![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.10.04 Portretu fotogrāfs ![]() |
Nu tā.... Ceru, ka šī ideja neizgāzīsies ar lielu blīkšķi. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)
Ideja ir tāda - Mums šogad skolā latv. literatūrā ir jāraksta lasītāju dienasgrāmata. Tajā mēs ierakstam to, ko esam izlasījuši un mazus komentāriņus. Mēs (gandrīz) katrs pašlaik (ne jau burtiski tagad, bet vispār - šodien, vakar, aizvakar utt.) kaut ko lasām. Varbūt, ka mēs kurbijkurnē varētu uztaisīt ko līdzīgu. Piem., es uztaisu postu, kurā es ierakstu, ko nesen izlasīju. Kad izlasu nākamo grāmatu, atkal iepostoju utt. Tātad, varētu rakstīt apmēram šādi: Autors: Grāmatas nosaukums: Izdevniecība: Lappušu skaits: Satura vadlīnija (īsi): īss komentārs: kāds labs citāts: Ja grib, citātu var arī nerakstīt, bet autors, nosaukums un īss saturs būtu obligāti Un tad varbūt mēs varam sākt ierakstīt grāmatas kuras esam izlasījuši no 2005. gada sākuma, protams, ja atceramies (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Visas grāmatas es nerakstīju, jo nevajag apkraut jau tā pierakstīto postu ar ne-tik labām grāmatām. Par manām grāmatām Autors: Aidas Pelenis Grāmatas nosaukums: 14 Restitūcijas Dienas Izdevniecība: Jumava Lappušu skaits: 420 Satura vadlīnija (īsi): darbība risinās bijušajās PSRS un Eiropas valstīs. Slepenā "Restitūcijas" plāna nolūks ir pilnībā atjaunot PSRS, sagraujot Eiropas valstu ekonomiku. Šajā VDK, FIB un CIP nežēlīgajā spēlē tiek ierauts arī kāds lietuviešu diplomāts īss komentārs: baigi labais spriedzes romāns. velk uz Dena Brauna pusi, bet labāks. kāds labs citāts: neatceros Autors:Harijs Harisons Grāmatas nosaukums: Rietumos no Ēdenes Izdevniecība: Gandrs Lappušu skaits: 383 Satura vadlīnija (īsi): Grāmatā ir par to,kas būtu noticis ja meteorīts nebūtu nokritis un dinozauri nebūtu izmiruši. zemi apdzīvo lielas ķirzakas -maragi -apmēram cilvēka augumā (garākas). palikuši tikai daži pirmatnējie cilvēki. Gramatā izseko maza zēna dzīves gaitām maragu gūstā. īss komentārs:mazliet dīvains stāsts kāds labs citāts:"Tam, kas notiek šodien un pēcāknav nekādas nozīmes, kamēr rītdienas rītdiena ir tā pati vakardienas vakardiena." Autors:Rihards Dibels Grāmatas nosaukums:Tūkstošgades Ķeizars Izdevniecība:Alberts XII Lappušu skaits:581 Satura vadlīnija (īsi):Kādreizējam mūkam augsta baznīcas amatpersona lūdz izdarīt pakalpojumu svētīgā nolūkā ((IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ) izgatavot mazu viltojumu. Bet pussagruvušā btuņinieku pilī darbība sākāpinās tiktālu, ka gandrīz "aizdedzina pasauli". Darbība notiek 13. gadsimtā, kad mirstīga pasaule gaidīja pasaules galu. īss komentārs: Mana pagaidām mīļākā grāmata!!! Iesaku izlasīt kāds labs citāts:Pārāk gari citāti Autors:Viljams Pīters Bletijs Grāmatas nosaukums:Sātana Izdzinējs Izdevniecība:Kabata Lappušu skaits:301 Satura vadlīnija (īsi):12gadīgaja Rīgana uzvedas ļooti dīvaini. Palīgā tiek saukti ārsti, taču, kad tie izrādās bezspēcīgi, palīgā tiek aicināts tēvs Karras. īss komentārs:ļoooti dīvains un tumšs stāsts. bet lasīt var. kāds labs citāts:"Pasaules ļaunums jūs ir pārliecinājis par velna eksistenci. Bet kas tad ir radījis labo?" |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.10.06 Kur: nektāra eiforijā ![]() |
