![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.01.04 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.01.04 ![]() |
Divi gadi ar ziemām kur temperatūra nokrītas līdz -45°C, pie tam klīst līdz rajonam, kur notikusi atomkatastrofa? Pie visa stiepjot līdzi bazuku un kasti ar čiekurenēm? Un neizmantojot nevienu ne otru? Jē, rait. Plus, vēl ietrāpīties šajā apgabalā - nu tur tiešām jāpaveicas. Cik liela iespējamība tā ir? 1%? 0.5%? 0.01%? Un ja arī bazuka/granātas būtu pieļaujamas, kāda jēga tev no tiem būtu, ja tu nevarētu tos izmantot? Jau pirmajā kaujā izmest pēdējo granātu pa cilvēkiem? Erm. Izšaut ar bazuku pa cilvēkiem? ````? Man likās, ka ko tādu izmanto pret tankiem, nocietinājumiem...tu grasies karot ar bazuku pret 5 cilvēkiem? Ja tā, tad visticamākais šīs granātas un bazuka jau būtu iztērēta pret citiem dienaszagļiem. Tajā pašā Malvilas pilī bazuka vairāk bija biedēšanai un tā uzradās tikai pie pašām beigām. Neatceros pat vai viņi izmantoja to, bet ja arī izmantoja, tad visticamākais pret pili, ko nekādi citādi savādāk ieņemt nevarēja. tad kāda jēga ir no bazukas Latgales nomalē, mežos, kur ir daži grāvji, koki un pāris akmeņi? Tātad - ja arī tādi ieroči būtu, tos, visticamākais neizmantotu dotajā situācijā. Tad kāda jēga?
OK, jūs vnk nerubījat fišku:). Tas nav TN2/3. Te nav individuālu leģendu no sākuma līdz beigām - ja esi NPC, tad atkarībā no misijas tu esi katrreiz jauns tēls ar tādu pagātni, kādu tev iedod uz katru misiju. Tu nevari uzvilkt chainmailu un paskaidrot, ka esi post-apokaliptisks larperis un chains lieliski pasargā pret nažiem. Tu nevari izdomāt, ka tavs tēls ir krievu armijas artileerists, kas parāvis līdzi klejojumos visādas mantas. Protams, teorētiski tu varētu būt larperis ar chainu, jā, tu varētu būt krievu armijnieks - tu varētu, bet tu neesi. Jo tas ir nevis MMOLARP, bet gan storyLARP. Un PC arī neko diži nevar izvēlēties par savu pagātni - viņi nāk no apakšzemes ciemata un viss, viņi nav ieklejojuši no reideriem, izbijuši narkaši vai vēl kaut kas tāds, viņi ir vienkārši cieminieki jau no paša sākuma. Ko viņi darīja pirms katastrofas - tas viņu ziņā, brīva vieta, kur izpausties un sadalīt kilogramāžas punktus, bet par viņiem ir skaidri zināmi vairāki GMa doti pieturas punkti leģendā, kā arī neskaitāmi ierobežojumi attiecībā uz tēlu. Tas nav TN, vēlreiz atgādinu. Gan setings, gan struktūra, gan ieroči, gan GMi, gan prasības, gan koncepcija - tas viss ir savādāk. Es ceru, ka domu uztvērāt. Es ceru, ka kāds TN sēriju turpinās, bet man šķita nepieciešams Latvijas larpu tirgū ieviest arī kādu storyLARPu kaut vai tamdēļ, ka TN1 tāds bija un no dažiem cilvēkiem izskanēja vēlme attīstīt arī šo virzienu. Anonsējot larpu es negarantēju, ka tāds notiks, es patiesībā noskaidroju publikas viedokli. Nemaz ne arī tā nealkstu sarīkot larpu par katru cenu, vienkārši nolieku savu ideju uz galda un jautāju vai kāds nāks. Ir pilnīgi normāli, ja ideja ir crap's un atskan tradicionaalais "Ej ````t, Kamaz." Nekādu problēmu[ja neskaita neremdināmu naidu uz mūžu], es būtu pirmais, kas to teiktu, ja man kas nepatiktu. Ja savāksies minimālā masa - LARPs notiks, nesavāksies - nu nenotiks, liela muiža. Līdz ar to es piedāvāju S.U.X - nevis īstu LARPU, bet drīzāk live action - LA. Action'u brīvā dabā ar RPG elementiem. Es i neapspriežu spēlētāja brīvības iespēju, jau laicīgi informēju, ka NPC lūk būs spiesti skraidīt pēc GM/DM pavēlēm, bet PC - rīkoties kā tiem ienāk prātā, taču nostādīti konkrētā situācijā konkrēta story-line priekšā. Storijs, pie tam, tik lineārs, cik vien tas var būt situācijā, kad spēlētājs nezina par to ne vella, bet viņam ir ļauts rīkoties, kā viņš vēlas. Nja, nu sviests nāk laukā, pusstundu nopūlējos sakarīgāk pateikt, bet nekā . Vienīgais, ko varu - vēlreiz atkārtot, ka S.U.X un TN ir pilnīgi un totāli dažādas konstrukcijas larpi ar visām no tā izrietošām sekām. Līdz ar to, jautājumu "vai tas var būt?" uzdod par to, kas jau ir paredzēts, bet nejautā "kāpēc gan arī šis nevarētu būt". Mazums kāpēc, galvenais, lai viss, kas ir jau apstiprināts būtu izskaidrots, nevis viss, kas iespējams, iebīdīts. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 06.06.2025 05:09 |