Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Izlasi, pirms iesūti!

Lūgums neaizrauties ar jaunu pavedienu veidošanu pa labi un pa kreisi - par visiem sīkumiem, par ko tik vien varētu iedomāties. Ja vēlies aizsākt jaunu tematu, tad runā par jautājumu, kas tevi interesē, par ko tev ir, ko teikt, un kuru tu patiešām vēlies apspriest.

Katra jauna pavediena pirmajam rakstam ir jābūt vismaz 150 vārdu garam (šajā lūgumā kopā ir 76 vārdi). Pretējā gadījumā pavediens tiks dzēsts, neskatoties uz to, kādas atbildes būs iesūtītas.

> Severus... lūdzu...
eyedam
iesūtīt 22.07.2005 10:37
Raksts #1

Neuzbilstamais
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 23.07.03
Kur: Latvija, Rīga
Klusais okeāns 2010

Dieva dēļ, Dumidor, tu taču esi grifidors!

Vairākas dienas pēc grāmatas izlasīšanas es par to īpaši nedomāju, neko necentos saprast vai analizēt. Vienkārši ļāvu norimt uzbudinājumam un informācijai nosēsties. Tāpēc nesen skowij-snowij pateiktā norāde man bija kā mazs pārsteigums (un, es gribu ticēt, tikai tāpēc, ka es par to nebiju padomājis).

Proti, ko Dumidors pirms savas nāves īsti lūdza Strupam? Pirmais, kas man iešāvās prātā un pie kā es sākumā arī paliku, bija lūgums nenogalināt. Acīmredzot tas tikai pierāda, ka es nebūtu grifidors. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Nu, katrā ziņā man tik ļoti likās, ka Dumidors tajā vietā lūdza sevi nenogalināt, ka es pat biju gatavs norādīt uz to kā uz uzrakstītu faktu. Un tāpēc mani ļoti izbrīnīja skowij izteikums, ka viņš lūdza sevi nogalināt!

Kad es attapu, kas grāmatā bija rakstīts īstenībā, un sāku domāt, jāatzīst, ka Dumidors patiešām diez vai būtu lūdzies sevi nenogalināt. Kaut vai tāpēc vien, ka viņš ir grifidors un pietiekami drošs un lepns, lai to nedarītu. Ja nu gadījumā tā tomēr bija, tad varbūt tāpēc, ka viņa palikšana dzīvam bija tieši saistīta ar kaut ko (kādu) citu, un faktiski viņš lūdza nenogalināt sevi kaut kā (kāda) cita dēļ.

Tomēr es arī tikai ļoti negribīgi varētu piekrist, ka viņš lūdza sevi nogalināt. Es tādā lūgumā neredzu nekādu jēgu. Tā varētu būt kaut kāda pārgalvīga spīts, kas Dumidoram nu nekādi nevar būt raksturīga. Vai, ja Dumidors zināja par Strupa veikto zvērestu, tad Severusam tāpat nebija izvēles.

Tāpēc galu galā jāsāk domāt, ka tas varētu būt bijis tieši ar profesora nāvi nesaistīts lūgums. Bet kādā gadījumā gan upuris kaut ko varētu lūgt savam slepkavam? Vai nu ir palikušas kādas neizpildītas saistības, kuras Strups nevar neņemt vērā pat pēc Dumidora nāves, vai arī Strups joprojām ir palicis uzticīgs Fēniksa ordeņa spēkiem (vai labāk – nav tos līdz galam nodevis) un apņēmies (varbūt negribīgi vai ne līdz galam – citādi neko nevajadzētu lūgt) kaut ko, sarunādams ar Dumidoru.

Varbūt viņš lūdza pasargāt Hariju? Katrā ziņā, ir norādes, ka līdz šim Strups to bija darījis. Varbūt lūdza palīdzēt Harijam Voldemorta iznīcināšanā?
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
8 Lapas V  « < 5 6 7 8 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (120 - 139)
Elfija
iesūtīt 25.03.2006 17:49
Raksts #121

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Grupa: Biedri
Pievienojās: 25.03.06
Kur: Starp debesīm un zemi...

(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Esmu gandrīz 100% drosha, ka Strups ir labais. Šie vārdi:

CITĀTS
-Severus... lūdzu...