Autors: Silvana de Mari
Grāmatas nosaukums: "Pēdējais elfs" Izdevniecība: "Dienas grāmatas" Lappušu skaits: 317 Satura vadlīnija (īsi): 1.daļā "Pēdējais elfs" stāsta par jaunu, naivu ("tikko piedzimušu" (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) -tie kas lasijuši grāmatu mani sapratīs) elfu,kurš izglābies no plūdiem nolemj doties pa tēva atstāto ceļu. Viņam piebiedrojas divi cilvēki,kuri,kā vēl daudzi citi stāsta varoņi,tiek elfa plašās sirds savaldzināti. 2.daļa "Pēdējais pūķis" stāsta par nu jau pieaugušo elfu,kurš uzaudzina pūķa mazuli un nolemj apciemot savus senos draugus,taču kopš pēdējās tikšanās viss ir mainijies. īss komentārs: aizkustinošs darbs. Kaut gan grāmatas vāks ir atbaidošs,pati grāmata aizrauj ar savu notikumu bagātību un interesanto pasaules uzbūvējumu. kāds labs citāts: "Mans tēvs mēdza teikt,ka gliemenes,kas dzīvo gliemežvākos,esot ēdamas un garšīgas,kaut arī tās daudz domājot un laikam pat rakstot dzeju,-viņa smiedamās teica Joršam, un viņas lielās acis mirdzēja kā zvaigznes. Joršs klusībā nosprieda,ka noteikti viņai kādu dienu izstāstīs,kur un kad šis teiciens izskanējis pirmoreiz." |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.12.05 Kur: dzīvē ![]() |
Autors: Anna Skaidrīte Gailīte
Grāmatas nosaukums: Izdevniecība: Priedaines Lappušu skaits: 205 lpp Satura vadlīnija (īsi): Attēlota viena dzīves skarbajām, skumjajām realitātēm. Viegls ieskats pansionāta dzīvē, kur sapulcējušies dzīves atstumti, pamesti cilvēki un kādas sievietes Izoldes dzīves ceļa izklāts jeb kā viņa nonākusi līdz šai vietai. Īss komentārs: Ļoti skaista, emocionāla, skumja grāmta. Ļoti aizkustina un liek saskumt (vismaz man). Daudzu notikumu traģiskums arī liek acīs sariesties asarām. Un sāp sirds, ka tas ir patiess stāsts. Taču grāmata ir patiesi laba. Taču, šķiet, otrreiz to vairs nelasīšu. Sentimentāliem cilvēkiem grūti kaut ko tādu pārciest, jo nav mierinājuma, ka tas ir tikai stāsts. Kāds labs citāts: ''Ar mokām Izlode saņēmās un sāka velties uz mājas pusi. Marta saulē sniegs krietni pakusis un iemītās taciņas piepildījis par slapju žļurgu. Kamēr Izolde tika līdz istabai, jau bija izmirkusi līdz ādai. No virtuves galda viņa norāva vaskadrānu un, vilkdama to pa zemi, lai būtu kur uzlikt slimo kāju, sāka rāpot uz kokzāģētavas pusi. Kādreiz, strādājot fermā, viņa šo attālumu noskrēja pārdesmit minūtēs. Tagad pa pakusušo, slapjo sniegu šļūca vairākas stundas. Uznāca tumsa, bet viā vēl bija tikai pusceļā. Džūnis tecēja līdzi, un, kad savainotā nespēkā palika guļam un vairs negribēja rāpties uz priekšu, vecais suns smilkstēja un raistīja aiz piedurknes. Ja nebūtu šī uzmundrinājuma, viņa paliktu uz lauka sniegā, no lielā pārguruma aizmirgu un vairs nekad nepieceltos. Pirms pusnakts Džūnis ar savu riešanu pamodināja kokzāģētavas sargu, un tas izsauca ātro palīdzību. Izolde tika aizrauta uz slimnīcu, bet suns aizvilkās atpakaļ. Saimniece ārstējās vairākas