![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Bibliotēkas plauktā par citām lietām, lūdzu, nesarunāties!
Vai nu atrodi piemērotāku forumu, vai izmanto kaucekļus.
Sarunas no bibliotēkas plaukta var tik dzēstas bez brīdinājuma!
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Rex Aegyptus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: terra incognita ![]() |
modiem:piedodiet, ja šāds pavediend jau ir, bet es to neatradu!
Es gribētu zināt jūsu viedokli par Zentas Ērgles darbiem. Man pašam jau tie patīk, visus gan neesmu lasījis, bet izlasītie man patika. Vislabākais darbs bija (3 apvienoti vienā grāmatā) "Mūsu sētas bērni, indiāņi un melnais kaķis." Tā bija un ir mana mīļakā piedzīvojumu grāmata, kuru saraksījusi latviete un arī ietilpst kategorijā -grāmata par bērniem un viņu piedzīvojumiem. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.02.06 ![]() |
Šķiet, ka Zentas Ērgles grāmatas bija pirmās latviešu autoru rakstītās, kuras kaut cik nopietni sāku lasīt bērnībā. Cik atceros, tad vairums no tām tika izlasītas ne vienu reizi vien - un varbūt derētu vēlreiz kādu reizīti tās pārskatīties, nostaļģijas pēc.
Laikam tas tieši bija iemesls tam kādēļ tās sāku lasīt - vecāki sakarā ar šo autori pieminēju tik tolaik man neizprotamu vārdu salikumu - Padomju noskaņa, ka vēlme noskaidrot, kas tā par zvēru ir, lika man ķerties pie to lasīšanas. Savādi, bet nebiedēja pirmās pie rokas esošās grāmatas - "Par mūsu sētas bērniem, indiāņiem un melno kaķi" - visai apjomīgais biezums. Protams, ka izlasot grāmatu atšifrējums neradās, bet vēlme sameklēt un izlasīt pārējos autores darbus gan, ko pilnīgi nenožēloju, tieši otrādi - lielākoties visi atstāja patīkamas atmiņas par bērnības literatūru. Cik atceros, tad pirms pāris nedēļām televīzijā izdzirdēju, ka šīs grāmatas grasās izdot jaunos metienos - ar paskaidrojumiem grāmatas beigās, redz, bērniem daudzi vārdi izrādījušies nesaprotami... Protams, atzīstami, ka šīs grāmatas ieraidzīs jaunus lasītājus, tomēr tā mazliet dīvaini sametas... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.10.04 ![]() |
Esmu lasījusi divas (no tā romantiskā gala (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ) - "Starp mums, meitenēm, runājot " un "Bez piecām minūtēm pieauguši". Labu laiciņu atpakaļ tas bija, bet dažādas ainas vēl tagad bieži atmiņā uzpeld. Ērgle tā dzīvīgi raksta, personāži dzīvīgi, dialogi labi. Drusku panaivi gan, arī ar visu "it kā" dzīves realitātes skarbumu.
Padomnieciskums netraucēja, bija interesanti. CITĀTS(Haunting dream @ 22.03.2006 20:27) [snapback]588886[/snapback] Cik atceros, tad pirms pāris nedēļām televīzijā izdzirdēju, ka šīs grāmatas grasās izdot jaunos metienos - ar paskaidrojumiem grāmatas beigās, redz, bērniem daudzi vārdi izrādījušies nesaprotami... Nu, ir jau drusku dīvaina tāda padomju literatūras pārizdošana. Jo nevarēs viņu lasīt tāds mūsdienu bērns/ tīnis "viennozīmīgi", kā daiļadarbs bija rakstīts. Paralēli sev jātulko vēsturiskās īpatnības ar visiem ideoloģiskajiem zemtekstiem/saukļiem i tālaika slengs piedevām (tie paskaidrojumi tiešām varētu būt visai noderīgi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ). Bet kāpēc gan ne. Praktisksks ieskats pašu tuvajā vēsturē. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 10.05.2025 02:43 |