Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Lekcija par MI (Mākslīgo Intelektu)
mausns
iesūtīt 15.10.2024 16:03
Raksts #1

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Grupa: Biedri
Pievienojās: 21.07.04
Kur: vispaar Riigaa, reizeem arri kur citur

Dikti jau ceru, ka MI kādu no jums ieniteresēs. Sīkāka informācija par lekciju šeit.
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Sākt jaunu pavedienu
Atbildes
Crash
iesūtīt 02.11.2024 08:54
Raksts #2

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Grupa: Biedri
Pievienojās: 16.07.04
Kur: Empire City

CITĀTS
Nu, redz, es nedomāju, ka realitāte būtu jel kāda veida matrix variants, vai ka cilvēki būtu jebkāda līmeņa AI. Pēc tā nav itin nekādas nepieciešamības.

Citāda realitāte ir vienkārši matemātiski neiespējama. Radīt ir viegli, pat tādiem d*bīliķiem kā cilvēki. Jau patreiz mēs varam radīt veselas virtuālas pasaules, līdz pilnam VR nav vairs diez ko tālu. Tātad, pat visnotaļ pamuļķas radības var tikt tik tālu, kāda gan ir iespēja, ka to jau nav citi izdarījuši un radījuši šo [virtuālo] realitāti?

Uzskatīt, ka šī ir pamata realitāte ir vienkārši muļķīgs antropocentrisms, tāpat kā uzskatīt, ka Zeme ir plakana u.tml. Nē, Saule neriņķo ap Zemi, Zemei nav jābūt kaut kādā pajolīgā formā tik tāpēc, ka Murika tā saka, cipīšiem nav jāizskatās pēc cilvēkiem tik tāpēc, ka Hoļivuda tā saka, nedz arī šai realitātei ir jābūt pamata, jo, pardon, nevienam neinteresē pielabināties pamuļķīgu divkājaiņu ego.
Antropocentrismam "kājas aug" no bērnu vecuma. Mazam bērnam ir periods, kad viņš vēl nav apzinājies, ka šī realitāte sastāv no viņa un citiem indivīdiem, tā vietā viņš pieņem, ka realitāte eksistē tikai ap un no viņa. Šī bērnu vecuma domāšana tālāk pieaugušā vecumā nomainās no "es esmu universa naba" uz "cilvēce ir universa naba", abi šie uzskati ir vientiesīgi, jo balstās uz zināšanu trūkumu, taču zināšanu trūkums jau realitāti nemaina, tas maina tikai tās interpretāciju.

Šo rakstu rediģēja Crash: 02.11.2024 09:03
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā

Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
3 lietotāji/s lasa šo pavedienu (3 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 02.05.2025 14:45