nedēļas un mājās pārbrauca kaut ar šķībi saaugušu kāju, tomēr staigāt varēja. Tikai Džūnis viņu vairs nesagaidīja, bija aizgājis uz citiem medību laukiem. Audriņu Milda, kas bija uzņēmusies apkopt lopus, vēlāk stāstīja, ka laikam nomiris no žēlabām. Arvien sēdējis pagalma vidū un skatījies, vai kāds nenāk pāri laukam, kur saule pamazām izkausējusi un izdzēsusi Izoldes ievilkto sliedi sniegā. savā suņa dzīvē izpildījis vissvarīgāko pienākumu - izglābis saimniecei dzīvību -, pats vairs neizturēja pastību un vientulību '' |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.03.07 Kur: Dzīves virpulī ![]() |
Autors: Justeins Gorders
Grāmatas nosaukums: Apelsīnu meitene Izdevniecība: Zvaigzne ABC Lapušu skaits: 168 Satura vadlīnija (īsi): Georgs saņem vēstuli no sava tēva kurš miris pirms 11 gadiem. To tēvs ir rakstījis īsi pirms savas nāves, skatīdamies uz mazo puisēnu, kuru pieskatīja, bet domājot par to Georgu, ko viņš nepaspēs iepazīt. Un tā viņš izstāsta vēstījumu par noslēpumaino Apelsīnu meiteni, savu mīlestību un sāpēm. Īss komentārs: Šī grāmata ir ļoti dažāda. Nedaudz pasaka, taču par daudz reāla. Pietam neiedomājami sirsnīga. Tā liek dzīvot līdzi sāpēm, kuru šeit arī nav maz. Tomēr arī sāpes pazūd un izgaist jo tās izkliedē pats galvenais elements visā stāstā - NOSLĒPUMS!!! Citāts: Tev jāzina, ka rakstot vēstuli bez manis palikušajam dēlam, no satraukuma kļūst karsti, un arī to lasīt ir taču mazliet sāpīgi. Bet tu tagad esi jauns vīrietis. Ja man ir bijis pa spēkam uzlikt šīs rindas uz papīra, tev jāiztur to lasīšana. (..) Man tev jāpajautā kaut kas nopietns, Georg, tieši tāpēc es rakstu. Bet, lai varētu uzdot tev šo jautājumu, man vispirms jāizklāsta šis nervus kutinošais stāstījums, ko tev apsolīju. Kopš vien tu biji pasaulē, es gaidīju, kad reiz izstāstīšu tev par Apelsīnu meiteni. Šodien - tātad rakstīšanas brīdī - tu esi pārāk mazs, lai saprastu šo stāstu. Tāpēc tam drīzāk jākļūst par manu mazo novēlējumu tev. Tam kaut kur jānoguļas un jāsagaida cita diena tavā dzīvē. Nu šī diena ir pienākusi. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.10.06 Kur: nektāra eiforijā ![]() |
Autors: Albērs Kamī
Grāmatas nosaukums: "Svešinieks" Izdevniecība: Jumava Lappušu skaits: 117 Satura vadlīnija (īsi): jauns,egocentrisks cilvēks,kura dzīves uztveri varētu teikt kā :"kas notiks,tas notiks. Nekam nav liela nozīme". šeit stāstīts par cilvēkiem kādus viņam nākas satikt un viņa paša iekšējo pasaulīti. īss komentārs: šis darbs bija interesants savas cilvēku attainojuma dēļ. Darbs labi parāda,cik daudz sāpes sev un citiem var nodarīt vienaldzīgs cilvēks. kāds labs citāts: "It kā šīs nesenās lielās dusmas būtu mani šķīstijušas no visa ļauna,atņēmušas cerību,un,raugties zīmēm un zvaigznēm nosētajās debesīs,es pirmo reizi atvēros laipnajai pasaules vienaldzībai. Es,izjutu,cik tā ir līdzīga man,tik brālīgi līdzīga,sapratu,ka esmu bijis laimīgs un esmu laimigs vēl tagad." |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.03.07 ![]() |
Autors:Hektors Malo
