![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.07.04 Kur: Tallina Niks 2006 ![]() |
Vakar ar ģimeni runājot vai kāds skatīties nakts ziņas aizrunājāmies līdz PSRS iekārtai un tās sabrukšanai, bet detalizētu atbildi uz savu jautājumu man tā arī neizdevās noskaidrot, tad nu veidoju šo pavedienu, lai uzzinātu šo to par PSRS un varbūt saņemtu labāku atbildi uz savu vakardienas jautājumu, tas bija - Spriežot pēc tā ko visi runā Ukrainā tagad notiek kaut kas līdzīgs atmodai. Arī Gruzijā nesen notika revolūcija. Jautājums - kāpēc pie viņiem tas notiek tagad, ja citur tas notika pirms 15 gadiem ?
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Piedalās Bezgalvju medībās ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.08.04 Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora Klusais censonis ![]() |
CITĀTS Savukārt pat PSRS (nerunājot par ideālo komunismu) iespēja būt pārākam par citiem tika nodrošināta -apbalvojumi visādi un tamlīdzīgi. Cilvēka vērtības noteikšana pēc viņam piederošo materiālo vērtību kopsummas arī ir tas, ko es saucu par cilvēcības nonivelēšanu, kas ir kapitālisma un patērētāju sabiedrības lielākais mīnuss. Note: PSRS sistēma nebija ideāla. To es necenšos apgalvot. Tikai to, ka pašreiz Latvijā esošā sistēma nav viennozīmīgi labāka - tā ir tikai atšķirīga un labāka dažos aspektos, kamēr sliktāka citos. Nimue, piedod, lūdzu, bet uzskatīt, ka PSRS bija SOCIĀLISMS (par komunismu nemaz nerunājot), ir dziļi maldi. Saukļos bija viss kas, bet realitātē - diktatūra. Uz bailēm balstīta, centralizēta valsts sistēma. Ja nepieciešams salīdzināt sociālistisku un kapitālistisku modeli, tad PSRS par sociālisma paraugu neder. Tad jau drīzāk Zviedrija. Tāpat cilvēka vērtēšana pēc tam piederošās mantas jau nav tikai kapitālismam raksturīga... Domā, PSRS tā nebija? Bija. Nu labi, Volga bija "dienesta", toties kopā ar šoferi. Vasarnīcas, dzīvokļi - varbūt arī "dienesta", toties kopā ar kalpotājiem. Personīgi nemaz tik daudz materiālo labumu nepiederēja, toties tiesības izmantot visu par valsts naudu to atsvēra pilnībā. "Privātīpašuma" nebija, bija "personiskais īpašums" (liela starpība?). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 24.05.2025 19:20 |