![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.11.03 ![]() |
Nu tā ļautiņi! Šķiet šī tēma vēl nav apspriesta, lai nu kā, mani šis jautājums moka jau diezgan ilgi... Tātad jūsu versijas par to, kur beidzas Visums un kā tur varētu izskatīties?!?
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Valara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.08.03 Kur: kaut kur te Dzejnieks 2008 ![]() |
kurš teica, ka visur viss beidzas? tā ir mūsu racionālā domāšana - viss taču beidzas, vai ne? karote manā krūzē sākas šite un beidzas te, krūze uz galda ir tik un tik liela... bet mēs nespējam aptvert neaptveramo, jo neesam ne uz pusi tik nozīmīgi vai gudri. tātad iespējams, ka visums beidzas.
bet iespējams, ka VIsums beidzas gan. tas nevis rodas klāt, bet izplešas!!!! un aiz Visuma - tur tiešām ir nekas, liels, milzīgs NEKAS, kurā varbūt pat ir vairāki visumi... kurā nav nekā. ne tumsas, ne gaismas, pat ne vakuuma vai laika - tur nav pilnīgi nekā. tik ļoti nekas, ka pat gribēdams mūžu neaptversi. kā tad Visums radās? Lielais sprādziens. kur radās? bezgalīgā kautkurienē. varbūt tur arī kaut kas ir. bet mēs to neaptversim, un nevajag runāt par zinātni. zinātne ir nieks, salīdzinot ar visumu. Ashly, mūsu prāts vienkārši nespēj aptvert, ka kaut kas varētu arī nebūt, jo to mēs neesam piedzīvojuši. man ir versija par Neko, un tie visumi, kas tur varētu būt iekšā - tie vienkārši pastāv tur iekšā. Zemei taču ir atmosfēra, bet mēs nesakam, ka Visumam arī tāda ir, Visumam ir vakuums. Laiks mums ir viens, citā Visuma daļā - cits, bet ārpus visuma - tur tāds nepastāv. jo patiesībā... patiesībā viss rodas no nekā, un tātad Visums arī ir radies no nekā, tātad - tas ir nekas. es zinu, x, tā bija tikai tāda prāta mežģīšana bet visums? un ja nu tas nav nebeidzams? *norāda uz saviem postiem iepriekš* nav iespējams pateikt, cik liels vai mazs ir visums. varbūt, ka tas atrodas tādā kā lielākā Universā, kas savukārt atkal... varbūt Visums Lielajā Universā varbūt ir kā Zeme Visumā. pat mazāks. kad mēs iedomājamies bezgalību, mēs iedomājamies plašumu. bet tas beidzas. mūsu racionālie prātiņi nespēj aptvert plašumu bez robežām. un neliedzieties - kaut kur jūsu ilūzijas beidzas, jo neapzināti mēs savā pasaules uztverē uzskatam, ka viss kaut kur beidzas. Šo rakstu rediģēja Reiki: 28.05.2004 19:36 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.01.05 Kur: mežā ![]() |
CITĀTS(Chemistry girl @ 20.11.2003 18:45) kurš teica, ka visur viss beidzas? tā ir mūsu racionālā domāšana - viss taču beidzas, vai ne? karote manā krūzē sākas šite un beidzas te, krūze uz galda ir tik un tik liela... bet mēs nespējam aptvert neaptveramo, jo neesam ne uz pusi tik nozīmīgi vai gudri. tātad iespējams, ka visums beidzas. bet iespējams, ka VIsums beidzas gan. tas nevis rodas klāt, bet izplešas!!!! un aiz Visuma - tur tiešām ir nekas, liels, milzīgs NEKAS, kurā varbūt pat ir vairāki visumi... kurā nav nekā. ne tumsas, ne gaismas, pat ne vakuuma vai laika - tur nav pilnīgi nekā. tik ļoti nekas, ka pat gribēdams mūžu neaptversi. kā tad Visums radās? Lielais sprādziens. kur radās? bezgalīgā kautkurienē. varbūt tur arī kaut kas ir. bet mēs to neaptversim, un nevajag runāt par zinātni. zinātne ir nieks, salīdzinot ar visumu. Ashly, mūsu prāts vienkārši nespēj aptvert, ka kaut kas varētu arī nebūt, jo to mēs neesam piedzīvojuši. man ir versija par Neko, un tie visumi, kas tur varētu būt iekšā - tie vienkārši pastāv tur iekšā. Zemei taču ir atmosfēra, bet mēs nesakam, ka Visumam arī tāda ir, Visumam ir vakuums. Laiks mums ir viens, citā Visuma daļā - cits, bet ārpus visuma - tur tāds nepastāv. jo patiesībā... patiesībā viss rodas no nekā, un tātad Visums arī ir radies no nekā, tātad - tas ir nekas. es zinu, x, tā bija tikai tāda prāta mežģīšana bet visums? un ja nu tas nav nebeidzams? *norāda uz saviem postiem iepriekš* nav iespējams pateikt, cik liels vai mazs ir visums. varbūt, ka tas atrodas tādā kā lielākā Universā, kas savukārt atkal... varbūt Visums Lielajā Universā varbūt ir kā Zeme Visumā. pat mazāks. kad mēs iedomājamies bezgalību, mēs iedomājamies plašumu. bet tas beidzas. mūsu racionālie prātiņi nespēj aptvert plašumu bez robežām. un neliedzieties - kaut kur jūsu ilūzijas beidzas, jo neapzināti mēs savā pasaules uztverē uzskatam, ka viss kaut kur beidzas. Pilnīgi piekrītu La...., un arī esmu par to bieži domājis. Big Bang un Piena ceļš ir tikai mazs brīdis visumā un cilvēcei, manuprāt, neuzzināt, kas tad īsti tas visums ir? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 12.05.2025 15:28 |