Grāmatas nosaukums: Bez Ģimenes Izdevniecība: "Liesma" Lappušu skaits: 419 Satura vadlīnija (īsi): Zēns vārdā Remī ir atradenis. Viņu pieņēmusi Barbarēna māte. Kad no Parīzes atgriežas Žeroms [Barberēnas mātes vīrs] viņš liek bērnu izmest no mājām, jo tas ir atradenis. Pēc dienas divām, Remī nopērk Vitāliss. Vitāliss ir cilvēks ar savu trupu trim suņiem un mērkaķīti. Tā viņi ceļo pa Franciju un notiek visdažādākie atgadījumi... īss komentārs: Gr;amata ļoti inetersanta, bet dažās vietās paredzams, bet viespār dotu astoņi. kāds labs citāts: Daudzi labi citāti, bet izlasat, sapratīsiet... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.10.04 Kur: In my little corner of the world ![]() |
Autors:Džudita Maknota
Grāmatas nosaukums: Vitnija, mana mīlestība Izdevniecība:Grāmata nav pa rokai, bet laikam bija ''Kontinents'' Lappušu skaits: (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ohmy.gif) Neatceros Satura Vadlīnija (īsi): Grāmata ir par 18. gs. Vitnija Stouna atgriežas mājās no Parīzes, un cer, ka varēs apprecēt savu bērnības mīlestību Polu, taču tēvs viņu jau ir saderinājis ar Kleimoras hercogu. Vitnija viņu no sākuma nevar ciest, ir visādi pārpratumu, taču beigas ir laimīgas. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) īss komentārs:Tā ir mana vismīļākā grāmata, lai gan lubenes diezkā nepatīk. šausmīgi patīk visa šī 18. gs sabiedrība un uzvedība. Kāds labs citāts:Visa grāmata ir pilna ar labiem citātiem. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Autors: Jean Webster
Grāmatas nosaukums: Daddy-Long-Legs Izdevniecība: piedodiet,neatceros. Lappušu skaits: 89 Satura vadlīnija (īsi): Džūdija visu savu bērnību ir nodzīvojusi bāreņu namā,taču kadu dienu viņas dzīve pilnībā mainās,kad kāds labsirdīgs aizbildnis nolemj apmaksāt viņas studijas. Kā atlīdzību Džūdijai ir tikai jāraksta viņam vēstules,nemaz nezinot sava labvēļa vārdu. īss komentārs: viena no nedaudzajām grāmatām,kuru esmu izlasijusi angļu valodā. Vnk palūdzu,lai draudzene iedod man kaut ko īsu palasīt, kamēr braucam ar autobusu. Viegli lasāma grāmata,kas liek pasmaidīt un uzlabo garastāvokli. kāds labs citāts: "But how can one be very respectful to a person who wishes to be called John Smith? Why couldnt you have picked out a name with a little personality? I might as well write letters to Dear Hitching-Post or Dear Clothes-Prop." |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.06.05 ![]() |
Autors: K. S. Lūiss
Grāmatas nosaukums: Princis Kaspiāns Izdevniecība: Egmont Lappušu skaits: 240 Satura vadlīnija (īsi): Lūsijai, Sjūzenai, Edmundam un Pīteram ir jaatgriežas Nārnijā, lai palīdzētu cītīties Kaspiānam pret savu tēvoci, kurš negodīgā veidā kļuva par karali un apspieda senos Nārniešus. Karš ir sācies, bet kurš vinēs. īss komentārs: Man patikās, bet tomēr grāmata nebija manā gaumē. kāds labs citāts: Nezinu. Šo rakstu rediģēja Leduspuķe ziemeļ rūtī: 14.04.2007 19:03 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.03.07 Kur: aaraa no laika, aaraa no dziives ![]() |
Apzhee?! kopsh 2005 gada?! Es tieshaam neatceros, kuru graamatu esmu kad lasiijusi. Labaak rakstiishu taas kas nesen lasiitas un man kaut kaa aizkjeerushaas.
