![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Tvarsta pūķus Rumānijā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.07.03 Kur: Rīga Grafiķe 2005 ![]() |
---- Uzmanību! Iespējami spoileri! ----
Ja pats/i neesi filmu vēl skatījies/usies, lasi atsauksmes pats/i uz savu atbildību. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Šajā pavedienā, visi, kas vēlas, un kas jau ir noskatījušies filmu "Harijs Poters un Uguns biķeris", var iesūtīt iespaidus, apskatus kā arī novērtējumu šai filmai. Noteikumi gandrīz tādi paši, kā ar pagājušo filmu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Katrs biedrs drīkst iesūtīt tikai vienu apskatu (t.i. 1rakstu), raksta garumam ir jāpārsniedz 170vārdi (to viegli var pārbaudīt Microsoft Word, kā arī ņemot vērā to, ka ceturtā filma ir garāka par trešo filmu). Īsāki raksti tiks dzēsti. Apskatus drīkstēs iesūtīt tikai sākot ar 25.novembri, plkst. 15.00. Tad pirmais seanss būs beidzies. skow |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.06.04 Kur: pašlaik šeit :) ![]() |
Tikko kā atnācu no filmas noskatīšanās. Emocijas nu ir ļoti sakāpinātas un gribu izteikt arī savas domas.
Zinu, ka internetā filma bija satopama jau kādu laiciņu, bet gaidīju tieši, kad varēšu redzēt to uz lielā ekrāna, jo tad viss ir savādāk: var vairāk pamanīt, arī emocijas ir ievērojami lielākas. Vismaz man. Sākumā, skatoties bija tā, ka visu laiku mēģināju filmu salīdzināt ar grāmatu. Tad nesakrita tās notikumi, tad nešķita, ka aktieri ir tādi, kādiem tiem jābūt. Un, protams, žēl, ka tik daudz ir izgriezts no filmas. Daudzi notikumi nav apskatīti. Vispirms mani mulsināja Harija sapnis, jo tas jau uzreiz parādīja filmas gaitu un Voldemorta visuzticamāko kalpu. Arī Pasaules Kalambola čempionāts bija tāds ļoti saraustīts. Pats čempionāts gandrīz nemaz netika parādīts, un pēkšņais nāvēžu uzbrukums, kā arī Harija bezsamaņa... Tas viss šķita ļoti neparasti, jo, man šķiet, mēs visi pārāk labi atceramies, kā viss notika grāmatā. Mani ļoti iespaidoja skolu audzēkņu parādīšanās, tas bija ļoti iespaidīgs moments vairāk gan palika atmiņā Durmštrangas audzēkņu (vienkārši kolosālu puišu) uznāciens. Tas bija kolosāli! Daudzi iepriekš bija teikuši, ka ainas ar Tramdānu būs smieklīgas, bet man tā vis nešķita vismaz ne tās, kas bija klasē. Vienīgi tā, kur Trakacis pārvērta Drako par sesku (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Viena no vissmieklīgākajām ainām bija, kur abi dvīņi šķērsoja pilngadības robežu. Tas kā viņi novecoja un pēcāk sāka villoties, bija kolosāli. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Vispār pēc pirmās pusstundas es pārstāju salīdzināt filmu ar grāmatu. Jo tā bija tik aizraujoša, specefektiem un emocijām tik bagāta, ka nebija pat laika īpaši piedomāt par līdzībām vai atšķirībām. Lai gan bija paziņots, ka šī filma būs trilleris, tomēr mani pārsteidza daudzie briesmīgie un drūmie skati. Kā par brīnumu, man nešķita, ka visšausmīgākā aina ir Voldemorta atgriešanās kapsētā un viņa cīņa ar Hariju. Daudz briesmīgāki man šķita pārbaudījumi. Pūķa uzbrukumi Harijam bija ļoti strauji un nepārtraukti. Un kritiens, manuprāt, bija baismīgs. Zemūdens ainas bija ļoti tumšas un ūdens ļaudis bija diezgan briesmīgi attēloti. Arī visu četru zem ūdens ieslodzīto bērnu ķermeņi izskatījās drīzāk kā slīkoņi, nevis kā dzīvi cilvēki. Ļoti izbrīnīja zemūdens ainas beigas, kad Harijs, praktiski slīkdams, izteica burvestību, kas izsvieda viņu ārā no ūdens. Labirinta ainas bija ļoti drūmas. Žēl, ka tur nebija nekādu briesmoņu (piem., spridzekļmūdžu vai arī Sfinksas), bet labirinta pārmaiņas bija baismīgas. Un brīdis, kad Flēru ievilka dzīvžogu sienā, bija šausmīgs. Visvairāk mani aizkustināja filmā moments, ka Sedriks Harijam palūdz aizdabūt viņa ķermeni atpakaļ pie tēva. Atzīšos, ka laikā, kad Harijs atgriezās un izmisumā raudāja pār Sedrika ķermeni, es pati nevarēju novaldīt asaras. Šinī filmā bija arī ļoti spilgti parādītas pusaudžu attiecības, viņu problēmas, nesaprašanās, pirmā mīlestība utt. No šo attiecību klāsta visvairāk palika atmiņā Rona un Hermiones strīds pēc balles, kur Hermione patiešām izskatījās izmisusi un tikai muļķis (kas Rons arī ir) nesaprastu viņas jūtas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 21.06.2025 07:43 |