Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Izlasi, pirms iesūti!

Lūgums neaizrauties ar jaunu pavedienu veidošanu pa labi un pa kreisi - par visiem sīkumiem, par ko tik vien varētu iedomāties. Ja vēlies aizsākt jaunu tematu, tad runā par jautājumu, kas tevi interesē, par ko tev ir, ko teikt, un kuru tu patiešām vēlies apspriest.

Katra jauna pavediena pirmajam rakstam ir jābūt vismaz 150 vārdu garam (šajā lūgumā kopā ir 76 vārdi). Pretējā gadījumā pavediens tiks dzēsts, neskatoties uz to, kādas atbildes būs iesūtītas.

eyedam
iesūtīt 20.07.2005 14:55
Raksts #1

Neuzbilstamais
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 23.07.03
Kur: Latvija, Rīga
Klusais okeāns 2010

Šajā pavedienā varēsiet izlasīt HP 6. grāmatas fragmentu tulkojumus, kas to autoriem kalpoja kā atļauja HP forumu piekļuvei, pirms latviešu versijas iznākšanas (visticamāk šī gada nogalē).

eyedam
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Sākt jaunu pavedienu
Atbildes
eyedam
iesūtīt 07.11.2005 00:50
Raksts #2

Neuzbilstamais
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 23.07.03
Kur: Latvija, Rīga
Klusais okeāns 2010

27. nodaļa

*** Tulkojusi: Alchemy ***

Viņš zināja, ka tas ir nostrādājis, pirms vēl atvēra acis: sāļā smarža, jūras vējš bija pazuduši. Viņš un Dumidors trīcēja un pilēja tumšās Cūkmiestiņa Lielās ielas vidū. Vienā drausmīgā brīdī Harija iztēle parādīja viņam vairākus inferi, lienot uz viņa pusi no veikalu sienām, bet viņš pamirkšķināja acis un ieraudzīja, ka nekas neviļņojas, viss bija mierīgs, pilnīga tumsa, izņemot dažas laternas un atvērtus augšējos logus.

– Mēs to izdarījām, profesor,– Harijs ar grūtībām nočukstēja, viņš pēkšņi atskārta, ka uz viņa vaiga ir sūrstoša rēta. – Mēs to izdarījām! Mēs dabūjām Horkruksu!

Dumidors atbalstījās pret viņu. Vienu momentu Harijam likās, ka viņa amatieriskā teleportācija ir iesviedusi Dumidoru disbalansā, tad viņš ieraudzīja viņa seju, bālāku un grūtsirdīgāku kā jebkad attālās laternas gaismā.

– Ser, vai jums viss kārtībā?

– Ir bijis labāk,– sacīja Dumidors vārgi, lai gan viņa mutes kaktiņi savilkās. – Tā dzira... nebija nekāds spēka dzēriens.

Un, Harijam par šausmām, Dumidors noslīga uz zemes.

– Ser... viss ir kārtībā, jums viss būs kārtībā, neuztraucieties...

Viņš apskatījās apkārt izmisīgi pēc palīdzības, bet neviens nebija redzams, un viss, par ko viņš varēja padomāt, bija, ka viņam kaut kā ātri jāaizdabū Dumidors uz slimnīcas spārnu.

– Mums jādabū jūs uz skolu, ser... Pomfreja madāma...

– Nē,– sacīja Dumidors, – Tas ir... profesors Strups, ko man vajag... bet es nedomāju... ka varu iet ļoti tālu šobrīd.

– Protams... Ser, klausieties, es pieklauvēšu pie durvīm, atradīšu vietu, kur jums palikt... Tad es varu aizskriet un dabūt madāmu...

– Severusu,– skaidri teica Dumidors. – Man vajag Severusu.

– Labi, Strupu... bet man jūs jāatstāj uz brītiņu, lai es varu...

Tomēr, pirms Harijs varēja pakustēties, viņš izdzirda soļus.

*** Tulkojis: .: ARTANIS :. ***

Malfojs izrādīja mazāk apņēmības kā līdz šim. Brīdī, kad ielūkojās Dumidora sejā, kas bija kļuvusi vēl bālāka un noslīdējusi zemāk kā ierasts, jo viņš bija saļimis pret sienu, viņš šķita pārbijies.

