![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.10.04 ![]() |
Uzliku meklētājā un satriekta konstatēju, ka NU TIK TIEŠĀM nav tāds pavediens šeit atrodams! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif)
Manuprāt, labākā fantāzijas grāmata bērniem, ko jebkad esmu lasījusi, lai gan tik filozofiski dziļa, ka tā īsti viņā var "iebraukt" tikai ar pieaugušu prātu - sevišķi otrā daļa. Nezinu, cik daudzi ir lasījuši ( nu filmu ta' visi zin), jo latviski laikam bijis tikai viens izdevums un pasen, vismaz nevienā grāmatnīcā viņu nemana. Domāju, būtu vērts kādai izdevniecībai viņu pārizdot. Pati esmu lasījusi divreiz - 6. klasē un vidusskolā, un abas reizes viņa man bija īsts brīnums (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) un joprojām ir. Tas vispār ir satriecoši, kā tā var rakstieks ieraudzīt un iztēlot. Un ne jau tikai par fantāziju, tās bezrobežību un neizsīkstošajiem avotiem, bet visvairāk par ceļa "dari to, ko tu gribi" mistēriju - maksu, ko tas prasa un ieguvumu. Sasniegt mērķi pēc mērķa, pamazām pazaudējot sevi un galā - atkaliegūt, ar dziļāko no visām vēlmēm. Brīnums (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) Šo rakstu rediģēja Ausminta: 12.02.2006 14:27 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Tulkotāji Pievienojās: 13.02.06 Kur: Dēļu laivā uz grīdas ![]() |
Labadiena,
Šorīt braucot pār daugavu es tieši iedomājos par Endi, nebūtu jau tā ka man nepatiktu GP vai HP (ko gan es te dariitu:)) bet ar bezgalīgo stāstu neviena grāmata nespēj mēroties spēkiem ar mani, kaut vai piemēram man ir pietiekami daudz gadu, bet no rīta braucot uz darbu pār miglainu daugavu es pārdomāju nodaļu par miglas jūru - par to cik ļoti mēs gribam piederēt kādai kopienai, tā tas ir jebkurā vietā, piemēram, internetā - tu meklē sev līdzīgos, kādu kopienu kurai piederēt, bet tā ir tāda blandīšanās pa "miglu"... Un tā katru rītu, jo katrs rīts atver vienu no tukstošs durvīm, kas ved mūs pie mūsu pēdējās, patiesās vēlēšanās ... "- Paklausies kungs, Goraogaams klusi saciija, - Fantaaazija ir kaada vieta, kas uz visurieni ved un no kurienes visu var aizsniegt. $o vietu sauc par TUUKSTOSH DURVJU TEMPLI. Nevien ssho Templi nav nekad nav redzeejis no aarpuses, jo taas nemaz nav shim Templim. Tachu taa iekshpuse sataav no durvju Labirinta. Kursh to grib iepaziit, tam jaaiedroshinaas turp ieiet iekshaa. - kaa tas ir iespeejams , ja Templim nevar tuvoties no aarpuses? - Ikvienas durvis, - lauva turpinaaja,- ikvienas durvis Fantaazijaa, pat visparastaakaas kuuts vai virtuves, jaa pat skapja durvis, noteiktaa mirkliivar kljuut par ieejas vaartiem TUUKSTOSH DURVJU TEMPLII. Ja mirklis ir garaam , taas kljuust par taam pashaam , kas bijushas ieprieksh. Taapeec neviens nevar ieiet divreiz pa taam pashaam durviim. Un nevienas no tuukstosh durviim nekad neved atpakalj uz turieni , no kurienes tu esi naacis. Atpakaljcelja nav. - Bet, ja reiz esi iekshaa, - Bastians vaicaaja, - vai tad ir iespeejams atkal no taa kaut kur iziet laukaa? - Jaa, - lauva atbildeeja, - tikai tas nav tik vienkaarshi kaa parastaas celtnees. jo caur Labirinta tuukstosh durviim tevi spej vest tikai iista veeleeshanaas. Kuram taas nav , tam jaamaldaas pa Labirintiem tik ilgi , liidz tas zina ko veelas. Un gadaas ka reizeem paiet ljoti ilgs laiks. - Un kaa lai rodu ieeju Templii? - Vajag veeleeties. - Savaadi , ka nevar veeleetie to ko grib. No kurienes muusos rodas veeleeshanaas? Un kas vispaar ir veeleeshanaas?" "Ejot veelmju celju no vienas pei naakamaas un liidz peedeejai. Tas tevi aizvediis pie tavas PATIESAAS VELEESHANAAS. Tas ir biistamaakais no visiem celjiem, - lauva izraadiija, -Shis celjsh parasa vislielaako godiigumu un piesardziibu, jo ne pa vienu citu celju nav tik viegli pilniigi nomaldiities....." Vienkārši pasaulē nav labāka rakstnieka par Endi, kādu kurš ar tik pārsteidzošu domu lidojumu atklātu tik daudz par mūsu - cilvēkbērnu - pasauli, un liekas, ka neviens stāsts vairs netiks stāstīts, tā it kā tas būtu pirmais (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Birokraac |
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 13.05.2025 14:34 |