![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Neuzbilstamais ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 23.07.03 Kur: Latvija, Rīga Klusais okeāns 2010 ![]() |
---- Uzmanību! Iespējami spoileri! ----
Ja pats/i neesi filmu vēl skatījies/usies, lasi atsauksmes pats/i uz savu atbildību! _______________________________________________ Lūdzu, šajā pavedienā visi, kas vēlas un kas jau ir noskatījušies Hariju Poteru un Azkabanas gūstekni, iesūtiet savus filmas apskatus, iespaidus un vērtējumu. Katram biedram atļauts iesūtīt tikai vienu apskatu (rakstu) šajā pavedienā, turklāt tam jābūt pietiekami saturīgam un vismaz 150 vārdu garam (salīdzinājumam – šis raksts ir 80 vārdu garš). Visi pārējie tiks izdzēsti, kā arī izdzēsti tiks raksti, kas iesūtīti pirms 11. jūnija 13:30 (galu galā pirmais seanss tomēr notiks 11:00...). Aktīvās diskusijas par filmu varat risināt piespraustajā sarunu pavedienā Caurajā katlā. eyedam |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 18.06.04 ![]() |
Protams, novēloti, bet tomēr izteikšu arī savu recenziju par "Azkabanas Gūstekni".
Pirmkārt jau jāmin fakts, ka es šo filmu kinoteātrī noskatījos (tikai nenokrītiet) 14 reizes. Jā, jā - es jau dzirdu jūsu rēkšanu, taču man, kā īstam Poterfanam un piedevām vēl izcili kasīgam kritiķim, nebija žēl izlietot pa skolas beidzmo mēnesi ietaupīto kabatasnaudu.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Tātad par filmu: neatkārtošu jau daudzu uzskaitīto filmas notikumu atspoguļojumu, bet īsi pārskriešu pāri nozīmīgākajām patika/nepatika detaļām. Tātad - Nepatika režisora Alfonso Kuarona pārāk brīvais domu gājiens un scenārista Stīvena Klova pārāk izplūdušais gramatas interpretējums scenārija izskatā. Lai gan viss notika ar tiešu Roulingas ziņu un labvēlību, tomēr viņa, šķiet, šajai filmai bija ļāvus pārāk atrauties no ierastajiem HP filmu rāmjiem. Pārāk daudz "Holivudisko" klišeju un pārāk daudz paredzmao epizožu mani diezgan pamatīgi apbēdināja. Turpretī apmierināts esmu par aktieru un CGI [computer generated imaginery] speciālistu darbu - prieks skatīties, kā Deniels (Harijs) mijiedarbojās vienā kadrā ar datora dzīlēs radīto Švītknābi, un kā notika viņu lidojums pāri poligonā atrodošās metru augstās pils modeļa torņiem. Tiešām fascionēja reālo un radīto objektu saspēle un veids, kā to kopējā darbība nospēlēja uz izjūtām. Starp citu - vai gribat zināt vai filma panāca 100%-īgu efektu? Ļoti vienkārši - pamēģiniet atcerēties, vai brīdī, kad Harijs uzbūra Aizstāvi ezera krastā, jums pāri mugurai pārskrēja skudriņas? Jā? Tātad CGI puiši un stila/dizaina meistari ir panākuši vēlamo efektu. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Vispār piekritīšu jau vairākuma minētajām domām par filmu. P.S. - Eyedam - arī man bija identiska problēma ar mierā-nosēdēt-nespējošām meitenēm, taču es viņu atrisināju diezgan barbariski - klusām nolamāju kamēr vēl gāja reklāmas, un piesolīju nožņaugt, ja vēl kāds popkorna gabals lidotu uz manu pusi filmas laikā.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 23.05.2025 15:27 |