– Viņam šaisaulē tik un tā ilgi vairs nav atlicis, ja jautā man!– teica vīrs ar greizo skatienu, un viņa teiktajam pievienojās māsas sēcošā ķiķināšana. – Paskatieties taču uz viņu – kas tad ar tevi noticis, Dumij?

– Eh, mazāka izturība, lēnāka reakcija, Amikus,– sacīja Dumidors. – Vecums, vārdu sakot... Kādu dienu, iespējams, tas notiks arī ar tevi... ja paveiksies...

– Un ko tad tas nozīmēja, ko?– nokliedzās nāvēdis, pēkšņi kļuvis nikns. – Vienmēr viens un tas pats, vai ta' ne, Dumij? Vienmēr runājam, bet nedaram neko, neko. Es pat nesaprotu, kapēc Tumsas pavēlnieks apgrūtina sevi, lai tevi nonāvētu. Aiziet, Drako, izdari to!

Bet tajā brīdī pēkšņi atsākās kautiņa skaņas, kas nāca no kāpnēm, un bija dzirdama balss, kas kliedza: – Viņi ir aizbarikādējuši kāpnes - Dragātum! DRAGĀTUM!

Harija sirds salēcās – tas nozīmēja, ka šie četri nāvēži nebija nonāvējuši visus, kas pretojās lejā, bet tikai par matu izlauzušies cauri cīņai, lai nokļūtu līdz torņa virsotnei, un, spriežot pēc skaņas, radījuši aiz sevis barjeru...

– Aiziet, Drako, ātrāk!– dusmīgi uzsauca brutālā paskata nāvēdis.

Bet Malfoja roka ar zizli tagad trīcēja tik stipri, ka viņš tik tikko spēja ar to notēmēt.

– Es to izdarīšu,– norūca Pelēkmuguris, tuvojoties Dumidoram, rokas izstiepis un zobus atiezis.

– Es teicu nē!– nokliedzās vīrs ar rupjo seju; uzzibsnīja gaisma, un vilkatis tika aizmests malā; viņš atsitās pret mūra margām un nogrīļojās, izskatīdamies nikns. Harija sirds dauzījās tā, ka likās neiespējami, ka viņu neviens nedzirdēja; ka nedzirdēja, ka viņš atradās tepat, sasaistīts ar Dumidora burvestību – ja tikai viņš spētu pakustēties, ja spētu notēmēt no Paslēpņa apakšas...

– Drako, dari to, vai palaid kādu no mums...– uzsauca sieviete, bet tieši tai brīdī atsprāga vaļā durvis uz kāpnēm, un tajās stāvēja Strups, rokā sažņaudzis zizli, un, melnajām acīm šaudoties, nopētīja visu, sākot no Dumidora, kas bija saļimis pret sienu, beidzot ar nāvēžiem, tai skaitā vilkaci un Malfoju.

– Mums ir problēma, Strup,– teica plecīgā Amikusa, kuras acis un zizlis bija pievērsti Dumidoram, – puika, šķiet, nav spējīgs...

Bet kāds cits pēkšņi izrunāja Strupa vārdu.

– Severus...

Šī izteiksme Hariju izbiedēja vairāk nekā viss šovakar pieredzētais kopā. Pirmoreiz Dumidors lūdzās.

Strups neteica neko, tikai pagāja uz priekšu, reizē rupji pagrūžot malā Malfoju. Trīs nāvēži klusējot pakāpās atpakaļ. Pat vilkacis šķita izbiedēts.

Strups brīdi skatījās uz Dumidoru, un viņa sejas skarbajā rievās bija iegravēts riebums un naids.

– Severus...lūdzu...

Strups pacēla savu zizli, un pavērsa to tieši uz Dumidoru.

Avada Kedavra!

