![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.08.04 ![]() |
Es esmu 654 lpp biezas grāmatu iz lasījis.
HP un Uguns Biķeris; Zvaigžņu Kari - Pēdējā pavēle/3.grām. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.10.05 Kur: cēsis ![]() |
Roviela Kad Tolkiins jau raxtija Gp.. vinjsh pats to jau iedaliija 6 graamataas.. kuras iespieda 3 seejumos, taadelj tas ir kluvis par taadu tradiiciju visu laiku iespiest 3 seejumos pa 6 graamataam.... Ja visi shie 3 sejumi ir apvienoti tas buutu diezgan nepareizi.. attieciibaa pret raxtnieku..
Tolkiins shiis 6 graamatas neraxiija peec kaartas....!!! kaa pirmo vinjsh uzraxtiija 1 gramatu, tad ja nemaldos 5.. [nu katraa zinjaa vinjsh raxtija jauktaa seciibaa ]. Un sanaaca ka katras 2 gramatas ir ar vienaadu domu... taadelj arii radaas shis 3 sejumu iedalijums.. Proti:Gredzenu brālība,Divi Torņi un protams Ķēniņa atgriešanās....[uzskata ka Tolkiins vinjas . proti 6 gramatas ir iedalijis 3 seejumos, jo katraas 2 graamaas bija viena doma...... Ideja... ]... Man te beigaas sanaaca baigi Filozofeet, bet sanaak : ja visi 3 sejumi ir iespiesti vienaa gramtaa tad tas ir ljoti aplami, un nepareizi!!! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Roviela Kad Tolkiins jau raxtija Gp.. vinjsh pats to jau iedaliija 6 graamataas.. kuras iespieda 3 seejumos, taadelj tas ir kluvis par taadu tradiiciju visu laiku iespiest 3 seejumos pa 6 graamataam.... Ja visi shie 3 sejumi ir apvienoti tas buutu diezgan nepareizi.. attieciibaa pret raxtnieku.. Tolkiins shiis 6 graamatas neraxiija peec kaartas....!!! kaa pirmo vinjsh uzraxtiija 1 gramatu, tad ja nemaldos 5.. [nu katraa zinjaa vinjsh raxtija jauktaa seciibaa ]. Un sanaaca ka katras 2 gramatas ir ar vienaadu domu... taadelj arii radaas shis 3 sejumu iedalijums.. Proti:Gredzenu brālība,Divi Torņi un protams Ķēniņa atgriešanās....[uzskata ka Tolkiins vinjas . proti 6 gramatas ir iedalijis 3 seejumos, jo katraas 2 graamaas bija viena doma...... Ideja... ]... Man te beigaas sanaaca baigi Filozofeet, bet sanaak : ja visi 3 sejumi ir iespiesti vienaa gramtaa tad tas ir ljoti aplami, un nepareizi!!! Šajā pavedienā tas gan ir OFFT, bet, lai būtu! Jā, protams, ka to izdarīja Tolkīns pats (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Pēc redakcijas lūguma. Bet, cik sējumos grāmatu iespiež tagad, tam nav nekādas nozīmes, ja vien saglabājas oriģinālais dalījums daļās un nodaļās. Citādi, pēc Tavas grāmatu iespiešanas teorijas, jebkurai grāmatai drīkstētu izdot tikai faksimilus, vai pat vienīgi kopijas uz tāda paša papīra kā oriģinālus. Grāmata tomēr nav glezna, kurai galvenais ir izskats. Grāmatai galvenais ir saturs. Tad jau mani daudz vairāk tracina tas, ka latviski nav iztulkoti un izdoti pielikumi, kas oriģinālam bija klāt (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Lūk, tas jau ir būtisks trūkums. Šo rakstu rediģēja Roviela: 27.12.2005 08:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 25.05.2025 07:57 |