Manuprāt nozīmēja to, ka Dumidors lūdza, lai viņu nogalina un Strups ir labs, un te būs daži fakti kas par to liecina:

1. Par to liecina strīds, ko nejauši dzird Hagrids.

2. Par to ka Strups ir labs jau vien liecina tas ka Dumidors viņam uzticas. Manuprāt Dumidors atklātu ja Strups viņam melotu.

3. Par to vien liecina tas ka viņš nenogalināja Hariju. Kā jau teica Bellatrise viņam bija daudz iespēju! Un arī 28. nodaļā Strups viņu nenogalina, pat izglābj! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/medieval.gif) Jā, Tumsas pavēlnieks gribēja nogalināt Hariju pats, bet vai tad viņš nevēlējās Potera nāvi, manuprāt viņam būtu vienalga, ka to ir izdarījis kāds cits, ja vien viņš uzzinātu, ka Poters ir miris un vairs nestāsies viņam ceļā.

Jā, varbūt jūs uzskatāt tāpat, ka Strups ir ļauns, bet es esmu 100% pārliecināta ka viņš ir labais.

P.S Tas būtu tieši Dž. K. Roulingas gaumē! Strups ir noslēpumaina persona, un viss liecina ka viņš ir
ļauns, bet autore droši vien viņu pataisīs par labo. Tā jau tai dzīvē notiek to ko tu uzskati par noslēpumainu tu uzreiz uzskati par ļaunu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

+Citēt rakstu
whitegirl
iesūtīt 26.03.2006 19:21
Raksts #122

Dzer sviestalu Trijos slotaskātos

Pievienojās: 19.11.05
Kur: cita laika zoona

Bet es nesaprotu... Ja tas viss par to ka Dumidors luudza lai vinju nogalina - OK - iespeejams... Bet kaapeec lai vinjsh to luugtu? Kaa tas paliidzees Harijam uzveikt Voldemortu? Vinjam tagad bezmaz vai vienam viss ir jaaizdara - un domaaju ka visa informaaciija ko Dumidors zinaaja, ir vairaak nekaa noderiiga Voldemorta uzveikshanai... Un Dumidors bija taada kaa Harijam teeva figuura - un tagad vinjam nav neviena... Es tam jeegu neredzu...

+Citēt rakstu
Arturs7
iesūtīt 28.03.2006 23:45
Raksts #123

*

Pievienojās: 06.03.06

es pikeriitu tam ka strups ir labais... jo dumis visu graamatu harijam atkaartoja ka harijs ir svariigaaks nekaa dumis! vins zinaaja ka harijs to var paveikt viens pats! jeega ir ta ka rakstniece var 7gramataa strupu padariit par to kas atdos harija deelj dziviibu.. man taa liekas!

+Citēt rakstu
alienz
iesūtīt 02.04.2006 18:20
Raksts #124

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 01.04.06

Peec peedeejaas graamatas izlasiishanas man galva vispaar ir taa sagriezusies, ka es pats iisti vairs neapzinos, kam ticu....

Nu jaa - mana teorija gan meedz mainiities, bet man liekas, ka Dumijs tieshaam luudza vinju nogalinaat un manupraat Strups pagaidaam veeljoprojaam ir spiegs Naaveezju viduu.... Atziishu - ljoti paarliecinoshs... Var jau buut, ka es atkal kljuudos, bet manupraat tas viss bija vajadziigs lai Strups kljuutu uzticamaax Voldijam. Nu jaa - Dumijs mira... Tachu varbuut taa bija plaanots, varbuut Dumijs apzinaajaas, ka taa vajag un Strups veeljoprojaam ir vinja pusee... Ja godiigi, man pasham izklawsaas diezgan neticami! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Bet kaa jau teicu - neapzinos, kam ticu...

Neticami, ne? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)

+Citēt rakstu
Nattivity
iesūtīt 05.04.2006 18:48
Raksts #125

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 31.03.06
Kur: k-kur starp debesīm un zemi, starp labo un ļauno, starp vienu JĀ un diviem NĒ, starp pareizi un neparezi izdarīto... Starp bailēm... Nakti...Dienu... Starp iespējām

Nu ja jau Strups ir labais kādēl tad Voldijs uzticas Strupam kā jau Pavedienā '' Dumidors miris vai nē...'' Izskanēja, ka Voldijs runāja par trim nāvežiem :
CITĀTS
1. - Kalpo Cūkkārpā ( Zemvaldis, jo viņš bija pārvērties par Tramdānu un uzticami kalpoja Voldijam) - Viņu es atalgošu
2. - Ir pārāk gļēvs lai atgrieztos ( Karrakovs, viņš aizbēga, bet pēc tam viņu atrada mirušu (?) ) - viņš par to samaksās ( ja jau samaksās kādēl tad novāca (?) )
3. - manuprāt mani ir pametis uz visiem laikiem ( iespējam Strups, bet kādēl tad tagad viņš, neko mums zināmu nesamaksāja un Staigā apkārt uz br''ivām kājām dzīvāks par dzīvu) - Viņu es nogalināšu

Tas paliek jautājums.....

