![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.01.04 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.01.04 ![]() |
CITĀTS Nu es jau neko - kamazs teica, ka nebūs un neko vairāk nepaskaidroja Jē rait, es paskaidroju gan - cik viegli var vidējs Latvijas iedzīvotājs tikt pie granātas šodien? Man var stāstīt brīnumu lietas, bet gribi vai ne - reāli tikt pie lietojamas granātas legāli [un nelegāli ```` būtu jāmeklē granāta un jāiekuļās pamatīgās nepatikšanās ar policiju, piemēram, šodien?] tagad principā nevar. Pat vietējam policistam, visticamākais, nekas tāds nebūs. Izgatavot? Come on, vecīt, ir pagājuši 2-4 gadi, kopš apokalipses, ir bargas ziemas, trūkst ēdiena slimības, kurš noņemsies ar riskantiem un nedrošiem granātu izgatavošanas eksperimentiem "mājas" apstākļos? Jā, var no ikdienā pieejamām ķīmikālijām izgatavot sprādzienbīstamu crapu, bet - pirmkārt, kurš to māk? otrkārt, tās ķīmikālijas tomēr vēl ir jādabū rokā un nav tomēr tik vienkārši to visu sadzenāt, ja 118 ēka lēnām beidz degt, bet visi veikali jau sen izlaupīti. treškārt, cik reāli bez pieredzes ir izgatavot drošu spridzekli, kas neuzsprāgs tev rokās vai vispār uzsprāgs? Un nesaindēties izgatavošanas procesā? Es, protams, neapgalvoju, ka mans viedoklis ir tas pareizākais, bet diezin vai tiem 10-20% izdzīvojušo šajā Latgales pierobežas pagastā būtu saglabājusies kāda granāta, būtu iespējas tādu izgatavot, būtu vēlme noņemties ar to. Uzreiz jums, iespējams, rodas pamatots jautājums - "WTF Kamazs, labi, pieņemsim, ka nav granātas, bet cik daudziem mūsdienu iedzīvotājiem ir iespēja tikt pie šaujamā? Automātiskie ieroči Latgales nostūrī? WTF, Kamazs, ibio?" Ja palūkojamies uz ieročiem, tad ar tiem ir krietni labāk nekā ar granātām - laukos kādreiz katrā mājā bija vismaz bise, sevi cienoši mednieki bieži vien bija diezgan labi ekipēti un arī munīcija nebija tas sāpīgākais jautājums. Tāpat arī policija akurāt bez šaujamajiem neskraidīja, un galu galā, netālu ir Lietuvas robeža ar visiem robežsargiem, kuri arī diezgan reāli bija labi bruņoti ņemot vērā faktu, ka apokalipse nenotika pēkšņi, bet ilga veselus divus gadus, kuru laikā spriedze, haoss un nekārtības pieauga. Līdz ar to robežsargiem es varētu sagaidīt diezgan labus šaujamieročus. Tālāk, nelegāli šaujamo iegādāties ir vieglāk nekā granātu - un arī saprātīgāk, jo ar šaujamo tu būsi aizsargātāks[par to pašu cenu..] masu nekārtībās. Līdz ar to es prognozēju, ka apokalipsei tuvojoties kulminācijai, diezgan daudzi centās iepirkt nelegāli kaut kādus ieročus, tiesa, tas protams vairāk attiecas uz pilsētām. Tāpat arī nevajag aizmirst lokālos bandītus, meža zagļus, kuru netrūkst šajā Latvijas nostūrī un bieži vien viņi ir bruņoti. Runāju pēc paša pieredzes - kad mūsu ciemā laupīja pagasta seifu, bija apšaude starp policiju un laupītājiem. Un es domāju katrā miestā/pagastā klīst leģendas,baumas par vienu vai otru skūtgalvi vai vnk kriminālo veci. So, imo, kādam būtu arī jāatrodās šeit. Kāpēc laukos nevis pilsētā? Nu tas ir diezgan saprotami - pilsēta ir visiespējamākais mērķis masu teroraktiem [uz kuriem, kā labi zinām no iepriekšējā apstāsta, izgāja teroristi], plus, tur ir vislielākās nekārtības. Laukos, kā likums, tas viss ir daudz klusāk un mierīgāk. Tātad varam secināt, ka ieroču daudzums aptuveni 20-30 km rādiusā ap spēles teritorijas centru bija diezgan liels. Es nerunāju par to, ka uz katru iedzīvotāju bija pa stobram, es saku, ka stobru skaits bija diezgan liels. Rēķinu simtos un tas ir diezgan reāli. Sākoties nekārtībām, tie ar stobriem nonāca konfiktos vai nu viens ar otru, vai ar tiem, kam nebija stobru [aplaupīšanas]. Nosacīti dabiskā izlase 2 gadu garumā noveda pie tā, ka uz katru, kas vēl palicis dzīvs, pamatā ir aptuveni 1 stobrs un gana daudz munīcijas, līdz ar to ir diezgan reāli sagaidīt, ka katrs PC vai NPC šajā pasaulē ir apbruņots ar šaujamo. Citādi tas būtu beigts. OK, tas vēl būtu, ja nebūtu šī Apakšzemes Ciema jeb stepānoviešu bunkura. Ar tiem ir nedaudz savādāk. 