![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.01.04 ![]() |
Principā gribēju sacīt, ka TN4 nebūs. Kas būs? Būs? Hvz.
Es domāju, ka paliksim pie cipara 3 - TN3: Raz````eji atgriežas [oficiaalais nosaukums, tieshi taa]. Un taalaak neizveertiis. Protams, TN1-3 guutaa pieredze, LARP uzbuuves principi un kvestologjiskaas gudriibas un atklaajumi nepaliks bez sekaam, taapat arii TN settings droshien vareetu tikt izmantots taalaak. Un, galu galaa, vaards "Troļļu Naktis" ir +/- kljuvis atpaziistamaaks un man personiigi patiik. Tad ```` nebuus TN4? Hvz. Bet nebuus. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.01.04 ![]() |
No offence, bet koka zobenu kaujām es negrasos izmantot. Un, ja gribu smukumu, vienmēr ir metāla zobini.
Domājat, ka pie būfotajiem ieročiem apstājāmies tikai prikola pēc? Nā, no sākuma bija kaujas ar īstiem, citiem koka ieročiem. Nemaz negribu atcerēties tos laikus, jo visu laiku biji nervu saspringumā, lai neiegāztu par stipru, neiedurtu acī vai pats neatrautos pa galvaskausu. Tad kā loģisks evolūcijas solis sekoja būfējuma ieviešana. No sākuma neko diži daudz, vēlāk vairāk, kā arī svara samazināšana (Grim) pēc vienas pārsistas uzacs [Es!] un izsista zoba [es nē, bet cietējs kaut kā gadījās tas pats cilvēks:>]. Tad būfedi sadalījās divās grupās - paddedos un TN būfos. Vieni kalpo maksimāli brutālām un vienlaikus reālām cīņām, otri - TN vajadzībām padarīti krietni drošāki, taču, diemžēl, iespēju ziņā ierobežotāki. Kāda jēga? Nu jēga ir vienkārša - ar būfiem cīņa ir jautrs un vairumā gadījumu gana drošs izklaides veids. Var izmēģināt visādus filmu paņēmienus aka cīņas gaisā vai berserk uzbrukums 3x labāk nobruņotam kuilītim pilnīgi nedomājot par savu pretinieku un to, kā jams saņems sitienu. Principā esmu redzējis tikai vienu idiotu, kas ar būfu vēzējās tiešām bīstami - viņš to izmantoja kā vāli vai beisbola nūju cenšoties nosist oponentu. 95% visu citu, kas lieto būfu, cīnās nevis uzmanīgi, bet droši - tas ir, pietiek ar to, ka necenšās apzināti nosist, lai nejaušs sitiens nebūtu bīstams. ātrumi paliek lieli, sitieni spēcīgi, taktika brutāla, bet tik un tā nevienam no cīnītājiem nav bail tikt sakropļotam. Jā zilums vairāk vai mazāk - ko padarīsi, dzīve nav rožu dārzs, akurāt bez zilumiem arī nevar, jā, pirkstus bieži sāpīgi atdauza..bet kuru gan tas uztrauc? Koka vai metāla zobens tādā tempā, straujumā un pārliecībā kustināts nekad nebūs drošāks par būfu, līdz ar to, ar koka zobenu izpaliek šī bezrūpība - tev sevi rūpīgi jākontrolē un jāseko, lai nesavainotu...nezinu kā jums, bet tad man zūd vēlme vispār cīnīties. Tā sanāk kaut kāda māžošanās. Un vēl, man nav bail par sevi, man bail par savu pretinieku. Es nevaru izmēģināt jaunus paņēmienus, jo tie var būt bīstami... Iedomājieties, kas būtu, ja TN būtu koka zobeni - kāds normāls, straujš uzbrukums varētu sanākt, cīņas troļļu vagās? Kaujas naktī/tumsā? Cīņas nogāzēs? Double kill? Izpaliktu temps, dinamika, brutalitāte. Daudz tiek runāts par to, ka ar būfotu zobenu arī nav droši, sevi jākontrolē un pārējais kraps. Nu nezinu, cik ilgi jau plēšos ar visādiem pretiniekiem, arī tādiem, kas sit tiešām stipri un ātri [Saliņš piemēram:P], nekad neesmu īpaši piedomājis par paškontroli, lai neiesistu par stipru. Vai piemēram soirvakt - viņš ir maniaks, kad tiek pie zobina, vicina to tā, it kā gribētu mani nogalināt. Bet nekad neesmu izjutis diskomfortu cīņā ar viņu, toties man ir prieks, ka cilvēks cīnās no sirds. Un tad es arī tāpat. Kaut kādu kontroli jau vajag protams, bet kā jau teicu - ja cilvēks akurāt negrib nosist savu pretinieku, bet iedomājas, ka lieto zobenu, tad smagus savainojumus gūt ir grūti. Lai gan, protams, nekas nav neiespējams. Par paddediem ir cita runa, savukārt. Tur zobeni ir smagi, vāji būfoti īpašību ziņā labi modelē īstos zobinus [nu, teiksim, pietiekami labi], sitiens ar tādu ir ne tikai sāpīgs bet arī bīstams. Taču paddedus nekad neizmanto LARPos, tos izmanto treniņiem un tur ir speciāls ekipējums, kas gādā par pietiekamu drošību, lai gan - vienmēr var trāpīot visādās vārgās vietās. Taču vairumā gadījumu uz paddediem attiecas tas pats kas uz būfiem - sit kā gribi, cik stipri gribi, galvenais, lai tu uzvarētu pretinieku. Un tikai šajās cīņās atklājas, ka jā, nozīme ir meistarībai. Ir pārsteidzoši redzēt, kā cilvēks, kas apguvis vienu paņēmienu, to meistarīgi pielieto, lai noliktu gar zemi totālu berserku 1,5x garāku par viņu pašu un 3x smagāku. Tas ir īsts zobenfaits. Un, ja nemaldos, paddedi ir dažkārt smagāki par saviem metāla analogiem - kāpēc trennēties ar armatūru? Jebkurā gadījumā, priekš manis eksistē tikai boofedi un paddedi. Koka zobenam klāt neskaršos, jo nevēlos cīnīties ar tādu ieroci, kur nejauša kļūda var smagi savainot pretinieku. Its not like swordfighting would be essential to survive these times. Tā tomēr ir izklaide manās acīs. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 05.06.2025 06:22 |