![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: Belerianda ![]() |
Gribēju es šoreiz par elfu nemirstību padiskutēt.
CITĀTS For the Elves die not till tile world dies, unless they are slain or waste in grief (and to both these seeming deaths they are subject); neither does age subdue their strength, unless one grow weary of ten thousand centuries; and dying they are gathered to the halls of Mandos in Valinor, whence they may in time return. (Silmarillion, Chapter 1) Kā jau redzat, elfi nemirst no vecuma. Elfi mirst tikai no ievainojumiem vai bēdām. Vai tas ir labi vai slikti? Man liekas, ka nemirstība - tas jau ir par daudz. Mūžīga dzīvošana - vai tas, jūsuprāt, ir lāsts vai dāvana? BTW - nesapratu unless one grow weary of ten thousand centuries. Kas tad notiek pēc tiem 1 000 000 gadiem? |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.01.05 Kur: mežā ![]() |
Es nekad neesmu šaubījies vai gribētu dzīvot mūžīgi! Jā, pie velna es gribētu, ko tik cilvēks varētu izdarīt un atklāt, varētu mācīties, mācīties, mācīties, vismilzīgākais mērķis būtu atklāt cilvēka prāta spēju pārējo daļu un pēc tam nu vispār, lidot kosmosā, pētīt citas galaktikas, ar visu cilvēka prāta potenciālu izgudrotu tādas tehnoloģijas, vispār es nevaru iedomāties ko cilvēks spētu! Varbūt pat tehnoloģijas nebūtu vajadzīgas, varētu ar telepātiju nodarboties. Tie `indigo bērni` taču izmanto tik drusku vairāk par mums un skaties, jau ko tik nevar izdarīt. Pa to pašu nemirstību, nu jā, pasaule jau tā pat ik pēc kādiem pārdesmit tūkstošiem gadu radikāli mainās un varbūt pat to varētu novērst.
Un par elfiem, ja es varētu būt elfs, lai nu kāds, bet elfs un dzīvot viduszemē, es tūlīt pat izdarītu pašnāvību! Manuprāt, tagadējie homo sapiens ir tik bezpalīdzīgi, stulbi, nu vismaz valdošais vairākums noteikti, ka pat reizēm negribas būt par cilvēku! Just my thoughts! |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.05.05 ![]() |
Nu, ja tā nemirstība, ir tāda, ka ar varu tomēr var nogalināt, es ar nešaubīgi piekristu, bet, ja tāda, ka izdzīvos jebkādā situācijā ir stulbums... Drīzāk elfi bija nenovecojoši, nevis nemirstīgi... Šiem vārdiem ir divas dažādas nozīmas... Bet tas tik IMHO (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 06.05.2025 10:39 |