Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

Liesma narnia HP
iesūtīt 02.03.2013 15:57
Raksts #1

Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 15.04.10
Kur: Skaistākā vieta uz pasaules

Jūs zinājāt, ka Tolkīns ir dedzīgs katolis? Es, piemēram, nē. Man tas bija diezgan patīkams pārsteigums. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

Vispirms izrādās, ka K.S. Lūiss ir kristietis, tad atklājas, ka viņu kristietībai pievērsis tieši Tolkīns. Kas būs nākamais?

http://en.wikipedia.org/wiki/J._R._R._Tolkien#Religion

Ko jūs par to sakāt? Vai fakts, ka Tolkīns ir katolis liek jums padomāt par viņa darbiem un to un to tēlu nozīmi?

P.S.- varbūt šo rakstu nevajadzēja likt šeit, bet šis forums šķita vispiemērotākais (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Sākt jaunu pavedienu
Atbildes
Mattiass
iesūtīt 03.03.2013 18:50
Raksts #2

Cep picas
Grupas ikona

Grupa: Aurori
Pievienojās: 25.03.04
Kur: Rīga
Foruma maršals 2012

Nedomāju, ka tam ir kāda nozīme. Ja reliģija ir Tolkīna dzīvē ieņēmusi būtisku vietu, tas, saprotams, ir lielā mērā ietekmējis to, kas viņš pats bija, un tas, savukārt, varēja ietekmēt viņa mākslu, taču nedomāju, ka viņš būtu gribējis kaut ko caur saviem darbiem pateikt. Viņa darbi vienkārši ir kvalitatīva fantasy, žanra klasika. Ja vien viņš pats kaut kur ko tādu nav minējis, tad ir dziļi apšaubāmi, ka tur ir kāda slēpta reliģiskā nozīme, lai kā tev kā dedzīgai ticīgajai gribētos.
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

Daudz lielāka ietekme uz Tolkīna daiļradi bija tam apstāklim, ka viņš bija valodnieks (pieminot kaut vai burvi Psamatosu vai Viduszemes valodas).

K. S. Lūiss savās Nārnijas hronikās gan bija sabāzis visu ko, taču Tolkīns nejauca mušas ar kotletēm, vai vismaz es viņa darbos neko tik konkrētu nesaskatīju vairāk par neizbēgamo (skat. iepriekšminēto).
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā

Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
1 lietotāji/s lasa šo pavedienu (1 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 21.05.2025 04:01