2002. gada otrajā pusē, kad Stepanovs bija +/- beidzis darbu pie kompleksa un sasējies ar "Apokalipses sagaidītāju" sektu, viņš kā aizsvilis meklēja nelegālos ieročus, jo zināja, ka pēc-apokalipses laikmetā izdzīvos tikai tie, kuriem ir ieroči. Šī paša iemesla dēļ viņš nokārtoja ložu atražošanas ierīces/tehnoloģiju bunkurā, jo tikpat labi apzinājās, ka ierocis bez munīcijas ir bezjēdzīgs. Sekta izrādījās liels atbalsts gan morālā, gan finansiālā ziņā. Kā tas nereti gadās, šādai sektai bija "sponsori" jeb "klusie atbalstītāji", avīzēs izskanēja idejas, ka sekta īstenībā ir maskēšanās Krievijas kriminālo ģimeņu naudas atmazgāšanai, tomēr cik tas ir tiesa - tas nevienu vairs neinteresē, jo tā ir jau pagātne un tam nav nozīmes. Svarīgākais ir cits - sektai bija pieeja gan pie Krievijas, gan rietumvalstu militārā arsenāla un bija gana daudz naudas. Līdz ar to stepānovieši apokalipsi sagaidīja ar vislabāko arsenālu visā Latgalē. Labs jautājums - kāpēc viņi neņēma granātmetējus un granātas utt? Iespēja, protams, stepānoviešiem, bija. Bet Stepānovs arī labi apzinājās, ka jaunajā ērā pistole ar lodēm par granātas cenu ir krietni jēdzīgāka lieta. Granātu tu vienreiz izmet un ar to arī viss. Jā, tā sprāgst kā vells, bet, piedodiet, kuru tas interesē? Kāds sagaida otro pasaules karu PĒC apokalipses? Stepanovs rēķinājās, ka viņam nāksies stāties pretim apkārt klīstošiem marodieriem, bandītiem un tamlīdzīgi, granātas vai raķešmetēji pret tiem būtu tīrākā neatražojamo resursu izsķērdēšana. Līdz ar to viņš palika pie principa "NĒ-granātām". Protams, jums var rasties jautājums, ja jau Stepans tik gudrs, kāpēc viņš apgādājās arī ar automātiskajiem ieročiem, kas rij patronas un ir sarežģīti, līdz ar to nedroši, lieki piebilst, ka tādus labot nav viegli. Jautājums ir pamatots, taču jums jāatcerās gan pirmais, gan otrais pasaules karš kā arī citi militārie konflikti - ložmetējs [būtībā automāts tātad, automātiskais ierocis] ir milzīgs bonuss. Ja jums iedod karabīni un liek stāties cīņā pret M16, sakiet man, kurš, visticamāk uzvarēs? Automātiskie ieroči ir gaļas mašīnas un milzīgs pārspēks, Stepānovs to apzinājās un tamdēļ centās bunkura arsenālu sabalansēt tā, lai tajā būtu arī vieta automātiskajiem šaujamajiem. Tas, būtībā arī viss. "Reideri", "marodieri", "bandīti" ir apkārtklejotāji, kas siro pa pēc-atomkara Latviju ieroču, barības, sieviešu un pajumtes meklējumos, līdz ar to viņi ir labi bruņoti - vai nu viņu starpā ir bijušie policisti vai arī beigto policistu ieroči un tas attiecas arī uz robežsargiem, pirmskara bandītiem un medniekiem. "Mežoņi" jeb "narkaši" savukārt ir ieklīduši no pilsētām, viņi ir labi bruņoti, citādi būtu jau beigti kā neskaitāmās citu narkomānu ordas. Nu un par stepānoviešiem es jau pastāstīju. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.03.04 ![]() |
CITĀTS(Kamazs @ 21.11.2004 10:58) "Reideri", "marodieri", "bandīti" ir apkārtklejotāji, kas siro pa pēc-atomkara Latviju ieroču, barības, sieviešu meklējumos Piezīme mazajā, pelēkajā blociņā - no apkārtklejotājiem jābēg pa gabalu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 06.06.2025 04:57 |