![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Valara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.08.03 Kur: kaut kur te Dzejnieks 2008 ![]() |
tātad - iepostojiet te citu autoru dzejoļus - AUTORS OBLIGĀTS.
Aleksandrs Čaks Atzīšanās Miglā asaro logs. Ko tur liegties, nav vērts: Tikai tevi es mīlējis esmu. Kādā dīvainā sulā savas lūpas tu mērc, Ka tās kvēl ar tik sarkanu dvesmu? Tur, kur bulvāri kūp, tevi satiku reiz Un vairs nezinu miera ne mirkli. Uz tā stūra, kur lūdz naudu ubags sev greizs, Mani samīs drīz ilgas kā zirgi. Vai tā diena vai nakts, ielās klīstu viens pats, Rauju lapas no kokiem un ceru, Ka uz kādas no tām būs tavs skūpsts vai tavs mats, Bet -- tās tukšas es notekās beru. Tad es veros tāpat visos logos, varbūt Tavas acis tur redzēšu spīdam, Bet man cerību putni tikai smadzenēs zūd, Jūtu mirkļus tik mūžībā krītam. Kur tu esi, mans draugs?... Vai tai blāzmā, kas kūst Man no vientuļā mākoņa sejā?... Jeb no tevis man tik kā šīs ilgas, kas lūst Manā asā un satrauktā dzejā? Miglā asaro logs. Ko tur liegties, nav vērts: Tikai tevi es mīlējis esmu. Laikam asinīs manās savas lūpas tu mērc, Ka tās deg ar tik sarkanu dvesmu?... Šo rakstu rediģēja Alchemy: 02.07.2006 02:44 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 18.11.03 Kur: starā par dzīvi ![]() |
Imants Ziedonis. Mans mīļākais dzejnieks. Un šie - daži no man vismīļākajiem viņa dzejoļiem.
Par to, ko cilvēks cilvēkam I Es esmu redzējis, kā cilvēks cilvēku iekāro. Es esmu redzējis kā cilvēks cilvēku iekaro. Kā cilvēks cilvēku ņem un bauda No katras dvēseles kustības. No katra miesas auda. Cilvēks var cilvēku grauzt Dēļ maizes, dēļ slavas, dēļ lupatām Līdz saules rietam no tās dienas kad saule aust, Pa zobam, pa stundai, pa drupatām. Cilvēks var norīt otru kā pitons Atbilstoši savas rīkles platumam Un tad ar baudu un ilgi gremot Pa molekulai, pa atomam. Un var kā kokteili cilvēku izsūkt. Punšs ledu kausē un irdina, Un tad, kad izsūc visu, Tad nāk pirmdiena. II Bet cilvēki avoti ir. Es savu galvu uz skujām lieku. Es padzeros un zinu: - Tos nevar iegūt. Tos nevar iztukšot. Tie ir tik dzidri un tīri... Tajos ir jūlija mākoņi Un izkusuši sniegavīri. Kaut kas no rudens krusas Un maija salnām. Es saku paldies eglēm. Es saku paldies kalnam. Es saku paldies zemei, Kas man tevi deva. Tu esi avots, Un tevi izdzer nevar. Es būšu stiprs, Kad mani soļi cauri laimei un postam ies. Un, ja tas viss ir sapnis, Tad labāk lai neatmostamies. *** Rīts. Uz mana pleca mostas Divas acis zilas, platas. Un uz mazā naktsgaldiņa 17 matadatas. Kas ir redzējis, tas zina, Kā tiem reizēm acis gailē - 17 maziem velniem Katras matadatas smailē. Reizēm sajūku es prātā: Katrā kadrā, katrā skatā Nāk no ekrāna uz mani Aktrise ar matadatām. Naktī greizsirdīgi velni Mani dur un mani krata: - Vai tu zini, kur tā bija? Tā ir viņas matadata. Drīz būs jāieziemo rozes, Jāsedz egļu skujām platām. Es pie zemes rožu kātus Spraudīšu ar matadatām. Atnāks vecums. Šļuks pār ausīm Vecā hūte malām platām, Mana bezzobainā mute Šļupstēs vēl par matadatām. Jūs man sakāt: Mīlestība. Es jums saku: ejiet ratā! Mīlestība, tā ir inde. Mazā, melnā matadatā. *** Ak, cik tā smalka lieta - mokas. Kas var tik smalki aplēst! Tavus matus aptīt sev ap roku un līdz kliedziena robežai paplēst. Sāpes darīt, sāpes darīt. Starp nopietnību un joku. Pamīlēt tevi un darīt pāri, tavus matus aptīt ap roku. Nē, kāpēc piedošanu lūgties! Tā gribas glaudīt un kost. Pamīlēt tevi, pamīlēt tevi un zemē ar spēku spiest nost. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 10.05.2025 05:30 |