![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.05.04 Kur: ...citur... ![]() |
Galvenā doma - vai pārlasat jau iepriekš lasītas grāmatas? Kāpēc jā un kāpēc nē? Cik reizes? un tt
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.05.04 Kur: ...citur... ![]() |
Principā uzskatu, ka grāmatas vajadzētu pārlasīt vairāk kā vienu reizi, jo:
pirmo reizi lasot sekojam notikumiem, uzmanību galvenokārt piesaista sižets, darbība Tad nāk nosacījums, ka grāmata bijusi daudz maz viegli lasāma, jo grūtu grāmatu otrreiz nepārlsīsi. otro reizi jau sākam pievērst uzmanību cēloņsakritībām, kaut kādiem priekšnoteikumiem un norādēm. Ja nezinātu tālākos notikumus, uzmanību tiem nepievērstu. Protams ir grāmatas, kurām tā teikt var uzminēt beigasm, bet man personīgi tas liekas pavāji. nav intrigas...Arī dialogiem un vietu aprakstiem, kā vidi raksturojošiem. Trešo reizi ja sākam pievērst daudz lielāku uzmanību grāmatas valodai, tās kvalitātei, baudāmībai. ceturto un pārējās reizes vienkārši baudam grāmatas piedāvāto pasauli. OK es neapgalvoju, ka viss notiek tieši pēc šiem punktiem, tas ir mans skaidrojums, kāpēc vajadzētu lasīt grāmatu vairāk kā vienu reizi. Esmu grāmatu tārps ar stāžu un spēju visus punktus apvienot vienā lasīšanas reizzē un ticu, ka lielākā daļa lasītāju to spēj. Tomēr mna patī lasīt grāmatas vēl un vēl, sevišķi, ja to piedāvātā pasaule man šķiet īpaši vilinoša... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 05.06.2025 02:39 |