Autors: Pjērs Ulovs Enkvists Grāmatas nosaukums: Kapteiņa Nemo bibliotēka. Izdevniecība: Atēna Lappušu skaits: 203 Satura vadlīnija (īsi): Cilveeks satrp dazhaadaam metaforaam un iestarpinaajumiem cilaa atminjas (?) par savu beerniibu. Par to, ka dzemdiibu namaa vinjsh ticis apmainiits ar kaadu citu zeenu un kaadu astonju gadu vecumaa vinji tiek atmainiiti atpakalj. Īss komentārs: Lasiiju, lasiiju graamaatu, izlasiiju un sapratu, ka neko neesmu sapratusi. Iespeejams, galvenajam varonim ir kaada psihiska slimiiba. Tieshi taalaak mineetais citaats manaas aciis pieshkjiira graamatai saturisko jeegu. Kāds labs citāts: "Viņa bija teikusi, ka nesaprot. Bet kurš ir teicis, ka iespējams saprast. Tas taču nav iespējams, bet kas gan mēs būtu, ja nemēģinātu." Autors: Staņislavs Lems Grāmatas nosaukums: Solāris. Izdevniecība: Nezinu, shii graamata ir no Dienas 20gs. bibliotekas seerijas. Lappušu skaits: 167 Satura vadlīnija (īsi): Zinaatniskaa fantastika. Uz planeetas Solaris kosmiskaas staciijas nokljuust kosmonauts. Praktiski visu planeetu klaaj organisks Okeaans, kursh liidz shim ir ljoti daudz peetiits, tachu peetiijumi ir peec buutiibas ir bijushi tuvu bezjeedziigi - nekaadu atbilzhu. Un tomeer. Okenaanam vajadzeetu buut sapraatiigai buutnei. Paaris dienas peec ierashanaas vinjsh sastop sievieti, kuru miileejis, bet taa 19 gadu vecumaa peec abu striida izdariijusi pashnaaviibu. Īss komentārs: Vismaz manaa uztveree izsmalcinaata noraade uz to, cik naivs ir cilveeks ceriibaas uz saskarsmi/sapratni ar citu sapraatu nespeejaa paarvaldiit sevi. Autors: Pjērs Ulovs Enkvists Grāmatas nosaukums: Grāmata par Blānšu un Mariju. Izdevniecība: Atēna Lappušu skaits: 199 Satura vadlīnija (īsi): Marija Kirii bija divkaarteejaa Nobela preemijas laureaate, vieniigais cilveeks kas sanjeemis to gan fizikaa, gan kjiimijaa un vinjas zinaatnisko darbiibu pilniibaa sagraava skandaals presee par to ka vinjai, iespeejams, ir attieciibas ar preceetu franchu fizikji Polu Lanzhveenu... Blaansha Vitmena bija psihologa Zhana Marteena Sharko paciente, un visticamaak arī pieluugsmes un iekaares sieviete. Vēlāk Blaansha strādāja Marijas. Vinjas abas mirst radioaktiivaa apstarojuma deelj. Graamata ir Enkvista staasts par miilestiibu, versija, kaada taa vareeja buut sho sievieshu dziivee. Īss komentārs: Mana vismiiljaakaa graamata, it iipashi briizhos, kad dziive liekaas nelaimiiga. Citeeshu kaut kaadu skandinaavu avotu: "[..] lieliska miilestiibas augstaa dziesma, netiira skaista un saplosiita." Nevaru paarmest ne banalitaati, ne kaitinoshu optimismu uz "happy end". Graamata veidojaas kaa domu tiimeklis, tomeer ne saraustiita, lavieree starp autoru un staastu par to kaa [varbuut] bija. Nav ne labaa, ne ljaunaa, tiek mekleeti ceelonji un avoti, tikai nekaadas atbildes jau nav. Tikai kaarteejais staasts. Kāds labs citāts: Es vismaz pus graamatu vareetu te uzrakstiit. "Vēlāk visu vienmēr redz citām acīm. Galdi pārvēršās un kļūst par svētvietām. Vēl pēc dažiem gadiem tie ir tik sāpju pilnas vietas, ka tos nevar apciemot." "Nevajag taču pakļauties. Vienmēr pastāv kas labāks par nāvi. Kurš varēja viņai pārmest? Kā izrādījās - daudzi." Šo rakstu rediģēja mezha lauminja: 17.04.2007 02:35 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Autors: Albērs Kamī
Grāmatas nosaukums: "Mēris" Izdevniecība: Jumava Lappušu skaits: 246 Satura vadlīnija (īsi): kādā pilsētā masveidā izmirst žurkas. Ļaudis to uztver kā pārejošu traucēli,taču žurku izmiršana ir pamats šausmīgākajai epidēmijai pilsētas vēsturē. Pilsētiņu izolē,lai sērga neizplatās pa visu valsti. Darbā stāstīts par cilvēku dažādajām reakcijām un garīgajiem stāvokļiem kādus izraisa sajūtas būt iesprostotam savā pilsētā,kad pa stūriem ložņā nāve. īss komentārs: mani vienmēr ir interesējis mēris. Nezinu kāpēc tieši šī slimība,taču jau no bērnības tā mani fascinē. Grāmata man deva atbildes uz jautājumiem,kuri manu prātu bija nomocijuši jau labu laiku. Liekas,ka visu mūžu biju gaidijusi tikai šo grāmatu. kāds labs citāts: "Es saprotu šo jauno degsmi. Kad sākas lielas likstas un kad tās beigušās, cilvēki aizvien ir mazliet daiļrunīgi. Pirmajā gadijumā viņi vēl nav zaudējuši savu paradumu, bet otrajā-to jau atguvuši. Tikai īstā nelaimē cilvēks pierod pie patiesības,tas ir,pie klusuma. Gaidīsim." |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.04.07 ![]() |
imants ziedonis ir populārs latvijas bērnu pasaku rakstnieks. viņš ir sarakstijis daudz pasakas par krāsām. man vismīļākā šķiet pasaka par balto krāsu.
