![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.07.04 Kur: vispaar Riigaa, reizeem arri kur citur ![]() |
Dikti jau ceru, ka MI kādu no jums ieniteresēs. Sīkāka informācija par lekciju šeit.
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Ja es saku, ka "pēc tā nav nekādas nepieciešamības", tad es domāju dabā novērojamo matērijas pašorganizēšanos. Tāda pastāv, un ir novērojama. Līdz ar to pilnīgi nav nepieciešama kaut kāda īpaša kaut kā radīšana. Nav nepieciešamības pēc kāda prāta, kas kaut ko izdomā un izveido. Matērija gluži labi iztiek bez tā. Ar antropocentrismu tam nav nekāda sakara, un palūgšu visādas sazvērestību teorijas te iekšā nejaukt.
Es absolūti nedomāju, ka cilvēks ir visa centrā un galvenais. Otrādi. Realitāte pastāv neatkarīgi no manis un no jebkura cilvēka. Manis var nebūt, un tā tik un tā pastāvēs. Cilvēks arī te nav nekāds īpašais, ja nu vienīgi tādā ziņā, ka velta savu laiku domāšanai, ko lielākā daļa dzīvās dabas nedara. Cilvēki sēž un prāto par pasaules uzbūvi un jautrībai izdomā visādas virtuālās pasaules. Raksta grāmatas par tām, veido spēles un AI. Bet šo pasauļu realitātē nav. Tās ir tikai cilvēku prātos. Nekad neesmu varējusi saprast tos, kas pēkšņi pa īstam notic, ka, teiksim, kaut kur ārpus cilvēku prāta eksistē Nārnija vai jebkura cita izdomātā pasaule. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 02.05.2025 14:39 |