![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:
1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 07.02.04 Kur: The point of no return ![]() |
Es shodien aiz neko dariit panjeemu graamatu un saaku lasiit dazhaadu tautu versijas par pasaules rashanos..Un nonaacu pie secinaajumu, ka man interesanti, kursh pasaules rashanaas veids citiem liekas visticamaakais/ vispienjemamaakais?
Piemeeram, es lasiiju, ka daudzaam tautaam, arii latvieshiem ar pasaules radiishanu asocieejaas..Juuras putas! Eegjiptieshiem arii super miits- vispirms bija Ra (saules dievs), kas radiija pats sevi, tad vinjam kljuva garlaiciigi, vinjshj nospljaavaas un vinja spljaaviena rezltaataa radaas gaiss un mitrums. (..) Skandinaavu miits- Kursh man patiik vislabaak- iesaakumaa nebija nekaa, tikai tukshums Ginnugagaps, kas veeleejaas tikt piepildiits. Pa Ginnugagapu saaka rotaljaaties uguns un ledus, uguns ietekmee ledus saaka kust...Vinjdsh ienjeema milzha veidolu. Mizlis Iimirs saaka sviist un no vinja kreisaas paduses izauga viiretis un sieviete, no labaas- veel viens viirietis (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) (..) Šo rakstu rediģēja Reiki: 08.03.2004 16:43 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 07.02.04 Kur: The point of no return ![]() |
CITĀTS(Martins @ 09.03.2004 15:48) Nu ja tik vien kaa luudz paliidziibu gruutaas situaacijaas un tic kaa pasaules radiitaajam, tad, protams, ir vienalga. Tomeer, kaa jau mineeju, religgija ir vesela principu un notiekumu sisteema. Tas ir kas daudz daudz sarezzggitaaks par vienkaarssu pieluudzamaa objekta izveeli. Varbuut ir veerts meegginaat apzinaaties kam un kaadaas situaacijaas tu pati un arii apkaarteejie ir gatavi ticeet? Vai absoluuta tolerance ("kameer vinni man netraucee, lai dara ko grib") nav rada briivpraatiigam aklumam? Kas attiecaas uz ticiibas kritiku, tad neuzskatu to par citaadaa noliegssanu. Arii ticiibu var izveeleeties. Sekojossi, ja man kaada no iespeejamajaam izveeleem sskkiet mullkkiiga, tad man ir visas tiesiibas izteikt savu pamatotu viedokli par sso ticiibas formu. Martin, tu nejauc ticiibu ar religjisko fanaatismu? Reaali es pati nepiederu iisti nevienai religjijai, bet tas nenoziimee, ka es nosodu tos, kas kaadai pieder.. Padomaa pats, tu saki, ka ticiiba ir principu un noteikumu sisteema..Nu tad..Vai tev pasham nav savi principi, kuriem tu seko? Vai tad tev nav lietas, ko tu nekad nedariitu, un tieshi otraadi, ko buutu gatavs dariit? Un vai tie principi nav radushies sabiedriibas ietekmee? Vai tu pats nesvini Lieldienas? Vai nesvini Ziemassveetkus? Vai vismaz kaadi no kristieshu sveetkiem jebkad nav padariijushi tavu dziivi jaukaaku? Vai tev nekad nav piemitis neviens ieradums, kuram pats tu tici, ka to nevajag paarkaapt? religjija ne vienmeer izpauzhas ieshanaa uz bazniicu, sludinaashanaa un fanaatismaa.. Palasi kaadreiz, kaados apstaakljos cilveeki pienjeema kristietiibu (es nerunaaju par tiem, kas to pienjeema piespiedu kaartaa) Un veel- vai tev, Martin, patiktu, ja es pie tevis, kameer tu omuliigi eestu karbonaadi, pienaaktu un teiktu :"Nee, karbonaade nav veseliiga, es uzskatu, ka vajag eest daarzenjus!!" Stulbi, vai ne? Bet tas pats ir ar religjiju..Mees nezinam, kas licis shim cilveekam pieveersties religijai, kas vinjam ir bijs jaapaardziivo, nezinam vinja motiivus, jo neviens nevar ieliist otra aadaa un sajust to, ko sajuut otrs. Taapat, es vareetu mineet daudz piemeeru, kaapec nevajadzeetu eest galju, bet varbuut tev aarsts ir pateicis to eest.. Tas ir vajadziigs tavai veseliibai ..Un tu tachu dariisi toi, ko tu uzskatiisi par pareizu, vai ne? P.S. Atvaino par banaalo piemeeru ar galju (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 22.06.2025 00:39 |