+Citēt rakstu
Mošķis
iesūtīt 05.04.2006 19:16
Raksts #126

*

Pievienojās: 04.04.06
Kur: Bauska

MAnuprāt Dumidors lūdz nenovākt Hariju!
Un ziņa vārdi "Nē, Poter... neuzdrošinies mani saukt par gļēvuli!" - Nu tajā brīdī, kad Strups bēga! Viņš VNK negribēja, lai Poters viņu noved tik tālu... līdz viņš nevaldītu pār sevi un viņu nogalinātu! Tādējādi laužot Dumidoram doto nelaužamo zvērastu! Tad nomirtu viņš pats! (K-gan grāmatā tas, ka Strups deva nelaužamo zvērastu... man tomēr tā liekas, jo galu-galā Dumidors, taču Strupu izpestīja no Azkabanas!)
Manuprāt nozīmē: Nesauc mani par gļēvuli, ES Dumidoram zvērēju!!!

Nu tā domāju es! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)

+Citēt rakstu
Kaķurēgs
iesūtīt 14.04.2006 07:00
Raksts #127

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 12.02.05

Varbūt šis minējums jau bija - nepārlasu garus rakstus.
Dumidors beidzot saprata, ka Harijs ir teicis taisnību. Ka Strups ir nāvvēdis. Taču līdz pašam pēdējam brīdim Dumidors spītīgi atsakās tam ticēt. Viņš cerībā lūdz Strupam pierādīt, ka tā nav taisnība.

+Citēt rakstu
Arbūzgalva
iesūtīt 14.04.2006 16:57
Raksts #128

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 14.01.06
Kur: Piparkūku namiņā.

Es uzskatu, ka viņš lūdza Severusam sevi nenogalināt..grifindori nemaz nav tik drošsirdīgi...Dumidors visu laiku plātījās, ka viņam nav bail mirt...bet kā ir patiesībā?? Varbūt tieši pretēji..varbūt viņš izliekas par drošsirdīgāku nekā viņš ir....es neuzskatu ka Voldemortam'būtu bijis iemesls baidīties no Voldemorta..jo Voldemorts ir stirprāks.t.as uzreiz ir redzams...Tas ka Dumodiros ir varnes burvis to es nenoliedzu, bet..nju par to taagd nav runa..runa ir par to, ka viņš lūdzās Severusam lai viņu nenpgalina, jo viņš manupra't gribēja vēl palīdzēt Harijam atrast Horkrustus...

+Citēt rakstu
kobis
iesūtīt 15.04.2006 15:44
Raksts #129

*

Pievienojās: 29.01.06
Kur: Netalu no hercoga Jekaba....

Kaa dazs labs iemineejas, es ar piekritu tam, ka Strups nav tik melns kaa vins tiek malets.... Lai gan kludities ir cilvecigi, es nedomaju, ka Dumidors vareja tik loti kludities. Tas strids, mamuprat, bija tadel, ka Strups deva nelauzamo zverestu,jo Dumidors bija teicis vinam, ka vinam jadara viss iespejamais, lai klutu par spiegu Voldemortam. Pec tam kad iedeva zverestu, Strups nevelejas nogalinat Dumidoru, jo vins taa nejutaas pareizi. Varbut pat apzinajas, ka Drako to nespes izdarit. Un beigas Dumidors ludza, lai vinu nogalina, jo tik un taa vins tiktu nogalinats, bet sadaa variantaa Strups paliktu dzivs un butu pret Voldemortu.... Bet tagad no taa nav jega, jo neviens no Ordena vinam tapat netices... Manuprat, varbut beigas Strups palidzes Harijam piebeigt Voli, vai ari pats nomirs, lai vinu izglabtu.... Bet nezinu, taa tikai man skiet..... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif)

