![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Valara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.08.03 Kur: kaut kur te Dzejnieks 2008 ![]() |
tātad - iepostojiet te citu autoru dzejoļus - AUTORS OBLIGĀTS.
Aleksandrs Čaks Atzīšanās Miglā asaro logs. Ko tur liegties, nav vērts: Tikai tevi es mīlējis esmu. Kādā dīvainā sulā savas lūpas tu mērc, Ka tās kvēl ar tik sarkanu dvesmu? Tur, kur bulvāri kūp, tevi satiku reiz Un vairs nezinu miera ne mirkli. Uz tā stūra, kur lūdz naudu ubags sev greizs, Mani samīs drīz ilgas kā zirgi. Vai tā diena vai nakts, ielās klīstu viens pats, Rauju lapas no kokiem un ceru, Ka uz kādas no tām būs tavs skūpsts vai tavs mats, Bet -- tās tukšas es notekās beru. Tad es veros tāpat visos logos, varbūt Tavas acis tur redzēšu spīdam, Bet man cerību putni tikai smadzenēs zūd, Jūtu mirkļus tik mūžībā krītam. Kur tu esi, mans draugs?... Vai tai blāzmā, kas kūst Man no vientuļā mākoņa sejā?... Jeb no tevis man tik kā šīs ilgas, kas lūst Manā asā un satrauktā dzejā? Miglā asaro logs. Ko tur liegties, nav vērts: Tikai tevi es mīlējis esmu. Laikam asinīs manās savas lūpas tu mērc, Ka tās deg ar tik sarkanu dvesmu?... Šo rakstu rediģēja Alchemy: 02.07.2006 02:44 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.10.03 Kur: lielceļš ![]() |
mazliet atceroties ... pabishku no visa ... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Edvards Treimanis Zvārgulis MAZULIET ... Ausis brīvestības rīts: Varam smiet un diet, - Tikai kara stāvoklītis Traucē mazuliet. Brīvību bez gala dots: Augstu galvu sliet! Tikai cietums ,nāves sods Traucē mazuliet. Brīv ,kur mums vien iegribas, Braukt un iet ,un skriet, - Tikai lodes ,nagaikas Traucē mazuliet. Runas turēt vairs nav grēks, Mītiņos var iet, - Tikai policijas spēks Traucē mazuliet. Katrs savu dzīvokli Aizsargātu škiet, - Tikai spegi ,okšķeri Traucē mazuliet. Drukāts vārds bez cenzūras Brīvi tautā iet, - Tikai konfiskācijas Traucē mazuliet. Balstiesībās sapnis sens Piepildījies šķiet, - Tikai augstais mantas cenzs Traucē mazuliet. Židiņiem pat pavasars ... Kurš vairs iet tos smiet? Tikai huļigānu bars Kauj tos mazuliet. Jā ,jā ,visā Tēvija Laimē var nu diet: Viņai dota brīvība - Tikai - mazuliet. atceries ... bet tur jau viss buus pateikts ... Ojārs Vācietis REZUMĒJOŠĀ Kalns uz augšu ies, avots lejaa skries, savaam vietaam tie neapmainīsies. Sīka sēkla zemē liesā ... sējiet ,bet ir zemes tiesa - maizes nav, ko notiesāt, un var tevi notiesāt. Kalns uz augšu ies, avots lejā skries, neaizmirstinies, kur tu atrodies. Suns uz celma rej ar asti, vienai upei četri krasti, ej ,kur gribi, - ceļi stieg, sargies ,sargies, ceļiniek! Kalns uz augšu ies, avots lejā skries, aktu mīļais dies - neapmaldinies. Raudzē vēnās sarkanvīnu, ugunīgu sarā viņu, gadu soļus sadzirdi, jauno audzi padzirdi. Kalns uz augšu ies, avots lejaa skries, savaam vietaam tie neapmainīsies. Šo rakstu rediģēja Zanete: 05.07.2004 19:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 10.05.2025 06:17 |