![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.10.04 Portretu fotogrāfs ![]() |
Nu tā.... Ceru, ka šī ideja neizgāzīsies ar lielu blīkšķi. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)
Ideja ir tāda - Mums šogad skolā latv. literatūrā ir jāraksta lasītāju dienasgrāmata. Tajā mēs ierakstam to, ko esam izlasījuši un mazus komentāriņus. Mēs (gandrīz) katrs pašlaik (ne jau burtiski tagad, bet vispār - šodien, vakar, aizvakar utt.) kaut ko lasām. Varbūt, ka mēs kurbijkurnē varētu uztaisīt ko līdzīgu. Piem., es uztaisu postu, kurā es ierakstu, ko nesen izlasīju. Kad izlasu nākamo grāmatu, atkal iepostoju utt. Tātad, varētu rakstīt apmēram šādi: Autors: Grāmatas nosaukums: Izdevniecība: Lappušu skaits: Satura vadlīnija (īsi): īss komentārs: kāds labs citāts: Ja grib, citātu var arī nerakstīt, bet autors, nosaukums un īss saturs būtu obligāti Un tad varbūt mēs varam sākt ierakstīt grāmatas kuras esam izlasījuši no 2005. gada sākuma, protams, ja atceramies (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Visas grāmatas es nerakstīju, jo nevajag apkraut jau tā pierakstīto postu ar ne-tik labām grāmatām. Par manām grāmatām Autors: Aidas Pelenis Grāmatas nosaukums: 14 Restitūcijas Dienas Izdevniecība: Jumava Lappušu skaits: 420 Satura vadlīnija (īsi): darbība risinās bijušajās PSRS un Eiropas valstīs. Slepenā "Restitūcijas" plāna nolūks ir pilnībā atjaunot PSRS, sagraujot Eiropas valstu ekonomiku. Šajā VDK, FIB un CIP nežēlīgajā spēlē tiek ierauts arī kāds lietuviešu diplomāts īss komentārs: baigi labais spriedzes romāns. velk uz Dena Brauna pusi, bet labāks. kāds labs citāts: neatceros Autors:Harijs Harisons Grāmatas nosaukums: Rietumos no Ēdenes Izdevniecība: Gandrs Lappušu skaits: 383 Satura vadlīnija (īsi): Grāmatā ir par to,kas būtu noticis ja meteorīts nebūtu nokritis un dinozauri nebūtu izmiruši. zemi apdzīvo lielas ķirzakas -maragi -apmēram cilvēka augumā (garākas). palikuši tikai daži pirmatnējie cilvēki. Gramatā izseko maza zēna dzīves gaitām maragu gūstā. īss komentārs:mazliet dīvains stāsts kāds labs citāts:"Tam, kas notiek šodien un pēcāknav nekādas nozīmes, kamēr rītdienas rītdiena ir tā pati vakardienas vakardiena." Autors:Rihards Dibels Grāmatas nosaukums:Tūkstošgades Ķeizars Izdevniecība:Alberts XII Lappušu skaits:581 Satura vadlīnija (īsi):Kādreizējam mūkam augsta baznīcas amatpersona lūdz izdarīt pakalpojumu svētīgā nolūkā ((IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ) izgatavot mazu viltojumu. Bet pussagruvušā btuņinieku pilī darbība sākāpinās tiktālu, ka gandrīz "aizdedzina pasauli". Darbība notiek 13. gadsimtā, kad mirstīga pasaule gaidīja pasaules galu. īss komentārs: Mana pagaidām mīļākā grāmata!!! Iesaku izlasīt kāds labs citāts:Pārāk gari citāti Autors:Viljams Pīters Bletijs Grāmatas nosaukums:Sātana Izdzinējs Izdevniecība:Kabata Lappušu skaits:301 Satura vadlīnija (īsi):12gadīgaja Rīgana uzvedas ļooti dīvaini. Palīgā tiek saukti ārsti, taču, kad tie izrādās bezspēcīgi, palīgā tiek aicināts tēvs Karras. īss komentārs:ļoooti dīvains un tumšs stāsts. bet lasīt var. kāds labs citāts:"Pasaules ļaunums jūs ir pārliecinājis par velna eksistenci. Bet kas tad ir radījis labo?" |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 16.03.05 Kur: ormaņu iela ![]() |
