![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Lūgums neaizrauties ar jaunu pavedienu veidošanu pa labi un pa kreisi - par visiem sīkumiem, par ko tik vien varētu iedomāties.
Ja vēlies aizsākt jaunu tematu, tad runā par jautājumu, kas tevi interesē, par ko tev ir, ko teikt, un kuru tu patiešām vēlies apspriest.
Katra jauna pavediena pirmajam rakstam ir jābūt vismaz 150 vārdu garam (šajā lūgumā kopā ir 76 vārdi). Pretējā gadījumā pavediens tiks dzēsts, neskatoties uz to, kādas atbildes būs iesūtītas.
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Neuzbilstamais ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 23.07.03 Kur: Latvija, Rīga Klusais okeāns 2010 ![]() |
Dieva dēļ, Dumidor, tu taču esi grifidors!
Vairākas dienas pēc grāmatas izlasīšanas es par to īpaši nedomāju, neko necentos saprast vai analizēt. Vienkārši ļāvu norimt uzbudinājumam un informācijai nosēsties. Tāpēc nesen skowij-snowij pateiktā norāde man bija kā mazs pārsteigums (un, es gribu ticēt, tikai tāpēc, ka es par to nebiju padomājis). Proti, ko Dumidors pirms savas nāves īsti lūdza Strupam? Pirmais, kas man iešāvās prātā un pie kā es sākumā arī paliku, bija lūgums nenogalināt. Acīmredzot tas tikai pierāda, ka es nebūtu grifidors. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Nu, katrā ziņā man tik ļoti likās, ka Dumidors tajā vietā lūdza sevi nenogalināt, ka es pat biju gatavs norādīt uz to kā uz uzrakstītu faktu. Un tāpēc mani ļoti izbrīnīja skowij izteikums, ka viņš lūdza sevi nogalināt! Kad es attapu, kas grāmatā bija rakstīts īstenībā, un sāku domāt, jāatzīst, ka Dumidors patiešām diez vai būtu lūdzies sevi nenogalināt. Kaut vai tāpēc vien, ka viņš ir grifidors un pietiekami drošs un lepns, lai to nedarītu. Ja nu gadījumā tā tomēr bija, tad varbūt tāpēc, ka viņa palikšana dzīvam bija tieši saistīta ar kaut ko (kādu) citu, un faktiski viņš lūdza nenogalināt sevi kaut kā (kāda) cita dēļ. Tomēr es arī tikai ļoti negribīgi varētu piekrist, ka viņš lūdza sevi nogalināt. Es tādā lūgumā neredzu nekādu jēgu. Tā varētu būt kaut kāda pārgalvīga spīts, kas Dumidoram nu nekādi nevar būt raksturīga. Vai, ja Dumidors zināja par Strupa veikto zvērestu, tad Severusam tāpat nebija izvēles. Tāpēc galu galā jāsāk domāt, ka tas varētu būt bijis tieši ar profesora nāvi nesaistīts lūgums. Bet kādā gadījumā gan upuris kaut ko varētu lūgt savam slepkavam? Vai nu ir palikušas kādas neizpildītas saistības, kuras Strups nevar neņemt vērā pat pēc Dumidora nāves, vai arī Strups joprojām ir palicis uzticīgs Fēniksa ordeņa spēkiem (vai labāk nav tos līdz galam nodevis) un apņēmies (varbūt negribīgi vai ne līdz galam citādi neko nevajadzētu lūgt) kaut ko, sarunādams ar Dumidoru. Varbūt viņš lūdza pasargāt Hariju? Katrā ziņā, ir norādes, ka līdz šim Strups to bija darījis. Varbūt lūdza palīdzēt Harijam Voldemorta iznīcināšanā? |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.07.05 ![]() |
"Severus... lūdzu...", jaa man arii liekas, ka Dumidors luudza vinju nogalinaat, jo laikam peec pabuushanas alaa, kur vinjam naacaas dzert to mikstuuru, kas aciimredzot bija kautkaads sapraata vaajinaataajs, mulsinaataajs utt... ,kas Dumidoram izdariija nelabojamus ievainojumus un vieniigaa izeja bija naave. BET pat ja taa... pat ja man buutu lemts buut strupa vietaa un pasham to naaktos izdariit es sev to nekad nepiedotu... jo taa ir cilveeka , un pat vairaak paar to, nogalinaashana. un beigu beigaas ko gan roulinga domaaja kad ielika graamataa shaadu momentu, jo tas noziimee, ka tagad Voldemorts var darboties atklaataa, jo nav neviens, vismaz pagaidaam neviens, kas vareetu vinjam ko nodariit. Jo visaas shajaas graamataas bija labaa un sliktaa puse un katrai pusei bija savi vadonji labajiem - Dumidors, bet sliktajiem - Voldemorts, un kas tagad ? tagad, manupraat, ir nenormaals paarspeeks sliktajiem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 09.05.2025 01:12 |