Zaļas gaismas šautra atdalījās no Strupa zižļa gala, un trāpīja Dumidoram tieši krūtīs. Harija šausminošais kliedziens tā arī nespēja izlauzties pār viņa lūpām; mēms un sastindzis, viņš bija spiests noraudzīties kā Dumidors tiek uzrauts gaisā: uz īsu brīdi viņš izskatījās apturēts karājamies zem spīdošās miroņgalvas, un tad atmuguriski kā liela lupatu lelle lēnām krita pāri mūra izrobojumam un pazuda no skata.
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā
eyedam   Grāmatas fragmentu tulkojumi   20.07.2005 14:55
eyedam   1. nodaļa *** Tulkojusi: skowij-snowij *** Bij...   20.07.2005 14:56
eyedam   2. nodaļa *** Tulkojis: mr Bl@ck *** Daudzu jū...   20.07.2005 14:56
eyedam   3. nodaļa *** Tulkojis: Victor Krum *** Dārgo ...   20.07.2005 14:57
eyedam   4. nodaļa *** Tulkojusi: bafa *** Par spīti fa...   20.07.2005 14:59
eyedam   5. nodaļa *** Tulkojis: Janzizs *** Harijs un ...   20.07.2005 15:03
eyedam   6. nodaļa *** Tulkojusi: dreamer *** Tā Harijs...   20.07.2005 15:04
eyedam   7. nodaļa *** Tulkojusi: Nimue *** Lielu daļu ...   20.07.2005 15:05
eyedam   8. nodaļa *** Tulkojusi: Ashly *** Harijs nesp...   20.07.2005 17:17
eyedam   9. nodaļa *** Tulkojusi: ledene *** Harijs un ...   20.07.2005 17:17
eyedam   10. nodaļa *** Tulkojis: *RONS* *** Harij...   20.07.2005 17:18
eyedam   11. nodaļa *** Tulkojusi: !Harpy! *** ...   29.08.2005 12:41
eyedam   12. nodaļa *** Tulkojusi: Siriuss *** Harijs p...   29.08.2005 12:47
eyedam   13. nodaļa *** Tulkojis: voldy *** Keitija tik...   29.08.2005 13:00
eyedam   14. nodaļa *** Tulkojis: B.D. *** N...   29.08.2005 13:02
eyedam   15. nodaļa *** Tulkojis: Daimorte *** Sniegs v...   29.08.2005 13:07
eyedam   16. nodaļa *** Tulkojusi: amandiona *** – Tāta...   07.11.2005 00:33
eyedam   17. nodaļa *** Tulkojusi: keita *** Vēlu pēcpu...   07.11.2005 00:37
eyedam   18. nodaļa *** Tulkojusi: Sibilla *** Nākošajā...   07.11.2005 00:38
eyedam   19. nodaļa *** Tulkojusi: Potter_Girl *** Bija...   07.11.2005 00:39
eyedam   20. nodaļa *** Tulkojusi: Ragainīte *** Doma, ...   07.11.2005 00:40
eyedam   21. nodaļa *** Tulkojusi: Axa Night *** Notērē...   07.11.2005 00:41
eyedam   22. nodaļa *** Tulkojis: deniss *** Kad viņi t...   07.11.2005 00:41
eyedam   23. nodaļa *** Tulkojusi: MiniMaus *** Harijs ...   07.11.2005 00:44
eyedam   24. nodaļa *** Tulkojusi: wEbberly *** – Ron, ...   07.11.2005 00:44
eyedam   25. nodaļa *** Tulkojusi: Angeldust™ *** Harij...   07.11.2005 00:48
eyedam   26. nodaļa *** Tulkojusi: Angeldust™ *** Harij...   07.11.2005 00:48
eyedam   27. nodaļa *** Tulkojusi: Alchemy *** Viņš zin...   07.11.2005 00:50
eyedam   28. nodaļa *** Tulkojis: aiva *** Harijs aizdr...   07.11.2005 00:50
eyedam   29. nodaļa *** Tulkojis: ils *** – Lai gan Dum...   07.11.2005 00:52
eyedam   30. nodaļa *** Tulkojis: eyedam *** Skolas per...   07.11.2005 00:52
Zandux   Ak dies es to visu izlasīju jo gribēju zināt kas t...   13.06.2007 09:15
Aiva   CITĀTS(Zandux @ 13.06.2007 10:15) 1153117...   13.06.2007 13:43

Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 21.05.2025 20:44