![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cenšas pārkliegt komentētāju Pasaules kausa izcīņā kalambolā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.03 ![]() |
Šis pavediens domāts lai uzklausītu iepriekšējo Senlatviešu spēļu dalībniekus par to kas līdz šim notikušajās spēlēs patika, kas nepatika, ko būtu vajadzējis darīt savādāk.
Zināms laiks jau ir pagājis un daļa emociju un adrenalīna ir noplakušas - laiks domāt ko darīt tālāk. Esošajā formā spēle diezin vai savu pastāvēšanu attaisno. Ražot turpinājumus turpinājumu pēc man nav ne mazākās vēlēšanās. Gaidu konstruktīvu kritiku, ieteikumus, padomus un tā tālāk. Centīsimies izvairīties no savastarpējiem uzbraucieniem un kritizējot centīsimies būt konstruktīvi, nevis vienkārši kritiski. |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Šņācmēles tulks ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Daiļdarbu pārziņi Pievienojās: 22.12.03 Gondoras sargs ![]() |
Labi, te būs mans personiskais un ļoti subjektīvais - tātad neobjektīvais viedoklis.
Senlatvieši. Asociācijas, ka te jau citur minēts - ganiņš ar stabulīti - ir ļoti spēcīgas, tāpēc tāda rekonstruktīva darbība kādu izvērš Farliner, Kedriks, kalējs Uldis, LiaLangia, Roviela, Etasi un vēl virkne SLS dalībnieku, man personiski liekas ļoti atbilstošas. Vismaz no padomjlaiku vēstures mācības stereotipiem var tikt vaļā. Par spēli kā tādu un par kvestiem etc etc Manas domas būtu - tiešām vairāk vēsturiskā, mazāk fantastiskā. Ja tik ļoti dribas piekaut pūķi, tam ir domātas kaudze citu spēļu, kas tiek rīkotas. Medības brīvā dabā - jā, varat atkal salasīties un mēģināt nobakstīt vienu treknu, lēnu, bet stipru lāci... šoreiz gan parūpēšos par labāku aizsargekipējumu, lai nav zilumu uz ribām un saplosītu nagu... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Vai pārmaiņas pēc - pāris daudz jestrākus vilkus, kas plosās pa tuvējo mežu. Kuriem gan tad būs jāsarunā citi tēlotāji. Sirotāji no kaimiņu novadiem, vai arī pašiem iet sirot. Tikai iepriekš pirms spēles par to jāvienojas, jo domaju, man piekritīs, ka RETI KURŠ vēlas savu rūpīgi (vai arī ne tik rūpīgi, bet vienalga sirdij mīļo) gatavoto personāžu redzēt kā "monster of the day" ko pārējie piedauza un saņem bonusus. Te nu atkal paveras plaisa starp tiem, kas ir gatavi pavicināt zobenus, un tiem, kas vēlas dzīvot. "Man kā personāžam būtu jāpriecājas, ka nekas nenotika, bet kā spēlētājam man bija garlaicīgi" © Var jau arī sanākt kopā, un kā stāstīts no pirmajiem SLS, turnīru sarīkot - vīru spēles brīvā dabā. Protams, pirmās vietas sadalīs labi zināmi personāži, bet vismaz par trešo varēs vēl pastrīdēties. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) Nu un protams, politikas bīdīšana, vēlams nevis ar zobenu, bet gan ar pārrunām. Kvesti. Un te pamatā meistaru komandai jāsanāk kopā un kopīgi pie tā visa jāpiestrādā. Kaut vai visparastākais brainstormings jāsarīko. Aprakta manta! Slepkava pašu vidū! Maniaks no meža! Žemaišu siriķi, sveju karotāji, pārnovada izsitēji, piemēri jau ir bijuši. Kvestus derētu sadomāt tā pavairāk. Tas nekas, ka spēles laiks īss, pāris dienas, visus nepagūs - nekas. toties nebūs tā, ka tŗis dienās trīs kvesti, un ja tu viņu neievēro, viss, sēdi un sapņo tālāk. Meitenēm - padomājiet par kvestiem arī sev - citādi mēs te vīri par sevi un savām izpriecām vairāk vien domājam. Organizācija ārpus spēles. Jācenšas neveidot jauno spēlētāju komandas. Jau tā pirmo reizi spēlē ieejot ir grūti, un ja vēl tev apkārt nav kāda, kas ar savu piemēru rāda, kā pareizi rīkoties, tad ir bēdīgi... Ja tiešām būs vairāk kā viena nopietnu spēlētāju komanda nevis tikai reideri vai izsitēji papildus pamatkomandai - tad katrai pieredzējušu meistaru komplektā. Komandām derētu savākties kopā jau pa ziemu, lai iepazītos, kopīgi izrunātos, iemācītos savus un kompanjonu vārdus, vienkārši satusētu. Vecajam kodolam tas ir vieglāk - mēs te daļa viens otru jau sen pazīstam, bet jo svarīgāk tas ir jaunajiem. Virtuves lietas. Īpašu uzsveru - ir ideāli, ja kāds dara to lietu visai komadai, bet tam kādam arī gribas spēlēt, nevis vergot kā drellim. Ja veidojas komandas, tad dalībniekiem pašiem - vai arī ar meistara palīdzību, ja paši nevar - jāvienojas lai tādas spēles garuma dežūras virtuvē izpaliktu. Ja nevar vienoties - labi, ēdīs katrs savu. Protams, ievērojot Etasi noteikumus - nekādu ugunskuru neatļautās vietās. Es labi zinu, ka mazgāt traukus ir nepatīkama ieta, bet nāksies pašiem vien to darīt. Kā arī, vīriem necerēt, ka meitas tik ļoti lomā ieies ka pašas to darīs un visu laiku. Vienu reizi, divas, bet ne visu spēles laiku. Ekipējums Viens no sāpīgākajiem jautājumiem. Bet ja reiz esam senlatviešos, tad spēlējam ar attiecīgo ekipejumu. Ja pat man, kam mēnesī ģimenē ienākumi ir 50 Ls uz cilvēku, šovasar izdevās sagrabināties linu biksēm un kreklam, tad naudas trūkums nav attaisnojums ekipējuma trūkumam. Var būt pielaides pirmajā, otrajā reizē, bet tas arī varētu būt viss. Šo rakstu rediģēja Aiva: 17.09.2004 11:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 23.06.2025 15:23 |