![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Neuzbilstamais ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 23.07.03 Kur: Latvija, Rīga Klusais okeāns 2010 ![]() |
Žurnāla Klubs aprīļa numurā ir raksts trijās lappusēs par krievu rakstnieka Nika Perumova sarakstīto grāmatu Tumsas gredzens – iespējamo Gredzenu pavēlnieka turpinājumu 1600 lappusēs (ils jau par to runāja šajā pavedienā).<br><br>
eyedam Šo rakstu rediģēja Beppo: 29.12.2009 10:04
Rediģēšanas iemesls: Bilžu sen jau tur vairs nav. Meklējot rokā Kluba 2004.(?) gada aprīļa numuru.
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas ![]() Grupa: Dienas Pareģis Pievienojās: 29.07.03 Kur: Rīga Dienas Pareģis 2009 ![]() |
Niku Perumovu tā īsti par plaģiatoru nosaukt nevar, jo viņš jau nepārstāsta "Gredzenu pavēlnieku". Viņš stāsta tālāk un varoņi viņam arī galvenokārt ir citi. Ja Tolkins uz savu pasauli ir izņēmis "licenci" un Perumovs nav prasījis atļauju Tolkina mantiniekiem, tad tā jau ir cita lieta.
Vispār Krievijā Perumovu vērtē tik pat neviennozīmīgi kā šajā Forumā. Daži viņu noliedz, daži ceļ debesīs. Pēc grandiozuma viņa romānus var salīdzināt ar GP. Vispirms viņš uzrakstīja diloģiju, trešais romāns tapa tikai pēc lasītāju lūgumiem. Perumovs pret tēmu jau bija atsalis. Romāns ir vājāks. Savu mērķi autors sasniedz - Tolkina Viduszeme faktiski ir iznīcināta. Tā kā esmu šos romānus lasījis tad varu teikt, ka autors iedzīvojas GP pasaulē meistarīgi, bet tas, ko viņš ar to izdara, tas ir viens liels "fui". Tolkins savā darbā balstījās uz Rietumu civilizācijas vērtībām. Perumovs nostāda tam pretī Austrumu vērtības ar to "iņ - jaņ" principu. Respektīvi Pasaule pastāvēs tikai tad, kad abas puses, gan gaišā, gan tumšā, būs līdzsvarā. Jebkuras puses uzvara šo līdzsvaru izjauc un Pasaule sagāžas. Ideja, ka ļaunums ir tikpat vajadzīgs, kā labais, liekas diezgan baisa, bet es neesmu filozofs, man te ir grūti ko teikt. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 05.05.2025 03:09 |