![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.07.04 Kur: Tallina Niks 2006 ![]() |
Vakar ar ģimeni runājot vai kāds skatīties nakts ziņas aizrunājāmies līdz PSRS iekārtai un tās sabrukšanai, bet detalizētu atbildi uz savu jautājumu man tā arī neizdevās noskaidrot, tad nu veidoju šo pavedienu, lai uzzinātu šo to par PSRS un varbūt saņemtu labāku atbildi uz savu vakardienas jautājumu, tas bija - Spriežot pēc tā ko visi runā Ukrainā tagad notiek kaut kas līdzīgs atmodai. Arī Gruzijā nesen notika revolūcija. Jautājums - kāpēc pie viņiem tas notiek tagad, ja citur tas notika pirms 15 gadiem ?
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.11.03 Kur: Jauko poniju zemē. ![]() |
CITĀTS PSRS sistēma bija vērsta uz laimīgas sabiedrības, nevis bagātas sabiedrības izveidi. Propogandas liimenii. Nee, apgalvot, ka visi bija nabadziigi un nelaimiigi padomijaa buutu paarspiileeti, jo neabshaubaami daudziem darbs bija, vareeja pat uz aarzemeem izlauzties un daudzi bija pat diezgan turiigi. Cita lieta ir tas, ka es pats izturos ljoti neiecietiigi pret PSRS slaveeshanu, taapeec, ka nespeeju ciest, kad nezheeliigs diktatuuras rezhiims, peec tam, kad tas ir pazudis tiek "maidzinaats" un dazhreiz pat glorificeets. Es neshaubos, ka nacistiskajaa Vaacijaa arii bija turiigi cilveeki un taadas iespeejas, kaadu iespeejams nav tagad, bet taapeec paaraak aizrauties ar taas pozitiivo paziimju atziimeeshanu, manupraat, nevajadzeetu. Pietiek ar to, ka jau taapat apkaart ir gana daudz apdauziito neonacistu (un, nee, es neatvainojos ar sho skarbo fraazi). Muusdienaas daudz kas ir slikti, un daudz ko vajadzeetu attiistiit vai mainiit. Briizham doma, ka naakotnee dziivosim zem komerciaalisma un maarketinga diktatuuras arii ir baiga. Tachu, lai to visu labotu vai kritizeetu, nevajag saliidzinaat ar izbijushiem rezhiimiem (kuri diemzheel veel joprojaam pastaav), kuros bija jaadziivo un jaadomaa "pareizi". "Jaabuut laimiigam", ja ne atnaaks chekisti un apjautaasies: "Tu ko, moshka, laimiigs neesi? Tev, moshka, muusu vadonis nepatiik? Tev, moshka, dereetu uz stuura maaju aizstaigaat?" Palasiet Dzhordzha Orvela "1984", un ieguusiet veseliigu (vai pat nepaaraak) naidu pret diktatuuru un autoritaarismu. Graamata ir ljoti apgaismojosha antiutopija. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 15.06.2025 21:52 |