva nebuutu tas buutu jaaizdomaa.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cits gudrs cilvēks ir teicis, ka boss debesīs ir vislabākā atruna priekš bosa uz zemes, tādēļ, ja dievs eksistētu, viņu būtu jāaizvāc.
Šo rakstu rediģēja Grims: 11.06.2007 23:53 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Loveless ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.03.04 Kur: playing the hydrogen sonata Oriģinālākā pareģojuma autore ![]() |
Un savukārt, ja viņa nebūt, cilvēkiem nāktos izdomāt kaut ko citu. Un saki vēl, ka Dievs nav gana laba atruna visādām lietām? Ir taču. Pie tam, es kaut kā sliecos piekrist jaukajam sauklim par to, ka "Dievs ir mirisi!".
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.06.07 Kur: Strupa kabinetā ![]() |
Varbuut DIEVAM tieši neticu, bet kādam augstākam spēkam gan!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Manuprāt, tā vienkārši izdomāt ir dievs, nav dieva - tas ir muļķīgi.
Vajag izmantot loģiku. Lieta tāda, ka šis visums tiecas uz haosu, cilvēks nomirst, satrūd, zveigznes uzprāgst un izjūk, arī cilvēku celta māja ar laiku kļūst veca, sāk bojāties un sabrūk, cietiem vārdiem - viss no sakārtotības tiecas uz haosu. Tas ir dabīgi un notiek pats par sevi - dabas likums. Tomēr visumā ir kārtība! Viss darbojas un neizjūk, veidojas par jaunu. Ja haoss rodas pats no sevis, tad kārtība - nē, kāds to rada. Bija Bībelē kāds pants: "Ikkatram namam ir kāds cēlājs un kas visu uzcēlis ir dievs". Loģiski? Loģiski. Nams pats no sevis nerodas pasaulē, kas tiecas uz haosu. To kāds uzceļ. Visums ir daudz lielāks un sarežģītāks par kaut kādu namu. Tam arī jābūt dievam. Bet par cilvēka gribas brīvību, ciešanām, u.t.t. - tur jau reliģisks jautājums, jeb citos pavediens jārunā. Galvenais - loģiski visu pārdomājot, jāsecina, ka pastāv ļoti varena un spēčiga būtne, kas radīja visumu - dievs. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Lai arī cik draņķīgi Tu to būtu noformulējis, tomēr spēju atpazīt otrā termodinamikas likuma argumentu.
Atbilde uz to ir vienkārša - bezgalīgs visums. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Vēl varu pievienot savu necilo matemātiķa viedokli - šajā jautājumā loģika nav izmantojama. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Lai kaut ko loģiski patiesi secinātu, vajag patiesus pieņēmumus. Pieņēmumu nav, vai nav zināms to patiesums - neko secināt nevar. Pieņēmumi ir aplami - var secināt visu, kas ienāk prātā. Šeit pieņēmums ir viens - "tā rakstīts Bībelē". Diemžēl, par šī pieņēmuma patiesumu nav zināms nekas, tāpēc arī secinājumam nav nekādas vērtības. Tad jau drīzāk pārliecinošs ir Paskāla (laikam! es neatceros, kurš no Lielajiem tas bija) spriedums - ja Dieva nav, tad ticēšana viņam netraucē, ja ir, tad ir skaidrs labums, tāpēc ticēsim. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Varbūt mans iepriekšējais raksts bija pārāk tēlains un filazofisks. Mana doma bija vinekāršāka:
Dabā un visumā ir kārtība. Kārtība pati no sevis nerodas, kārtību kāds rada. Ir varena būtne, kas radīja kārtību visumā un dabā. Šī būtne ir dievs. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.06.07 ![]() |
Ehh.. Visiem ir bail no naaves-kaapeec gan neizdomaat Dievu-nemirstiigu aizstaavi kursh visu paarrauga.
Dievs radaas bailju no nezinaamaa deelj. Pieraadi man Dieva esamiibu paraadi vinju,tad es ticeeshu,ka taads ir. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Gil-Galad @ 20.06.2007 15:35) [snapback]1155979[/snapback] Ehh.. Visiem ir bail no naaves-kaapeec gan neizdomaat Dievu-nemirstiigu aizstaavi kursh visu paarrauga. Dievs radaas bailju no nezinaamaa deelj. Pieraadi man Dieva esamiibu paraadi vinju,tad es ticeeshu,ka taads ir. Bailes no nāves tikai daļēji saistās ar ticību dievam. Daudzās reliģijas ir lieliski izskaidrojumi ar to, kas ar cilvēku notiek pēc nāves, taču dievam/dieviem tur lomas mazas. Pierādīt dieva esamību? Manuprāt mans iepriekšējais raksts ir pierādījums. Parādi man mana iepriekšējā raksta kļūdas, tad varbūt tas neskaitīsies par pierādījumu. Parādīt dievu? Saulē skatīties pārāk ilgi nevar, paliksi akls, uzlūkot dievu cilvēks nevar, pārāk spēcīga, varena enerģija. Vēju neviens neredz, taču tic tā eksistencei, jo tas kustina lapas. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Rast kompromisu sheit mums nebuus iespeejams....
Paliksim pie taa ka katrs tic tam kam ir izdeviigaak ticeet-Katram savs vienam Dievs otram Saatans treshajam kleita |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Gil-Galad @ 20.06.2007 16:02) [snapback]1155995[/snapback] Rast kompromisu sheit mums nebuus iespeejams.... Paliksim pie taa ka katrs tic tam kam ir izdeviigaak ticeet-Katram savs vienam Dievs otram Saatans treshajam kleita Diskusijas ir diskusijas, pārliecināt nevienu, protams nevar. Bet tas par to kleitu ir labais (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Visumā ir tikai tik daudz kārtības, cik nosaka fizikas likumi un haļavas faktors.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
kush kush Dievs padzirdees un tu degsi elles liesmaas pagaan......
Pag,ja ir Dievs tad jabuut arii Saatanam,kuru ir daudz vieglaak atrast-kaa nekaa pazeme nevis visums. A ja neatrodam rodas secinaajums,ja Dievs ir,un elles nav taapat nokluusi paradiizee......brrr sounds scary |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.05.06 Kur: Salaspils ![]() |
Pēc visai interesanta un draudīga sapņa man nekas cits neatliek kā vien ticēt (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 24.06.2025 19:16 |