![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.05.05 ![]() |
Kurš Jums liekas dižākais no cilvēku rases? Beor the old, Berens, Isildurs, Elendils, Aragorns?
Nu es personīgi izvēlētos Berenu, jo viņa varonība pildot quest of sillmaril, bija neizmerojama, kaut gan Neapšaubāmi Isildūrs bija dižens, bet viņam bija viens liels mīnus, proti gredzena neiznīcināšana, savukārt šis iestadija Minas Tirith balto koku. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: Belerianda ![]() |
Vienu mirkli es ar' sliecos par labu Berenam, galu galā Silmarillu (neaizmirsīsim, ka ar Lutiēnas palīdzību) izglāba. Tiesa, neesmu gan pārliecināts, vai diženums atkarīgs no tā, cik daudz Dž. R. R. T. par kuru tēlu uzrakstīja, manuprāt, šeit drīzāk derētu jautājumi "kurš no cilvēkiem deva vislielāko ieguldījumu Viduszemes vēsturē" un "kurš cilvēks tev pašam vislabāk patīk kā tēls". (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Taču no cilvēkiem te nevar nepieminēt
1) Earendilu (viņu arī izvēlos kā diženāko cilvēku). Earendila veikums imho ir diženāks nekā Berena - nevis viena Silmarilla nosperšana no Tumsas Valdnieka kroņa, bet gan visu Viduszemes palikušo labo būtņu izglābšanu no nāves vai verdzības. 2) Tūrinu - par viņu, kā nekā, stāstīts ļoti daudz. Neteiksim, ka viņš vienmēr bijis "labais un jaukais tēls", bet varen ilgi noturejās pretī Morgota spēkam, kas tikai retajam mirstīgajam izdevās. 3) Angmāras Tumšais burvis. Par šo tēlu ir diezgan maz informācijas, taču viņš, neapšaubāmi bija varens cilvēks un kā Nazgulu vadonis bija šausminošs un arī savā ziņā dižens. 4) Elross - Nūmenoriešu ciltstēvs, viņš ir maz aprunāts, taču arī ir devis lielu ieguldījumu gan būdams pirmais Nūmenoriesu valdnieks, gan arī karaļa līnijās aizsācējs. Ir vēl varen daudz cilvēku rases pārstēvju, uz kuriem varētu attiecināt vārdu "dižens", es nosaucu tikai savus galvenos kandidātus. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.05.05 ![]() |
CITĀTS(altonis @ 14.09.2005 16:32) Vienu mirkli es ar' sliecos par labu Berenam, galu galā Silmarillu (neaizmirsīsim, ka ar Lutiēnas palīdzību) izglāba. Tiesa, neesmu gan pārliecināts, vai diženums atkarīgs no tā, cik daudz Dž. R. R. T. par kuru tēlu uzrakstīja, manuprāt, šeit drīzāk derētu jautājumi "kurš no cilvēkiem deva vislielāko ieguldījumu Viduszemes vēsturē" un "kurš cilvēks tev pašam vislabāk patīk kā tēls". (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Taču no cilvēkiem te nevar nepieminēt 1) Earendilu (viņu arī izvēlos kā diženāko cilvēku). Earendila veikums imho ir diženāks nekā Berena - nevis viena Silmarilla nosperšana no Tumsas Valdnieka kroņa, bet gan visu Viduszemes palikušo labo būtņu izglābšanu no nāves vai verdzības. 2) Tūrinu - par viņu, kā nekā, stāstīts ļoti daudz. Neteiksim, ka viņš vienmēr bijis "labais un jaukais tēls", bet varen ilgi noturejās pretī Morgota spēkam, kas tikai retajam mirstīgajam izdevās. 3) Angmāras Tumšais burvis. Par šo tēlu ir diezgan maz informācijas, taču viņš, neapšaubāmi bija varens cilvēks un kā Nazgulu vadonis bija šausminošs un arī savā ziņā dižens. 4) Elross - Nūmenoriešu ciltstēvs, viņš ir maz aprunāts, taču arī ir devis lielu ieguldījumu gan būdams pirmais Nūmenoriesu valdnieks, gan arī karaļa līnijās aizsācējs. Ir vēl varen daudz cilvēku rases pārstēvju, uz kuriem varētu attiecināt vārdu "dižens", es nosaucu tikai savus galvenos kandidātus. Jā par Earendilu piekritu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 04.05.2025 23:12 |