Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ziņu iesūtīšana

Jaunu pavedienu veidošana šajā forumā ir atspējota.

Ja vēlies iesūtīt jaunumus, dari to Dienas Pareģa pamatforumā.

> Draudi Potera nometņu vadītājai kristietības vārdā
eyedam
iesūtīt 09.06.2008 22:36
Raksts #1

Neuzbilstamais
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 23.07.03
Kur: Latvija, Rīga
Klusais okeāns 2010

Beļavas muižas pilī — Krišjāņa Valdemāra pamatskolā — ar 16. jūniju gandrīz visu vasaru mitināsies Harija Potera fani, ziņo Gulbenes rajona laikraksts Dzirkstele. Tur norisināsies bērnu un pusaudžu lokā viena no populārākajām vasaras nometnēm, kuru organizē SIA "Miranda M." mācību centrs no Rīgas.

Nometnes organizēšana Gulbenes rajonā izraisījusi diskusijas kristīgajās draudzēs. Par to ar baznīcu apmeklētājiem runājis gan Gulbenes katoļu priesteris Vjačeslavs Bogdanovs, gan luterāņu draudzes mācītājs Māris Sarma. Dzirksteles redakcijā arī saņemta vēstule ar Klementīnes Ozoliņas parakstu, kurā "katoļu draudzes ticīgo vārdā" pausts klajš nosodījums un pat sašutums par nometni, kas notiks Beļavā un kur, kā raksta sieviete, "tiks mācītas kāršu spēles, burvestības".

Nometņu vadītāja Lolita Osipova savā mobilajā tālrunī no dažādiem telefona numuriem esot saņēmusi aptuveni 15 īsziņas no cilvēkiem, kas uzdodoties par kristiešiem, citējot Bībeli, norādot vasaras nometnes saistību ar ļaunajiem gariem, buršanos un maģiju un brīdinot ar Dieva sodu, izteikuši draudus, lai nometnes Beļavā tiktu atceltas. "Man ir pienākums gādāt par bērnu drošību, tāpēc esmu vērsusies policijā," saka Lolita Osipova. "Es uzskatu, ka ir pietiekams pamats vērsties policijā, lai sauktu vainīgās personas pie atbildības."

V. Bogdanovs uzsver, ka norobežojas no agresīviem "kristiešiem", kuriem labpatīk nekorektā formā apliecināt savu šķietamo kristietību. Priesteris uzskata, ka katram ir tiesības uz savu viedokli, arī kristiešiem, taču — neaizskarot citus cilvēkus un respektējot vispārpieņemtās uzvedības normas.

Krišjāņa Valdemāra pamatskolas direktore Ērika Ivanova Dzirkstelei stāsta par gaidāmo Harija Potera fanu nometni Beļavā, kur bērni interesanti un saturīgi vadīs brīvlaiku. Bijusī gulbeniete Diāna Indzere, kas tagad ir Siguldas pilsētas domes darbiniece, vēstī, ka abi viņas bērni vairākkārt bijuši Harija Potera fanu ikgadējās vasaras nometnes dalībnieki. "Nometnē bērni gūst brīnišķīgas prasmes, kā savstarpēji komunicēt. Manas meitas visi labākie draugi ir gūti tieši šajā nometnē. Viņi mācās radoši strādāt komandā, atbalstīt cits citu. Un palīdz pasakainā gaisotne, kas gūta, lasot grāmatas par Hariju Poteru. Nometnes vide ir droša," saka D. Indzere.

Nometņu vadītāja Lolita Osipova stāsta, ka nometnē piedalās arī mācītāju bērni — tas liecinot, ka mūsdienīgi kristieši nebūt nebaidās no Harija Potera. Radošajā nometnē burvestības un pārvērtības izprot kā mākslinieciskas izpausmes, kā trikus. Tam nav nekāda sakara ar buršanos vai maģiju. "Mēs mācām bērniem dejot valsi — tā ir burvestība!" saka L. Osipova.

"Harijs Poters ir mūsdienu bērnu iemīļotākais pasaku varonis. Arī mans mazdēls fano. Viņš pat man ir lūdzis, lai pagādāju viņam burvju nūjiņu," Dzirkstelei saka Gulbenes rajona Izglītības pārvaldes interešu izglītības metodiķe Rasma Vanaga. Viņa uzsver, ka grāmatu par Hariju Poteru lasa bērni visā pasaulē. "Tur ir dzīves filozofija, kas palīdz bērniem izprast pasauli, sevi, labā un ļaunā cīņu," saka R. Vanaga. Viņasprāt, Harija Potera fanu nometne ir pedagoģiski labi organizēts pasākums.

Par incidentu ziņo Baznica.info, The Baltic Times, TvNet. Lolitas Osipovas komentārs par šo informāciju Mirandas nometņu mājas lapā.

Šo rakstu rediģēja eyedam: 10.06.2008 06:52
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā

Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 07.05.2025 20:41