+Citēt rakstu
Nattivity
iesūtīt 18.04.2006 18:09
Raksts #130

*

Pievienojās: 31.03.06
Kur: k-kur starp debesīm un zemi, starp labo un ļauno, starp vienu JĀ un diviem NĒ, starp pareizi un neparezi izdarīto... Starp bailēm... Nakti...Dienu... Starp iespējām

jā man arī liekaz, ka Strups nav tur baigais nelietis.....
šajā grāmatā parādīts, ka naw TIKAI labais un tikai ļaunais, neviens no mums naw enģelis, bet tapēc jau naw uzreiz velns....
Strupa mir ļoti liela nozīme, viņš ir it kā ļauns pret hariju un baigaiz SLIKTAIS, bet kādēļ tad Dumidors viņam tā uzticās....? Jā protams arī viņš var kļūdīties, varbūt tiešām viņš spēj saslatīt tikai labo, bet ja viņš to spēj tad k-kāds drusciņš labā arī IR.... un man liekaz lai ko Dumijs lūgtu tas noteikti nebija ''aj lūdzu nenogalini mani! tu vecais āzi! es tavā labā tik daudz darīju'' nju k-kā tā... tur bija kas vairāk. varbūt viņš tlūdza lai viņu nogalina, lai tad Strups varētu palikt voldija pusē, vai varbūt lūdza lai saudzē Hariju, velns viņ sazin! bet tas noteikti nebija lūgums par dzīvību....

[ only my opinion ] (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)

+Citēt rakstu
ALExcool
iesūtīt 20.05.2006 14:46
Raksts #131

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 20.05.06
Kur: ...............................

Paga paga, es nedomaju ka dumidors ir tads skuķis kurš luktos lai viuņu nenogalina!
Man laikam likas ka viņi sazinas ar domam un ka viņs ludza lai sevi nogali jo viņam vajadzeja atpusties jo viņs bija bezpecīgs lai kaut ko izdaritu,viņam nebija burvju kocina rokas nekāāā viņs bija vārgs!
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif)
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)
bet ja nu dumidors sev Ar uzstaisija Horkrustu!jo es neticu ka viņs tik vienkarši vareja aiziet bojaa!
ne es negribu ticet ka dumidors gaja boja!viņs bija visvarenakaijs burvis viņs bija stipraks par voldemortu jo viņš pazina vinu no bernibas!!!!!!! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif)
es ceru ka septita gramata bus vel kautkas par dumidoru ka viņs nepaliks vienkarsi kapa ka vins katkadigi adzivinasies!
bet tas ir tikai ceriba!!
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif)

+Citēt rakstu
~eviic~
iesūtīt 22.05.2006 11:51
Raksts #132

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 18.08.03

Jus nu gan gudri esat!! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) man pasai tas nekad nebutu ienacis prata!Tagad ja ta padom,tad tiesam liekas,ka Dumidors jau nav tas cilveks,kurs lugs zelastibu...!Bet es ari saubos,vai vins ludz,lai vinju nogalina...,jo saubos,ka vins tiesam doma,ka Harijs visu paveiks viens utt.(es ceru jus sapratat (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) )Nedomaju,ka vins tada bridi gribeja mirt.
Tatad man skiet,ka vins ludz,lai pasarga Hariju un turpina pildit misiju(sauksim to ta (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) ).Manuprat 77%,ka Strups tomer ir labs un telo ,ka atbalsta Voldemortu!Jo ka jau gramata tika minets vins ir loti labi apguvis laspratibu un sleppratibu(neatceros ka to uzrakstit (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) )...

Lap,bet tas jau tikai manas dominjas... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
Kognakschwenker
iesūtīt 06.06.2006 17:30
Raksts #133

Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem

Pievienojās: 01.06.06
Kur: Rød himmelen

Šis citāts ''Severus, lūdzu...!'' nenozīmē, ka viņš ir lūdzis, lai nogalina. Mēs skaidri redzam, ka daudzpunkte turpinās, un tur varētu ierakstīt jeb, ko. Tā kā nāve notika ātri, Dumidors nespēja pabeigt savu teikumu, tādēļ atstādams to kā mīklu, kas neizpratnē domā, ko viņš īsti būtu lūdzis. Bet viņš varēja lūgt ko citu, kā, piem., nenogalināt Hariju, nebūt tik ļaunam un tādā garā. Tāpēc es uzskatu, ka ''Severus, lūdzu..!'' nevarētu būt labs paamtojums tam, ka viņš lūdzis, lai nogalina. Bet nedaudz es apšaubu pati sevi. Varbūt tomēr viņš ir lūdzis, lai viņu nogalina, jo pēc saviem principiem ir uzskatījis, ka ir pārāk vecs un nespējīgs dzīvei, kā jau grāmatas teksts to vēstīja. Varbūt viņš tomēr ir vēlējies doties tādā nāvē, nevis nomirt zem vecuma. Varbūt viņš bijis emocionāli iespaidojies, nesaprazdams ko dara, un ļāvis krist nāves apskāvienos? Varbūt... Tas izsaka tikai to, ka Dumidors kaut ko ir lūdzis... Kaut ko...

+Citēt rakstu
dontsendme
iesūtīt 26.09.2006 17:55
Raksts #134

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 26.09.06

piedošanu, ja kāds to jau ir teicis, bet...
Strups - sliktais? nu ja, it kā visus viņa labos darbus 2-ajā nodaļā Roulinga izskaidro - kāpēc neaizskrēja pie Voldija uzreiz u.t.t.. visus, izņemot vienu: un tas neliek man mieru.
5-ās grāmatas beigas pēc tam, kad bija redzējis sapnī, kā Siriusu moka Voldemorts, Ambridžas kabinetā Harijs Strupam par to pastāstija (viņš ir notvēris Ķepaini!). un Strups to pazinoja Ordenim. kāpēc viņš to darija, ja ir sliktais, es izskaidrot nevaru? Ja Ordenis nebūtu ieradies ministrijā, Voldemorts varētu mierīgi tikt pie pareģojumu un pie reizes novāk arī Hariju. viss būtu beidzies, bet Strups nedz kāpēc pastāstija...

un par "Severuss, lūdzu..."
protams, Dumidors vaŗēja lūgt jebko, bet tomēr tas viss taču notika tik ātri.
Ja Strups tiešām bija sliktais, tad jau Dumidors nevarētu domāt, ka viņš atnācis direktoru nogalināt. viņš nepaspētu to aptvērt - viss notika pārāk ātri. nerunājot jau par to, ka Dumidors varētu lūgt kaut ko neaizmirst.
Dumidoram bija jāzin par zvērestu, jo ja jau viņš lūdza Strupam kaut ko, tad jau zināja, ka tagad nomirs.

+Citēt rakstu
karralá
iesūtīt 27.11.2006 19:37
Raksts #135

Pārvērš vaboles par pogām

Pievienojās: 27.11.06
Kur: Nangijāla

Izlasot grāmatā to daļu, es uzreiz nodomāju, ka Dumidors nebūt nelūdzās Strupam pasargāt sevi. Ja viņš lūgtos Strupam, tad tas būtu tikpat sakarīgi, cik Harijs lūgtos, piemēram, Voldemortam, vai kaut kā tā...
Man šķiet, ka ar lasprātības palīdzību, Dumidors pateica Strupam, ka ir ļoti novārdzis, ka vēlas mirt un tāpēc Strups arī veica šo Avada kedavra.
Un tas vispār bija muļķīgi. Man Dumidors patika kā tāds. :>

+Citēt rakstu
Eriette
iesūtīt 17.12.2006 22:40
Raksts #136

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 30.09.06

Manuprāt skowas versija ir iespējama, pat ļoti, taču mēs tam pierādījumus neuzzināsim. Lai nu kā, bet pat tad, ja Strups tomēr bija labais, manuprāt viņam JP beigās, pēc Dumidora nāves nevajadzēja tik aktīvi apmētāt hariju ar lāstiem. Tas tā - nesaskan.
Toties - vai aizmirsāt, kādas ciešanas Dumijam sagādāja Voldija dzira? Viņš jutās ļoti slikti, uz brīdi tā dzira pat viņam aizmigloja prātu - atcerieties, viņš teica, ka to dziru vairs negrib dzert un uzvedās kā mazs bērns, turklāt tajā momentā kliedza : NOGALINIT MANI!

+Citēt rakstu
Flightless Bird
iesūtīt 21.12.2006 21:37
Raksts #137

Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 12.08.06
Kur: tur kur putni dzied.

