M.Mičela ''Vējiem līdzi'', romāns |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Bibliotēkas plauktā par citām lietām, lūdzu, nesarunāties!
Vai nu atrodi piemērotāku forumu, vai izmanto kaucekļus.
Sarunas no bibliotēkas plaukta var tik dzēstas bez brīdinājuma!
M.Mičela ''Vējiem līdzi'', romāns |
20.06.2005 15:26
Raksts
|
|
Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas Grupa: Biedri Pievienojās: 30.06.04 Kur: Rīga |
Izmantojot meklētāju, neatradu pavedienu, kas būtu veltīts šai grāmatai, kuru daudzi uzskata par visizcilāko pagājušā gadsimta darbu. Šovasar viņu pārlasu jau kādu sesto reizi, bet joprojām neapnīk.. saistošs, vēsturisks romāns ar kaislībām un intrigām (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) .
Kādas ir jūsu atsauksmes ? |
|
|
12.03.2006 18:16
Raksts
|
|
Lecina seskus Grupa: Biedri Pievienojās: 09.07.04 Kur: Valmiera :D |
Vējiem līdzi ir fantastiska grāmata. Izlasīju arī visus turpinājumus [pagājušajā nedēļā burtiski, tāpēc negulēju], bet nu pēc kārtas.
"Vējiem līdzi" bija skaists stāsts, kur brīžiem bija melodramatiskas vietas, bet pēc pirmītējās nopietnības tādas vnk vajadzēja. Vajadzēja. Kā sīrupu dvēselei. Lieliska grāmata, ar saviem sarežģījumiem un nelielām kļūdām, kas iespējams bija tulkotāja vaina, bet nu man nav ko piebilst - tiešām lieliska grāmata, lasīju visu nedēļu pa naktīm, lai visas daļas izlasītu. Nenožēloju. "Skārleta" I un II daļa. Uzrakstīts jau labi un intriģējoši. Mazliet trūka piesitiena un bija citādāk nekā "Vējiem līdzi", bet es neteikšu, ka man nepatika. Tur gan dramatiskas ainas bija biežāk un tā gadiem ilgā gaidīšana starp tiem abiem mazliet kaitināja, bet visādi citādi aizraujoši un man patika. Nudien. Interesanti, par šīm daļām arī ir filma? Starp citu man neliekas, ka diži tika izmainīti tēlu raksturi. "Rets Batlers". Tā bija pirmā grāmata no šīs sērijas ko izlasīju un tā pamudināja mani izlasīt pirmās daļas. Ieturēta jau romantiskā stilā un var just, ka no pirmajām grāmatām atšķiras pamazām kļūstot arvien modernāka, tomēr tas ir visnotaļ pakāpeniski, ka atškirību grūti just. Un par spīti tam, ka rupji tika ignorēti vecumi un ielaists "'Titānika" faktors, man ļoti patika un man nebūtu pretī redzēt filmu pēc šīs grāmatas. Tad nu ko lai vēl saka? Grāmatas lieliskas. Turpinājumos ir mazliet citi piesitieni, tomēr to autores ir lieliski piemēorjušās orģinālautores stilam un radījušas apsveicamus turpinājumus patīkami iepriecinot šo sēriju ar laimīgām beigām. Cepuri nost. Tad vēl. Jautājums - vai Latvijā var dabūt "Vējiem līdzi" VHS or DVD un vai pārējām grāmatām ir uzņemtas filmas? |
|
|
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 01.11.2024 02:03 |