vakar uzkrita pirmais sniegs. nu viss ir balts. tik balts, ka nekā nevar atšķirt. baltā vistiņa izdēja baltu olu un pazaudēja to sniegā. baltais gailis dziedāja baltu dziesmu, tā ieskrēja pažobelē, piesala un tur palika karājoties, kā balta lāsteka. baltajai vāverei piedzima balti vāverēni, ielēca baltajos koku zaros un vāvere nevar vairs tos atrast. dūmi no skursteņiem kāpj balti, un tintes pudelē tinte kļuvusi balta- nezinu vai jūs redzēsiet, kas te uzrakstīts.ēdam tikai baltu maizi un dzeram baltu kafiju. šorīt tīriju zābakus- zābaksmērs arī balts. gauja balta- iemetu spiningu, izvilku baltu līdaku, uzšķērdu- vēderā tai balts pīlēns, iespraudu pīlēnam astē šito zīmīti, palaidu lai lido.ja saņemsiet, pabarojiet , apgrieziet spārniņiem galus, lai neaizlaižas un katru vakaru sildiet šim vēderu ar baltu termoforu. kad izdēs zelta oliņu tad man atrakstiet! mana adrese: baltais kurmis gaujmalā p.s. varat arī to visu uzzīmēt, tikai ar baltu krāsu, bez nevienas melnas svītriņas. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.04.07 ![]() |
Autors: Kārlis Skalbe
Grāmatas nosaukums: "Pasakas" Izdevniecība: "Liesma" Lappušu skaits: 276 Satura valīnija + Īss komentārs: Smeldzīgas pasakas, bet ja ir skumji, tad war rast weldzi.. wismaz tādam cilwēkam kā man.. Kāds labs citāts: Cilwēkam ar normālu intelekta līmeni galvenās domas jāsaprot pašam.. Šo rakstu rediģēja viņa: 28.04.2007 21:27 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 16.02.05 Kur: te. ![]() |
Autors: Deivs Pelzers
Grāmatas nosaukums: Bērns, kuru nesauca vārdā (A Child Called 'It') Izdevniecība: "Zvaigzne" Lappušu skaits: 127 Satura vadlīnija (īsi): bērns no 4 līdz 12 gadu vecumam ir spiests izciest īpašu, slimu un nežēlīgu varmācību no mātes. Ne tēvs, ne abi pārējie brāļi tur nevar neko darīt, bet mātes spīdzināšanas metodes kļūst aizvien baisākas un nežēlīgākas. Zēns ir spiests rūpēties par sevi, kā vien viņš to spēj. Autobiogrāfiska grāmata. Īss komentārs: sāku lasīt pusčetros no rīta, beidzu piecos. Nevarēju pārstāt lasīt. Šī grāmata ir triloģijas pirmā daļa, esmu lasījusi arī otro - "Zēns, kurš izdzīvoja" Kāds labs citāts: "No virtuves varēja dzirdēt, kā dzīvojamā istabā tēvs nesteidzīgi lapo avīzi. Es dziļi un sāpīgi ieelpoju cerībā saņemt spēkus un tikt līdz tētim. Bet biju ieelpojis pārāk dziļi, tāpēc nokritu zemē. Pēc tam sapratu, ka jāelpo sekli un nevienmērīgi. Tā tiku līdz dzīvojamajai istabai. Tālākajā dīvāna galā sēdēja mans glābējs. Biju pārliecināts, ka viņš parūpēsies par māti un aizvedīs mani uz slimnīcu. Stāvēju tēva priekšā un gaidīju, kad viņš šķirs jaunu lappusi un pamanīs mani. Kad viņš mani ieraudzīja, es izstotsīju: - Tēti... ma... ma... mamma man... iedūra