![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cenšas pārkliegt komentētāju Pasaules kausa izcīņā kalambolā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 21.05.04 Kur: Kamelota ![]() |
es zinu, ka elfi Gendalfu sauc par Mitrandiru, daži par Balto Jātnieku, bet grāmatā pie Helma dzīles tiek pieminēts arī Erkenbrands. Kas tas par vārdu???
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Izraidītie Pievienojās: 29.05.04 Kur: Rīga ![]() |
Paldies, FiKi (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
Erasmus - latviešu valodā jau daudz kas neskan tik labi kā angliski (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) , pie tam, Tolkīns to veidoja tā, lai labi skanētu tieši angļu nevis kādā citā valodā... Starp citu, es nedaudz pameklējos un tagad varētu noprecizēt, ko tieši apzīmēja ar West-mark.. Visa Rohānas zeme bija iedalīta trīs teritorijās - West-Mark; East-Mark un Zemes ap Edorasu... East-Mark bija zemes uz austrumiem no Entwash un Snowbourn upes. Šīs zemes Gredzenu kara laikā pārvaldīja Eomers (kurš bija pēc skaita jau trešais maršals) un komandcentrs atradās kādā Aldburgas pilsētelē Foldes rajonā... West-Mark bija zemes uz ritumiem no Entwash un Snowbourn upes (izņemot zemes ap Edorasu, kas bija atsevišķs novads). Šī novada komandcentrs atradās Helm`s Deep-ā. Erkenbrands bija šī novada armijas daļas komandieris... un vēlāk arī kļuva par maršalu... Lands around Edoras - šis bija trešais novads un faktiski te ietilpa pati pilsēta un tuvākā apkaime ap to... Eastfolde un Westfolde ir tieši attiecināti uz Foldes reģionu, kas atradās tieši vidū starp East-Mark un West-Mark - gan vienā, gan otrā pusē... Tātad arī šie nosaukumi jātulko vienkārši kā debespuses un vietvārds "Folde"... Starp citu, es noskaidroju, ka pats vārds "Folde" no senangļu valodas nozīmē 'bosom of the Earth' .. tas tā.. izziņai.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 15.06.2025 18:48 |