![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.12.03 Kur: tepat vien es esmu... ![]() |
Sveiki visapkart un visiem, kas ietilps shai debashu komnada.
Jeb tieshak sveiciens musus priekshniekam un kapteinim Farliner un protams musu parejiem biedriem Mateass, Zanete un man pasham Aziren.... ceru, ka nevienu nepiemirsu... Nu ta tad mes varetu pamazam sakt kaut ko darit.... apspriest idejas... kas ir par un kas pret... lai nav ta, ka kadam vienam no mums kaut kas ir jadruka un jadara un citi vienkarshi ripinas gurki...[neuztveriet par apvainojumu] Cik sapratu, tad vairakusm nolema runat par temu: Vai hobitu civilizācija bija attīstīta zemāk par rūķu? musu uzdevums ir pieradit, ka Hobbitu civilizacija nebija zemaka attistibas posma neka Ruku civilizacija.... gaidu ieteikumus un atsauksmes... sevis pasha domas iepostoshu mazlte velak...mana galva shobrid varas ar citam domam.... rit iepostoshu...centishos.... ar cienu Aziren... Šo rakstu rediģēja Aziren: 27.04.2005 17:41 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.12.03 ![]() |
Nu ko, izskatās ka mūsu oponenti neko nav iepostojuši paredzētajā laikā. Manuprāt, nākamajā ziņā mums vajadzētu pievērsties tam, lai apgāztu viņu pierādījumus par rūķu civilizācijas pārākumu, un, konkrēti, tam, ka viņi apgalvo ka rūķu aktīvā militārā darbība ir pierādījums augstai civilizācijas attīstības pakāpei.
Pirmkārt, būtu jānorāda ka arī hobiti ir piedalījyušies karadarbībā, ja tas ir nepieciešams (lokšāvēju vienība kas sūtīta palīgos karalim un goblinu iebrukumu atsišana.), taču pec savas dabas būdami miermīlīgi labprātāk neuzsāk konfliktus. Otrkārt, jāatzīmā ka mūsu pašu pasaules vēsture liecina, ka civilizācijas militārais spēks nav obligāti saistīts ar augstu attīstību, piemērs - barbaru uzbrukums Romai, kas neapšaubāmi bija augstāk attīstīta civilizācija, taču krita, un mongoļu - tatāru ordas uzbrukums eiropas valstīm, daudzas no kurām cieta smagas sakāves un nonāca uz laiku mongoļu pakļautībā neskatoties uz seno kulltūru. Otrkārt, jānoŗāda ka dzīšanās p[ec dārgumiem nenozīmē augstu civilizācijas attīstības pakāpiu, bet citi materiālās kultūras pieminekļi gan. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 04.06.2025 03:47 |