ar nazi. Tēvs pat acis nepamirkšķināja. - Kāpēc? - viņš jautāja. - Viņa teica, ka... nogalinās mani... ja laikā nenomazgāšu traukus. Laiks apstājās. Aiz atplestās avīzes varēju dzirdēt tēva smago elpu. Viņš nokremšļojās un teica: - Hm... tu... ē... labāk ej atpakaļ un pabeidz mazgāt tos traukus." "Vienu laiku, kad tēvs bija prom, māte mani badināja desmit dienas pēc kārtas. [..] Kādu vakaru, kad mātes spēle ar mani tuvojās beigām un es biju pabeidzis savus darbus, viņa nometa man priekšā šķīvi ar ēdienu. Atdzisušās ēdien paliekas man šķita īsts dzīru galds. Bet piesardzība brīdināja: ir pārāk skaisti, lai būtu patiesi. - Divas minūtes! - māte uzkliedza. - Tu vari ēst divas minūtes. Viss. - Zibens ātrumā es pacēlu dakšiņu, bet, pirms biju ielicis ēdienu mutē, māte pakampa šķīvi un iztukšoja to kanalizācijā. - Par vēlu! - viņa ņirgājās." Šo rakstu rediģēja Tension: 29.04.2007 10:22 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 12.08.06 Kur: tur kur putni dzied. ![]() |
Autors: Paulu Koelju
Grāmatas nosaukums: "Alķīmiķis" Izdevniecība: JR Lappušu skaits: 185 Satura vadlīnija (īsi): Stāsts par to kā jauns aitu gans dodas tālāj jo talā ceļā lai piepildītu savu Likteni. Stāsts par Pasaules valodu, tās dvēseli. Stāsts par cilvēkiem. Un to vajībām. Īss komentārs: Laba grāmata, filozofiska, protams, ar savu morāli. Patiešām liek aizdomāties, bet cilvēkam kas nav radis filozofēt saturs varētu likties diezgan neinteresants un pat banāls. Man patika. Kāds labs citāts: "Pasaules dvēseli baro cilvēku laime. Un arī to nelaime, ļaunums vai skaudība. Īstenot savu likteni ir cilvēka vienīgais patiesais uzdevums. Viss kalpo vienam. Ja tu kaut ko vēlies, visa pasaule slepus sadodas rokās, lai tev palīdzētu." Šo rakstu rediģēja Helēna: 04.05.2007 19:36 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Autors: W. Macken
Grāmatas nosaukums: "The Flight of the Doves" Satura vadlīnija (īsi): divi bērni nolēmui bēgt no sava patēva mājām, jo viņ pret viņiem izturējies slikti. Bērni ar nelielu karti un lielu apņēmību cenas atrast savas vecmāmiņas māju, kas atrodas tālu prom aiz jūras. Pa to laiku patēvs uzzin, ka miris bērnu radinieks, kas novēlējis bērniem un to aizbildnim lielu naudas summu, patēvs vēlas bērnus atgūt. īss komentārs: grāmatiņa, kuru izlasiju būdama ciemos pie kāda radinieka. Man nepatika, bet garlaicību vismaz izkliedēja kamēr vecmāmiņa pārrunāja aktualitātes ar paziņām. P.S. nav grāmata pie rokas, tāpēc nepateiku atbildes uz 3 punktiem. |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Lecina seskus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 12.01.06 Kur: In a world, where good things happen to me. ![]() |
Autors -- Paulu Koelju.