Man vsp šis lūgums liekas ļoti dīvains - Severuss... lūdzu... - ko gan viņš varēja lūgt? Atri lasot grāmatu man arī protams likās loģisks pirmais kas šādos gadījumos ienāk prāta - Dumidors lūdza saudzēt, BET... kapēc gan lai viņš to darītu? ja tā padomā tad viņš jau nu nav no tiem cilvēkiem kas parasti lūdz pēc žēlestības, bet kādeļ gan pie velna lai viņš lūgtu pēc nāves??? Neviens no iepriekš minētajiem iemesliem man nelikās pārliecinoš... nē... manuprātu tur slēpjas kaut kas īpašs, ko Roulinga mums ieplānojusi... manuprāt tas ir saistītas ar kādu pagaidām neminētu vienošanos (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/mace.gif)

Runājot par to vai Strups ir ļauns vai ne - viņš vienmēr ir bijusi tumša un mīklaina ikona manā prātā... Ja viņš ir ļauns, kapēc viņš izglāba hariju 5. daļā paziņojot par attiecīgajiem notikumiem fēniksa ordenim?? Bet ja viņš ir labs, tad ka izskaidrot 6. daļas baigas? Tie visi lāsti un runas man tomēr lika noprast ka viņš beidzot parāda savu īsto seju...

+Citēt rakstu
~eviic~
iesūtīt 18.02.2007 14:15
Raksts #138

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 18.08.03

Skatos te pat ir viens mans vecais posts.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)

So, lai nu kā, bet es pārlasīju 6. Poteru un sagribēju vēlreiz izteikties. Nezinu, bet laikam manas domas te jau izskanējušas, bet negribu lasīt visas 7 lapas..
Jebkurā gadījumā Strups bija egoists (kā lai to nosauc?). Ja viņš nebūtu nogalinājis Dumidoru - pats būtu miris, jo atcerieties viņš grāmatas sākumā deva nelaužamo zvērestu, ka nogalinās direktoru, ja Malfojs to nespēs. Un viņš nespēja. Līdz ar to, lai Strups nemirtu pats, viņš nogalināja Dumidoru.
Es gan nezinu, bet gribas ticēt Dumidoram, ka Strupa varētu būt labs, bet cerības ar katru mirkli paliek arvien mazākas..
Un arī grāmatā bija teikts, ka viņa sejas kalsnajos vaibstos iezīmējās riebums un naids'' Gribat teikt te izcēlās, viņa aktiera dotības? Nedomāju vis. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)
Labi aizdomājos tik tālu, ka Strups ir ļaunais. Viss.

+Citēt rakstu
agva2
iesūtīt 26.02.2007 15:28
Raksts #139

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 24.01.07

Lai arī kā būtu ar Strupu, ievēroju, ka daži ieminas par to, ka iespējams Dumidors nemaz nav miris. Manuprāt tā diez vai varētu būt, jo direktora kabinetā, tur, kur bija visu MIRUŠO skolas direktoru portreti, tagad bija arī paša Dumidora. Un burvestība, ar kuru Harijs bija sastindzināts, vairs nebija spēkā. Liekas pārāk neticami, ka Roulinga varētu sākt atdzīvināt miroņus:D Nu protams, varbūt būtu labi, ja Dumidors būtu dzīvs, bet nedomāju gan!

Bet runājot par Strupu. Pēc grāmatas izlasīšanas biju pārliecināta, ka viņš ir sliktais, bet tagad vairs pat nezinu, ko domāt. Tāpat neko viennozīmīgi izspriest tev nav iespējams. Rakstniece Strupu var padarīt gan par slikto, gan par labo. Droši varu teikt tikai to, ka Harijs noteikti Strupam vairs neuzticētos(un viņš jau agrāk Strupam diez ko neuzticējās).Labāk jāsagaida 7. grāmata un tad jau redzēs, kas tur būs;)

+Citēt rakstu
washulis
iesūtīt 21.03.2007 17:51
Raksts #140

Cogito ergo sum

Pievienojās: 28.02.07
Kur: Divas mājas tālāk
Jaukais snīpis

nez vai dummijs būtu tas akm būtu bail no naāves. vinā nāve noteikti kalpo augstākā mēķa labā. lai ,manuprāt, uzkurinātu poteru un liktu saprast ka tā diena tuvojas...

+Citēt rakstu

8 Lapas V  « < 5 6 7 8 >
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 09.05.2025 23:35