![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:
1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 07.02.04 Kur: The point of no return ![]() |
Es shodien aiz neko dariit panjeemu graamatu un saaku lasiit dazhaadu tautu versijas par pasaules rashanos..Un nonaacu pie secinaajumu, ka man interesanti, kursh pasaules rashanaas veids citiem liekas visticamaakais/ vispienjemamaakais?
Piemeeram, es lasiiju, ka daudzaam tautaam, arii latvieshiem ar pasaules radiishanu asocieejaas..Juuras putas! Eegjiptieshiem arii super miits- vispirms bija Ra (saules dievs), kas radiija pats sevi, tad vinjam kljuva garlaiciigi, vinjshj nospljaavaas un vinja spljaaviena rezltaataa radaas gaiss un mitrums. (..) Skandinaavu miits- Kursh man patiik vislabaak- iesaakumaa nebija nekaa, tikai tukshums Ginnugagaps, kas veeleejaas tikt piepildiits. Pa Ginnugagapu saaka rotaljaaties uguns un ledus, uguns ietekmee ledus saaka kust...Vinjdsh ienjeema milzha veidolu. Mizlis Iimirs saaka sviist un no vinja kreisaas paduses izauga viiretis un sieviete, no labaas- veel viens viirietis (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) (..) Šo rakstu rediģēja Reiki: 08.03.2004 16:43 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.11.03 Kur: Jauko poniju zemē. ![]() |
Redz, IMHO, Martin, tu piemirsti vienu momentinju (es gan pats neesmu ticiigais, bet sanaaks nedaudz aizstaaveet kristietiibu), ka taa neobligaati apmiglo praatu un liek domaat neatbilstoshi zinatniskajiem atklaajumiem. Veel jau ir moraalais jautaajums. Piemeeram, njemot veeraa matematiku, varbuutiibas teoriju, un visvisaadus apreekjinus, man vareetu itin izdeviigi sanaakt ruupiigi sagatavojoties panjemt shaujamo vai sitamo atrast kaadu cilveeku, novaakt vinju, ieguut vinja naudu. Par lielaaku naudu, es vareeshu vairaak nopirkt pienjemsim eedamaa un mans kjermenis buus apmierinaataaks. Man ir labaak un viss.(protams, ja visi taa dariitu, no ekonomikas un sociologjijas viedoklja rastos haoss, tachu ne jau par to es domaaju pirmo, kad acumirklii atmetu sho sevis izklaastiito plaanu kaa absurdu un nepienjemamu) Tachu kaut kaadi apsveerumi par to, ka taa nevajadzeetu dariit man neljauj taa riikoties un tie nebuut nav saistiiti ar lielo spraadzienu vai ko tamliidziigu. Religjijas meerkjis taadaa zinjaa IMHO nav pataisiit ikienu par
CITĀTS neko iisti nesaprotossu ticiigo , bet dot kaut kaadu veelmi ticeet savas pastaaveeshamas jeegai un citu arii. Hmz, mees gan nedaudz ar savu dazhaado uzskatu risinaashanu esam aizgaajushi offtop`aa, jo pati pasaules radiishana paarlieku netiek vairs apspriesta. Anyway, pateicoties maniem agnostiskajiem uzskatiem es buutiibaa varu kaut kaadaa meeraa pienjemt jebkuru pasaules radiishanas variantu vai izdomaat saveejo. Piemeeram, laikam maoru (vai kaa cita, vairs neatceros), ka visumu radiija krauklis diezgan smagi straadaajot. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 03.05.2025 09:20 |