Autors:
Ferdinands Lušs. Grāmatas nosaukums: Baloža skelets. Izdevniecība: acis. Lappušu skaits: 151.lpp. Satura vadlīnija (īsi): Stāsts par direktora un kādas skolnieces attiecībām, sekas, blakus drabības. Īss komentārs: Šo grāmatu izstāstīt nevar, tā ir jāizlasa. Kāds labs citāts: " Tai naktī Ferdinandam sapnī nez kāpēc parādījās Inese. Tērpta baltā, caurspīdīga kleitiņā, viņa skrēja pa bezgalīgu, saules pielietu, pieneņu pļavu, un cauri tērpa gaisīgajam audumam nepārprotami vīdēja meitenes pusplaukušo krūšu tumšie galiņ. Ferdinands gribēja uzsaukt: "Uzliec taču krūšturi, ````!" bet sapratis, ka Inese ir pārāk tālu, lai sadzirdētu, metās viņas virzienā. Šis neprātīgais skrējiens vilkās gandrīz visu nakti, tas bija mokošs un saldkaisli smacējošs, sviedri aumaļām gāzās pār Ferdinanda pieri, un veltas bija visas pūles tos kaut kā noslaucīt. Ik pa brīdim direktors apstājā, salika rikas pie mutes taurītē un kliedza, cik vien viņam bija spēka: "Uzvelc taču krūšturi, ```` tāda!", bet Inese to nedzirdēja un gavilēdama skrēja tikai uz priekšu pa bezgalīgo, saules pielieto, zeltaino pieneņu pļavu, un Ferdinands skaidri saklausīja, kā puķu kātiņi knakšķēdami lūst zem meitenes kailajām pēdām. Šis troksnis Ferdinandam atgādināja skolotāja Rītiņa kurpju klaukstoņu, tāpēc tracināja viņu vēl vairāk. "Ak Dievs! Dod man spēku apstāties!" nelaimīgais direktors, un, lai gan Dieva patiesībā nemaz nebija, tas viņu uzklausīja - Ferdinands pamodās. Viņš bija viscaur nosvīdis slapjš un smagi elpoja, bet acu priekšā vēl arvien turpināja lēkāt Ineses Jansones gavilējošā seja un tumšie krūšu galiņi. "Ak, Dievs! Par ko tu man uzsūti šādus murgus?" ferdinands noelsās, lai gan skaidri apzinājās, ka iemeslu ir vairāk nekā pietiekami. "Vai es tiešām būtu iekārojis šo mazo palaistuvi?" viņš prātoja. "Laikam taču ne, nav iespējam iekārot skolnieci, kurai ir tik muļķīga sejas izteiksme. Būs jāpiezvana skolotājai Balodei." Ferdinands uzgrieza numuru. Pēc septiņiem pīkstieniem otrā galā tika pacelta klausule. "Lūdzu?" atsaucās mācību daļas vadītājas samiegojusies balss. "Skolotāja Balode?" "Jā. Es klausos." "Cik abortu jums no manis jau ir bijis?" "Septiņi..." pazinusi direktora balsi, atzinās skolotāja Balode, "Vai nevēlaties astoto?" "Jā, labprāt. Tikai šobrīs pie manis ir iebraukuši vecāki no laukiem..." "Es ceru, ka viņus nepamodināju?" "Nē, laikam guļ. Cik, lūdzu, tagad ir pulkstens?" "Nedaudz pāri pieciem. Vai šādā laikā direktors drīkst aicināt pie sevis ciemos augsti tikumīgu mācību daļas vadītāju?" "Jā, protams. Kā jūs domājat - cik daudz laika tas aizņems?" "Kas?" "Labi, direktor... Gaidiet!" " |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 13.05.2025 22:01 |