Grāmatas nosaukums -- Alķīmiķis. Izdevniecība -- Jāņa Rozes apgāds. Lappušu skaits -- 183 Satura vadlīnija (īsi) -- Stāsts par aitu ganu, kurš dodas piepildīt savu likteni un iepazīt sevi. Viņš mācās Pasaules dvēseles valodu un mācās klausīties savā sirdī. Īss komentārs -- viegli. bet ne tik grandiozi. Kāds labs citāts -- "Tu sapņo par aitām un piramīdām, bet mēs esam ļoti atšķirīgi. Tu vēlies savus sapņus piepildīt, bet es gribu tikai ļauties sapņiem par Meku. Simtiem reižu esmu iztēlojies, kā šķērsoju tuksnesi, kā ierodos svētā akmens laukumā un kā vispirms septiņas reizes apeju tam apkārt, pirms uzdrīkstos pieskarties. Simtiem reižu esmu iztēlojies cilvēkus, kas stāvēs man līdzās un pretim, mūsu sarunas un kopīgās lūgsnas. Bet es baidos, ļoti baidos, ka varu piedzīvot vilšanos, un tāpēc es labprātāk tikai sapņoju. Todien tirgotājs aitu ganam atļāva būvēt vitrīnas kasti. Sapņi nepiepildās visiem vienādi." [65] |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Autors: sastādītājs- Valdis Kravis
Grāmatas nosaukums: "100 skandalozākās pašnāvības" Izdevniecība: Aplis Lappušu skaits: 350 Satura vadlīnija (īsi): es domāju, ka nosaukums jau visu izsaka (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) īss komentārs: ļoti interesanta grāmata, kura atbild uz jautājumiem, kas jau gadiem tirda manu prātu (piemēram, par Kleopatras un Merlinas dzīves apstākļiem, kā Emīls Dārziņš izdarīja pašnāvību, uzkrāju informāciju par grieķu un romiešu filosofiem un uzzināju no kurienes cēlies vārds- kinisms). kāds labs citāts: ''Es jau paredzēju, ka van Gogs vai nu sajuks prātā, vai arī apsteigs mūs visus. Taču nepieļāvu domu, ka izdarīs gan vienu, gan otru." Kamils Pisaro |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Lecina seskus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 12.01.06 Kur: In a world, where good things happen to me. ![]() |
Autors -- Niks Makdonels.
Grāmatas nosaukums -- Divpadsmit. Izdevniecība -- Vēja Suņa Romāns. Lappušu skaits -- 231 Satura vadlīnija (īsi) -- Vairāku jauniešu dienas gaita un to saistījums, un mūža beigas visiem kopā. Cieši saistīti paši to nemaz nezinot. Galvenais varonis ir Baltais Maiks -- zāles tirgotājs. Īss komentārs -- juku jukām. īsti tas samudžinājums un sadrumstalotība nebija patīkami. BET Maiks bija interesantākā personība. Kāds labs citāts -- "- Kāpēc tu nelieto narkotikas? Tu taču tās pārdod, kāpēc tad nelieto? - reiz jautāja Hanters, sniedzot Baltajam Maikam zāles pīpi mārkera izskatā, ko bija nopircis kādā no centra tabakas veikaliņiem. Baltais Maiks paskatījās uz to un atdeva atpakaļ. - Nezinu. Man vienkārši nekad nav bijis tādas vēlēšanās. - Pat pamēģināt ne? - Nē." [75] |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.06.05 ![]() |
Autors: K. S. Lūiss
Grāmatas nosaukums: Sudraba krēsls Izdevniecība: Egmont Lappušu skaits: 270 [neatceros] Satura vadlīnija (īsi): Divi bērni. Jūstes un Džila nokļūst Nārnijā, lai izglāptu un atrastu Nārnijas karali. Riliānu. īss komentārs: Man nevisai patikās. Dažbrīd šķita, ka varoņi ir padumji un šāda tipa grāmatas nav priekš manis. kāds labs citāts: Nezinu. Autors: K. S. Lūiss Grāmatas nosaukums: Sudraba krēsls Izdevniecība: Egmont Lappušu skaits: 270 [neatceros] Satura vadlīnija (īsi): Divi bērni. Jūstes un Džila nokļūst Nārnijā, lai izglāptu un atrastu Nārnijas karali. Riliānu. īss komentārs: Man nevisai patikās. Dažbrīd šķita, ka varoņi ir padumji un šāda tipa grāmatas nav priekš manis. kāds labs citāts: Nezinu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.07.06 Kur: mainīga ![]() |
Autors-Zenta Maurinja
"Dziives vilcienaa" dziives gaajums-paardomaam bagaats un ineresants Citaats:"Cilveeku sirdis nav atverami gliemezu vaaki" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 15.05.2025 21:00 |